Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שב"ש לכל באי הפורום! :)

כבר שנה+ שאני לא מגיב כאן בפורום (הייתי נורא עסוק בעבודה, ובנסוף קרו לי כמה אירועים מכריעים בחיים... :-().

בכל אופן, אני לא אסטה מהנושא של האשכול. סוף כל סוף, הגיע זמני לשדרג את המערכת המקורית שהגיע עם הגולף 03' שלנו! התקציב שלי נורא גדול (שבעה חודשים שחסכתי רק למען מטרה זו) ומסתכם ב-25K ש"ח (ואם זה יהיה ממש, אבל אני מתכוון ממש חיוני, אני אוכל לגרד עוד כמה אלפים). אני לא אומר שאני חייב לבזבז את כל התקציב על זה (יש לי גם דברים אחרים שהייתי מעוניין להשקיע בהם, כמו מחשב חדש, אבל מבחינת מותרות - זה בראש סדר העדיפויות שלי), למרות שנראה לי שזה מה שיקרה בסופו של דבר.

כשהייתי עוד "פעיל" כאן, לא ממש הייתי מגיב אלא רק קורא ומשכיל מחוכמתם של האנשים כאן בפורום. קראתי ביקורות והבנתי מה שווה ומה לאו, מה כדאי ומה לאו, ממה להזהר וכו'.

לעניינו. הרכבתי לעצמי מפרט למערכת, והייתי מעוניין לקבל דעתכם בנדון. (אני לא אפרט לכם את כל הדגמים, אלא רק את המותגים ע"מ שתאמרו לי אם אני בכלל בכיוון ומה הייתם מחליפים\מוסיפים.)

אז ככה:

HU: Alpine DVD-Player

Front CS: Tymphany ScanSpeak Revelator (3-Way Component System) x

Subwoofer: JL-Audio + Manufacturer Original Sealed Box

Amplifiers: Hifonics Stereo Amplifiers (x3) + Monoblock Amplifier

כמה הערות:

1. השאיפה שלי מהמערכת עצמה היא שהיא תתן לי SQ, ולא SPL שיעיף לי את החלונות ויפרק לי את הברגים בשאסי.

2. בנוגע למוזיקה אותה אני שומע. אני שומע הכל (!) - ואני מתכוון לזה! הכל תלוי במצב רוח שלי. זה יכול להיות אופרות או קלאסיקות, וזה יכול גם להיות טראנסים משהו חופר אבל! שוב, הכל תלוי במצב רוח שלי.

3. בנוגע לחווט. יש חברה שוודית שמייצרת חוטים נורא איכותיים, שכחתי את השם שלה. בכל אופן, ממנה אני מעוניין לרכוש את כל החוטים שיקשרו בין כל רכיבי המערכת. רציתי לדעת - שווה לי בכלל להשקיע בחווט? אם לא, אילו חוטים הייתם מציעים לי לרכוש?

4. הייתי רוצה שניה להתעכב על הסאב-וופר. אני לא מעוניין שהדיון הזה יהפוך להשוואה בין סאב לסאב, אבל הייתי רוצה לדעת - אם הייתה לכם האפשרות לבחור בין הסאב הזה ל-IDMAX, מה הייתם בוחרים?

5. חשוב לי לציין שהרכב יעבור איטום (DYNAMAT או דומיו) ויבנו פודים לרמקולים הקדמיים.

6. אם כבר מדברים על רמקולים קדמיים - כדאי לי לרכוש גם מערכת רמקולים זהה למושבים האחוריים?

7. בזהה לשאלה של הסאבים, ALPINE או CLARION? (למרות שאני נוטה די לאלפיין, שמעתי יחידות-ראש שלהם אצל כמה מכרים שלי ונורא התרשמתי!)

8. אני יודע שה-F1 של ALPINE, ויש עוד איזו חברה שהדגם הכי מתקדם שלה גם הוא מבוסס על הרמקולים שציינתי למעלה, רק שהכניסו בהם שינוי קל כדי שיתאימו יותר לרכב (הרי במקור הם נועדו לשמש כרמקוליים ביתיים). רציתי לדעת - ניתן להבחין בשינוי עצמו? השינויים שהם הכניסו במבנה של הרמקול, אכן מורגשים ברכב?

9. לדעתכם, אני בכלל עומד בתקציב? :(

אהמ... זהו זה למעשה. אני יודע שיש מצב שלחלקכם זה ישמע כאילו אני סתם מז**ן את השכל ועושה רוח לחינם, אבל באמת יש לי את התקציב ואני באמת מעוניין לקבל תגובות מכם!

:)

בתודה רבה רבה רבה רבה רבה (!!!) מראש, אריה.

:)

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

בלי שום קשר למערכת.

למה אתה צריך DVD ברכב?! זה באמת נחוץ?! אתה תראה סרטים כשאתה נוהג?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לדעתי אתה לא עומד בתקציב.

