Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסקר הזה, לשם שינוי, לא תוכלו להשתתף. ולא רק אתם.

הסיבה פשוטה: המרואיינים הפעם הם יצרני הרכב, לא הקליינטים שלהם.

בחרתי לבדוק מה עמדתם בנושא המלהיב ביותר כל חובב הגה, שהפך בעת האחרונה גם לנושא כאוב ומתסכל: ההגה.

את כל ההסברים, התשובות, התירוצים והתכניות שלהם תוכלו לקרוא עכשיו בטור העורך שלי בנטקאר - ואתם מוזמנים להגיב עליו כאן או שם, כרצונכם.

קריאה מעניינת,

רוני אהרנוביץ

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבה ממש טובה, ונגעה לי אישית!

יש לי סיטרואן ZX משנות ה-90', והפידבק מדהים.

לצערי, זה המצב כיום, וזה הסיבה היחידה שאני לא רואה את עצמי קונה רכב חדיש.

אביחי

פורסם

העניין הזה אגב, רק ילך ויחמיר עם הזמן..

תתרפקו על העבר, זה מה שישאר לנו בקרוב..

הסיוויק TYPE-R הייתה עבורי נקודת שבירה.. מכונה עם פוטנציאל אדיר , שרוסנה וסורסה על ידי הגה מחושמל פרי יצר השטן בעצמו..

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

כתבה מאוד מעניינת. התקווה שלי שההגה החשמלי ישאר מחוץ לתחום ברכבים יוקרתיים או ספורטיבים התבדתה.

מה שכן, תמיד נחמד לגלות אילו יצרנים חיים בשקר ואילו יצרנים כנים עם עצמם ועם התקשורת.

כנראה אין מה לעשות, אנחנו מיעוט (ובארץ - מיעוט נרדף אפילו) ואין לנו השפעה על סופרי האפונים.

נו טוב, עכשיו יש עוד סיבה להשאר עם ה-306...

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

הבעיה היא שכולנו יכולים לבכות עד מחר על חדירתו של התגבור החשמלי וזה לא ישנה לאיש שום דבר; לא ליצרנים שנהנים מהחידוש ולא מהצרכנים, שרובם בכלל היה שמח לוותר על ההגה.

כמה אנשים כבר יש שנהנים כמונו מנהיגה? בודדים. וגם אנחנו ניכחד מתישהו, וכל אלו שלא מבינים נהיגה, חושבים שאנחנו משוגעים...

צריך לזכור שלפני שבוכים על תגבור חשמלי ועל כך שהוא לא מעביר תחושות, יש רשימה ארוכה מאוד של מכוניות מתוגברות באופן הידראולי שהקשר שלהן עם הכביש נעצר איפשהו ולא מגיע לנהג.

לדעתי, תוך 15 שנים וגם זה בהגזמה, ישווקו בעולם לא מעט מכוניות ללא הגה בכלל ועם שלל מערכות שמסיעות את הרכב באופן עצמאי. את האמת, אם האופציה הזו הייתה עומדת בפני היום, הייתי קונה אחת כזו לאישתי.

כמובן שחובבי הרכב הנכחדים ימשיכו לנהוג במכוניות נורמליות עד שתנועתן תיאסר מכל מני סיבות, אבל רבים אחרים לדעתי ממש יתלהבו מרעיון של מכונית עצמאית שגם לא עושה טעויות ותאונות. ואם כבר נגענו בתאונות, נראה לי שזו הדרך הייחידה למנוע אותן לחלוטין.

עד אז, נראה לי שאני אמשיך לנהוג ב-לא מתוגברת בכלל-שלי.

פורסם

כתבה מעולה ועצובה מאוד , כי כמעט אין צדיק אחד בסדום שמוכן לתת התחייבות אפילו לא להגה הדראולי חשמלי . למרצדס יש גם היום הגה לא כ"כ מדוייק ואם הם גם לא מוכנים אז מי כן ?

אולי רק פרארי ?

מכול מקום ע"פ זה בעתיד יהיה לנו כמו 1984 של אורוול

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בהחלט כתבה שלא מבשרת יותר מדי טוב לעתיד של ההגה...

