Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי המלצה , אם המפגע הזה הוא באיזור מגוריך או באיזור שאתה נמצא בו הרבה , תנסה לאגד סביבך עוד אנשים שחוו אותה חוויה ...

דבר קצת מסובך לעשות אבל זה אפשרי ...

ים long time no

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עושה רושם שהיה סימון על ההר האטה אבל הוא גורד עם שכבת אספלט מהשפשופים של הגחונים של הרכבים.

זה האבא של המחדלים כאן!!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

שתי נקודות חשובות, שאף אחד עוד לא הזכיר:

1. כשאתה מזהה באמפ גבוה, לעולם אל תתנפל על דוושת הבלם; כך אתה מקצר את מהלך המתלים הקדמיים, ואז המכה קשה מאוד לכל המערכות והמכלולים ברכב, וכמובן ליושבים בו.

2. חשוב מאוד לדעת, כי הנורה האדומה שנדלקה לך בדמות המשמנת, אינה מציינת חוסר שמן, אלא תקלה בלחץ השמן במנוע! ההבדל הוא מהותי, ויש להתייחס לנורה זו בכובד ראש; דומם מנוע, והזמן גרר.

:puzzled:
פורסם
שתי נקודות חשובות, שאף אחד עוד לא הזכיר:

1. כשאתה מזהה באמפ גבוה, לעולם אל תתנפל על דוושת הבלם; כך אתה מקצר את מהלך המתלים הקדמיים, ואז המכה קשה מאוד לכל המערכות והמכלולים ברכב, וכמובן ליושבים בו.

2. חשוב מאוד לדעת, כי הנורה האדומה שנדלקה לך בדמות המשמנת, אינה מציינת חוסר שמן, אלא תקלה בלחץ השמן במנוע! ההבדל הוא מהותי, ויש להתייחס לנורה זו בכובד ראש; דומם מנוע, והזמן גרר.

1. אתה צודק, אבל זה קצת קשה לחשוב על זה כשאתה רואה את הבאמפ ממרחק של נגיד-10 5 מטר.

2. יצאתי החוצה וראיתי שלולית שמן מתחת לאוטו, ומכאן הסקתי מסקנות .....

שוב אני שואל, מישהו יכול להמליץ לי על עו"ד טוב שיעזור לי עם זה?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אני לא מתמצא בתקנים וחוקים, אך בהחלט צריך להיות חוק ותקן לגבי מבנה במפר, סימונו, אורכו וגובהו. ללא ספק יש כאן מחדל (וזאת רואים רק לפי הסימנים על הקרקע והגובה של הבמפר שניתן לאמוד גם בעין בלתי מזויינת שהוא גבוה מאוד).

זאת בכלל לא שאלה של "האם כדאי לתבוע את העירייה", זה ברור שצריך לתבוע והתביעה תהיה מוצדקת.

לגבי התיקון - בזמנו כאשר אני חוררתי את אגן השמן (בור קצת עמוק בדרך עפר) התיקון עלה 150 ש"ח אצל רתך. פירוק ניתן לעשות די בקלות ובאופן עצמאי. רק צריך לקנות אטם אגן שמן חדש ורצוי מקורי מהחברה.

כמו כן אם כבר מורידים את אגן השמן לא יזיק ניקוי קל למסנן הגס אשר נמצא באגן השמן (תראה אותו כשתפתח).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
1. אתה צודק, אבל זה קצת קשה לחשוב על זה כשאתה רואה את הבאמפ ממרחק של נגיד-10 5 מטר.

2. יצאתי החוצה וראיתי שלולית שמן מתחת לאוטו, ומכאן הסקתי מסקנות .....

שוב אני שואל, מישהו יכול להמליץ לי על עו"ד טוב שיעזור לי עם זה?

אין צורך בעורך דין.

גש ותקן את הנזקים, ואח"כ תתבע את העיריה/מועצה מקומית באמצעות בית משפט לתביעות קטנות.

אתה תזכה.

אם אתה בטוח בעצמך שנסעת שם במהירות סבירה, לא תזדקק לעורך דין; השימוש בעורך דין ישר מעורר חשד אצל הנתבע שמעשיך ונהיגתך לא היו כשורה, ויש לך מה להסתיר או להתגונן מפניו בכל תיק התביעה הזה.

זו דעתי האישית; מה שתעשה בפועל על אחריותך.

פורסם
אין צורך בעורך דין.

גש ותקן את הנזקים, ואח"כ תתבע את העיריה/מועצה מקומית באמצעות בית משפט לתביעות קטנות.

אתה תזכה.

אם אתה בטוח בעצמך שנסעת שם במהירות סבירה, לא תזדקק לעורך דין; השימוש בעורך דין ישר מעורר חשד אצל הנתבע שמעשיך ונהיגתך לא היו כשורה, ויש לך מה להסתיר או להתגונן מפניו בכל תיק התביעה הזה.

זו דעתי האישית; מה שתעשה בפועל על אחריותך.

פשוט אף פעם לא תבעתי אף אחד ....