המערכת שאתה רוצה עולה יותר מזה. וכמו כן אם אתה מתכוון לקנות את החלקים האלה בארץ אז זה חבל. המחירים שלהם גבוהים מדיי.

אני אם כבר הייתי עושה ככה:

clarion drz9255 או בשמו השני HX-D2 אפשר להשיג בארץ בסביבות ה 7500 ש"ח.

מגבר helix A4 או DLS A4 . כ4500 ש"ח בערך בארץ.

סט קדמי מביא מחו"ל : brax matrix pp-3 עולה כ 2000 דולר = 8600 ש"ח בערך ללא משלוח ומכס וכאלה.

סאב - פייז אלייאנט 12" NEO . כ 3500 ש"ח בערך בארץ או מחו"ל.

ביחד :

24100 +/- לפה או לפה.

חברת החוטים שאתה מדבר עליה לדעתי היא לא שוודית אלא הולנדית ושמה וואן דר הול. אתה לא צריך למערכת כזו יותר מהCLEARWATER שלהם שעולה כ59 ש"ח למטר. בהתחשב שתצתרך מינימום כ 25 מטר זה בערך 1400 ש"ח.

RCA של מאנסטר איכותי עולה מחו"ל כ 50-60 דולר. שניים כאלו עוד 400-500 ש"ח ביחד.

זו מערכת איכותית שתתן לך מענה להכל.

המערכת שאתה מדבר עליה לא תתן לך את זה . אם כל הכבוד לDVD של אלפיין הוא לא מכשיר היי אנד.

בנוסף לטחון תקציב שלם על רמקולים שמחוברים להייפוניקס זה חבל כי המגבר הזה לא יתן לך באמת מה שאתה צריך.

מערכת טובה היא יחסית מאוזנת .

אגב גם על עבודה יש לך פה להוציא כסף.

כמו כן הייתי קונה דלי של חומר איטום של CASCADE לכל הדלתות והבגאז' שזה עוד איזה 400-500 ש"ח.

פורסם
בלי שום קשר למערכת.

למה אתה צריך DVD ברכב?! זה באמת נחוץ?! אתה תראה סרטים כשאתה נוהג?

אמיר

כשאני נוהג? לא... אבל כשאני חונה, כן... :oops: ובלי קשר, כשאני נוהג והנסיעה לוקחת שעה ומשהו, כל האחרים שיחד איתי ברכב יוכלו לראות... (אנחנו נוסעים הרבה לטיולים מהדרום לצפון...)

בתודה רבה מראש, אריה. :wink:

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

HU: Alpine DVD-Player נהדר

Front CS: Tymphany ScanSpeak Revelator (3-Way Component System) x מעולה

לא אהבתי בכלל ולפי מה שאמרת, עדיף ID MAX Subwoofer: JL-Audio + Manufacturer Original Sealed Box

Amplifiers: Hifonics Stereo Amplifiers (x3) + Monoblock Amplifier אתה לא רציני

לשים מגברים של חברה כמו הייפוניקס על כאלו רכיבים זה לגרוע מהם

עדיף שתלך על ג'נסיס יד שניה או חדש ומונו רציני (אולי בכל זאת JL 1000.1)

פורסם

HU: Alpine DVD-Player נהדר

Front CS: Tymphany ScanSpeak Revelator (3-Way Component System) x מעולה

לא אהבתי בכלל ולפי מה שאמרת, עדיף ID MAX Subwoofer: JL-Audio + Manufacturer Original Sealed Box

Amplifiers: Hifonics Stereo Amplifiers (x3) + Monoblock Amplifier אתה לא רציני

לשים מגברים של חברה כמו הייפוניקס על כאלו רכיבים זה לגרוע מהם

עדיף שתלך על ג'נסיס יד שניה או חדש ומונו רציני (אולי בכל זאת JL 1000.1)

אוקי, נלקח בחשבון. תודה רבה! :)

אגב, מבחינת תגי מחירים ואיכות המוצר, הג'נסיס אודיו באמת שווה יותר? :? אני אומר לך את האמת, לא יצא לי כ"כ לשמוע אותו. אני מדבר כאן על מגברים שהיה לי ניסיון איתם! שמעתי מגברי זאוס מבית היפוניקס ונורא אהבתי אותם! מה גם שהחברה עצמה היא לא משהו שוק, היא די נמכרת (ע"ס מה שאני הבנתי, בכל אופן...)

בתודה רבה, אריה! :)

פורסם
לדעתי אתה לא עומד בתקציב.

המערכת שאתה רוצה עולה יותר מזה. וכמו כן אם אתה מתכוון לקנות את החלקים האלה בארץ אז זה חבל. המחירים שלהם גבוהים מדיי.

clarion drz9255 או בשמו השני HX-D2 אפשר להשיג בארץ בסביבות ה 7500 ש"ח.

