Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האסקונה הובאה לארץ בשנות השמונים כהמשך לדגמי אופל שנעו על כבישי הארץ עוד קודם והציעו אופציה שפויה ואלגנטית משהו בשלולית הישראלית. בהתאם למדיניות היבוא והמיסוי לארץ, שווקו דווקא הדגמים המוחלשים והחלשים להם שודכו תיבות גיר כאלה ואחרות, שנתנו רכב מרווח יחסית בעל מראה מודרני יחסית לתקופה עם היסטוריה ומוניטין טוב. מבחינה דינאמית היו רחוקים הרכבים הנ"ל מתכונות ספורטביות כאלה ואחרות, ועמדו בממוצע הבסיסי של הרכבים המקובלים ששווקו באותה תקופה. המנועיים היו אמינים יחסית, אבל דרשו טיפולים ותשומת לב תמידית: בעיית אכילת שמן, התחממות ורינגים, היו מהבעיות היותר נפוצות של הדגמים הנ"ל. התחרות באה להם דווקא מבית בדגמי הקדט שהיו מוצלחים יותר לטעמי, אולם אף אחד מהם לא השתווה מבחינת מיתוס האמינות לסובארו, שבשנים הנ"ל שברה את כל שיאי הקנייה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאבא שלי היתה אחת. נקנתה חדשה מהסוכנות בשנת 84. מנוע 1600 ידנית 4 דלתות. הוא נסע איתה 160000 ק"מ ב 4 שנים. חוץ משגרת טיפולים ובלאי טבעי (ברקסים, ציריות וכו') לא היו בעיות עם הרכב כחדש. עד היום כאשר רואים אחת נוסעת בכביש אבא שלי מתגעגע.

אסף

פורסם
אכן זה הרכב בדיוק

אם כן, אז הרכב שייך (לפחות היה שייך לפני שנתיים) לבחור רציני, שהוא מכונאי, מצבו באמת טוב מאוד, הוא 1.6 אוטומטי, מודל 85. יש לו כמה תוספות נחמדות.

אם כבר התחלנו לדבר על אסקונה, אז הרכב הנ"ל הינו אסקונה דור שני, יוצר בשנים 82-88, והווה בסיס למספר מכוניות "מופלאות", כמו שברולט קווליר דור ראשון, שמוכרת בארץ כ"פונטיאק סאנבירד" ודייהו אספרו.

פורסם
דווקא במקרה של הסיירה, אתה טועה ובגדול.

דגמי ה 2000 נסעו לגמרי לא רע, שלא לדבר על ה XR4I עם מנועי ה V6 שלהם או גרסאות הקוזוורט'.

הקוזוורט' לא רק שלא תואמות את מה שאתה טוען אלא ההפך בדיוק, משפחתית 4 דלתות אפורה ומשעממת (מבחוץ) שעושה צחוק מכל מכונית על.אי אפשר לגזור את דינו של רכב עפ"י הדגמים העלובים שהיבואן העלוב הביא לפה.

על זה בדיוק אני מדבר, על מה שהלך בארץ בתקופה ההיא עם הסיירה:

רכב שנראה מינימום פורש או "המכונית השחורה" (בעיניים של ילד בן 10 אז) והגיע עם מנוע 1.3 שבקושי סחב את עצמו.

מי שהיה "עשיר" הרשה לעצמו 1.6 :wink:

לטעמי, מכונית שמעוצבת בסגנון של מכונית ספורט ולא מסוגלת לבצע, היא לא הדבר האמיתי.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

שלום.

בזמנו הבלגן חגג בגדול בנושא האופל אסקונה, ולמה הכוונה?

אמנם החברה שיווקה את הרכבים האלה בארץ אלא מה, היתה תופעה של מגפה של יבוא אישי ואז קמו כל מיני חברות וגם אנשים פרטים שהתחילו ליבא מכוניות לארץ. המון אופל אסקונה יובאו לארץ לאחר שנרכשו במצרים, והרכבים האלה היו מותאמים לתקן המצרי והיתה בעיה קשה של חלקי חילוף. מכיון שישראל ממש לא מעצמה, בקושי נוד על המפה, אז הרכבים שיובאו בצורה מסודרת ע"י לאו גולדברג היו הדגמים הכי מעפנים ופשוטים, ולעומת זאת הדגמים שיובאו ממצרים היו המפוארים ביותר.

אגב, אותו סיפור תופס גם על פולקסוואגן. בזמנו יובאו לארץ ממצרים וגם מיון דגמי הקראול המפוארים ביותר, ממש מכוניות פאר, ואילו החברה שיווקה בעיקר את המעפנים.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

בזמנו הבלגן חגג בגדול בנושא האופל אסקונה, ולמה הכוונה?