איך זה הולך שם?

אני מגיע לשם והם כבר יגידו לי מה לעשות?

מה צריך להכין מראש?

אני אומר להם שאני רוצה לתבוע את העיריה והם כבר יודעים מה לעשות עם זה?

אם אני רוצה לנסות לסגור את זה בלי תביעה, למי בעיריה אני פונה?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם
פשוט אף פעם לא תבעתי אף אחד ....

איך זה הולך שם?

אני מגיע לשם והם כבר יגידו לי מה לעשות?

מה צריך להכין מראש?

אני אומר להם שאני רוצה לתבוע את העיריה והם כבר יודעים מה לעשות עם זה?

אם אני רוצה לנסות לסגור את זה בלי תביעה, למי בעיריה אני פונה?

גם אני מעולם לא תבעתי אף אחד.

ברר היכן נמצא בית המשפט לתביעות קטנות הקרוב ביותר לאיזור מגוריך, גש לשם, ושם כבר ידריכו אותך לגבי שאר הפרטים.

לגבי פניה לעיריה- אין לי מושג; תתקשר למוקד הטלפוני, ותתחיל לשאול ולהתגלגל עד שתגיע למחלקה העוסקת בדברים האלה.

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר, הבורה היא מכונית מאוד בעייתית מבחינה הזו, כמו מכוניות נוספות מקונצרן VW. אגן שמן נמוך מאוד כשברוב מכוניות הקונצרן הוא עשוי מאלומיניום פריך - כל נגיעה קטנה הוא נסדק ונוזל - ומשם הדרך לשיפוץ מנוע קרובה מתמיד.

חובה לנהוג בזהירות, במיוחד במקומות חדשים שלא נהגת בהם קודם - ובמיוחד בנסיעות עירוניות בלילה, שם תמיד יכול להפתיע אותך פס האטה או כל דבר אחר על הכביש.

כמו כן כדאי לעבוד מעט על האינסטינקט שמנחה אותך לבלום בעוצמה לפני פס האטה ועליו. תתחיל לתרגל את העניין ותלמד להאט לפניי פס האטה ולשחרר את דוושת הבלם מטרים בודדים לפני שהרכב מגיע אליו... במקרה הצורך כדאי שתלחץ על הגז.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני חצי שנה לחבר שלי קרה את אותו מקרה בבת-ים באחד מפסי ההאטה ברחוב חשמונאים אם מישהו מכיר...הפסי האטה שם היו מאוד גבוהים וכשהוא הגיע לפס האטה גם הוא התנפל על הבלמים...אחרי נסיעה של כמה מטרים נדלקה הנורה והוא עצר בצד...לפי מה שאני זוכר התיקון עלה בסביבות ה 7000 ש"ח (????)...הרכב היה גולף V5, לפני כשלושה חודשים הפסי האטה באותו רחוב תוקנו ויושרו לגובה המתאים, אין לי מושג אם הוא תבע או לא למרות שלא נראה לי אבל אין ספק שאחרים שקרה להם את אותו מקרה תבעו גם תבעו אחרת לא היו מייחסים לזה חשיבות כאן בעיריית בת-ים.

ולגבי שימוש בבלמים מומלץ לא לגעת בבלם כאשר אתה מבחין בפס האטה גבוה משום שבעת בלימה הפגוש הקדמי ירד למטה ואז הסיכויים לחור באגן השמן גבוהים יותר...במקרה שאתה ממש קרוב לפס עדיף כבר ללחוץ על הגז.

בכל מקרה אני ממליץ לך לתבוע ואם יש איזה קרוב משפחה שלומד משפטים אז עוד יותר טוב, הרבה אנשים לא תובעים מתוך מחשבה ש "מה כבר יצא מזה" לא צריך לחשוב ככה הרי הרכב שלך נפגע כתוצאה מחוסר אחריות של העירייה ואני מניח שאם תתבע פסי ההאטה ברחוב גם יתוקנו בתוך מספר חודשים!

פורסם
בנוסף לכל מה שנאמר, הבורה היא מכונית מאוד בעייתית מבחינה הזו, כמו מכוניות נוספות מקונצרן VW. אגן שמן נמוך מאוד כשברוב מכוניות הקונצרן הוא עשוי מאלומיניום פריך - כל נגיעה קטנה הוא נסדק ונוזל - ומשם הדרך לשיפוץ מנוע קרובה מתמיד.

חובה לנהוג בזהירות, במיוחד במקומות חדשים שלא נהגת בהם קודם - ובמיוחד בנסיעות עירוניות בלילה, שם תמיד יכול להפתיע אותך פס האטה או כל דבר אחר על הכביש.

כמו כן כדאי לעבוד מעט על האינסטינקט שמנחה אותך לבלום בעוצמה לפני פס האטה ועליו. תתחיל לתרגל את העניין ותלמד להאט לפניי פס האטה ולשחרר את דוושת הבלם מטרים בודדים לפני שהרכב מגיע אליו... במקרה הצורך כדאי שתלחץ על הגז.