סט קדמי מביא מחו"ל : brax matrix pp-3 עולה כ 2000 דולר = 8600 ש"ח בערך ללא משלוח ומכס וכאלה.

סאב - פייז אלייאנט 12" NEO . כ 3500 ש"ח בערך בארץ או מחו"ל.

ביחד :

24100 +/- לפה או לפה.

חברת החוטים שאתה מדבר עליה לדעתי היא לא שוודית אלא הולנדית ושמה וואן דר הול. אתה לא צריך למערכת כזו יותר מהCLEARWATER שלהם שעולה כ59 ש"ח למטר. בהתחשב שתצתרך מינימום כ 25 מטר זה בערך 1400 ש"ח.

RCA של מאנסטר איכותי עולה מחו"ל כ 50-60 דולר. שניים כאלו עוד 400-500 ש"ח ביחד.

זו מערכת איכותית שתתן לך מענה להכל.

המערכת שאתה מדבר עליה לא תתן לך את זה . אם כל הכבוד לDVD של אלפיין הוא לא מכשיר היי אנד.

בנוסף לטחון תקציב שלם על רמקולים שמחוברים להייפוניקס זה חבל כי המגבר הזה לא יתן לך באמת מה שאתה צריך.

מערכת טובה היא יחסית מאוזנת .

אגב גם על עבודה יש לך פה להוציא כסף.

כמו כן הייתי קונה דלי של חומר איטום של CASCADE לכל הדלתות והבגאז' שזה עוד איזה 400-500 ש"ח.

מזה הכי פחדתי, שאני לא אעמוד בתקציב... :( את רוב החלקים אני מיבא מחו"ל, אבל בכל זאת לא נראה לי שאני אעמוד בתקציב...

אוקי, תודה רבה על התגובה, כל מה שאמרת נלקח בחשבון! :)

בברכת כל טוב והאזנה נעימה, אריה. :)

פורסם

clarion drz9255 או בשמו השני HX-D2 אפשר להשיג בארץ בסביבות ה 7500 ש"ח. תשיג בחו"ל ב- 900$

סט קדמי מביא מחו"ל : brax matrix pp-3 עולה כ 2000 דולר = 8600 ש"ח בערך ללא משלוח ומכס וכאלה. מחיר טוב!

סאב - פייז אלייאנט 12" NEO . כ 3500 ש"ח בערך בארץ או מחו"ל. תדבר עם בחור העונה לניק ניים יגאל-בנץ והוא ישיג לך את הסאב במחיר טוב יותר!

ההגברה שהצעת לא תתאים כלל כאן.

היא איכותית ביותר אבל חלשה.

במקרה שהבחור יבחר להגביר את הסט 3 חלקים באופן פאסיבי אז זה לפחות ג'נסיס דואל מונו לסט מדהים כמו ה- BRAX הנ"ל!

ג'נסיס דואל מונו (150W RMS כפול 2) יד שנייה = 3000 ש"ח (לפותח התר"ד תמהר יש בחור אחד בפורום שמוכר!)

ולסאב צריך גם להשיג איזה מגבר ראוי כגון ג'נסיס מיניבלוק אבל אפשר גם מונבלוק איכותי אחר וזול יותר.

רק לאחר כל זה תצא לך מערכת מדהימה מבחינת החלקים! (יש עוד להשקיע המון על התקנות, איטום וכו'..)

מקווה שבאמת תשיג מערכת כזאת ותהנה ממנה וכמובן לא תשכח להשמיע אותה לנו פשוטי העם.. :wink:

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

כשלי נכנס באג של DVD ברכב, התחלתי להיסתכל על מחירים וראיתי שכול הנחשבים מטיילים באזור ה 10K מה שהיה הרבה מעבר לתקציב שלי. תוסיף לזה לפחות מסך אחד (לאלה שבאים בלי) וזה כבר יוצא מלא.

ואז החלטתי לשים מחשב ברכב, גם יוצא יותר זול, לא רק שיש לו יותר אפשרויות אלא יש לו אין סוף אפשרויות, מניווט לוויני לDVD לסרטים מהאינטרנט, לחיבור חיישנים לרכב, מצלמות רוורס, נפח איחסון לשירים שלא תצליח למלא בחיים, דיבורית בלו טוט' אינטרנט אלחוטי, קליפים, בקיצור, הכל מהכל.

זאת אופציה שאולי כדאי לשקול.

ועוד נקודה שלא ציינת שאם יש לך DVD ברכב, אתה יכול גם להכין דיסקים של MP3 על DVD שזה 8.9 ג'גה. זה גם מוריד ממך את ההיתעסקות עם דיסקים, (אם אין לך בעיה לשמוע MP3).

