Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי תקופה ארוכה מאד רכב מסויים.

יום אחד ראיתי מודעה,בדיוק מה שחיפשתי. בגלל שהשעה היתה 12 בלילה התקשרתי אליו למחרת על הבוקר ולאחר שיחת ברור ראשונית ("אין תאונות שילדה,מצב טוב מאד " וכו') אמרתי שאני בדרך (זה היה חג שיצא ביום חמישי). נסעתי דרך של כשעה אליו. הרכב היה נראה טוב יחסית לאלו שראיתי ובאמת מצא חן בעיני (טוב אחרי 8 חודשים של חיפושים...). חתמנו זיכרון דברים נתתי מקדמה וקבענו שלמחרת אני יבוא אליו ויקח את האוטו לבד לבדיקה כי הוא לומד והוא לא יכול.

בכניסה לבדיקה אני מחפש את הרשיונות ומוצא את הבדיקה שהוא עשה כשהוא קנה את הרכב (מיד ראשונה) להפתעתי מצויינות שם במפורש מספר פגיעות רציניות בשילדה.

צילמתי את הטופס של הבדיקה שלו,החזרתי לו את הרכב לאן שקבענו ונסעתי הביתה מאוכזב.

בערב טלפון-

המוכר-"נו איך יצאה הבדיקה"

אני- "יצא שיש לרכב מספר פגיעות רציניות בשילדה" (לא אמרתי שלא נכנסתי ושמצאתי את הבדיקה שלו)

המוכר-"לא יכול להיות...בלה בלה בלה" (אגב הוא באמת נראה כמו הבן אדם האחרון שישקר)

לאחר שיחה מאד מוזרה הוא הציע שאני יבוא אליו ,נלך לבדיקה ואם יצא שיש תאונות שילדה הוא ישלם את הבדיקה אם לא אני קונה את האוטו, קבענו.(הסקרנות שיגעה אותי-איך יכול להיות שהוא טוען שאין תאונה ויש לי ביד העתק של הבדיקה שהוא עשה לפני 3 שנים ?).

לאחר שבת של ספקולציות הגיע סוף סוף יום ראשון-נכנסים לבדיקה ואני שולח אותו לשלם בהבטחה שאם הכל יצא נקי אני מחזיר לו את הכסף.

פתאום הוא חוזר אלי ומבקש שאני ישלם כי אין לו כסף עליו. בקיצור לאחר ויכוח מיותר החלטתי לותר וללכת הביתה.

ביקשתי חזרה את המקדמה שנתתי והוא סירב בטענה שהחזקתי אותו 3 ימים עם הקניה והוא מצידו הפסיד קונים אז הכסף נשאר אצלו.

הוצאתי מהכיס את הצילום של הבדיקה ואת הזיכרון דברים שעשינו (שרשום שם שאין לאוטו תאונות שילדה).בהתחלה הוא עוד הכחיש שהוא מכיר את הבדיקה הזו אבל לאחר שהוא ראה שיש שם מספר רכב ואת השם שלו כמזמין הבדיקה, הוא התקשר לחבר עו"ד וחזר אחרי 2 דקות עם הכסף.

הזוי.

עד היום אין לי מושג מה הוא חשב לעצמו.

שואל ועונה, ירוחם

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עד היום אין לי מושג מה הוא חשב לעצמו.

אני באמת לא מבין אנשים כאלה.

אתה יודע שיש לך אוטו פגום, אתה יודע שהקונה הולך לגלות את זה בבדיקה, אז בשביל מה הטרחה?

אני לא מבין, זה עושה להם טוב שאנשים סתם מוציאים 400 שקל לבדיקה על הרכב שלהם?

באמת הזוי...

פורסם

הסיפור שלי קצת מטורף (וטיפה מפחיד..)

הלנטרה שלי היא לנטרה 1.6 ליטר, אוטומאטית, רגילה.... לא איזה אוטו נדיר ואקזוטי נכון??

רק מה, שמורה בקנאות, תמיד נקייה ומבריקה, זה הכל.

