Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי...

עד לא מזמן, הייתי בטוח איפה אמורה להיות במת הסאונד ברכב...

הייתי דיי סגור על כך שהיא אמורה לנוע איפשהו בקו ישר מתחת למראה האמצעית. (כלומר במרכז האבסולוטי של שמשת הרכב)

אחרי זה, לפני כשבועיים, מישהו אמר לי שהבמה אמורה להיות קצת מעל ההגה, בדיוק במרכזו. (אציין שזה בן אדם מאוד מבין בנושא).

הוא הסביר כי במצב כזה, אני אמור להרגיש שהזמר שר מולי, ולא מצד ימין (כפי שהיה קורה אילו הבמה הייתה במרכז הרכב). ואז אני אמור להרגיש כאילו קצה הבמה מצד ימין בא מהפינה הימנית של הרכב, ואילו הקצה השמאלי של הבמה מגיע מאותו מרחק מצד שמאל וכאילו "מחוץ" לרכב, כאילו הרמקול רחוק יותר ממני ממה שהוא באמת.

ואז במפגש האחרון, ישבתי עם ניר ("מפלצת ירוקה") באוטו, והוא אמר כי המרכז של הבמה, כן צריך לבוא ממרכז הרכב, כלומר ישירות מתחת למראה האמצעית. ולא מהמרכז של ההגה.

מכיוון שאני מעריך את שני האנשים במידה שווה, ונהנה לשמוע את שתי המערכות שלהם, הדבר יוצר בילבול אצלי....

האם תוכלו לעזור לי, ולהגיד: איפה לעזאזל אמור להימצא המרכז של הבמה??

תודה מראש לעונים!

בברכה!

יונתן.

פורסם

בגדול אין איזה חוק יבש בנושא..

במה נכונה היא לא רק מבחינת מרכוז ,אלא מדובר גם על גובה מתאים וכמובן עומק על מנת לקבל צליל שכביכול נובע מחוץ לרכב בכלל.

שכל הדברים נכונים לפעמים מקבלים הרגשה שלא ניתן בכלל לקבוע מאיזה רמקול מגיע מה, אך הזמר\ת יהיו במרכז.

עפ"י חוקי התחרויות למינהם, הסאונד אמור להגיע ממרכז הרכב כלומר אכן מהמראה הקדמית אם תרצה לקרוא לזה כך.

אבל בסופו של יום,כל אחד מכוון עפ"י מה שהוא אוהב ואיך שהוא מרגיש הכי נכון.

under construction..

פורסם

איפה שאתה רוצה.

בעיקרון השאיפה ביצירת במה היא יצירת במה מוזיקלית שגם תוכל לדעת היכן כל כלי נמצא.

לרוב זמר יעמוד במרכז הבמה, פסנתר בצד ימין אחורי, חצוצרן בצד שמאלי קדמי וכך הלאה... (כמובן שזו רק דוגמה, אבל להמחיש את הכוונה)

אם יש לך במה טובה והאיכות בה הוקלט הקטע היא איכות טובה - אתה אמור לקבל במה "מול העיניים".

אישית, אני רוצה את הזמר שלי במרכז השמשה = מרכז הבמה מבחינתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איפה שאתה רוצה.

אם יש לך במה טובה והאיכות בה הוקלט הקטע היא איכות טובה - אתה אמור לקבל במה "מול העיניים".

אישית, אני רוצה את הזמר שלי במרכז השמשה = מרכז הבמה מבחינתי.

איתמר.

איפה שאני רוצה זה לא העניין כאן....

אני רוצה שהזמר ישיר מולי, כאילו אני יושב בדיוק במרכז האולם, ובוהה בדיוק במרכז הבמה.

העניין הוא, שכאשר אני מכוון את מרכז הבמה למרכז האבסולוטי של השמשה (לצורך העניין, קו דמיוני מאונך שעובר מתחת למראה האמצעית), אז אני בעצם ממקם את עצמי משמאל לבמה, ואז יוצא כאילו אני יושב בצד שמאל של האולם, והזמר נמצא מימיני.

ואז יוצא כאילו - שבשביל לשמוע את הזמר ממולי, אני צריך להתיישב בין הכסא של הנהג לכסא הנוסע, כלומר בדיוק במרכז הרכב.

לעומת זאת, כאשר אני מכוון את הבמה לאזור ההגה - אז יוצא שאומנם הנוסע שאיתי, ישמע כאילו המוסיקה מגיעה מצד שמאל, אבל אני ארגיש שהזמר שר ממש "מתוך ההגה" שלי... או קצת מעליו.

ואז אם אני מצליח בעזרת כיוונים שונים - להביא את הרמקול השמאלי להישמע כאילו היה מחוץ לרכב (הרחקה של הצד השמאלי של הבמה), אז אני מצליח להשיג במה ממורכזת כלפי, ולא כלפי הרכב.

האם זו הכוונה??....

כי ההגיון אומר לי שאני אמור לשמוע מעל ההגה, אבל חלק אחר בי אומר שאני אמור לשמוע ממרכז השמשה...

