Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל הנראה ברכבי מסוג סובארו ליאונה 1,800 סמ"ק שנת יצור 1985, נפרץ אטם ראש, ויש מעבר בריחה של לחץ, ואיבוד מים, כ1/2 ליטר בשבוע, 300 ק"מ נסיעה.

כאשר היוניט חום והטרמוסטט מחוברים, אז המאורר לא תמיד עובד והרכב מתחממם.

כרגע, ללא טרמוסטט ויוניט חום מקוצר, הטמפרטורה מגיע כרבע הממחוג, הרכב נוסע טוב מאוד ולא מרגישים כל שינוי ברעש ו/או בסחיבה.

האם נסיעה במצב זה גורמת למנוע נזק נוסף לנזק הרגיל בנסיעה ללא טרמוסטט, שדובר עליו רבות.

נקודת ההנחה היא שאני מעדיף לעשות שיפוץ מנוע ולא להרכיב מנוע משומש.

פורסם

נקודת ההנחה היא שאני מעדיף לעשות שיפוץ מנוע ולא להרכיב מנוע משומש.

אם אתה תמשיך כך יכול להיווצר מצב שבו המנוע יתחמם לך ואז לא יהיה מנוס משיפוץ מנוע כללי.

ירון מאיר

פורסם

יריב שלום רב!

ראשית נקודת ההנחה שלך, שאתה זקוק לשיפוץ מנוע מוטעית.

שנית האבחנה שלך , שקיים מעבר לחץ דרך אטם ראש מנוע , מוקדמת מדי.

שלישית המלצתי בשלב ראשון להחליף את הטרמוסטט לחדש(יתכן והוא תפוס במצב סגור), לחבר קונקטורים ליוניט הפעלת מאוורר למקומם.(לבדוק לא להרכיב הפוך), ולבצע נסיעת מבחן, לבדוק התחממות רכב, ואיבוד מים, מומלץ בהזדמנות זאת גם להחליף מכסה, ולבדוק מערכת קירור בלחץ.

חזור לעדכן, לאחר שתבצע את המלצתי, בשלב זה אל תפרק ראשים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הרכבתי טרמוסטט חדש, והדבר לא עזר במאומה, את החוטים שנכנסים ליוניט חום (החדש גם הוא) חיברתי באמצעות קונקטור (יוניט החום הישן לאחר שחיברתי לו את שני הקטבים ווידאתי שהמאורר מסתובב לצד הנכון), ללא הועיל.

מכסה לא החלפתי - אחליף בימים הקרובים.

אציין כי הרדיאטור חדש גם הוא.

כאשר אני נותן סטרטר (ללא שהררכב יניע) ומכסה הרדיאטור פתוח, המים קופצים לכל עבר.

גם כאשר הרכב מונע, כאשר מעלים את הטורים, המים קופצים החוצה.

ושאלתי השנייה, האם המנוע מתחמם למרות ששעון החום מראה אחרת?

פורסם

לאחר העדכון האחרון , אני מניח שאין מנוס ויש לפרק ראשי מנוע.( את שניהם) ולהחליף אטם ראש ששרוף בוודאי באזור מעברי המים,לא לפני שתפרק מצתים ותראה איזה מצתים חלודים ורטובים במים, יתכן שרק ראש אחד התחמם, והדחיסה בו עוברת למעברי המים, אם כי מומלץ לפרק את שניהם, ולבדוק חופש בטבעות הבוכנה, כדי למנוע מצב ששפור בדחיסה , יגביר את תצרוכת השמן, ויעלה לחצים בעוקת השמן.

חזור לדווח על הממצאים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כרגע אני נוסע ברכב באופן יום יומי, ויש לי בעייה להשבית אותו, השאלה היא אם אני אסע בו עד הקיץ (בחודש יולי אקנה רכב נוסף, סזוקי בלנו 1999, יד ראשונה, מנכה, היום יש 49,500 ק"מ על המונה) ורק אז אפרק את הראשים, האם צפויות לי הוצאות נוספות שהיום אני יכול לחסוך או שאני יכול לסוע ללא כל בעיה.

בפירוק הפלאגים לא הבחנתי בבעיה כל שהיא והם נראים במצב סביר בהחלט.

פורסם

אם אתה אכן צודק והאטם נפרץ, זה רק עניין של זמן עד שיחדרו מים לצילינדר.

הבעיות שייתכנו - התחממות עד עיוות וסדק בראשים , נעילה הידרוסטטית שעלולה לגרום לנזק לרכיבי המנוע התחתונים ועוד.

מונית תעלה לך פחות משיפוץ מנוע.

• תוכן חדש...