Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני חדש כאן בפורומים אז קודם כל שלום לכולם,

אני אציג את עצמי בקצרה- אני בן 28, עובד וגר כרגע בירושלים, ובעל היסטוריה מוטורית יחסית משעממת אך מגוונת -נהגתי בצעירותי על פג'ו 204 שנת 73' שהייתה בבעלות המשפחה מאז קנייתה, דייהטסו אפלאוז, פאסאט 1.8 99' רגילה, פונטו 96' HSD , ולאחרונה מאזדה 6 2.3 2005

מה אני רוצה?

את זה:

http://www.urbanracer.com/gallery/gallery.asp?categoryid=450

http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=mazdaSpeedTuningPersonal&sectionParameter=tunerProfile04

וליתר דיוק מיאטה שנת 90-97, במצב סביר יחסית, שעליה יורכבו חלקי JDM עד כמה שאפשר זהים למה שאפשר לראות בתמונות, כאשר ברור לי שמדובר בפרוייקט של לפחות שנתיים-שלוש ושהעלויות עשויות להיות גבוהות ביותר, אבל אני כבר הרבה זמן מחפש משהו מיוחד, וזה מה ששבה את ליבי, כך שאין בררה :smile: כאן המקום לציין שאין לי נסיון מכני מוטורי כלשהו בעברי אבל מצד שני שאני די טוב בדברים טכניים ובפירוק והרכבה של מכונות שונות..

דבר ראשון שאני צריך זאת מיאטה מהשנתונים הנ"ל, ואם ידוע לכם על כאלה המסתובבות בארצנו ומשוועות לבית חם ואוהב, אשמח לשמוע.

שלב הבא, עם מה לדעתכם כדאי להתחיל, הפנים או החוץ? כלומר להתחיל עם שיפורי מנוע, בלמים, קלאצ' וכו' או שמא ללכת על הבלינג קודם ולהרכיב בודי קיט, צבע, חישוקים וכו'...?

במסגרת זו אני אציין שהשאיפה שלי היא גם להכנס לשיפורי מנוע פנימיים מתקדמים, הווה אומר פורט פוליש, פיסטונס ואטמים חדשים וגו' - האם יש מישהו בארץ שמומחה בנושא הזה ומסוגל לעשות עבודה ברמה הגבוהה ביותר?

ולסיום פוסט ראשון זה, מה יהיו לדעתכם הבעיות בהבאה לארץ של חלקי JDM כמו הקיט שבתמונה של Bomex, חישוקי Super Advan, מושבי mazdaspeed (שלא לדבר על בכלל למצוא אותם..:smile:. מכס? משלוחים קורעי ארנק?

ואולי יש מישהו שכבר מייבא אותם?

בתודה ובברכה,

msmrodan

פורסם

לא ברור, למה לך לקנות רכב ש10 שנים מינימום על הכביש וכיום לך תדע מה עבר עליו (גם בדיקות טובות לא מוצאות עבודה טובה), חבל בס"הכ אומנם מיאטה היא גם החלום שלי אבל אם כבר יש לך כסף לשפוך על שיפורים ויבוא ושאתה לא מתכוון רק על חיצוני תקנה כבר חדשה או לפחות אחת משנתון גבוה ככה אני חושב !

!Blue Subaru Impreza

פורסם

ברוך הבא לפורום!

כדי שיהיה לך טיפה יותר רקע כדאי לציין שמיאטות יובאו לארץ בשנים 95, 97, 98 - דור ראשון, 03-05 דור שני וכיום את הדור השלישי.

מיאטות של לפני שנת 95 ספורות ביותר (ייבוא אישי) ובד"כ באות עם המנוע הקטן יותר - 1600 סמ"ק.

הייתי ממליץ לקנות מיאטה 1800 סמ"ק ולא 1600 (במידה ובכלל תתקל באחת במהלך החיפושים) בגלל אופציות השיפורים הנרחבות יותר ובגלל הדיפרנציאל החזק יותר.