יום אחד אמא שלי יוצאת מהעבודה ורואה פתק על האוטו: "מוכר? צור איתי קשר ב..." - לא התייחסה.

הקונה העקשן המשיך לשים פתקים עד שיום אחד (אחרי שבוע בערך) אמא שלי השאירה בעצמה פתק "לא מעוניינים, תודה ובהצלחה". וחשבה שנגמר הסיפור. אבל הוא רק התחיל..

ביום שאחרי היא מקבלת טלפון למשרד :"שלום, אני מתקשר בקשר לאוטו" היא עונה "לא מוכרת את האוטו, ואיך אתה בכלל יודע איפה אני עובדת?!" הוא "ראיתי לאיזה משרד את נכנסת, וחיפשתי בדפי זהב..."

היא "אוקיי, אני מודיעה לך שאם אתה לא מפסיק להטריד אותי אני פונה למשטרה!!" הוא גיחך קלות וניתק.

באותו הערב אמא שלי מגיעה הבייתה ומספרת את הסיפור לי ולאבא, לא ממש חשבנו שזה מצחיק...

בזמן שאנחנו מדברים צילצול בדלת, אני פותח ורואה שוטר במדים! :shock: . "אתם משפחת XX?" אני:"כן" "אפשר לדבר עם אבא?" הלב של כולנו נפל לתחתונים... שוטר מגיע הביתה ומדבר ככה זה לא סימן טוב.

ואז מה הוא אומר לאבא שלי: "תקשיב, האוטו שלך זה האוטו הכי יפה שראיתי, ואני מוכן להציע לך 5000 מעל למחירון. יש לי מזומן עליי, בוא נישב ונסגור זכרון דברים".... אתם קולטים?!?!?! הבנזונה בדק במסוף מה הכתובת של בעל האוטו ובא אלינו במדים מנסה לעשות רושם!!:evil:

הפדיחה שלו הייתה שהוא שכח להוריד את תג השם... אבא שלי תפס אותו מהצווארון והעיף אותו מחוץ לבית, תוך הבטחה שמח"ש כבר יצרו איתו קשר מחר... הוא נעלם ולא שמענו ממנו יותר.

אני מתאר לעצמי שהוא הצליח לשים יד על הפריט הנדיר הזה, הרכב האקזוטי והאסלוסיבי עליו תמיד חלם.... יונדאי לנטרה לבנה אוטומאטית 1.6 ליטר מודל 95... אחרי הכל, כמה כאלה כבר מוצעות למכירה??:screwy:

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם
אני באמת לא מבין אנשים כאלה.

אתה יודע שיש לך אוטו פגום, אתה יודע שהקונה הולך לגלות את זה בבדיקה, אז בשביל מה הטרחה?

אני לא מבין, זה עושה להם טוב שאנשים סתם מוציאים 400 שקל לבדיקה על הרכב שלהם?

באמת הזוי...

יותר הזוי זה לשלם מקדמה על רכב לפני שבדקת אותו....

מי עושה דבר כזה? להקריב 400 שקל על המזבח זה מספיק...

ונ.ב:

תזכרו טוב-טוב מה שאני אומר (כי נפלתי כאן):

תמיד עדיף לעשות עם המוכר הסכם שאת הבדיקה משלמים חצי-חצי; אם השלדה נקייה הקונה מחזיר את חלקו למוכר ואם לא, אז המוכר מחזיר את חלקו למוכר.

באחד הרכבים שהלכתי לבדוק והתגלה עם בדיקה בשלדה המוכר לא רצה להחזיר את הכסף.

מה היה לי לעשות במקרה כזה? הרי ללכת לתביעות קטנות לא שווה (כאב ראש וכו') וגם לא בטוח שאפשר יהיה להוכיח שאני צודק, ואלימות זה לא אני. (ולפעמים הצד השני הוא האלים )

בקיצור, את ה-400 ומשהו ההם הפסדתי, ומהזיכרון דברים עשיתי טיסן ;-)...

