Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשעה טובה שמתי דוד לחץ חדש של החברה ראמוס הדוד החליף דוד חלפי שקבלתי עם האוטו

(פורד אסקורט אר אס 2000) לאחר ההתקנה הרגשתי שיפור בסחיבה של האוטו לא שיפור של ממש אבל הורגשה עלייה.

במיוחד בין הטורים מעל 4.5

השאלה אם זה בגלל הראמוס או כי הדוד הקודם היה דפוק?

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

בזכות הדוד שהרכבת ,המנוע הרגיש צעיר פתאום והוסיף לך פסיכו'לוגית עוד 10 כח סוס.

תהנה מהרעש, הכי חשוב שאתה מבסוט .

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל:

רק החלפת כול מערכת הפליטה וזאת אומרת מהיציאה בראש מנוע ועד הסוף יכולה לעזור לי בביצועים של המנוע.

וגם זה רק אם מדובר במנוע אם מדגש, במנוע רגיל ההבדל זניח.

אם אני טועה מקווה להסבר מפורט למה.

בברכה,

יגאל.:-)

פורסם

תתחדש

אין לך אגזוז לחץ - יש לך אגזוז פתוח

למרות המיתוס שצריך לחץ נגדי וככה פעולת המנוע יעילה יותר פשוט לא נכון!

למנועי 2 פעימות (לרוב קטנועים) יש אגזוז לחץ שמייצר לחץ נגדי שבאמת עוזר למנוע

ב 4 פעימות כמו כולנו כמה שיותר פתוח = יותר משוחרר

תוכל לקרוא זאת כאן

http://www.scale-forum.com/forum/viewtopic.php?t=9995

אגזוז פתוח (לא FREE FLOW אלא רק דוד אחורי) יעזור קצת יותר בגבוהות ויקל על המנוע לעלות בסל"ד

זה לא פסיכולוגי אבל גם לא מורגש מאוד (למעט הרעש):mm_wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל:

רק החלפת כול מערכת הפליטה וזאת אומרת מהיציאה בראש מנוע ועד הסוף יכולה לעזור לי בביצועים של המנוע.

זה, וטיפול במערכת היניקה ובמערכת הדלק במקביל.

ולא רק במנוע מוגדש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

איך ניתן עלידי החלפת דוד אחורי להקל על פליטת הגזים?

בגלל זה אני טוען שרק הגדלת הקוטר ושיפור איכות הצנרת יכול להביא להבדל מורגש בביצועי המנוע.

פורסם
איך ניתן עלידי החלפת דוד אחורי להקל על פליטת הגזים?

הדוד הפתוח נקרא כך כי הוא פתוח, ומאפשר זרימה חופשית, בניגוד לדוד המקורי עם משתיקים.

בגלל זה אני טוען שרק הגדלת הקוטר ושיפור איכות הצנרת

בגלל זה אני טוען שכדאי שתשתמש במנוע החיפוש של הפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השיפור הוא לא כיאלו שמתי טורבו אלה רק עזרה הבטיפוס לגבוהים.

כל הצנרת של האוטו הזה רצינית גם ככה 2.5 צול ומהמנוע הוא יוצא 4-2עד תחתית הרכב ואז נכנס ל1 באזור הממיר הקטליטי ככה שאת היציאות מהמנוע לא צריך לשפר

פורסם

הנחתי כי גם בגזים יש חשיבות לסוג החומר בוא הוא זורם, יכול להיות שאני טועה.

אני יודע שבנוזל יש חשיבות גבוה לחספוס הצינור, סוג החומר, לעובי שלו ולתכנון נכון של קטרים, ומכיוון שגזים ונוזל נכנסים ביחד לקטגוריה "זורמים" חשבתי שזה יהיה נכון גם לגזי הפליטה.

פורסם
הנחתי כי גם בגזים יש חשיבות לסוג החומר בוא הוא זורם, יכול להיות שאני טועה.

אני יודע שבנוזל יש חשיבות גבוה לחספוס הצינור, סוג החומר, לעובי שלו ולתכנון נכון של קטרים, ומכיוון שגזים ונוזל נכנסים ביחד לקטגוריה "זורמים" חשבתי שזה יהיה נכון גם לגזי הפליטה.

בנוזל יש חשיבות לסוג החמור של הצינור מבחינת איכות ההחלקה של הנוזל בצינור ואותו דבר גם לחיספוס

גז רק צריך שהצינור שמוליך אותו יהיה אטום איכות החומר לא משנה את ההולכה משנה רק שלא יהיה חלודה שתצור חורים באגזוז או כמו בדוד רגיל תיצור רשרושים של חתיכות קטנות של חלודה שמצטברות שם שנים

פורסם
תתחדש

אין לך אגזוז לחץ - יש לך אגזוז פתוח

למרות המיתוס שצריך לחץ נגדי וככה פעולת המנוע יעילה יותר פשוט לא נכון!

למנועי 2 פעימות (לרוב קטנועים) יש אגזוז לחץ שמייצר לחץ נגדי שבאמת עוזר למנוע

ב 4 פעימות כמו כולנו כמה שיותר פתוח = יותר משוחרר

תוכל לקרוא זאת כאן

http://www.scale-forum.com/forum/viewtopic.php?t=9995

אגזוז פתוח (לא FREE FLOW אלא רק דוד אחורי) יעזור קצת יותר בגבוהות ויקל על המנוע לעלות בסל"ד

זה לא פסיכולוגי אבל גם לא מורגש מאוד (למעט הרעש):mm_wink:

זה לא מיתוס כלל, אפילו עם זה כתוב ב-SCALE-FORUM.

לחץ נגדי עוזר במילוי הניפחי של הצילינדר בסיבובי מנוע נמוכים עד בינוניים והוא יותר מורגש במנועים שתוככנו ליצר יותר מומנט בסל"ד נמוך (כמו רוב המנועים המודרניים).

עקב חפיפת השסתומים במנוע, מצב בו גם שסתומי הפליטה וגם היניקה פתוחים, הלחץ הנגדי (מבוקר ומדוד), לא מאפשר לתערובת אויר/דלק נקיה ולא שרופה להשתחרר לפליטה. בכך הלחץ הנגדי תורם לזיהום האויר נמוך (מוריד HC ו NOx), משפר מומנט בסל"ד נמוך עד בינוני ומשפר התנהגות מנוע בזמן התחממות ע"י החזרת חלק מגזי השריפה למנוע והעלאת הטמפ' בסל"ד סרק.

לכן כאשר רוצים לעבור למערכת פליטה בשיטת זרימה חופשית, רצוי יחד עם זאת להחליף לגלי זיזים "חמים", בעלי חפיפת שסתומים מינימאלית, ולקבל את מלוא האפקטיביות מהמנוע גם בסיבובים הנמוכים והגבוהים.

• תוכן חדש...