אמנם החברה שיווקה את הרכבים האלה בארץ אלא מה, היתה תופעה של מגפה של יבוא אישי ואז קמו כל מיני חברות וגם אנשים פרטים שהתחילו ליבא מכוניות לארץ. המון אופל אסקונה יובאו לארץ לאחר שנרכשו במצרים, והרכבים האלה היו מותאמים לתקן המצרי והיתה בעיה קשה של חלקי חילוף. מכיון שישראל ממש לא מעצמה, בקושי נוד על המפה, אז הרכבים שיובאו בצורה מסודרת ע"י לאו גולדברג היו הדגמים הכי מעפנים ופשוטים, ולעומת זאת הדגמים שיובאו ממצרים היו המפוארים ביותר.

אגב, אותו סיפור תופס גם על פולקסוואגן. בזמנו יובאו לארץ ממצרים וגם מיון דגמי הקראול המפוארים ביותר, ממש מכוניות פאר, ואילו החברה שיווקה בעיקר את המעפנים.

בברכה בני ל

טעות.

האופלים שיובאו לארץ ביבוא אישי נירכשו ע"י סוכן מקומי באנטוורפן,בלגייה,ומשם יובאו לארץ.

פולקסווגן בזמנו הציעה אפשרות של "קנה וטייל",כלומר,קנה את המכונית בגרמנייה,בצע עימה את הטיול,ולאחר מכן שלח אותה לישראל.כיבוא אישי.

אגב אסקונה,לכל דגמי ה SR היו מושבים קדמיים מתותרת רקארו.

ועוד הערה לדברי יניב-האספרו של דייהו לא היתבססה על ריצפת האסקונה,אלא על ריצפת הווקטרה דור ראשון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חלק מהאנשים עדיין לא השכילו להבין כמה כיף לנסוע ברכב שהוא לא אספנות, אבל כבר לא נמצא בכמות גדולה על הכביש, מתוחזק במצב טוב, חיצונית, פנימית ומכאנית כאחד.

הרכב לא חייב להיות עם ביצועים מרשימים. אני אישיתי יכול להתוודות שלוקח לרכב שלי 15 שניות להגיע מ0-100, שהוא מקבל זוויות גלגול מטורפות בפניות חדות (יטופל) והבידוד בנסיעה לא כזה טוב, אפשר להרגיש את המנוע.

העצירה הזו ליד בנק דיסקונט ברחוב רוטשילד בת"א (שהושאר חבר בתוך הרכב על תקן דחליל נגד פקחים), ועוד לא הספקת לצאת והשומר בכניסה, שבעיני רבים הוא דמות אפורה וחסרת אישיות, שנוטים להתעלם ממנה בבוז, אומר לך "סחטיין אחינו, אחרי צביעה אה? כל הכבוד!"

הנסיעות הליליות האלו ב120-130 קמ"ש, שאתה חולף בסמוך ליד רכב נהוג עם צעירים, שאחרי החליפה אתה רואה לפחות מישהו אחד במראה האחורית מצביע על הרכב שלך. מעניין מה הם חושבים על "רכב הדודות" הזה...

המפגשים ברמזור (שכבר הופכים להיות נדירים) עם רכב זהה, ואומנם אני שם משקפי שמש וכאילו "לא רואה", אבל אני רואה טוב טוב בזווית העין את בעל הפיאסטה 85 הלבנה והחבוטה שמתחוזקת ב"תחזוקת שבר" סוקר את הרכב מג'אנט לג'אנט.

"המוכר?" שהוא בגדר חובה לפחות פעם בשבועים...? זה עושה משהו...

ואחרון חביב - לצאת מהמפרסת, ולראות, שבלי עין הרע, ברחוב שלך לא חסר משנות ה80' - DLים, 205 צבאית לשעבר, סוויפט ושרייד, ואונו שמעשנת בטירוף, אבל הרכב שלך נראה הכי טוב שיש באיזור.

כל רכב, שמתחוזק בצורה מקצועית ואסטטית, נראה טוב. על אחת כמה וכמה שהוא מגרד או נמצא בעשור השלישי לחייו. 2-3 מדבקות או ג'אנטים צבועים זה לא מה שהורס את זה.

כל מילה בסלע!

ד"א הפיאסטה שלך מדהימה!

פורסם
טעות.

האופלים שיובאו לארץ ביבוא אישי נירכשו ע"י סוכן מקומי באנטוורפן,בלגייה,ומשם יובאו לארץ.

פולקסווגן בזמנו הציעה אפשרות של "קנה וטייל",כלומר,קנה את המכונית בגרמנייה,בצע עימה את הטיול,ולאחר מכן שלח אותה לישראל.כיבוא אישי.

אגב אסקונה,לכל דגמי ה SR היו מושבים קדמיים מתותרת רקארו.

ועוד הערה לדברי יניב-האספרו של דייהו לא היתבססה על ריצפת האסקונה,אלא על ריצפת הווקטרה דור ראשון.

שלום.

תרשה לי לחלוק עליך. לא מסכים איתך, אתה לא צודק ואתה תשלם כוס קפה היום בערב!!!

אמנם כל מה שכתבת נכון, אבל כל מה שאני כתבתי גם נכון, ואם לא איכפת לך, השיטה של יבוא דרך חברות קש מבלגיה,

המציאו את הפטנט הזה ביזמנו יבואני סובארו [יפנאוטו]. בגלל החרם הערבי לא יכלו ליבא מכוניות מיפן והפתרון היה בלגיה.