אבל אפשר להגיד משהו אחר... תנסו להיזכר בהערות של אנשים לפני יותר מ10 שנים, שבכו על זה שתגבור הידראולי זה גם נטילת תחושה מסויימת.....

אין מה לעשות, אנשים באופן טבעי פוחדים משינוי, ומעדיפים להמשיך עם המוכר והקיים...

תחשבו על הסוסים, שהוחלפו בקטרים, ואת הקטרים שהוחלפו במנוע בנזין....

והיום, אחרי כמעט 100 שנה, סוף סוף מתחילים להחדיר טכנולוגיות הנעה חדשות, ואנשים גם בוכים...

שלא תבינו אותי לא נכון, אני נוהג עם הגה הידראולי, ותיבת הילוכים ידנית ישירה (ללא תגבורים הידראולים למיניהם)... ונהנה מכל רגע...

אבל אין מה לעשות... אנחנו מתקדמים... לאנשהו... אולי לא נאהב את זה... אבל זה הכיוון...

תנסו לחשוב על הסבים שלכם, או אפילו האבות, שמספרים על מכוניות שצריך לפמפם להם ת'גז, ולמשוך צ'וק, או אם ללכת ממש קיצוני - לסובב ת'מנואלה כדי להניע את המכונית!!... כל אלו נשכחים מאתנו, כי לפחות הדור הצעיר בינינו (ואני אחד מהם), כבר לא יודע מה זה באמת להניע מכונית ללא ABS, וללא בקרת משיכה וללא מזגן או אפילו ללא מסנכרנים בתיבת ההילוכים!...

עצוב, אבל מוקדם, ולא חכם מדי, להגיד שהעתיד שלנו שחור...

בברכה!

יונתן.

פורסם

קרצה לי הכותרת, אז קראתי... :-)

חביב, מעניין ונראה איך יתקדמו העניינים.

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

נראה כמו עוד סאגה במלחמה בין אהרנוביץ לבין (עיתון) הגה :p

סתם סתם..

למיטב ידעתי, יש יצרניות היום שברכביהן יש הגה מתוגבר (חשמלית. הידראולית ובעוד כל מיני דרכים) ועדיין מתקשר..

קשה לי להאמין שהגה מתקשר יכחד לגמרי מהעולם.. אם כי כנראה נמצא אותו רק במכוניות ספורט היותר יקרות..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ראשית, ההגה ברכב אינו מופעל ע"י המשאבה...או מערכת משולבת או חשמלית מלאה.

קביעה זו נכונה רק במקרה של כלי טיס בהם קיימת טכנולוגייה המוכרת כ"טייס אוטומטי".:-)

יתכן שבעתיד טכנולוגיית "הטייס האוטומטי" תמצא את דרכה לכלי רכב ואז יהייה נכון להשתמש במונח תואם, נהג אוטומטי והגה המופעל בהתאם.

ההגה מופעל ע"י הנהג ברוב המקרים (חוץ מאלו שאין לנו שליטה)...

הטיעון המרכזי

ומכאן לטיעון המרכזי שבו נטען שתגבור הכח הנדרש לצורך ההגוי באמצעות מערכות חשמל , מוציא את כל ההנאה מנהיגה ובעיקר מחובבי ההגה!

מתוך נסיון נהיגה על דגמים שונים במשך 33 השנים האחרונות, רק במכוניות בודדות היה ניתן למצוא את התכונות האהובות עלי ואולי גם על יתר חובבי ההגה ומשוייכות להגוי מתקשר:

מדוייק, מאוזן ומהיר!

לצורך הבהרה, אציין כמה דוגמאות בודדות המתאימות פחות או יותר לדרישות:

*רנו קליאו ספורט, יחס העברה -1 :2.7

*הונדה S2000, יחס העברה - 1: 2

*פורמולה 1, יחס העברה - כמעט 1:1 ... מי שהתנסה (לאו דווקא בפורמולה 1)יודע שצריך להיות בכושר אמיתי היות ודרוש מאמץ רב לשמור על כיווניות, כל שינוי קטן (מיותר) מביא אותך למקום בלתי צפוי...

(יחס העברה הוא היחס בין מספר סיבובי ההגה לבין זוית הפניית הגלגלים).

