Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקת פיאט גרנדה פונטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה הכי גדולה של הגרנדה-פונטו היא שהיא אוטו שתוכנן באירופה עבור אירופאים.

באופן כללי(!) בקטגוריית הקטנות הם מחפשים צריכת דלק נמוכה עם ביצועים סבירים ולצורך כך מנוע ה-1.4 8 שסתומים מעולה. ב- 2000 סל"ד יש לו 85% מהמומנט המקסימלי.

אם הם רוצים אוטומט הם לא מוכנים לשלם אקסטרה על תיבה רציפה אולי עם ביצועים טובים אבל עם צריכת דלק "גרועה יותר". התיבה הרובוטית נכון שהיא זוועה אבל היא כמעט ולא פוגעת בצריכת הדלק.

ומעל הכל הם רוצים שאם הם: אירופאים, זוג צעיר עם ילדים, שהאוטו יהיה גם בטוח ככל האפשר והגרנדה-פונטו עונה בהחלט על זה ולכן היא להיט כל כך ענק באירופה יחד עם הקליאו III שעולה קצת יותר אבל יש לה המון ערך מוסף.

למה אין דיזל - אני לא מאמין שישראלי יקנה גרנדה-פונטו דיזל ושנית הדגם כל כך מבוקש באירופה שהיצרן, כנראה, לא רוצה כרגע לבזבז אפילו קצת מכוניות כאלה על ישראל.

ראיתי את האוטו, הוא נראה מדהים. אולם, לצערי הרב השילוב של המנוע החלש, הגיר הרובוטי ומעל כולם המחיר הגבוה (למרות שהאוטו בטיחותי ביותר) גזרו גזר דין מוות על הרכב בישראל. זה לא שלא ימכר אבל בטח לא הרבה כמו שנמכרה הפונטו ספייס ובמיוחד בשנה הראשונה להגעתה. אני ארחיק לכת ואומר שאולי גם סמל"ת בעצמם מתחילים תהליך גסיסה. נחכה לראות את המבחנים שיעשו בכבישי הארץ לגרנדה-פונטו. אולי אני טועה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבה של צוקרמן.

אגב, נוסף על זה שהמכוניות היום לא צוידו באבזור שמניתי מקודם, הצבע של המכונית שתמונתה מופיעה בכתבה גם לא היה היום, וחבל. דווקא רצינו לראות איך הצבע הזה נראה במציאות אחרי שראינו אותו בקטלוג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם אני התאכזבתי מעט מהמכונית .

בנוסף לכל הדברים שרשומים מעלי , אני ערכתי כמובן השוואה מתבקשת מול הטיפו שהייתה לי. כן, הטיפו שייכת לקבוצה יותר גדולה , אבל אורכה הוא 3.96 מ', כשאורך הפונטו החדשה מעל 4 מטר, כך שלדעתי יש מקום להשוואה .

הטיפו הפירוש מרווחת יותר גם במושבים הקדמיים וגם באחוריים . גם תא מטען יותר גדול. תנוחת ישיבה מאוד דומה.

גם לי לא ברור היעדר גלגל ספיר , כאשר בריצפת תא המטען יש מקום לגלגל בגודל מלא . גם לי עיצוב לוח השעונים נראה בסיסי וזול משהו. כיפול המושב האחורי עדיין מאוד לא נוח וזה אחד הדברים שמאוד הפריעו לי .

גם לי אני לא יודע למה לא הביאו דגמים מאובזרים להשקה . ולמה אונו נמכרה עם 4 מנועים , פונטו MK1 עם עם 5 מנועים וכאן יש רק שני מנועים ולא יהיו , לדברי אנשי מכירות , מנועים נוספים בזמן הקרוב . וגם לא גיר ידני עם מנוע 1400.

מעבר לכך , המכונית אכן מעוצבת מעולה, נראית בנויה ברמה טובה, 5 כוכבי בטיחות, אני מאוד מקווה שהיא תצליח בארץ .

פורסם

הם היו צריכים לנסות ללכת ראש בראש עם ה-C2 VTS ולהביא את הגרסה הספורטיבית. מהגרסה הזולה הם בכל מקרה לא ימכרו הרבה, אין תמורה למר ישראלי ברכב הזה.

ניתן לקנות סיאט איביזה, סוזוקי סוויפט, סקודה פאביה ואחרות באותו מחיר ולקבל אבזור טוב בהרבה וביצועים שלא נופלים בהרבה.

פורסם

סיאט איביזה (רמת איבזור ספורט) ופביה (16V) שתיהן חזקות יותר ולא במעט

היא מתחרה יותר בסיאט איביזה סטלה (75 כ"ס) ופביה (כנ"ל) שעולות פחות

הסוויפט עולה קצת יותר, אבל מגיעה גם עם מנוע גדול יותר ומשמעותית חזק יותר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפי אתרי היצרנים פולקסווגן פולו 1.4 אווט' עולה 109990

טויוטה יאריס אוטו' 115,995

פ'יגו 206 אוטו' שהם תקועים עם מלאי ורק אז יתיחילו למכור את ה 207 מתחיל ב 106,490

רנו הפסיקו למכור את הקליאו בארץ בגלל שרכבים מארצות היורו יקרים מדי בארץ.

