Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן נסיעה שמעתי קול מתכתי חזק מתחת לכיסא הנהג (זה נשמע כמו מתכת פוגעת במתכת) {ובלי בדיחות, בבקשה}.

הגעתי הביתה ומצאתי מתחת לכיסא מעין בולם זעזעועים קטן (בתמונה).

על הבולם כתוב: STABILUS LIFT-O-MAT

וסידרת המספרים: 8513KC 0450N 171l00 E 14

מצאתי את האתר של STABILUS. זה כנראה מין סוג של בולם גז, שבכיסאות: "משמש לכיוון הכיסא והרכיב מספק נוחות ובטיחות".

אבל: הכיסא זז קדימה ואחורה, למעלה ולמטה, בסדר גמור וגם נתפס במקומו. גם המשענת הולכת קדימה ואחורה בלי בעיה. אני לא רואה שום בעייה בכיסא. עוד משהו, בשום אופן לא הצלחתי לגרום לבולם להסגר, כאילו שהוא תקוע.

יש למישהו איזשהו מושג קלוש למה משמש הבולם הזה בכיסא הנהג בפונטו ספייס ?

באתר של STABILUS יש קטלוג שניתן לחפש לפי יצרן רכב ולפי מק"ט ולא הצלחתי באף אחת מהצורות למצוא איזכור קלוש לאף אחד מהמיספרים שרשומים על הבולם (ראו בתמונה בהגדלה).

נ.ב: טוב שיהיה, אני פתוח גם לבדיחות על חשבוני וגם על חשבון הפונטו...:grin:

IMG_0054.jpg

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אהלן.

הבוכנה הזו, אחראית "לעזור" למנגנון ההרמה של כיסא הנהג מעלה ומטה.

אגב, גם אצלי בפונטו 75HSD ישנה ידית המרימה את הכיסא.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אבל העניין הוא שהכיסא ממשיך לעלות למטה ולמעלה כולל כאשר יושבים עליו (כך היה תמיד), ללא שום בעיה נראית לעין.

וכפי שכתבתי - לא הצלחתי בשום אופן לסגור את הבוכנה.

האם לדעתכם כדאי ללכת לקנות בוכנה כזו ולהחזיר אותה למקום? מה ההשלכות אם אין אותה ?

תודה לשני העונים!

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אולי יש שם 2?

אם אתה לא מצליח לסגור-זה רק אומר שהבוכנה תקינה.

אולי היא רק התפרקה וצריך להחזיר אותה למקום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מתברר שנשבר הריתוך של המוט הרוחבי הקדמי של הכיסא שמחבר בין שני המוטות הצידיים של הכיסא. בתמונה מוקף בעיגול אדום.

מתברר שהבוכנה מחברת בין שני המוטות הרוחביים- האחורי והקדמי של הכיסא. כאשר הכיסא עולה ויורד הבוכנה נפתחת ונסגרת (בכחול בציור של הכיסא).

לדעתי מה שקרה הוא שהבוכנה התפרקה, נפתחה לגודל המקסימלי שלה וגרמה לשבירת הריתוך של המוט. הגיוני ?

האם ניתן לתקן את הריתוך על ידי איזשהו סוג של דבק ואיזה ?

תקראו לי משוגע אבל אני מפחד שפירוק הכיסא לשם ריתוך המוט רק יזמין בעיות בעתיד. יש לי ממה לחשוש?

מה עלות סבירה לפירוק הכיסא ותיקון הריתוך, לא כולל מחיר הבוכנה ?

נ.ב: התקשרתי למ.י.ר חלפים לשאול למחיר הבוכנה. זה שענה לי אמר שהוא לא מכיר חלק כזה ולא היה מוכן לבדוק בספר. אמר "תבוא ונראה". גם שירות.

IMG_0001.jpg

Auto24_sitz_e.gif

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

תודה רפי!

יש למישהו הערכה כמה סביר שיעלה פירוק הכיסא מהרכב ותיקון הריתוך שנשבר ? אני מניח שחובה להוציא את הכיסא מהרכב כדי לא לשרוף את הרכב בזמן הריתוך.

יש אולי דעה אחרת לגבי תיקון אפשרי עם איזשהו סוג של חומר הדבקה. מעין פלסטלינה שלאחר ערבובה ויישום החומר מתקשה לדרגת חוזק גבוהה מאוד ?

יש המלצה לרפד או לפחח בירושלים כדי לתקן את זה ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

למה לא לקנות כיסא מפירוק ?!

גם אם צבע הבד לא זהה, זה לא אמור לשנות.

כי אתה צריך את מסגרת הברזל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
למה לא לקנות כיסא מפירוק ?!

אבל למה? לכאורה אצלי כל מה שצריך זה לתקן את הריתוך וזהו. הבוכנה שנשברה אני אברר מה המחיר שלה ואז נחליט. גם בלעדייה הכיסא מתפקד ואני לא יודע אם יש לה תפקיד בטיחותי. הכיסא סך הכל במצב מצויין (האוטו רק בן 6+).

אותי פשוט מפחיד הקטע של פירוק 4 הברגים של הכיסא והאם שיחזירו אותם תהיה להם ולהברגה שלהם את אותו חוזק כמו לפני הפירוק. הרי שלא נדע מצרות בתאונה 4 הברגים הללו אמורים לשאת עומס גבוה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

על תתעסק לא עם ריתוך עצמי ולא חומרי פלא פלסטלינה למניהם, שבוודאות לא יחזיקו מעמד.

יש רפדים שמומחים לתיקונים הנ"ל. פנה לאחד כזה.

• תוכן חדש...