המתכון ההידראולי

שיטת תגבור הכח הנידרש לצורך שמירת\שינוי כיווניות הרכב באמצעות מערכת הידראולית, אינה מהווה

מתכון מושלם להנאה מנהיגה..

ההיסטוריה מספקת לנו עובדות "מוטוריות" שבהם נעשה שמוש בתגבור הידראולי להגה - שלא היווה מקור להנאה, במיוחד ברכבים מתוצרת ארה"ב.

הרבה נקודות שליליות הוזכרו: עומס על המנוע, צריכת דלק מוגדלת ואני יוסיף משקל , ריבוי מכלולים:

רצועה, בקבוק לנוזל הידראולי, צנרת מיוחדת העומדת בלחצים גבוהים, תפיסת מקום בתא המנוע וביקורת.

התקדמות טכנולוגית וישום

ישום תכונות ההגוי ההידראולי האהובות על חובבי ההגה אינו בעייתי ולדעתי ניתן לתת מענה תואם ויעיל יותר באמצעות השמוש בתגבור חצי חשמלי ויתכן אף חשמלי\אלקטרוני מלא שיאפשר תגובות יותר מדויקות, מהירות ומתקשרות.

ישום תכונות אלו תלויות בכמה גורמים:

*זיהוי התכונות, ניתוחם וישומם מבחינה תכנונית וביצועית.

*צריכה ודרישה לתכונות הללו (חובבי ההגה הם לא הרוב באוכלוסייה)

*עלויות שמירת התכונות המשולבות

*תמחור

"אני נהנה יותר מלרכב על סוס מאשר לנהוג על מכונית"...

לא זוכר מי אמר.

מריוס

פורסם
בהחלט כתבה שלא מבשרת יותר מדי טוב לעתיד של ההגה...

אבל אפשר להגיד משהו אחר... תנסו להיזכר בהערות של אנשים לפני יותר מ10 שנים, שבכו על זה שתגבור הידראולי זה גם נטילת תחושה מסויימת.....

אין מה לעשות, אנשים באופן טבעי פוחדים משינוי, ומעדיפים להמשיך עם המוכר והקיים...

תחשבו על הסוסים, שהוחלפו בקטרים, ואת הקטרים שהוחלפו במנוע בנזין....

והיום, אחרי כמעט 100 שנה, סוף סוף מתחילים להחדיר טכנולוגיות הנעה חדשות, ואנשים גם בוכים...

שלא תבינו אותי לא נכון, אני נוהג עם הגה הידראולי, ותיבת הילוכים ידנית ישירה (ללא תגבורים הידראולים למיניהם)... ונהנה מכל רגע...

אבל אין מה לעשות... אנחנו מתקדמים... לאנשהו... אולי לא נאהב את זה... אבל זה הכיוון...

תנסו לחשוב על הסבים שלכם, או אפילו האבות, שמספרים על מכוניות שצריך לפמפם להם ת'גז, ולמשוך צ'וק, או אם ללכת ממש קיצוני - לסובב ת'מנואלה כדי להניע את המכונית!!... כל אלו נשכחים מאתנו, כי לפחות הדור הצעיר בינינו (ואני אחד מהם), כבר לא יודע מה זה באמת להניע מכונית ללא ABS, וללא בקרת משיכה וללא מזגן או אפילו ללא מסנכרנים בתיבת ההילוכים!...

עצוב, אבל מוקדם, ולא חכם מדי, להגיד שהעתיד שלנו שחור...

אוקיי אבל יש שלב שבו צריך לעצור ולהתמקד בדברים אחרים , היגוי חשמלי זה פשוט מיותר ומיועד בעיקר לאותן הפקאצות הנובורישיות שמתלוננות שההגה לא מספיק רך להן :roll:

כנ"ל לגבי הטלפונים הסלולרים , זה היה צריך לעצור בדור שני לדעתי

משום מה אנחנו תמיד מחפשים חידושים שלא לצורך

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

נהנתי לקרוא את הכתבה!

אני בא מדור שלא התנסה בכלל (עד עתה) בכל המאפיינים של "המכוניות של פעם", תקווה שבעתיד אני אוכל לרכוש לעצמי צרפתייה קטנה וחמה שתעביר לי שיעור היסטוריה בנושא

• תוכן חדש...