איציק

לאיציק, מנהלנו החביב. בהתחשב באהדתך המופגנת למוצרי VAG, אותה אינך טורח להסתיר ( והתמיהה היחידה היא כיצד התעוררת כה מאוחר ). שמא תוכל להשכילני בשתי אלו:

1. האם קיימת איזושהיא מעלה במוצרים הנזכרים?

2. מבקש בהכנעה הוכחה לפריכות הנזכרת, במיוחד בהשוואה לאלומיניום יפני חזק כפלדה כידוע.

ועוד בקשה זניחה. איני מצוי בסוג הרכב שברשותך, אם כי אני מניח שהוא מלוכסן עיניים. אנא ברר עם פותח השרשור, היכן בדיוק נתגלתה לו פריכות האלומיניום שבמכוניתו וחזור על מעשהו עם רכבך. אני משוכנע שתוכל לגרוס לעפר את הבמפר הנזכר ובא לציון גואל. עלה והצלח.

פורסם
לאיציק, מנהלנו החביב. בהתחשב באהדתך המופגנת למוצרי VAG, אותה אינך טורח להסתיר ( והתמיהה היחידה היא כיצד התעוררת כה מאוחר ). שמא תוכל להשכילני בשתי אלו:

2. מבקש בהכנעה הוכחה לפריכות הנזכרת, במיוחד בהשוואה לאלומיניום יפני חזק כפלדה כידוע.

ועוד בקשה זניחה. איני מצוי בסוג הרכב שברשותך, אם כי אני מניח שהוא מלוכסן עיניים. אנא ברר עם פותח השרשור, היכן בדיוק נתגלתה לו פריכות האלומיניום שבמכוניתו וחזור על מעשהו עם רכבך. אני משוכנע שתוכל לגרוס לעפר את הבמפר הנזכר ובא לציון גואל. עלה והצלח.

לרועי5,

צר לי כי פגעתי בציפור נפשך, מוצר VW, אותה אינך טורח להסתיר.

למרות הציניות בהודעתך, אענה על שאלותיך בשמחה;

1. כן

2. אין שום בעיה: ברוב היפאניות אגן השמן עשוי מתכת/פלדה - כשברוב המקרים מכה באגן השמן מסתיימת בעיקום/מעיכת האגן. בחלק מהמקרים זה יכול להישאר כך, בחלק אחר עדיף להחליף את אגן השמן.

את החוויה בנסיעה לשם וגריסת הבאמפר - אני משאיר לך עם הגולף/בורה, אין לי חשק לנסוע עד לשם...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם תרצה, אשלח לך מספר טלפון של חבר שקרתה לו בדיוק את אותה בעייה (בכפ"ס) באותו סוג רכב (בורה 1,6 אוט' 2001). מיותר לציין שאני עברתי שם מספר פעמיים אם מספר כלי רכב ומעולם לא קרתה לי את אותה בעייה.

אגב, הוא שלח לגרמנים תלונה בדיוק על הבעייה הזו שהוא מצא שקרתה ליותר מאיש אחד והוא קיבל מהם אישור להגבייה את רכבו במידה והוא ירצה זאת.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לרועי5,

צר לי כי פגעתי בציפור נפשך, מוצר VW, אותה אינך טורח להסתיר.

למרות הציניות בהודעתך, אענה על שאלותיך בשמחה;

1. כן

2. אין שום בעיה: ברוב היפאניות אגן השמן עשוי מתכת/פלדה - כשברוב המקרים מכה באגן השמן מסתיימת בעיקום/מעיכת האגן. בחלק מהמקרים זה יכול להישאר כך, בחלק אחר עדיף להחליף את אגן השמן.

את החוויה בנסיעה לשם וגריסת הבאמפר - אני משאיר לך עם הגולף/בורה, אין לי חשק לנסוע עד לשם...

איציק

מודה לך על תשובותיך. אודה לך באם תוכל לפרט את אותן יפניות בהן אגן השמן הנו מאלומיניום בכדי שאדע ממה להשמר. כמו"כ, אולי תוכל להסביר את הסיבה בשלה בכל זאת קיימים יצרנים המעדיפים אגן אלומיניום, למרות שנדמה לי שהוא יקר בהרבה לייצור?
פורסם
מודה לך על תשובותיך. אודה לך באם תוכל לפרט את אותן יפניות בהן אגן השמן הנו מאלומיניום בכדי שאדע ממה להשמר. כמו"כ, אולי תוכל להסביר את הסיבה בשלה בכל זאת קיימים יצרנים המעדיפים אגן אלומיניום, למרות שנדמה לי שהוא יקר בהרבה לייצור?
היי רועי5,

בנוגע לשאלותיך;

1. לא מכיר את כל אגני השמן ביפאניות - ובכל מקרה אין טעם, הרי לא תקנה יפאנית :-) (מאותן הסיבות שקנית VW).

2. לאגן האלומיניום במקרים הללו יש יתרון אחד בלבד; קירור טוב יותר של השמן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...