Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 323 vs פאסאט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני כבר מחפש הרבה זמן רכב משפחתי בסביבות המחיר 40k פלוס מינוס

והגעתי ל2 אופציות שנראו לי טובות במיוחד.

אחת היא מאזדה 323 שנתון 200-2001

והשניה היא פולקסוואגן פאסאט שנתון 98

היית רוצה שמי שיודע שיתן לי פרטים לגביי כול אוטו מבחינת בטיחות צריכת דלק ונוחות משפחתית בעקרון סוג של השוואה.

רק חבל ששתיהן אוטומט .אשמח גם להצעות לרכבים אחרים..

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

אני לא רואה סיבה מוצדקת לרדת כ-3 שנים בשנתון במעבר מ-323 לפאסאט.

מדובר בפאסאט מיושנת עם מנוע 1.8 עצל כמדומני.

היתרון של הפאסאט יהיה במרווח הפנימי כרכב משפחתי.

למאזדה יהיה יתרון קל בצריכת הדלק.

2 הרכבים עונים להגדרה "רכב משפחתי".

המשפט הראשון למעלה היה מחדד את ההחלטה שאני הייתי בוחר בה.

עד כמה אפשר למתוח את התקציב?

פורסם

אפשר למתוח ל46 ככה.. משהו טוב כמובן.. מדוע??

וחשבתי גם שהפאסאט יותר בטיחותית ואיכותית אך לא הייתי בטוח וbmw הרהר את מחשבותיי..

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם
הפאסאט יותר בטיחותית יותר איכותית ובעלת מנוע יותר חזק.

ניב

אתה יכול להסביר על סמך מה קבעת את העובדות האלה?

נסעת על פאסאט 1.8 אוטומטית וה-323 שאתה מצהיר שהפאסאט חזקה יותר?

איזה אביזרי בטיחות יש לפאסאט? (שאינם קיימים ב-323)

אני פשוט לא ראיתי תוצאות מבחן ריסוק של שני הרכבים...

פורסם

אז כנראה שאתה לא מעודכן.

לפאסאט 4 או 3 כוכבי ריסוק (אני לא ממש זוכר) ועוד כמה חמוצים.

ואיך אתה יכול להשוות את האיכות של הפאסאט לעומת האיכות של ה323. ה323 הוא רכב מאוד מיושן לעומת הפאסאט.

וחוץ מזה, הפאסאט היא רכב מנהלים לכל דבר והמאזדה היא משפחתית ממוצעת.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

שלום,

הייתי מוסיף לשיקולים פורד פוקוס 2000-2001.

חדש יותר מהפאסט ונוח ומוצלח יותר לטעמי מהמאזדה.

גלעד

פורסם
יכול להיות שלפאסט יש מנוע חזק יותר, אבל האם נתון המשקל אומר לכם משהו?

זה בדיוק מה שאני מנסה להעביר לילד.

אגב ניב, במקום "לא זוכר, 4 או 3 ועוד חמוצים"...יש לך לינק למקור מוסמך שיכול לאשר את זה? לא? אז זה עדיין בגדר השערה שלך.

נכון, הפאסאט היא מנהלים בעוד שה-323 היא משפחתית קטנה יותר, וגם ציינתי את זה כשאמרתי שלפאסאט יתרון במרווח, אבל עדיין זה לא מצדיק ירידה ב-3 שנים!

בנוגע לאיכות, לא צריך להתלהב יתר על המידה- מדובר ברכב בין 9 שנים!! מבטיח לך שזה לא משחק כבר תפקיד.

פורסם
זה בדיוק מה שאני מנסה להעביר לילד.

בנוגע לאיכות, לא צריך להתלהב יתר על המידה- מדובר ברכב בין 9 שנים!! מבטיח לך שזה לא משחק כבר תפקידאישית אני חושב שכן , כי עם כול הכבוד מזדה שמזדקנת נעשית יותר בעייתית מפאסט , מה נעשה איכות ייצור יותר טובה בהתחלה משלמת דיבידנדים כשאתה מזדקן .

זו דעתי בנושא , ולשם גילוי הוגן לא נסעתי על אף אחת מאלו , אבל אני הייתי שם מבטחי במכונית גרמנית ישנה יותר מאשר במכונית יפנית , כי עדיין ליפניות יש פח די מקרקש ובמיוחד אם אתה שם מערכת באוטו , מה שמלמד הרבה על האיכות הפנימית שלהן .

ואם תרצה תסתכל מה זה מונית מרצדס ישנה ואיך הדלת נטרקת ומה קורה לך ברכב (בידוד כמעט מושלם מהכביש ) למרות שהיא די שרופה ע"י היותה מונית לעומת יפנית מאותו שנתון ואפילו 3 שנתונים למעלה של אדם פרטי (שגם שמר עליה יותר)

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

הפאסט אמנם רכב גרמני אבל הרכב הגרמני זה לא מה שהיה פעם .ובנוסף הפאסט (WAGׂ) לא סובל מעודף אמינות ואיכות כולל חלקי הפלסטיק. ובכללי הרכב היפני ידוע באמינותו ובאיכותו .

פורסם

דווקא להיפך הפסאט מזדקנת הרבה פחות טוב מהמזדה והפלסטיק הזול של המזדה נשאר פלסטיק זול אבל לפחות הוא לא מתקלף.נכון שהפסאט היה רכב איכותי יותר כשהיה חדש אבל בתור רכב משומש בתקציב קטן יחסית לא הייתי הולך על הפסאט. וגם מבחינה מכנית מזדה הוא רכב פשוט יותר ויש פחות סיכוי לתקלות. במבחינה בטיחותית יש אכן יתרון לפסאט והוא גם רכב גדול וכבד יותר מה שכשלעצמו מההוה יתרון בטיחותי.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אתה מדבר שטויות.

לנו הייתה סאאב 9000 שנת 96 עד לפני 3 חודשים.

אני חייב לציין שכל החלקים נשארו במקום, שום דבר לא התקלף והכל ניראה כאילו יצא מהחברה.

הכל תלוי במצב הרכב , עם הוא ישב בחניה מקורה או בשמש וכ'ו.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

ניב, היכן ציוני הריסוק של ה-323? :wink:

בכל אופן, שלא ישתמע מדברי שהפאסאט תתפרק וחלקי הפלסטיק במאזדה ישארו עומדים לעד.

לפאסאט מנוע 1.8 אבל לא בהכרח היא תרגיש חזקה יותר מה-323 בשל עודפי משקל לרעת הפאסאט.

אין פה עניין של השוואה בין איכויות- שכן מדובר ברכב בן 9 שנים (מול רכב בן 6-7, עדיין רכבים שעברו מספיק בחייהם לאורך השנים, סביר להניח).

במרוצת שנים האלו הדבר היחיד שישחק תפקיד הוא שמירת הרכב לאורך השנים.

פאסאט, בנויה היטב וגרמנית ככל שתהיה, שעמדה בשמש רוב שנותיה, תהיה שוות ערך לכל מאזדה באותו מצב.

גם הבטיחות, בעיקר שמדברים על השנים הקודמות, לא משאירה כאלה פערים עצומים שאפשר להתרשם מהם כשמשווים בין 2 המכוניות.

ומכאן לאותה נקודה שאמרתי בתחילה- לפאסאט יתרון במרווח מול ה-323 שאת הנתון הזה השנים לא מטשטשות.

כקנייה של רכב משומש, משפחתי (אף אחד לא דרש 3 מבוגרים מאחור) בין מספר שנים על הכביש אין יתרון משמעותי לפאסאט שמצדיק ירידה חדה בשנתונים.

• תוכן חדש...