Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטעות והטענות של עידן צודקות ונובעות מרוחב ההגדרה של רכב אספנות, רכב לשימור וסתם רכב. רכב מתישן ממש ברגע שעזב את שערי המפעל בו הוא יוצר, אם ניקח בחשבון שתכנון רכב מ-א ועד-ת, מרגע ההחלטה על יצורו עד שפס היצור פולט את הרכב הראשון, חולפות בין 5-7 שנים נגיע מיד למסקה שהרכבים שאנו רואים היום בסוכניות המכירה, תוכננו בתחילת העשור הנוכחי. הזמן והבלאי הטבעי ומלחמת ההישרדות על הכבשים מדללת את חיי הדגם הצפציפי, חוקים ותקנות מוסיפות וגורעות ממצבת הרכבים הנעים על הכבשים ורמת החיים העולה ועולה נועצת את המסמר האחרון בארון המיתים שלהם. המשימה למצוא רכ בן עשרים ויותר שמור ומטופח, הופך למשימה נדירה וככל שהרכב עממי יותר סכוייו פוחתים. הקשר בין הנהג הממוצע לרכבו מתבסס על יחסים של תן ותן...הנהג מצפה לתמורה מלאה במינימום השקעה ומסייע בכך להדרדרות המצב. החוכמה האמיתית היא לדעת להתאים את הרכב לנהג, קיים הבדל בין איזה רכב אני רוצה (פרארי) לאיזה רכב אני צריך (סובארו פוריסטר) לאיזה רכב אני יכול להרשות לעצמי. וכאן נכנסות הפשרה והתיסכול. ברכבים העממים הישנים עדיין לפני שנת האספנות ניתן היום למצוא רכב בעלות נמוכה מאוד, להשקיע את הלב והנשמה כפי שעידן עשה ולהגיע לתוצאה מצויינת במינימום כסף. הרכב יתן לבעליו גאווה מקצועית הנאה ותמורה מלאה ובבוא היום בשעה שיהפוך לרכב אספנות, יהיה מאחד השמורים והמטופחים שבהם לא צריך להיות בעלייה של בוגטי רויאל נוצצת בשביל להיות חובב רכב או אספן, ולא צריך להשקיע אלפים בכדי להינות יום יום מהרכב שלך צריך רק את ההבנה והאהבה לכך. רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רן, מחר אני יוצא לצימר עם חברה שלי, הצימר נמצא במושב רמות ברמת הגולן.

עד לפני כמה שעות עוד היו לי לבטים אם היא (הפיאסטה) תצליח לעמוד במשימה או לא. אבל אחרי שטיפחת לה את האגו (וגם קצת לי, למען האמת...) אני בטוח שהיא תשנס כנפיים, תתעורר מתרדמת "מישור החוף", תגייס את כל ה50 ומשהו חמורים שיש לה בתוך המנוע, ותעשה את זה כמו שצריך.

תודה!

kkkkkkkk114.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אני בטוח ששלושתכם תהינו ותגיעו לפסגות הכי גבוהות, אני יודע שלא צריך להגיד לך אבל, בדוק שמן וקח איתך עוד קצת, נוזל קירור איכותי, כבלים למצבר וארגז כלים טוב, וכשתחזור תתעצבן על המקום שהם תפסו סתם. או שתספר לכולם את החוויה איך נתקעת וחילצת את עצמך, וסיפור הזה ישמר לילדים והנכדים-תהינו ונסיעה בטוחה וזהירה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

האופל המקסימה הזו, היא של בחור שהוא במקרה גר בבניין ממולי, אני רואה את הרכב כל יום, הרכב פשוט מקסים !

אני מקווה לרכוש אותו בעתיד :)

נ.ב סבא שלי ז"ל היה בעלים של אסקונה שנת 83, הוא הביא אותה מגרמניה באוניה , היא נמכרה ע"י בשנת 2004 אחרי שנסעתי עליה 10 אלף ק"מ במשך שנה וחצי, עם 80 אלף ק"מ מקוריים, צבע כחול .. במצב מדהים (צבע מקורי נשמר כח-ד-ש , ללא שריטות, ללא פגיעות, ללא תאונות)

פורסם
חלק מהאנשים עדיין לא השכילו להבין כמה כיף לנסוע ברכב שהוא לא אספנות, אבל כבר לא נמצא בכמות גדולה על הכביש, מתוחזק במצב טוב, חיצונית, פנימית ומכאנית כאחד.

הרכב לא חייב להיות עם ביצועים מרשימים. אני אישיתי יכול להתוודות שלוקח לרכב שלי 15 שניות להגיע מ0-100, שהוא מקבל זוויות גלגול מטורפות בפניות חדות (יטופל) והבידוד בנסיעה לא כזה טוב, אפשר להרגיש את המנוע.