זה ממש מבלבל העניין הזה.

אשמח אם הוותיקים של הפורום יוכלו גם לייעץ לי בנושא...

בברכה!

יונתן.

פורסם

יש חוק יבש בנושא, לפחות בתחרויות בתחום. מרכז הבמה צריך להיות במרכז הדש.

המצב האידיאלי הוא שהבמה תשתרע מקצה אחד של של הדשבורד לקצה השני (ואם ניתן משני קצוות אשר מחוץ לגבולות הפיסיים של הרכב עוד יותר טוב). אם מרכז הבמה היה מלפנייך והבמה היתה משתרעת בין שני הקצוות הרי שהיית מקבל תמונה (IMAGE) מעוותת. תמונה נכונה במצב כזה היית מקבל אם הבמה לא היתה משתרעת בין שני קצוות הדשבורד אלא במרחק שווה ממרכז ההגה אבל הבמה המתקבלת במצב שכזה צרה מאוד (ובתחרויות היו מפחיתים לך ניקוד על כך).

פורסם

יוני,

זה שאתה שומע "מהמרכז" ממש לא אומר שהנוסע שומע גם כן בדיוק אותו דבר... מרכז השמשה לפי הכיוונים שלך היא ממש לא מרכז השמשה בשביל הנוסע. זאת בעצם מן "אשלייה אקוסטית" שהמערכת ממורכזת, אבל בעצם היא לא, היא ממורכזת רק בשבילך ולא בשביל אף אחד אחר ברכב.

וכמו שאייל אמר, ברגע שהזמר יהיה במרכז יהיה גם קל יותר לקבל מימד רוחב וגובה.

ברגע שאתה שם את הזמר במרכז שלך (מול הפנים, הגה), הבמה בצד ימין תהיה מאוד פתוחה ובצד שמאל היא תהיה מצומצמת ביותר.

אבל שוב, כמו שכתבתי בהתחלה, ברכב שלך אתה קובע אם מירי מסיקה תשב לך על הברכיים או תעמוד על מכסה המנוע. לא אף אחד אחר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אפשר לומר שבאודיו לרכב השאיפה היא שנשמע כמו במערכת ביתית טובה. במערכת ביתית טובה אתה לא קובע איפה "מירי מסיקה תשב לך" אלא אתה תקבל את הבמה והתמונה פחות או יותר כפי שרצה טכנאי ההקלטות. לרוב הזמר/ת יהיו במרכז הבמה. לא נתקלתי אף פעם במקרים בהם במערכות ביתיות שונות, תוך שמיעה של אותו הדיסק, שהזמר/ת מוקמו במיקומים שונים. ברכב כן וזה בגלל המגבלות שבו.

אז זה נכון שכל אחד קובע לעצמו וכבר דיברנו על זה לא מזמן בת'רד של נאמנות למקור אבל כן יש דרך מסויימת שבה דיסק צריך להשמע.

לדעתי רוב האנשים שישמעו דיסק בצורה הנכונה מבחינת במה ותמונה לא יעדיפו לשמוע אותו בצורה אחרת. לא סתם הקליטו את הדיסק בצורה מסויימת.

פורסם

בהמשך לדוגמא של אייל:

במערכות ביתיות הרעיון שהמאזין ישב בין הרמקולים וזה מה שרוצים להשיג ברכב.

מכיוון שהנהג יושב לשמאל הרכב ובאופן עקרוני הבמה הסטנדרטית תהיה במרכז הדאש, המציאו את ה- Time Correction שאמור לתקן עיוות זה, כלומר לתת השהייה לרמקול שמאל בהשוואה לזה שמימין ע"מ שתתקבל התחושב כאילו אתה יושב במרכז.

הכיוון הזה נכון לנהג בלבד. ברגע שיופעל אזי המאזין מימין ישמע את הבמה לא במרכז.

לגבי תחרויות SQ - שם בודקים גם במושב של הנהג וגם של הנוסע ויש ניקוד לשניהם (אני לא זוכר אם הניקוד שווה או לא). איך עושים זאת? אני מניח שרק ע"י כיוון הזוית של הרמקול באופן כזה שעומק מרכז הבמה יהיה כמה שיותר רחוק ואז תהיה תחושה כאילו אנו במרכזה.

פורסם

לא רק הכיוון אלא גם ובעיקר המיקום. בדיוק בשל הסיבה הזאת השימוש בקיק פאנלים במערכות SQ נפוץ. זה המיקום הרחוק ביותר מאוזנינו וככל שהרמקולים נמצאים רחוק יותר מאיתנו כך אנו מטשטשים את העובדה שאנו קרובים יותר לרמקול השמאלי.

פורסם

אולי אני עדיין מתקשה להבין את העקרון... אבל זה פשוט לא מסתדר לי...

הרי, כשאנחנו יושבים בבית ומאזינים למוסיקה, אנחנו גם יוצרים את המרכז של הבמה בדיוק בין שני הרמקולים... אבל במצב כזה אנחנו גם יושבים בדיוק בין שני הרמקולים!

