Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש מדבקות של הפורום על הרכב - הסר אותן.

הספיקה לנו הגטס הירוקה בחולון.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארנון.

תחכה עם המירוץ, 5 דקות אני אצלך!!

לגבי אחיזה. צמיגים עם מסמרים אפשריים?

ותבדוק את תקינות ההנדברייק, אני מניח שהוא יהיה שימושי בסיבובים... :lol:

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אוקיי נעשה קצת סדר:

יש כמה קטגוריות, החל ממה שנקרא quick race derby שבו אסורים למעשה לחלוטין חיזוקי שילדה, כולל ריתוכים, ויחד עם זאת אסור לפגוע במכוון בדלתות הרכבים האחרים (בטיחות). מפאת מחסור חמור בזמן זאת תיהיה הקטגוריה שלנו הפעם. מעבר לזה יש קטגוריות שמותרים חיזוקים מסויימים, ועד ל full on destruction derby, שזה כבר יותר חיזוקים ומוטות מרותכים לרכב מאשר כל דבר אחר :-)

למרות שאנחנו מנסים לגלח משקל עד כמה שאפשר, התקנון אומר שמותר נהג+נוסע (אני קורא לזה נווט למרות שהמסלול מעגלי :lol:). אז החלטנו שאני הנווט. למה? כי אני לא יהיה מסוגל לצפות מהצד ברכב החביב הזה מתרסק ונמעך, אני רוצה להיות בפנים !

מה לימים הקרובים ?

- להשיג 2 קסדות

- להכין\לקנות מגני צוואר

sparco_neck_anatomic_02.jpg

- להשיג מצבר נוסף למקרה שהראשון יפורק מאחת המכות הראשונות.

- לגרום לאוטו להיות מסוגל לנסוע בקו ישר :-P

כמו כן חבר (שמתחרה עם המוסטאנג שלו במרוצי דראג) תורם לנו 5 גאלון של דלק מרוצים סינטטי (כ-120 אוקטן). אם לא יעזור...לא יזיק. ואם יזיק...למי אכפת ?

מצ"ב תמונות של הרכב ושל השותף להרפתקה (ועכשיו גם הנהג) ג'ימי:

5792962.jpg

5792963.jpg

5792964.jpg

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

זה רכב שבאמריקה הולך לדמולישן דרבי ?

וואלה חיים טוב.

בארץ היו מוכרים לך אותו כ"נקי באימא שלי בלי אף תאונה, יש לי רק שריטה מחנייה בכנף!"

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תראה, ב-1000 דולר אני עושה אותו חדש. העניין הוא שלקבל את הרישיונות תיהיה בעיה כי אחרי התאונה היה משפט ובלגן שלם. העו"ד של בעלת הרכב אישר לקחת את הרכב אז לקחנו. סה טו.

וכן, כל יפנית ממוצעת משנות התשעים המוקדמות (קורולה, סיויק, אקורד, מקסימה, סנטרה) שתקבל מכה קטנה (קטנה יותר מהמקרה הנ"ל) בהחלט תתאים לדרבי הרס כי הן לא שוות כאן הרבה...

האמריקאיות אפילו זולות יותר, אגב.

פורסם

יש לך ביטוח בריאות?

הרי אינך מתכוון להשקיע בכלוב בטיחות, אז לפחות לא תצטרך לשלם הון תועפות על האישפוז בבית החולים...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מהנסיון שלי בתחרות כזאת, השתתפתי באחת בניו זילנד,

בקטגוריה שבה אתם משתתפים, צריך לשים מוט חיזוק מאחורי כיסא הנהג כדי שהאוטו לא ימעך ועוד חגורת בטיחות נוספת המגיעה מצד ימין של הנהג.

הדבר הכי חשוב זה תאונות חכמות. בניו זילנד בד"כ מנצחות המכוניות הקטנות יותר, בגלל שהן קלות לתמרון.

חשוב מאוד לא לדחוף את האף לאן שלא צריך! הכוונה להשאיר אותו שלם ולא להתנגש איתו באחרים כדי לשמור על המנוע עובד.

מכות צד הן הכי חכמות, בד"כ הנהג חייב לגעת בכל רכב אשר עובר לידו.

מצבר בתוך הרכב כדי להימנע מבעיות ועדיף שיהיה בתוך מיכל פלסטי אטום ככל האפשר במקרה של התהפכות.

ולא לשכוח לסגור את המשקף של הקסדה, הבוץ שטעמתי מיד עם השמע השריקה לא היה טעים:grin:

והכי חשוב - להנות הכי שבעולם, זה פשוט מרוץ כיפי.

ערן אביבי

ערן אביבי

"אלטרנתיבי - יוצרים תרבות נהיגה"

פורסם

אוקיי אז לפני כשבוע יישרנו (די בגסות) את שלדת הרכב, והתחלנו בפירוק חלקים ממנו. כל הפנים, טמבונים חיצוניים וכל מה שלא צריך ומהווה משקל מיותר.

הדלתות נצבעו בכתום ע"פ תקנון המרוץ.

מדחס המזגן ומשאבת הגה כוח הופעלו בנפרד על רצועה משלהם, ולכן הוסרו לחלוטין ללא בעיות מיוחדות. את צינורות השמן מהמסרק חיברנו אחד לשני במעגל, בכדי לשמור על כמות של שמן במסרק ובו בזמן למנוע התנגדות לתנועה של המסרק (במסרקי הגה כוח, אם חוסמים את אחד מצינורות השמן יש התנגדות חזקה לסיבוב ההגה). יש לציין שמאז עוד לא נהגנו ברכב כך שהתוצאה לא ידועה.