זה בתור התחלה.

מבחינת שיפורים חיצוניים יש עניין של טעם וריח.

ראיתי את הפגוש של בומקס מספר פעמים במציאות והוא לא ממש מתאים לרכב לדעתי, פגוש קדמי שנראה נהדר על האוטו הוא ה-Type 2 nose מתוצרת Racing beat, גם משתלב בקווים של הרכב וגם מוסיף אגרסיביות מרומזת.

לגבי תוספות לפנים הרכב מתוצרת Mazdaspeed, בהצלחה, המחירים מטורפים לגמרי למרות שכדאי לציין שאיכות החלקים גבוהה.

אם אתה חפץ בשיפורי מנוע, קבל את הטיפ שיחסוך לך הכי הרבה כסף -

שים טורבו או סופרצ'רג'ר.

מנוע המיאטה לא מגיב טוב לשיפורים אטמוספריים, גם אם תשפוך עליו ים של כסף הוא עדיין לא יפיק את מה שמגדש הכי בסיסי יעשה בין לילה.

תוכל לעיין בפרוייקט שלי וללמוד עוד על מיאטות כאן.

בהצלחה.

מוטי

פורסם

תודה על הקישור, מוטי.

החלק הרביעי הוא גם האחרון, נכון להיום. אכן?

אגב, t-bon, מיאטה סטנדרטית היא עגלה. יש לי כזו, אני יודע.

dudi, יש מכוניות בנות שלושים במצב יותר טוב ממכוניות בנות שנתיים.

מה זה משנה? לבנאדם יש חלום וניתן להגשימו תמורת הרבה כסף. אבל אפשרי.

דניאל

MCS 2008

פורסם

תודה רבה על האינפורמציה המפורטת מוטי,

לגבי מנוע ה 1600 קראתי איפשהוא שבמקור המנוע הזה היה ב 323 טורבו, כך שבצורת הסטוק הוא כבר היה מותאם להגדשה, והבחור שבקישור הוציא ממנו 280 כ"ס (או כך כתוב, לך תדע). מכל מקום אני לא אהיה בררן בנושא המנועים, יותר חשוב לי שילדה נקייה למשל.

אני אסתכל קצת על הקיט שדיברת עליו, ומיום ליום מתחוור לי שיהיה קשה להשיג mazdaspeed מקורי, אבל בשביל זה יש לי את הנשק האולטימטיבי - סבלנות :)

מה שפועל פה לטובתי לדעתי הוא שיש *המון* חלקים ושדרוגים למיאטה ורק צריך לבחור ביניהם..

נראה מה אני אצליח למצוא.

פורסם

ה-B6 של המיאטה 1.6L אכן שימש בגרסה שונה למדי ב-323GTX, ואם כבר אתה הולך בכיוון הזה אז כדאי שתדע שהמנוע ה-BP של -1.8L שימש באותה מידה ב-323GTR החזקה יותר...

בכל מקרה, ה-1.8L היא פלטפורמה מוצלחת יותר לשיפורי מנוע ובאה עם דיפרנציאל יותר חזק בהרבה מאשר ה-1.6L, הרבה יותר מתאים לרכב משופר בתור התחלה, אלא אם לשבור דיפרנציאלים נחשב אצלך למשהו חיובי... :wink:

אגב, אם תקרא את הקישורים שלי תראה שהמיאטה שלי קצת יותר חזקה מזו שקישרת בתמונות... אני עומד על מעל 300 כ"ס.

מוטי

פורסם

מוטי, תיקון קטן. בשנת 97 לא היה ייבוא סדיר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

בוא נשאל את היבואן.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

מוטי , שאלתי את היבואן, ונחש מה ? הם ענו לי.

הפעם צדקת (פשוט אמרו לי בעבר שבשנת 97 לא היה יבוא סדיר וזה היה ממקור דיי מהיימן).

שמוליק

• תוכן חדש...