כלומר, בבית יש לנו אפשרות להתיישב במרחק שווה לגמרי משני הרמקולים שלנו.

אבל באוטו, אין לנו אפשרות כזאת.

עכשיו: במידה ונגיד שמרכז הבמה הוא בדיוק במרכז הדש - אז בעצם לא עשינו בזה כלום, כי זה כאילו שווה ערך למצב שבו היינו יושבים באולם מופעים, והזמר היה יושב בדיוק במרכז הבמה, אלא שאנחנו יושבים באגף השמאלי של האולם.... (מכאן, אני אתאר הכל בצורה ציורית, אז אנא לא להיות קטנוניים).

אנחנו אומנם מרגישים שהזמר שר מהמרכז... אבל אנחנו לא יושבים במרכז!!!! (אולי כי "לא היה לנו כסף לכרטיסים במרכז" :smile: ), אז בעצם, אנחנו מפנים את הראש ימינה כדי להסתכל על הזמר.

(עד כאן מצב שבו הבמה במרכז הדש)

לעומת זאת, כאשר הבמה נמצאת מעל ההגה: זה אומר שבעצם "נשארנו לשבת באגף השמאלי של האולם", אלא שהבאנו את כל הבמה (עם הזמר במרכזה) לכיוון שלנו (שמאלה).

במצב כזה, הבמה אומנם נמצא מצד שמאל של האולם, אבל הזמר וכל מלוויו עומדים ממש מול הפנים שלי, ואני לא צריך להפנות את מבטי ימינה יותר!

זה קצת קשה לתאר את זה במילים... אז אני רק מקווה שהצלתם לעקוב אחרי הרעיון הכללי שלי...

ושוב: אני לא מנסה להבין "מה אני אוהב"... אני מנסה להבין מה נכון יותר, בתנאים המיוחדים שבתוך אוטו!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני חושב שהם מנסים לומר לך , שבתנאים המיוחדים של הרכב אתה חייב לשבת מימין לבמה . תדמיין לעצמך שאתה יושב במרכז הרכב והבמה באמצע . הזמר באמצע ממש מולך . עכשיו הבמה היא לכול רוחב הדש נכון ? יופי ,אבל אם כשתעבור לכסא הנהג , תתעקש להזיז את הבמה , אז היות ואי אפשר לשמוע כמה מחוץ לרכב יוצא שאתה מצמצם את הבמה שלך . ולכן עדיף לתכנן במה במרכז ותחשוב שזזת שמאלה . הרי גם בבית קורה שאתה צריך לעבור מקום, וגם שם אתה לא מתחיל לכוון את הרמקולים לכיוונך , אז אותו דבר פה .

אני מקווה שהסברתי נכון ושהובנו דברי . בברכת חג שמח יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בהמשך למה שכתבתי ולדבריו של יהודה, בשביל לשמוע את הבמה ברוחב טוב ולקבל תמונה נכונה מרכז הבמה הוא מרכז הדשבורד. כפי שאמרתי ניתן ליצור במה כך שמרכזה יהיה אמצע ההגה ושעדיין תשמור על תמונה נכונה אך במה שכזו תהיה מאוד צרה. בשביל לקבל תמונה נכונה, הקצה הימני של הבמה צריך להיות במרחק שווה למרחק שבין מרכז ההגה לבין הקצה השמאלי (שבמקרה הטוב יצא מעט מהגבולות הפיסיים של הרכב).

גבולות הבמה הם רוחב, גובה ועומק. התמונה (IMAGE) זה איפה ממוקם כל כלי נגינה, זמר וכו' על גבי הבמה. אם הקצה הימני היה רחוק יותר מהמרכז מאשר הקצה השמאלי היית מקבל תמונה מעוותת. מסיבה זו אם אתה רוצה לשמור על תמונה נכונה יש לך שתי אפשרויות:

1. שמרכז הבמה יהיה במרכז ההגה. החסרון הוא שהבמה תהיה מאוד צרה (ובתחרויות מורידים על כך נקודות).

2. שמרכז הבמה יהיה במרכז הדשבורד. בצורה הזו גם גבולות הבמה יהיו טובים וגם התמונה, החסרון הוא שאתה יושב משמאל לבמה. (כאן מקבלים ניקוד מלא).

*הערות:

בתחרויות שבהן בוחנים את הבמה גם מהמושב הימני סביר להניח ויורידו עוד נקודות על מקרה מספר אחד שכן רוב הסיכויים הם שהתמונה והבמה לא יהיו נכונות.

במה ותמונה נבדקות בדר"כ ע"י left, left-center, center, right-center, right. כל אזור שכזה צריך להיות ממוקד. יתכנו מקרים שבהם מרכז הבמה וגבולותיה יהיו נכונים וממוקדים אך למשל שהleft-center לא יהיה ממוקד והוא "ימרח" בין ה-left וה-center. במקרה כזה התמונה איננה נכונה לגמרי ותתבצע בשל כך הפחתת נקודות.

• תוכן חדש...