אביעד

פורסם

אביעד,

כשמחפשים רכב שיש לו שוק מטורף (נמכרים הרבה מעל המחירון,כלים טובים נעלמים עוד באותו היום) ואין ברירה אלא לחכות עם הבדיקה עוד יום (היה חג) אני בכל אופן רציתי להבטיח שהרכב ישאר "שלי".

לכן נתתי מקדמה בתוספת חתימה על זכרון דברים.

בדקתי את הרכב בדיקה ראשונית וכללית כמה שהתנאים אפשרו והוא היה נראה לי.

לגבי עניין הבדיקה-אני בתור מוכר לא הייתי מסכים להתחלק איתך בבדיקה והסיבה היא פשוטה-אתה רוצה את הרכב וזו החלטה שלך בלבד אם לקחת אותו לבדיקה ולכן זו גם החלטה שלך אם לסכן את הסכום הזה או לא.יש פה בהחלט בעיה אבל רוב המוכרים לא היו מסכימים לשלם איתך את הבדיקה (תחשוב על הצד שלהם).

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

הסיפור שלי,

חיפשתי רכב הרבה זמן...

בהתחלה מצאתי סיווק הצאבק שמורה יד שניה ביבוא אישי הסתדרתי עם הבחור על המחיר אבל ביום שבאתי לקחת את האוטו לבדיקה הוא פתאום השתגע ואמר שהוא רוצה עוד 15 אלף יותר ממה שסוכם כמובן שאמרתי לו שהוא יכול ללכת לחפש...

ואני המשכתי לחפש רכב...

נתקלתי באינטרנט במודעה איביזה GTI שמורה 40,000 ק"מ מודל 98

שלחתי חבר לבדוק האוטו היה בת"א

חוזר עם תשובה האוטו נראה טוב וזה לא GTI מדובר ב- CUPRA

טוב... מתקשר שוב לבן אדם אומר לו שמע אני בא עם הכסף עושים בדיקה האוטו טוב אני לוקח...

סיכמנו הכל מראש בודקים את הרכב נמצא קצה שלדה עדין ביותר וחוץ מזה האוטו כמו חדש...

(המוכר לא ידע עליו וגם שילם את הבדיקה)

אמרתי לו אני יחשוב נסכם מחיר מחדש ונראה....

אחרי שבוע של בירורים סיכמנו שוב מחיר נמוך משמעותית ממה שסכמנו קודם

ובאתי עם הכסף לקחת את האוטו, הולכים להעביר בעלות ויש בעיה עם התעודה שלו......

שוב מחכים שבועים יש שביתה בממשלה הוא לא יכול לסדר כלום אני כבר מאבד תקווה ומתחיל לחפש רכב אחר....

אחרי שבועים הוא מתקשר אומר היום אני בא אלייך ומעבירים בעלות...

בסוף קניתי אחלה רכב במחיר של 30% פחות מהמחירון נהנתי ממנו מכל רגע...

ואז יום למחרת אני קולט רכב שמנסה להדבק אליי איזה רבע שעה,

כאשר אני מגיע לבית, הבחור נעצר לידי

מתחיל להתעניין פה ושם ואומר שכזה אוטו הוא מחפש

והיצע לי סכום כמעט כפול מהמחיר שקניתי את האוטו יום לפני

כמובן שלא הסכמתי בעיקר אחרי כל מה שעברתי...

במשך הזמן היו לי הרבה הצעות מפתות עליו, ובשבוע שחשבתי למכור אותו עשיתי תאונה.

בסוף האוטו הלך לעולמו עם 75000 ק"מ .

m3forever

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חבר טוב שלי כשהיה צעיר יותר היה משוגע על מכוניות אוטוביאנקי הצורה הישנה של סוף שנות ה 70 עד אמצע שנות ה 80.

הוא מצא אחת בעיתון שתוארה כאחת במצב מעולה. הוא התקשר לטלפון וענתה לו אשה זקנה נחמדה ואמרה שהאוטו מעולה והגיר הוא כמובן ידני והוא 5 הילוכים - שזה די נדיר. הוא שמח מאוד וישב לאישתו על הראש כדי שיסעו לראות את האוטו (היתה נסיעה ארוכה יחסית). הם הגיעו, ראו את האוטו וחבר שלי שם לב שהגיר הוא רק 4 הילוכים, הוא אמר לזקנה אבל אמרת שזה גיר 5 הילוכים אז היא אמרה לו כן: 4 קדמיים + הילוך אחורי!

