Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני צריך להחליף את הבלמים שלי גם צלחות גם רפידות וגם נוזל בלמים עכשיו השאלה עם מה אני מתחיל עם הנוזל או עם רפידות וצלחות ?

בברכה ישראל?

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

נוזל אחרון . כשאתה דוחף את הפיסטונים בקליפר פנימה יכול לגלוש ממשאבה מרכזית . החלף נוזל אחרי שהפיסטונים במצבם הסופי על הצלחות והדיסקים החדשים.

פורסם

האם רפידות וצלחות אפשר להחליף בתנאים ביתיים?

בליווי מומחה, או שחייבית ליפט וכלים מיוחדים?

2006 - פיזו 205 95, זה מה שהתקציב אישר, אבל *** לקח.

2008 - מהעבודה קורולה 2008 אם תיבה שמחליפה רגע אחרי.

2012 - שברולט ספארק זה ה-זבל.

פורסם

מבחינה טכנית ניתן להחליף בלמים בתנאים ביתיים בלי ליפט.

לשאלה אם אתה יכול להחליף את הבלמים בתנאים ביתיים בלי ליפט ומומחה לידך רק אתה יודע את הפתרון.

מוטי

פורסם

טוב, תודה, אבל עוד שאלה קטנה,

מה מהחלקים הנ"ל הייתם מחליפים ברכב שעבר

210000, 11 שנים, מדובר בפיגו 205, 1400

הרכב אצלי כ7 חודש.

מה במערכת הבלימה דורש חידוש אחרי זמן או ק"מ?

מה שהבנתי עד אכשיו, שהחלק הנשחק היחיד הוא הצלחות,

אותם אני אחליף בטוח,

מה ההבדל ברכב כמו שלי בין צלחות מאוורות לרגילות.

וכמה יעלה העניין, עבודה וחלקים?

2006 - פיזו 205 95, זה מה שהתקציב אישר, אבל *** לקח.

2008 - מהעבודה קורולה 2008 אם תיבה שמחליפה רגע אחרי.

2012 - שברולט ספארק זה ה-זבל.

פורסם

לחבר שלום

בניגוד לחברים שיעצו לך כאן שהחלפת בלמים היא ענין פשוט ,אז תדע לך שאחריות רבה נופלת על כתפיך , האם אתה יודע לזהות צינורות נפוחים\סדוקים ,קליפר תפוס,בית אוכף עקום,או חופשים שלא אמורים להיות קפיצים שחסרים או לא תואמים ,הברגות פגומות ועוד הרבה דברים שלא תמצא באף ספרות טכנית רק דרך עבודה יומיומית בתחום?

שלם 200 עד 300 עמוד ליד המכונאי יישר קו לבלמי הרכב הקדמיים תסתכל ותהנה ,לגבי שאר המערכות תקבל עזרה בחפץ לב !

יגאל

פורסם

אני מסכים עם יגאל לחלוטין.

ספר טכני , ויהיה הכי טוב שיש היום בשוק, הוא אינו תחליף לעין מיקצועית לבחינת חלקים פגומים או להרכבת מיכלולים כנדרש.

לדוגמא, בחור צעיר שהחליט לעשות בלמים לבד ומצא את עצמו לאחר מספר ימים ללא בלמים.

הרכב הגיע (ולא לאחר כבוד) למוסך שאיתר את הבעיה הפשוטה כצינור בלם משופשף ונוזל.

התקלה הייתה שבזמן הרכבת הקליפר למקום, צינור הבלם היה מסובב בצורה לא תקינה, נגע והשתפשף בגלגל הרכב, עד שנזל.

הפעם כוחותינו חזרו בשלום.

פורסם

זה דיון נדוש עד לעייפה וכנראה שזה לא הפורום הנכון לקבל בו לגיטימציה לדעה שונה בנושא הזה, מה גם שרחמנה ליצלן, זה אולי בניגוד לחוק במדינתנו עם חוקיה החכמים. אני מעדיף אחד שבחיים שלו לא ראה מכונית מקרוב, שיעבוד על בלמי הרכב של המשפחה שלי, ובתנאי שהוא עושה את זה בקפדנות, ע"פ ספר, ועם הכלים הרשומים בספר, על פני כניסה מקרית למוסך ישראלי כלשהו שיעשה את אותה עבודה, אולי עם נסיון, של בעל המוסך(כנראה שלא) או של אחמד בן ה17 (כנראה שכן) , אבל בוודאי בלי פרוצדורת עבודה מסודרת וקפדנית.

דוגמאות? זה לא רלוונטי להביא. דוגמאות לא מראות סטטיסטיקה. על כל דוגמא שתביאו של חובב שכשל, אני אביא 10 אחרות של מוסכים שכשלו, וגם לגבי החובב שכשל אני כנראה אוכל להוכיח שהוא לא עבד בצורה קפדנית, ע"פ הספר.

פורסם

ממי או ממה אתה מבקש לגיטימציה?

יש כאן לא מעט בעלי מקצוע שיעידו על כמות הטעויות שראו של חובבים ושל בעל מיקצוע, והם נופלים במקומות שונים בעבודתם.

סטיסטיקה? ברור שמוסך כללי (בגודל בינוני) עושה יותר עבודות מכונאות מכלל החובבים בארץ כך שאין בכלל מה להשוות, הסיכוי לטעויות הוא גבוה יותר למי שעובד יותר.

ובאמת חנן, כבר דנו בנושא, קיבלת כבר מספר 'עקיצות' ממוסכים ואת דעתך העוקצנית (ורלוונטית ככל שתיהיה) לגביהם, לא נצליח לשנות לך.

פורסם

ויש להם, כמו לך! אנחנו לא מוחקים שרשורים והודעות של פרוייקטים של חובבנים, גם אם מדובר בעבודות של מיכלולי בטיחות.

ברור לכולם שיש לקחת כל פרוייקט כזה בערבון מוגבל והוא לא תחליף לספר מקצועי או מוסך מורשה, והעושה כן עושה זאת על אחריותו ומצפונו.

אני ואתה יש לנו נקודת מבט מאוד שונה וגם דומה לפעמים, בנושא המקצועי ובמקצועיות של המוסך, כי אנחנו מרקע תעסוקתי שונה, אבל זה רק מוסיף עניין, דעה ופרספקטיבה נוספת.

• תוכן חדש...