האוניות היו יוצאות מיפן, מופנות כאילו לבלגיה ובדרך החליפו דגלים וכתובת יעד לאילת. לגבי הפוציואגן יצא לי אישית להביא את המכוניות האלה ממעבר טאבה כולל אובל סקונה [לא אין שגיעת כתיב, ככה הערבים קוראים לאובל].

בברכה בני ל הזוכה המאושר בקוס קפה :-P .

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לכוס קפה אתה תמיד מוזמן, בלי קשר.

האופלים שהגיעו לארץ ביבוא אישי הגיעו מבלגייה, ואני יודע זאת ממקור ראשון, ובאחריות.

סה"כ הם הציעו רמת גימור גבוהה יותר בעבור אותו הסכום שדרשו ליאו גולדברג על רמות הגימור הנמוכות.

סובארו לא נאלצו להבריח לארץ מכוניות, מאחר והם מלכתחילה ציפצפו על החרם הערבי.

אגב החרם הערבי, החברה האחרונה שנותרה עיקשת בעיניין הזה זו יונדאי הקוראנית, שעד 94' לא הסכימה אפילו לשמוע על מכירת מכוניות לישראל, גם לא דרך גורם שלישי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אני יודע שאתה לא ממש בחור צעיר, אבל הזיות בגילך?

מי דיבר על דייהו אספרו ואיפה? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רכב שנראה מינימום פורש או "המכונית השחורה" (בעיניים של ילד בן 10 אז) והגיע עם מנוע 1.3 שבקושי סחב את עצמו.

מי שהיה "עשיר" הרשה לעצמו 1.6 :wink:

.

ומי שהיה מיליונר, הרשה לעצמו מנוע 2 ליטר עם רמת גימור גיהא (משטרת ישראל! )

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
חלק מהאנשים עדיין לא השכילו להבין כמה כיף לנסוע ברכב שהוא לא אספנות, אבל כבר לא נמצא בכמות גדולה על הכביש, מתוחזק במצב טוב, חיצונית, פנימית ומכאנית כאחד.

הרכב לא חייב להיות עם ביצועים מרשימים. אני אישיתי יכול להתוודות שלוקח לרכב שלי 15 שניות להגיע מ0-100, שהוא מקבל זוויות גלגול מטורפות בפניות חדות (יטופל) והבידוד בנסיעה לא כזה טוב, אפשר להרגיש את המנוע.

העצירה הזו ליד בנק דיסקונט ברחוב רוטשילד בת"א (שהושאר חבר בתוך הרכב על תקן דחליל נגד פקחים), ועוד לא הספקת לצאת והשומר בכניסה, שבעיני רבים הוא דמות אפורה וחסרת אישיות, שנוטים להתעלם ממנה בבוז, אומר לך "סחטיין אחינו, אחרי צביעה אה? כל הכבוד!"

הנסיעות הליליות האלו ב120-130 קמ"ש, שאתה חולף בסמוך ליד רכב נהוג עם צעירים, שאחרי החליפה אתה רואה לפחות מישהו אחד במראה האחורית מצביע על הרכב שלך. מעניין מה הם חושבים על "רכב הדודות" הזה...

המפגשים ברמזור (שכבר הופכים להיות נדירים) עם רכב זהה, ואומנם אני שם משקפי שמש וכאילו "לא רואה", אבל אני רואה טוב טוב בזווית העין את בעל הפיאסטה 85 הלבנה והחבוטה שמתחוזקת ב"תחזוקת שבר" סוקר את הרכב מג'אנט לג'אנט.

"המוכר?" שהוא בגדר חובה לפחות פעם בשבועים...? זה עושה משהו...

ואחרון חביב - לצאת מהמפרסת, ולראות, שבלי עין הרע, ברחוב שלך לא חסר משנות ה80' - DLים, 205 צבאית לשעבר, סוויפט ושרייד, ואונו שמעשנת בטירוף, אבל הרכב שלך נראה הכי טוב שיש באיזור.

כל רכב, שמתחוזק בצורה מקצועית ואסטטית, נראה טוב. על אחת כמה וכמה שהוא מגרד או נמצא בעשור השלישי לחייו. 2-3 מדבקות או ג'אנטים צבועים זה לא מה שהורס את זה.

מילים של חובב רכב אמיתי ! נהנתי לקרוא !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

דימה, ככה לזרוק תמונות בלי פירוט זה לא יפה.

האסקונה GT שדימה פרסם תמונות שלה היא בבעלות בחור נחמד מאוד שבעבר היה נפגש אתנו במפגשים של מועדון אופל.

יש לה מנוע 1.8 וגיר ידני כמו באחת המנטות שלי אבל ההבדל היחיד זה שהמנטה הנעה אחורית והאסקונה קדמית. כיום היא כבר יושבת על חישוקי 17'' ויכול להיות שכבר עברה שדרוג למנוע 2 ליטר (לא הייתי בקשר עם הבעלים בזמן האחרון אבל אלו היו התוכניות שלו פעם אחרונה שדברנו).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...