Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים פתחתי שרשור לגבי זרימת מי גשמים לתוך הרמקולים הקדמיים ברכב.

ונענתי - שאמורים להכנס מים לתוך הדלת, אז עכשיו אני חושב, כיצד אני יכול להגן על הרמקולים מפני הנוזלים המסוכנים?

תודה,

תמיר.

פורסם

רומן,

אני ביכלל לא בטוח שרמקול של רכב בנוי למים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

בטח שרמקול שמיועד לרכב בנוי לזה-זה רק ההגיון הבריא.

שהרי אם לא היה כך, הפורום היה מוצף (תראו איזה משחק מילים [: ), בת'רדים בנוסח:

"אתמול ירד גשם, והיום בבוקר המידים שלי לא פועלים, מה לעשות?"

או אחרי שטיפת הרכב:

"אתמול שטפתי את הרכב עם הרבה מים, והמיד שלי לא פועלים יותר, מה עושים?"

אבל אתה רואה שזה לא ככה, אז כנראה שהמהנדסים שתיכננו את האלמנטים חשבו על הפרקטיות שתידרש מהם, כאשר הם יותקנו ברכב ממוצע, והכוונה בממוצע היא שלא כל הגומיות במצב מושלם.

אני לא מתכוון כאן לכניסה לשלולית עד עומק חצי הדלת, אני מדבר על גשם, וכניסה של מים שיכולה להתנקז במהירות סבירה.

בברכה, שי.

פורסם

רמקול של רכב לא שונה מרמקול של בית ושניהם לא עמידים למים...

השינוי היחידי בין אלמנטים שמיועדים לאודיו בייתי מול אודיו לרכב זה נפחי עבודה.

אם רמקולים נרטבים או יש הצטברות של מים בדלת זה נובע מ2 סיבות עיקריות:

1. יש בתחתית הדלת פתחי ניקוז למים, בד"כ הרבה לכלוך,חול ואבק שמצטבר בתוך הדלת במהלך הקיץ במגע עם מים ראשונים של החורף פשוט סותם את אותם פתחי ניקוז ואז יצטברו נוזלים בדלת הרכב.

מה שניתן לעשות זה פשוט לפתוח את אותם פתחי ניקוז בלחץ אוויר או ע"י שימוש במשהו שיהווה חוטר לניקוי.

אגב, עוד סימן למים בדלת זה שלוליות קטנות או רטיבות על השטיחי רגליים ברכב.

2.גומיות - לעיתים ברכבים שעומדים הרבה בשמש או רכבים ישנים יותר יש בלאי של הגומיות בדלת ובחיבורי החלונות.

אפשר לחדש את אותן גומיות ע"י חומרי סיליקון מיועדים לכך, או להחליף במידת הצורך אם מדובר על גומיות יבשות שכבר מלאות חריצים ומיובשות לחלוטין.

3.איטומי ניילון- ישנם רכבים שבהם יש איטום של יריעות ניילון בתוך הדיפונים של הדלת ובתוך חלל הדלת, לפעמים ההדבקות נחלשות ונוצרים פתחים שדרכם יכולים לחדור מים.

צריך גם לבדוק את האיטומי ניילון.

בהצלחה,

ניר

under construction..

פורסם

אז אם הוא לא עמיד במים .. אז איך יש בREALMPFEXCURSION בנאדם שמילא דלי של מים שלם ושם אותו בסאב והפעיל אותו ?? ולא קרה כלום לסאב ?? הסאב הוא של ROCKFORD...

פורסם

ממברנות של רמקולים היום עשויים מחומרים עמידים למים - לממברנה לא יקרה כלום אם היא לא עשויה מקרטון.

אבל רמקול זה בכל זאת רכיב חשמלי - מים יעשו קצר בלי שום קשר לעמידות שלו

ושאר החומרים - הספיידר, הסליל עצמו עם הזמן יהרסו.

אתה צריך לנקז את המים מהדלת ולדאוג שאכן כמו שניר (גרין) אמר... או שאתה יכול להשתגע לגמרי ולעשות לרמקול בניה של תיבה סגורה מפיבר....

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אז אם הוא לא עמיד במים .. אז איך יש בREALMPFEXCURSION בנאדם שמילא דלי של מים שלם ושם אותו בסאב והפעיל אותו ?? ולא קרה כלום לסאב ?? הסאב הוא של ROCKFORD...

הוא לא שם את המים בסאב, אלא מילא את הממברנה.

ישנם ממברנות שעשויות מפיבר,קבלר,אלומיניום וכו' וכו' וכו' שהם עמידים במים(לא חדירים), פרט לכך, הFOAM שעשוי גומי גם לא חדיר.

בלי שום קשר, אותו אדם הוא אידיוט, יש גם סרטון שמראה איך הורסים סאב של JBL אז?

לא חסרים אידיוטים והם ממש לא מוכיחים שם תאוריה מדעית, (חוץ מהתיאוריה של דארווין).

under construction..

פורסם

ניר ולאנוס...

אתם נסחפים טיפה..

הכוונה בשאלה הייתה-כמו שאני מבין אותה- האם גשם ותסריטים דומים כמו שטיפה וכו', יכולים לגרום לנזק לרמקול.

והתשובה היא לא.

אחרת כל חורף היו עפים לנו שני מידים.

בברכה, שי.

פורסם

אם הרמקול עשוי מקרטון ,אז כן יגרם נזק אם לא אז לא .

יכולה להווצר גם קורוזיה על המגעים במגע אם מים ואז צריך לנקות מגעים .

אם הממברנה עשויה מקרטון ניתן לצבוע אותה אם לקה ,ובכך למנוע ספיגת המים לתוכה .

• תוכן חדש...