Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A6 - צריכת דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
A4 רק ממודל 02 מתקבלת על הדעת אצלי בשל הצורה הלא יפה מתחת לשנתון זה..ובשנתון זה המחירים שואפים למחירון בA4 ולכן לי אישית זה לא אופציה.

איציק, האם השוואת מחירים אצל הפרסי תיתן לי ראיה מספקת? והאם באמת אתה חושב שיש הבדל כה מהותי בין A3 לA6 מבחינת חלקי חילוף? (לא מקוריים).

ועוד שאלה אם כבר אנחנו בנושא, מצאתי A6 יד1 מטופלת בצ'מפיון מודל 98 נראית מצויין. אבל בעיה אחת 292,000 ק"מ.?!

(לא לא מונית:)) בכל אופן, הרכב יד1 ומטופל, ורוצים עליה רק 50,000 ש"ח.

האם בכלל שווה לקחת לבדיקה?

דימה

ראיתי ביד שנייה (סיקרן אותי באמת לבדוק מחירים ולהשוות מקרוב את מחיר השוק אתמול) אבל אני לא הייתי מציע לך אפילו לחשוב על זה .

יד ראשונה יד שנייה או יד מליון זה לא משנה .

רכב כזה עם כל כך הרבה קילומטרים נקרא בעיה מהלכת, תנסה לבדוק כמה יעלה גיר לרכב כזה למשל (סביר להניח שרכב שנסע כל כך הרבה אז או שהחליפו או ששיפצו או שלא עשו כלום ואתה תשפץ או תחליף ) הבלאי ברכב כזה אדיר ועלויות התחזוקה שלך יהיו בעניינים .

אם כבר רוצה לחפש רכב כזה אז היד קצת פחות חשובה כי הרבה אנשים קונים רכבים כאלה בלי לדעת את העלויות שמצפות להם (ואני מדגיש אין לי ניסיון עם ה A6 בפרט אלא עם רכבים אחרים באותה קטגוריה) .

לרוב רכבים כאלה שנקנים ע"י אנשים "עשירים" נמכרים אחרי שנה מקסימום , אחרי זה או שהרכב עובר לאחד שמחזיק אותו או שגם מחליף עוד שנה או שתיים . אחרי ירידת הערך הגדולה שהרכב עובד ב 4-5 שנים רכב כזה הוא אופציה מעולה לאנשים שמעוניים לנסוע בשיא הפאר בכמה שפחות כסף .

היד פחות חשובה במקרה הזה והקילומטרים שהרכב עבר חשובים יותר , לא להיבהל מיד שלישית כי זה רגיל וכך אמור להיות בכלל .

תשלם 10 אלפים שקל יותר על רכב שמור ועם קילומטרג' נמוך וזה ישתלם לך מאוד בשוטף , בסוף תצא מרוויח יותר

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איציק, האם השוואת מחירים אצל הפרסי תיתן לי ראיה מספקת? והאם באמת אתה חושב שיש הבדל כה מהותי בין A3 לA6 מבחינת חלקי חילוף? (לא מקוריים).

פרסי שמרסי...

אני בטוח שבאודי A6 יש ה-ר-ב-ה מאוד חלקים שהפרסי מעולם לא שמע עליהם. כבר רשמתי את דעתי בנושא הזה - טיפולים, ביטוח ודלק הם הדברים הכי קלים והכי צפויים בכל הנוגע לבירור מחירים. כל השאר זה רק עניין של תקלות (אם יהיו) ברכב - ולזה אתה צריך להיות מוכן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואו. כמה שטויות בשירשור אחד... מעניין למי מבין הידענים באמת היה אאודי A6!

מנסיוני האישי אני יכול לומר ש:

1. הדגם שעד 2002 מוצלח. זה שלאחריו מוצלח הרבה יותר עם ריסון טוב יותר של המרכב ו-6 כריות אוויר, כמו גם גיר רציף נוח מאוד וחסכוני.

2. פאר של מרצדס ויגואר לא תקבל, אבל הרכב מאובזר בסדר, נוח מאוד ומאוד מרווח. הבטיחות לא מדהימה, אבל לבטח טובה יותר מאשר A3. מאחור יש מרווח מספיק ל-3 מבוגרים ותא המטען פשוט ע-נ-ק. מעבר לזה - לא לשכוח את "אפקט ההגעה" שעם כל הכבוד, כנראה יש בו משהו שאין ב-A3...

