Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כמה זמן החלפתי את הרכב לפונטו שנת 96 הרכב בא עם מידה מקורית 165/65/14 כרגע הג'אנטים שלי אחרי איזון וכיוון פרונט שלא קשור לזה עדיין עקומים והחלפת האחוריים בקדמיים והחלפה של ימין בשמאל עזרה קצת והגיע למצב הנוכחי המצב הקודם היה קטסטרופה (תוצאה של בעלות אצל אישה במשך 9 שנים) ולא ניתן ליישר אותם עוד, התוצאה היא שהרכב רועד במהירות שקרובה ל 83-85 ואחרי זה נפסק ומתחיל שוב ב 120 שאז זה פשוט כמו לנסוע על כורכר, אז מכיוון שגם ככה רציתי לשפר קצת את האחיזה ברכב אז חשבתי אם כבר להחליף אז להגדיל קצת את המידה, המידות שעומדות לרשותי הן 175/60/14 או 185/55/14, עכשיו בנוגע להיתלבטות יש גם כמה דברים שצריך לחשוב עליהם, הגה הוא לא הגה כוח 4.5 סיבובים מנעילה לנעילה ואפילו במצב הנוכחי זה קצת מציק, ובנוסף הרכב נוסע הרבה משהו כמו 30-35 אלף בשנה ואני רוצה שישאר חסכוני בדלק, השאלה היא האם להעלות מידה אחת או 2 בהיתחשב בקרטריונים של חיסכון בדלק ובקטע של ההגה הרגיל וכמובן האחיזה

תודה מראש לכל העוזרים

דניאל

פורסם

את התרד הזה קראתי הוא עוסק כולו באפשרויות השונות לשינוי המידה לרכב, ורשמתי בהודעה שלי איזה מידות אפשריות לפונטו, לא ראיתי טעם בלהכביד על האשכול שאלה מורכבת עם לבטים לכן ולכן ובגלל זה פתחתי שרשור נפרד

פורסם

אישית, הייתי עולה למידה 185/55/14.

גם בגלל מבחר הצמיגים הגדול יותר וגם בגלל החתך הגדול יותר.

השינוי בתצרוכת הדלק זניח בכל מקרה, ואם אתה נוסע כל כך הרבה בשנה, כנראה שנסיעות עירוניות ויציאות מחניות צפופות לא כל כך צריכות להטריד אותך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אל תשנה מאומה.

שתי המידות יקשו על סיבוב ההגה, בנסיעה זה לא יורגש אך בעת חניה יורגש גם יורגש, ה-185 יותר כמובן מאשר ה-175.

שתי המידות יגדילו את תצרוכת הדלק, לא בהרבה אך עדיין יורגש בכיס בסוף החודש.

את ה-175 תתקשה יותר להשיג(לא מידה שמצויה ביום-יום בארצינו) ולכן גם תמחורה יהיה כמעט זהה(ואולי אף יותר) מזו של ה-185.

אי לכך ובהתאם לזאת לא הייתי משנה את מידות הצמיגים ברכבך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רוצה לשפר אחיזה - תמצא צמיג דביק יותר, באותה מידה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

יתרונות (עמית ציין את כל החסרונות, בלבד. :|):

- מרחקי בלימת חירום מקוצרים משמעותית.

- הסיכוים לאבד שליטה על הרכב קטנים מאוד.

- הגדלת הבטיחות האקטיבית של הרכב.

- הגדלת ההנאה בפניות (לא רלוונטי לכל נהג).

- הרגשת ביטחון.

- מראה טוב.

אני בטוח שיש עוד.

אביחי

פורסם

מצד שני, צמיג רחב יותר יצוף יותר על שלוליות...

תשמע, אם המטרה היא ביצועים, ולא אכפת הדלק או הזיעה בחניה, אז בהחלט יש יתרון להרחבת צמיג. אם הבנאדם מבלה את רוב זמנו באפרוריות היומיומית של פקקים, חניה וכו', נראה לי שהכי כדאי למצוא צמיג חדש, דביק ואיכותי במידה המקורית (אמנם נכון שצמיגי ספורט של ממש לא נראה לי שיש במידה הזו, אבל אפשר למצוא דברים לא רעים).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הבעיה טמונה בכך שאני בהחלט נהנה מאוד מסיבובים אפילו בפונטו,ואני עדיין רוצה לשמור על צריכת דלק נמוכה,ואחרי הקורס נהיגה מתקדמת שעברתי בהחלט אני מבין בדיוק כמה עוזר צמיג יותר רחב, אבל ישנה ההיתלבטות בין צמיג רחב מאוד לרחב,שוב חשוב לי צריכת הדלק, דרך אגב בכמה אחוזים בערך תיגדל אצלי צריכת הדלק אם בחודש בערך יוצא לי בין 800 ל 1000 שקל דלק בצריכה של 1 ל 14-15

פורסם

ההבדל בצריכת דלק לא משמעותי, אני עברתי ממידה 175 ל-205, ועשיתי קילומטר וקצת פחות לליטר.

מבחינת האצה, השינוי הושפע מזה מצורה מוחשית, אבל לא באופן בלתי נסבל. יומיים ואתה שוכח את ההבדל.

אביחי

פורסם

תודה רבה על התשובות עד עכשיו באמת נראה לי ההיתרונות עולים על החסרונות, יש לי שאלה נוספת איך מתמודים שאר חלקים הרכב עם הגדלת המידה, לדוגמא ציריות תפוחים מיסבים מסרק ההגה כי הרי אחרי החלפת הצמיגים אפשר לקחת סיבוב יותר מהר והרכב עדיין לא יאבד אחיזה זאת אומרת הוא מאמץ יותר את כל המכלולים האלה האם אין סיכוי לשבור איזה חלק או משהו בסגנון?ואם כן איזה חלקים מומלץ לחזק

פורסם

היתרונות עבור המשתמש הספציפי הזה עולים על החסרונות.

קרא מעט בפורום את הסבריהם של מוטי ועוד משתמשים על החסרונות בהגדלת המידה (או יותר) ואז תחליט.

פורסם

אם חשקה נפשך בהגדלה מצא לך חישוקי 14X6 קלים והרכב עליהם את הצמיגים הכי ספורטיביים שניתן למצוא ב-60/175, אם לא מצאת שום דבר סביר במידה הזו, עבור ל-185/55, שם בטוח תמצא.

היתרונות שציין אאוץ נכונים כמו גם החסרונות שציין עמית.

עשה את החשבון שלך.

מוטי

• תוכן חדש...