מיותר לציין שהחבר התאכזב ולא קנה.

מקרה נוסף היה כשהוא קנה חיפושית שנת 68 וכשהוא עשה נסיעת מבחן עם הבעלים הבעלים אהב לנהוג כשידו מונחת על ידית ההילוכים. חבר שלי בסוף קנה את החיפושית ולאחר שכבר היא היתה ברשותו הוא הבין למה הבעלים הקודם נהג עם היד על ידית - היא היתה בורחת מההילוך הרביעי ולכן היה צריך להחזיק את הידית כדי שלא תברח לניוטרל.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

2 סיפורימכירה הזויים לחלוטין שניהם של אותו אוטו, פולו קלאסיק שנת 98:

1. מתקשר מישהוא שנשמע רציני, מתאם מראש בדיקה כי הוא רסר בחיל אויר ומגיע לזכרון במיוחד מצפון הארץ.

מגיע לזכרון, רואה את האוטו, בודק רשיונות, עושה סיבוב ויאללה לבדיקה. האוטו כמובן יוצא פיקס (יד 1, 60K ק"מ, צבע מקורי בלי אף שריטה), ישר חותמים על זכרון דברים, הבחור שם 1000 ש"ח על החשבון ומבטיח לחזור למחרת עם שאר הכסף.

זה היה במרץ 06, מאז לא שמעתי ממנו :shock:

2. מתקשר בחור שנשמע רציני ביום שישי בחמש אח"צ ורוצה לבוא לראות את האוטו. אמרתי לא תפאדאל, אבל עוד חצי שעה חושך ואני בזכרון ואתה בחולון, אין מצב שתגיע באור. הוא בכל זאת מתעקש ומודיע שעוד שעה הוא אצלי.

באמת הגיע תוך שעה ובחוץ חושך מצריים (מרץ, זוכרים?), עושה סיבוב סביב האוטו, עושה סיבוב עם האוטו, ואז משחרר את יציאת השבוע :"פי, בשביל מה בכלל באתי, ידעתי שאני רוצה קורסה!" והלך :shock:

כחודש אחרי זה אני נוסע ברחובות, נעצר ליידי בחור עם רכב מעניין, מסתכל על השלט על האוטו שלי ושואל "כמה?" עניתי לו "עזוב כסף, ראש בראש". 20 דקות אחרי זה הייתי כבר עם אוטו חדש, הנה הוא :-)

Picture 073.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איפשהו בקיץ 96, אודי 80 שנת 88 עם משהו כמו 250K ק"מ על השעון אבל ייבוא אישי (עולה חדש) שמורה ומלוקקת מיקה גרמני.

נוסעים למכס, משחררים את האוטו - כל הסיבוך 24K ש"ח.

נוסעים למשרד הרישוי לעמדה מס' 1 להוציא לאוטו רשיונות, מס' צהוב וכד'.

מגיעים, עומדים בתור לבדיקה של הבוחן הראשי (האוטו בלי מספרים) - מגיע בחור צעיר, שואל על האוטו, "מוכר?".

-"לא תודה, האוטו רק הגיע לארץ, אפילו מספרים אין".

-"40K ש"ח"

-"(בטח מבלף) לא לא, באמת. זה אוטו שהבאנו למשפחה".

-"45K". (כמעט כפול מהמחיר שאנחנו שילמנו).

-"לא לא..."

-"(מוציא שטרות מגולגלים מהכיס...)"

- :shock:

האוטו שירת אותנו שנתיים וקצת, נמכר לבחור בנתיבות ב37 אש"ח. כעבור שבועיים הוא התהפך איתו, ולאוטו שלום.

איפשהו בשנות האלפיים, האודי הישנה התפגרה וחיפשנו קומפקטית.