כמו כן הוסרה כל צנרת המזגן, מגבי השמשה והמנוע שלהם.

דרך כנף שמאל עברה צמת חשמל מרכזית מתא המנוע לתא הנוסעים, ניתקנו אותה וגילינו שהרכב מת. לכן העתקנו את מקומה ע"י יצירת חור בקיר האש והעברתה דרכו. כמובן זה נועד למנוע מצב של חיתוך הצמה ע"י תאונה צידית שסביר שתתרחש.

את קופסת הפיוזים שישבה מעל בית גלגל שמאל בתא המנוע גם כן העברנו למרכז תא המנוע מאותה סיבה, ואת הרווח שבין הפיוזים עצמם למכסה הקופסא מילאנו בספוג קשיח, בכדי למנוע מצב של התנתקות פיוזים ממקומם בהתנגשויות\התהפכויות.

לאחר שהרדיאטור והמעבה הוסרו, ראינו שנותר רווח נחמד בין המנוע לקורת החיזוק הקדמית. מאחר שזוהי נקודה רגישה למכות, ניסינו לחשוב על פתרונות לקרור המנוע ללא רדיאטור.

מה שמסתמן כרגע הוא שנחבר את צינור הרדיאטור העליון והתחתון אחד לשני, ונשתמש ברדיאטור חימום לקרור המנוע. בכדי להגדיל את יעילותו נפעיל עליו מאוורר ונבנה לו קייס שאותו נמלא בקרח. (עדיף בעיקרון קרח יבש אבל אנו לא מעוניינים לנשום אדי קרח יבש במשך המרוץ).

את המצבר העברנו לתא המטען, מיכוון שכאשר התקנתי אותו לראשונה ולקחתי את הרכב לנסיעת מבחן שכללה גם נהיגה אגרסיבית, הוא התעופף מצד לצד ופגע במפלג וסדק את המכסה שלו (הודבק ונאטם, למפלג שלום). מאחר ואנו גם ככה בחיסרון כוח ביחס לאחרים אנו לא מעוניינים שזה יקרה שוב במרוץ. אתמול בניתי לו קופסת מתכת שתיסגר סביבו ותמנע בין היתר אפשרות שפתחי המילוי שלו יצאו ממוקם וחומצה תישפך אל תוך הרכב במקרה התהפכות.

לאחר שהלכתי ע"פ עצתו של מוטי ושמתי צמיגים רזרביים דקים על הסרן האחורי, שמתי לב לבעיה חדשה שצצה: קוטר הגלגלים קטן מהמקוריים, מה שגרם לשקיעה של החלק האחורי, כלומר פחות משקל על הפרונט ופחות יכולת היגוי. אנו מעוניינים לתקן את המצב כעת ושוקלים אפשרויות. חיתוך הקפיצים הקדמיים ירד מהפרק - הרכב גם ככה נמוך. אני חשבתי על הוצאת הבולמים האחוריים ממקומים והוספת ספייסרים ביינם לבין בית הבולם. הבולמים-קפיצים האחוריים הם בתצורת קוייל-אוברים. אם למישהו יש רעיונות בעניין הזה אשמח לשמוע !

בנתיים אנו מחפשים גלגלים רזרביים בעלי קוטר גדול יותר...

צמיגים קדמיים:

מאחר והמרוץ מתקיים על בוץ, ביצענו נסיעת מבחן על בוץ, וכמו שצפינו הציג מתמלא בבוץ והופך למעשה לסליק. באחת התמונות תראו ניסיון שלנו לשפר אחיזה - חיתוך קוביות מסוליית הצמיג בכדי ליצור משהו שיותר דומה לצמיג בוץ יעודי. למצוא צמיגי בוץ יעודיים לג'אנט 14 זה קשה עד בלתי אפשרי. אנו עדיין בחיפוש אחר פיתרון שכן זהו נושא קריטי להצלחה במרוץ, אם יש רעיונות גם בנושא הזה - עזרתכם נחוצה.

ולתמונות:

5836956.jpg

5836955.jpg

5836963.jpg

5836958.jpg

5836959.jpg

פורסם

נשמע מעניין ונראה עוד יותר.. מרילנד 4 שעות מניו יורק לא?

אחח דרבי חלום!

**מצפים לתמונות /וידאו במידה ויתאפשר, או ממה שישאר ממכם..:-)

ישראלי מוכר רכב במצב הזה-שמורה בובה כחדשה!8) **

רבנו רבי נחמן מברסלב

פורסם

עוד שני דברים -

1. דיסק חיתוך יכול לגלח משקל לא קטן בכלל ממכסה המנוע וממכסה תא המטען אם תחתוך את כל מוטות החיזוק הפנימיים.

קשה לראות בתמונות אבל יכול להיות שגם הפאנלים שמאחרי הדלתות (מבפנים) יכולים לאבד קצת משקל באותה השיטה.

2. במידה ואתה לוקח את עצה מס' 1 וגם אם לא, אני ממליץ בחום לשים נועלים חיצוניים למכסה המנוע.

אתה לא רוצה להתנגש במישהו מאחורה ולמצוא שהמנעול המקורי שלו התעקם והמכסה עף לך לפרצוף.

מוטי

פורסם

צמיגי בוץ במידה 14 זה ממש לא בעייה!

לי יש כמה כאלו (אמנם בארץ) צמיגי ראלי M&S יעשו את העבודה מצויין!!! והם בכלל לא יקרים, בעיקר בקיץ! אפשר לקנות באירופה (לא יודע בארהב) משומשים במחירי זנות

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...