3. קיימים 3 מנועי בנזין רלוונטיים בשנת 2001 - 1800טורבו, 2400 ו-2800 אטמוספריים (נעזוב את ה-ביטורבו וה-4200 בצד לרגע). ה-2800 הכי פחות מבוקש בגלל צריכת דלק גבוהה וטיפולים יקרים יותר. כ"כ, ריפודי העור שלו זוועתיים. ה-1800 חסכוני בהרבה (ממוצע 1:10, ועוד בחיפה) ועם שיפור קל אצל גיא פרילינג מוציא 180-190 כ"ס ומומט נדיב, עם סחיבה נהדרת מ-2000 סל"ד ועד ל-4500 סל"ד. מנגד, הוא לא כולל ESP. ה-2400 הוא פשרה טובה ונחשב למבוקש ביותר - עם 165 כ"ס הוא לא חורך אספלט, אבל המנוע גמיש מאוד.

4. הטיפולים ב-2 הרכבים שהיו לי היו פשוטים וזולים יחסית - טיפול שנתי כולל דיסקיות בלם ב-1300 ש"ח, ועוד אצל היבואן. משאבת מים (כולל עבודה) - 550 ש"ח. אני לא מכיר בעיות כרוניות ברכב, ובסה"כ הוא נחשב אמין למדי.

5. לגבי מנוע הטורבו, אז ככל טורבו זה עניין של מזל. אם הרכב היה מטופל בזמן ודאגו להמתין לפני/אחרי נסיעה אזי הטורבו יכול להחזיק גם 300 ו-400 אלף ק"מ. אם לא - גם 100 אלף זה הרבה...

6. לגבי המחיר - משום מה, בישראל לא רואים את האאודי כשווה-ערך לבימר ולמרצדס, ובהתאמה מחירו נמוך בהרבה מהדגמים המקבילים שלהם. למוכר זה רע, לקונה - נהדר. אפשר להשיג ב-90,000 ש"ח ופחות רכב משנת 2001 ולהרגיש "מליון דולר". כ"כ, רוב ה-A6 היו בידי מבוגרים ששמרו עליהם ולא טיפלו אצל חאפרים.בעוד ב.אמ.וו. משדר "עשיתי את זה ממכירת סמים" ומרצדס "עשיתי את זה ועכשיו כולכם תקנאו", ה-A6 מודיעה ש"עשיתי את זה אבל לא כולם צריכים לדעת שמימשתי את האופציות".

השורה הסופית - מומלץ ביותר. תמורה נהדרת לכסף.

מיקי.

(גילוי נאות - החתום לעיל מחזיק ברשותו A6 2003 ולא סובל בימר ומרצדס, אבל יום אחד בודאי יקנה אחת...)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אני רק רוצה לציין, לאחר שבמשפחה היו 2 אודי A6 מהדגם המדובר (מודל 2001 ומודל 2004) - הגיר הרציף נוטה לעשות בעיות אחרי 100 אלף קילומטר.

גיר רציף חדש עולה כמה עשרות אלפי שקלים (30 אלף אם אני זוכר נכון) וזה לא כולל עבודה.

עוד כמה דברים קטנים אבל מעצבנים שאני זוכר מהאוטו זה שהכפתורי פלסטיק בקונסולה נוטים להתקלף, וכך עם הידיות בדלתות (יש להן איזה ציפוי שמתחיל להתקלף אחרי כמה זמן).

בגדול - אחלה של אוטו. הגיר מעולה (כל עוד הוא תקין). אני מסכים עם msigal עם כל מה שאמר.

לנו הייתה אחת עם מנוע 2.4 והצריכת דלק שלה הייתה סבירה (ביחס לנפח המנוע) כל עוד לא לחצנו עליה :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

Discover

תודה על עזרתך! בהחלט עזרת, ביום שישי אני הולך לבדיקה עם הרכב..

איך אוכל לדעת שאין בעיות בגיר...אני מקווה שבבדיקה יעלו על זה.

אני שוקל לעשות את הבדיקה באחד ממוסכי צ'מפיון, אני רק חושש כי הרכב מטופל שם.

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

• תוכן חדש...