יום שישי, קונה ידיעות, רואה מודעה. מתקשר...

"שלום, בקשר לרכב אפשר פרטים?"

"כן, ..."

"אה, מצוין. מאיפה אתם?"

"שוהם, ואתה?"

"קריות"

"אה, רחוק. אני לא הייתי טורח במקומכם לנסוע עד לפה..."

"האוטו עד כדי כך גרוע?"

"לא, פשוט אני לא הייתי נוסע משוהם לחיפה בשביל אוטו"

למחרת אנחנו אצלו, הדלתות באוטו לא נפתחות מרוב חוסר שימוש, הכל חדש. יומיים אח"כ האוטו אצלינו. קיפח את חייו באוגוסט האחרון.

משכנתא זה קל

פורסם

הסיפור שלי הוא שתקופה ארוכה חיפשתי קליאו ספורט במצב טוב, ומה לעשות, כשמדובר בקליאו ספורט, כמו בבחורות הטובות תמיד תפוסות:wink:. אז הסתפקתי בפונטו hgt שקניתי מאימי לאחר שזו קנתה אותה כחדשה מהחברה ב 2002 וכל זאת מחוסר ברירה כי לא נמצאה קליאו במצב סביר והייתי לחוץ לרכב שיסיע אותי ללימודים ויספק מידה מסוימת של הנאה. לאחר תקופה של כשנה עם הרכב, לאחר שיצא לי החשק כמעט מלנסות להכניס אותה להיגוי יתר בפניות (הכל יחסי כמובן, הח"מ היה בעברו הבעלים המאוד מאושר של 205 gti )מכיוון שהיא לא ממש אוהבת לכשכש בזנב קיבלתי הצעה למכור את הרכב במחיר גבוה מן המחירון (60k) והרי ידוע שהפונטו נפוצה יחסית ונמכרת מתחת למחירון. הודתי לבחור על ההצעה הנדיבה וסירבתי בנימוס מכיוון שלא מצאתי עדיין קליאו לרכישה. רצה הגורל ובדיוק יום למחרת מצאתי קליאו למכירה במצב מעולה, עוד באותו היום לקחתי אותה לבדיקה והחלטתי שזו האחת. הרמתי טלפון לבחור שרצה את הרכב שלי ושאלתי אותו אם הוא עדיין מעוניין. יום למחרת הרכב שלי נלקח לבדיקה, העברנו בעלות, ועם הכסף של המכירה נסעתי לרכוש את הקליאו וכל זה ביום אחד. אני חושב שהיה לי מזל בסיפור הזה- מכרתי פונטו hgt במחיר גבוה מהמחירון (שלוש מעל נכון לאותה התקופה) והרווחתי רכב טוב משמעותית עם הרבה פחות קילומטראז,' מאותו שנתון ואפילו נשאר לי כסף לקנות שני ג'ינסים של דיזל...

פורסם

הסיפור קניה הכי יפה שלי זה עם הפג'ו הנוחכית.

תחילת מרץ -06 אני בהליכה בזכרון, פה ושם מחפש מכוניות למכירה (בדיוק מכרתי את הכריזמה) רואה אותה פג'ו 306 יפהיפיה, מתקשר, אומר לו שאני לייד הרכב אם יש סיכוי שהוא מגיע להראות לי ואתה, תוך 10 דקות הוא מגיע אני מתרשם רכב שנת 2000 מצב מעולה, יפהיפיה שמורה, קילומטרא'ז קצת מפחיד 180, ואם כל הסיפורים כאן בפורום על צרפתיות קצת חששתי, קובע איתו7 וחצי למחרת מכון בדיקה,הרכב יוצא פיקס ממש מלוקק ויפה מאוד לגילה, הולכים לבנק אחר כך לדואר וזהו, תוך שעתיים היא היתה אצלי.

היום כבר אם 210 K קילומטר, בלי שום תקלה מכנית, רק דברים ממש קטנים כמו מתז מים לחלונות שהלך ורצועה של חלון חשמלי.

ממש מרוצה מהרכב.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...