אני בטוח שכולם פה מחכים כבר לסיים את מה שכתבתי כדי להגיב שזאת לא איכות, אז הכרטיסי קול החיצוניים איכותיים היום כמו כל מערכת שתביאו ב בסכומים מטורפים. יש אפילו מחשבים עם יציאות אופטיות, שעל האיכות שלהם אי אפשר להיתווכח (הרבה).

אם יעניין אותך תגיד לי אני אשלח לך תמונות (אחרי שהכניסו אותי לסרטים שמסתובבים פה גנבים ומחפשים מה יש לאנשים ברכב:shock:)

פורסם

25K למערכת זה תקציב מכובד.

ללפני שאתה רץ לשפוך את הכסף תעשה הרבה מאוד חושבים.

זה נראה מגוחך לקחת רוולייטור ולשדך אותו להייפוניקס.

אתה מדבר על סט שלושה חלקים. איך אתה חושב להגביר אותם? אקטיבית? פאסיבית? אם פאסיבית, אתה צריך קרוס מאוד מיוחד ויקר. אם אקטיבית אתה צריך הד-יוניט שתומך ב 4 WAY.

איזה סאב של JL? JL היא חברה מעולה, אבל בסכום שלך הייתי מכוון למשהו קצת יותר טוב ואקזוטי כמו הIDMAX או פירלס XXLS.

דווקא בחיווט לא הייתי משקיע הרבה. 2.5 מ"מ פשוט לרמקולים ולסאב משהו קצת יותר רציני.

במגברים הייתי מחפש משהו בסגנון ה אודיסון VRX או ג'נסיס דואל מונו. שני מגברים שניתן למצוא בארץ ונחשבים לטובים בעולם.

בקיצור, לפני שאתה הולך לקנות מערכת עוד "כמה ימים", תשקיע בזה עוד הרבה מחשבה ותגיע למסקנה סופית מה אתה רוצה ומחפש.קל מאוד לשפוך כסף, השאלה היא איך לעשות זאת בחוכמה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה וזה וזה

אחת ההמלצות החשודות, טוב שלא הבאת נציג של צ'יפר לרשום את ההודעה הזאת

בראקס מול רווליטור? למה? כי אין עליהם תווית של ג'נסיס או F1 סטטוס?

לאקטיבית או שתצטרך מגבר עם הרבה ערוצים -6 או כמה מגברים

קרוס פאסיב כמו שאיתמר ציין ידרוש תכנון רב או כסף רב או שניהם

למונו לסאב כזה זה לא צחוק- רוב הסיכויים שתצטרך חתיכת מערכת חשמל ברכב

שמעת סאב של 1000RMS? אתה באמת צריך כזה?

איטום+התקנה+בניות= לא מעט כסף בכלל לא מעט, אין הרבה אנשים שיודעים להתקין במקצועיות הדרושה (בחזרה למקורות- לך לעמוד ההתקנה של מנהלי הפורום, אייל ועופר ,לדעתי, שם המתקין שלך ימצא)

אגב אתה מזמין מחול או קונה בארץ?

פורסם

בס"ד

תראו, תמיד יש האפשרות לקנות מהארץ, אבל אתה משלם כפול ממה שצריך! :( יש לי קרובי משפחה בחו"ל שיכולים לשלוח לי את זה לארץ, ככה שנראה לי שאני אלך על זה. (המכס גם בזה יעשה לי בעיות? :( )

אני שומע כאן הרבה ת'שם הזה "ג'נסיס"... חיפשתי באינטרנט - לא מצאתי את האתר של החברה... אפשרי אולי שתקשרו אותי לשם? מצאתי הרבה ג'נסיס, אבל לא נראה לי שאחד מהם הוא מה שאתם מדברים עליו.

זה מה שמצאתי: http://www.genesis-audio.com. זה לא זה אני מאמין... :(

לכל שאר המגיבים. קראתי והפנמתי מה שאמרתם. אני חייב לעשות ה-מ-ו-ן שינויים לפי מה שאתם אומרים (כל הדי-וי-די והמסכים, המעבד קול [שאגב המליצו לי על זה של אלפיין, PXA-H701 - אפשרי? עולה המון? :( ], המגברים - נראה לי אני אצטרך להתפשר על המון רכיבים כאן כדי ליהנות ממשהו איכותי! :( ) - אני אנצל ת'הזדמנות ואודה לכולם על כל העזרה והיעוץ! :) נקווה שבסופו של דבר אני אקנה משהו שאני אהיה מרוצה ממנו ושיהיה שווה את המחיר! :)

נכון לעכשיו אני עף לחברה שלי, אז אני אחזור ואעדכן מחר! :)

שוב, תודה רבה לכולם על כל היעוץ והעזרה, כל מה שאתם אומרים נרשם ונלקח בחשבון - פורום נהדר! :)

בברכת שבוע טוב, אריה. :)

• תוכן חדש...