Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Polk Audio MMC6500 Vs Morel Elate 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברשותי סט קומפוננט Polk Audio MMC6500 מחוברים למגבר Zapco Ref 350.2 (שני ערוצים).

האם לדעתכם מעבר לסט של Morel Elate 6 (הדגם של שני האלמנטים) כדאי? האם אחוש בשיפור בסאונד?

אני יכול לומר שבסה"כ אני די מרוצה מרמת הסאונד כרגע אבל אף פעם אין סוף לרצון לשפר.

שאלה שניה - הסט של פולק מאפשר חיבור של Bi-Wiring, כלומר ישנן כניסות נפרדות למיד ולטוויטר בקרוסאובר.

האם מישהו יודע האם ניתן לחבר על אותן יציאות במגבר במקביל את שני האלמנטים כך שההתנגדות תרד ל- 2 אוהם (כלומר המגבר יחוש כאילו מחוברים אליו שני אלמטים במקביל)?

האם הדבר כדאי?

תודה מראש

פורסם

corwin

אולי קצת פירוט?

לרשום 'לא מומלץ מכל סיבה שהיא' ממש לא עוזר לי.

ותודה על ההצעה - לא מוכר (אם הייתי מוכר זה לא המקום....)

פורסם

זה אפשרי (מידים ביחד. וטיווטרים ביחד)

אבל לא יהיה לך את הסטריאו. אתה תשמע מונו

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
היי

ברשותי סט קומפוננט Polk Audio MMC6500 מחוברים למגבר Zapco Ref 350.2 (שני ערוצים).

האם לדעתכם מעבר לסט של Morel Elate 6 (הדגם של שני האלמנטים) כדאי? האם אחוש בשיפור בסאונד?

כן אתה תחוש בשינוי בסאונד. לדעתי, זהו סט יותר איכותי בהרבה וחזק יותר. אתה כמובן צריך לדאוג לנפח מתאים ואטימה.

אני יכול לומר שבסה"כ אני די מרוצה מרמת הסאונד כרגע אבל אף פעם אין סוף לרצון לשפר.

שאלה שניה - הסט של פולק מאפשר חיבור של Bi-Wiring, כלומר ישנן כניסות נפרדות למיד ולטוויטר בקרוסאובר.

האם מישהו יודע האם ניתן לחבר על אותן יציאות במגבר במקביל את שני האלמנטים כן זהו למעשה חיבור בי-ווירינג. כמובן כל עוד אתה מחבר את הקבלים מהמגבר אל הקרוס, כפי שמצויין על גבי הקרוס. כך שההתנגדות תרד ל- 2 אוהם (כלומר המגבר יחוש כאילו מחוברים אליו שני אלמטים במקביל)? לגבי זה אני לא בטוח שזה מוריד את התנגדות הסט. צריך לבדוק בMANUAL של הסט מבחינת נתוני הקורס-אובר.

האם הדבר כדאי?

לדעתי BI-WIRING לא (מנסיון עם מערכות ביתיות). BI-AMPING כן (מנסיון עם מערכות רכב שלי), אבל צריך הגברה כפולה.

תודה מראש

תשובות בכחול.

סחתיין על המגבר.:-)

בהצלחה.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

התכוונתי לכך:

אתה יכול לחבר את המערכת איך שאתה אומר זה יהיה BI WIRING

המערכת לא תחוש שהיא בשני אוהם כיוון שקרוס אובר של טוויטר אין התנגדות לא בזמן עבודה.

אני לא כנס למונחים מתחום החשמל כרגע אבל אתה לא תקבל 2 אוהם.

מתחיל בזה שההתנגדות של טוויטר ושל הוופר היא לא 4 OHM ומה שקורה שאתה משנה ל BI WIRING זה לא שכל יציאה נותנת פתאום 4 אוהם.

אתה לא יכול למדוד את זה ביציאת הטוויטר. כמו כן יש שינויים בזמן עבודה בהתנגדות של כל רמקול.

בקיצור כיוון שההסבר ארוך מאוד אל תחבר ככה זה יצור רק בעיות ואתה מסתכן בניתוקים של המגבר , הריסה שלו ,הריסה של הסט וכו...

כל מה שאני כותב פה זה מנסיון אישי של חיבורים כאלו.

בברכה,קורווין.

פורסם

הפולק שלך מאפשרים (דרך הקרוס) 3 סוגי חיבורים:

1.החיבור הרגיל, מיציאת המגבר לכניסת הקרוס עבור שני האלמנטים יחד.

2. BI-WIRING מאותה היציאה במגבר יוצאים 2 זוגות חוטים: 2 פלוסים ו2 מינוסים

פלוס ומינוס אחד למיד-באס והשני לטוויטר.

3. BI -AMPING פסיבי. כל אלמנט מקבל הגברה מערוץ נפרד במגבר, אך עובר דרך הקרוס.

הפולק סט טוב מאד. אם הספקת להתרגל אליו, לדעתי המורל ישמעו לך חסרי חיים. (למרות שהם נשמעים מצוין..)

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

תודה לעונים.

Audio-feel - מה היתרון (אם בכלל) בחיבור השני (Bi-Wiring) ולמה כדאי לבצע אותו לעומת חיבור רגיל אם קודמיך אמרו שזה לא משפיע על ההתנגדות הסופית על המגבר?

פורסם

QUATRO

רשמת שלפי דעתך הסט של מראל טוב יותר. האם יצא לך לשמוע את שניהם? האם שמעת את שניהם עם אותם רכיבים (לפעמים שומעים סט אחד שמוגבר עם מגבר איכותי יותר או מחובר ל- HU איכותי יותר שמשמיע לא מעט).

אני פשוט שואל ע"מ לא לשדרג (וזו הוצאה נכבדה) ולהתאכזב מהתוצאה (להגיע למצב בו אשאל את עצמי - למה הייתי צריך להוציא עוד 2500 ש"ח כדי לשמוע כמעט אותו דבר??)

אין ספק שאני עומד בדילמה שעוד הרבה מן הסתם עומדים בה וכל זה בגלל שלא ניתן בקלות יחסית להתקין רמקולים אחרים אצל מתקין ללא התחייבות לרכישתם (בעיה שאין במערכות ביתיות)

פורסם

כמה שבדקתי, גם במע' ביתיות לא הבחנתי בהבדל בין חיבור רגיל ל BI-WIRING .

לדעתי, סתם עניין שיווקי.

השוני בין שני הסטים הוא באופי הסאונד.

בפולק המיד דומיננטי מאד, אך צלול ומטריף. הגבוהים ברורים, אבל חדים מאד.

המורל לעומת זאת, רמקול יותר "רגוע". המיד רך יותר, ונעים יותר. אותו כנ"ל לגבי הטוויטר.

הבאס בשני הסטים טוב, אך במורל הרבה יותר מאוזן, ולדעתי גם יותר נכון.

אם אתה משדרג, אז לסט שלושה חלקים. לסט של שניים אני לא חושב שכדאי.

פורסם
הייתרון המשמעותי של הBi-Wiring, הוא בכך שיש לך שליטה נפרדת על כל אלמנט

בבי-וואירינג אין שום שליטה נפרדת לכל אלמנט. אתה מבלבל עם בי-אמפינג.

• תוכן חדש...