סיאט הוציאו את האיביזה מהאתר שלהם.

סה"כ יש בעיה עם מחירים של מכוניות קטנות אירופאיות.

לא רק בפיאט.

גם ככה כל המדינה תעבור לרכבים סיניים עוד שנתיים.

סמל"ת צריכים למצוא להם ספק מסין.

אייל

פורסם

אבל הפיצה היתה פצצה,הקוקטלים על הכיפך וסך הכל היה נחמד

אה והיתה גם הפונטו החדשה לא הזיזה אצלי כלום וריפוד המושבים נראה כמו סדין של בית חולים

מרווחת בטוחה וכו יופי טופי----- פעם אמרו את זה על אמריקאיות כתשובה לשאלה למה קנית אוטו אמריקאי....

פורסם

על טעם ועל ריח , אבל לדעתי היא מכוערת מאוד

מה שבטוח שצריך להיות אידיוט מושלם בשביל לשלם עליה 110000שח

מוסיפים 9000שח ומקבלים פורד פוקוס חדשה שהיא יותר טובה ממנה משמעותית מכל הבחינות

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

אתה לא יכול להשוות את הפוקוס לפונטו.

האחת משפחתית בעוד שהשניה סופרמיני.

זה כמו להשוות סמארט ל A8.

!AWDSOME

פורסם

לא צריך להקצין ,הפוקוס היא לא Sקלאס ארוכה והגרנדה היא לא MINI

הישראלי הטיפוסי המטומטם שקונה מכונית חדשה מחפש לקבל כמה שיותר פח לשקל

ולא רק שהפוקוס מציאה יותר פח , היא גם יותר בטוחה, חזקה ,נוחה ,מאובזרת ומהודרת (גרסת בסיס בפונטו מול גרסת ליסינג בפוקוס) ויותר מתנהגת

ושלא ישמע שאני מדבר באוויר, אני נהגתי בחול על הגרנדה פונטו טורבו דיזל ידנית ולא התרשמתי ממנה בכלל מלבד המנוע שהיה חזק וסחב טוב מאוד

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

המכירות באירופה מדברות בעד עצמן, ככל הנראה פיאט קלעו למטרה. בחינת הרכב מעלה שהמטרה היא לתת מקסימום מרחב מחיה ובטחון (שני פרמטרים חשובים למשפחות צעירות + ילדים), במינימום עלות רכש ותחזוקה (כנ"ל, משפחות צעירות). הרכב מרווח מאוד למחירו, כולל הבגאז' דרך אגב. בחינת הצמיגים הסטנדרטיים של הפונטו מצביעה גם על העדפת החסכון והנוחות על ביצועים עם רוחב צמיגים נמוך יחסית למקובל היום לרכבים בגודל הזה וחתך גבוה.

בארץ, הבעיה שרכישת רכב עבור משפחה צעירה + ילדים היא לעתים קרובות מאמץ כלכלי כזה, שבשילוב הנטיה הצרכנית המושרשת בארץ לבזבז יותר מאשר תכנון נבון ירשה, גורם לאנשים להגיד "גרדתי 110,000, למה לא לגרד עוד קצת בשביל סדאן אוטומטית כמו לשכנים". לא משנה שימשיכו לגרד את העוד קצת הזה כל חודש בגלל שיסעו בסדאן אוטומטית עם בגאז' מלא דברים שלא צריך, ויעלו את צריכת הדלק שלהם.

הפשטות הפנימית משדרת כנראה לאירופאים סוג של חסכנות שקולעת גם היא למטרה. פה ישר אומרים "בשביל 110,000 אני רוצה בלינג, כרום על הכפתורים וניקל על השעונים".

עד כאן ההגנה, ולצד התביעה אני חייב להסכים: אינטריור יכול להיות פשוט אבל גם איכותי. איכות הפלסטיק בפונטו פשוט לא משכנעת. יותר מדי חלקים בדשבורד נראים כמועמדים להתחיל לפתח "ניידות מעמדית" לאחר מפגש ראשון עם מפגעי מע"צ, וההגה פשוט לא נעים למגע (קדימה סמל"ת, צ'פרו את הלקוחות בכיסוי הגה על חשבונכם. זו תהיה הנחה קטנה מבחינתכם, אבל צעד גדול לקונה).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ערן, התכוונת להגיד - קדימה סמל"ת, צ'פרו את הלקוחות בהגה מעור (החומר הפלסטי/ספוגי פשוט לא נעים וגם נראה זול).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...