העצירה הזו ליד בנק דיסקונט ברחוב רוטשילד בת"א (שהושאר חבר בתוך הרכב על תקן דחליל נגד פקחים), ועוד לא הספקת לצאת והשומר בכניסה, שבעיני רבים הוא דמות אפורה וחסרת אישיות, שנוטים להתעלם ממנה בבוז, אומר לך "סחטיין אחינו, אחרי צביעה אה? כל הכבוד!"

הנסיעות הליליות האלו ב120-130 קמ"ש, שאתה חולף בסמוך ליד רכב נהוג עם צעירים, שאחרי החליפה אתה רואה לפחות מישהו אחד במראה האחורית מצביע על הרכב שלך. מעניין מה הם חושבים על "רכב הדודות" הזה...

המפגשים ברמזור (שכבר הופכים להיות נדירים) עם רכב זהה, ואומנם אני שם משקפי שמש וכאילו "לא רואה", אבל אני רואה טוב טוב בזווית העין את בעל הפיאסטה 85 הלבנה והחבוטה שמתחוזקת ב"תחזוקת שבר" סוקר את הרכב מג'אנט לג'אנט.

"המוכר?" שהוא בגדר חובה לפחות פעם בשבועים...? זה עושה משהו...

ואחרון חביב - לצאת מהמפרסת, ולראות, שבלי עין הרע, ברחוב שלך לא חסר משנות ה80' - DLים, 205 צבאית לשעבר, סוויפט ושרייד, ואונו שמעשנת בטירוף, אבל הרכב שלך נראה הכי טוב שיש באיזור.

כל רכב, שמתחוזק בצורה מקצועית ואסטטית, נראה טוב. על אחת כמה וכמה שהוא מגרד או נמצא בעשור השלישי לחייו. 2-3 מדבקות או ג'אנטים צבועים זה לא מה שהורס את זה.

אוי כמה שאתה צודק , פשוט בכל מילה... גם לדעתי הכיף ברכב ישן ומשופץ ,זה לחיות איתו ביומיום ,להיזכר במצב של הרכב בהתחלת הדרך המשותפת וכל חלק ממנו שהשגת זה סיפור, וכמובן העצבים על השריטות בצבע... עידן כמו שכבר אמרתי לך במפגש- הפיאסטה שלך באמת יפיפיה ,כל הכבוד על ההשקעה (עכשיו רק חסר לה סמל יפני עם כמה כוכבים מפוזרים בתוכו והיא מושלמת ! :wink: )

פורסם
ומי שהיה מיליונר, הרשה לעצמו מנוע 2 ליטר עם רמת גימור גיהא (משטרת ישראל! )

(ואני:twisted::lol::wink::-D ) -אגב, מכל הבחינות- אחלה אוטו, אבל מה: שתי בעיות: א) לא אהבתי אותו מסיבה אישית ולא קשורה לאוטו המסכן, ב) כל הזמן היו תקלות קטנות שונות ומשונות, שקילקלו את כל הכיף- להיתקע כל הזמן בגלל השטויות- זה מה-זה מרגיז!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אהלן חברה.

אני מחזיק אסקונה 1985 4 דלתות מדגם SR אם אני לא טועה.

זה האוטו הראשון שלי והוא הגיע לידיים שלי במצב מטופל ושמור.

ההתרשמות שלי מהאוטו בגדול היא.. אוטו דיי מהיר כשהוא עובר את ה 50 קמ"ש, דיי קשה להתחיל לדחוף 1480 קילו של פלדה גרמנית עבה כמו שהיו עושים פעם :)

אני מאמין שאני סוגר 100 ב 10-12 שניות.

הישיבה דיי נוחה והוא מאוד מרווח בחלק הקידמי, מהאחורי לא ממש אכפת לי.

האוטו נמצא במצב קלאסי ומוכן לתקופת האספנות שלו כשמור ויפייפה, הצבע המקורי שלו שנמר בצורה מדהימה (בג').

למרות שהאוטו נראה מבחוץ כמו אוטו של זקנים בצבע של זקנים מי שמבין קצת ברכבים קלאסיים לא יכול ללכלך הרבה על האוטו הזה.

כל השנתיים שהוא אצלי החלפתי לו חגורה אחת, ובולם.

השאר עשיתי מרצוני הטוב - קרבואטור, ניקוי מיכל דלק, כל הצינוריות, איזון גלגלים.

האוטו לא שותה שמן ולא מעשן, מי קירור אני ממלא כל חודש איזה 3\4 ליטר..

מה שאני לא אוהב כל כך זה הרעש של המנוע ששומעים אותו כמו במכוניות השריר האמריקאיות האלה.

נו טוב.. אולי גם הגיר (שמו בו קודם גיר של 5 הילוכים במקום 4), חוסר הגה כוח, והמזגן שגומר על העוצמה של האוטו - אבל אני סתם מפונק :)

בקיצור האוטו סבבה לגמרי.

• תוכן חדש...