Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לדעתכם יעשה יותר בלאגן - וישמע טוב יותר כמובן :

שני : T110D4

10" POWER T1 4-ohm DVC Subwoofer

בתיבה כפולה פתוחה של 85 ליטר - או בתיבה אטומה של 42 ליטר

http://www.rockfordfosgate.com/products/product_details.asp?cat_id=4&series_id=32&family_id=12&item_id=91835&locale=en_US

spacer.gif

או אחד : T212D2

12" POWER T2 2-ohm DVC Subwoofer

בתיבה פתוחה של 65 ליטר

http://www.rockfordfosgate.com/products/product_details.asp?cat_id=4&series_id=32&family_id=13&item_id=91849&locale=en_US

המגבר שירים אותם יכול לתת להם עד 1500 rms באחד אום.

אני כבר הבנתי - זה הכימיקלים שלי שלא הבינו.

jingel

פורסם

תלוי מה אתה מחפש.

2 של 10 ייתנו מכת באס חזקה ומדויקת יותר (אם כבר "10, אז אני הייתי הולך רק על אטומה)

ובכלל עוצמת באס גדולה וחזקה יותר מאשר אחד של ה 12". א-ב-ל

יהיה לך מחסור בתדרים נמוכים!!! (אני מדבר על תדרים של 25-40 - שאלו מבחינתי התדרים החשובים ביותר שסאב צריך להפיק). ככה שהכל בהתאם למוסיקה שאתה הולך לשמוע, ולהעדפות שלך בסגנון הבאס.

אם אתה מתכנן לשים את ה 12" בתיבה פתוחה, שע לך שדיוק לא ממש יהיה לך -אז קח את גם את זה בחשבון.

בעצם המשוואה היא כזו:

דיוק רב מאוד + עוצמה חזקה (ומדויקת), חוסר בתמיכה בנמוכים מול עוצמה חזקה (אך שונה ב"תחושה"), חוסר דיוק משווע, תמיכה בתדרים נמוכים, ופחות בגבוהים.

מקווה שעזרתי, אם משהו לא מובן, תשאל בכיף. סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון - מלך - מה שלומך ?

האמת לא כל כך הבנתי לגבי התדרים הנמוכים .

שתי עשיריות בתיבה פתוחה גם יאבדו את התדרים הנמוכים ?

או שאם אני אשים אותם בתיבה אטומה קצת יותר גדולה יתקן את זה ?

האמת ששני העשיריות מאד קורצות - אבל הם "רק" 600 rms כל אחד - והנתונים שלהם נמוכים משמעותית מה 12

וחוץ מזה ה 12 לא מתאים לאטומה -

אבל שמעתי 13w7 בתיבה אטומה והאוטו רעד כנ"ל גם לגבי ה פאוור 1000 rms 12 אינץ - שמעתי אותו בפתוחה 12 אינץ וגם שם האוטו הזדעזע - אני חייב לציין שעוד לא שמעתי משהו שהתקרב ל 3 קיקרים שהיו לך אבל שמעתי די עמום מהם ואני רוצה לשמוע קצת יותר פתוח

אני שומע אלקטרוני אבל רוצה לשמוע הכל

jingel

פורסם

jingel

תישתדל לרדת מכל הקטע של 1 אוהם כי השידרוג של מערכת החשמל שלך תעלה לך ביוקר

בכדי לעבוד בהתנגדות הזאת (ואני יודע שאתה מעוניין לחסוך )

בקשר לסאבים חבר היום קנה את הJL W7 סאב סוףףףףף

לדעתי חפש לך אחד כזה ותאמין לי (עזוב אין לי מילים)

בנוגע לרוקפורד לך תשמע אותם אצל אוטופרת

יש לך שם אחלה אנשים שיתנו את דעתם ויעניקו יעוץ מיקצועי .

פורסם

זה זניח, הרבה אנשים נרתעים מהתנגדות 1 אום, מה אני בא להגיד הספק זה הספק, אם הוא צריך 1200W זה לא משנה אם זה 4 אום 2 אום או 1 אום, מסתכלים על ההספק, והסאב ה12 אינץ הוא 1000W זה בסדר גמור.

תמיר

פורסם

צודק תמיר, פה כבר יש להתסכל על פרמטרים אחרים של המגבר כמו CLASS AB/CLASS D

לדוגמא לי היה את הקדאנס Z7000 שלעצמו מטורף[תשאלו את תמיר שבחן אותו] החיסרון של המגבר שהוא CLASS AB ויורד ל1 אוהם אבל ב1 אוהם זה טירוף לנצל אותו צריך לשדרג כהוגן את צנרת החשמל ברכב.לעומת מגבר עם הספק זהה ב1 אוהם שהוא CLLAS D שבישביל לייצר הספק כזה הוא ניזון מפחות חשמל..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

תמיר אני בדיוק בא לרשום את זה וראיתי שאתה רשמת.

אז בכל מקרה:

מה הקשר כמה אום לעומס על מערכת החשמל ברכב??!!?!?!

שיהיה גם 10K אוהם, ושיהיה 0.1 אוהם...

השאלה היא כמה הספק המערכת שלו תצרוך, זה ישפיע על מערכת החשמל ולא ההתנגדות!

זה זניח, הרבה אנשים נרתעים מהתנגדות 1 אום, מה אני בא להגיד הספק זה הספק, אם הוא צריך 1200W זה לא משנה אם זה 4 אום 2 אום או 1 אום, מסתכלים על ההספק, והסאב ה12 אינץ הוא 1000W זה בסדר גמור.

תמיר

SPL - 143.6DB

"

פורסם

תראה, אם אתה שומע אלקטרונית, 2 ה 10 יעשות עבודה יותר טובה. בוודאות.

הפרמטר היחידי שבו ה 12" ייקח זה אם תשים דיסק תדרים, ותרצה לשמוע תדרים בטווח 25-35 ככה, אז הוא יורגש כ"חזק" יותר.(אל תתלהב ותגיד :"אז למה הוא אומר לי לשים 2 של 10". תסתכל על רשימת החסרונות של ה 12"...)

אל תרתע מ 600RMS. זו עוצמה אדירה, ועוד לסאב של 10". 2 כאלה ייתנו לך את מכת הבאס שאתה צריך במוסיקה אלקטרונית.

אל תשכח ש"חובה" לשים אותם באטומה. אני הייתי הולך על מידה מעט גדולה יותר ממה שממליצים ברוקפורד. משהו כמו25-30 ליטר לסאב.

בשורה התחתונה, יהיה לך באס מאוד מאוד איכותי, ובנוסף לא תהיה חסרה לך עוצמה, כי מדובר ב 2 סאבים.

דרך אגב, עכשיו עשיתי בדיקה לפרמטר חשוב מאוד, שלא מייחסים לו מספיק חשיבות, והוא יכול להיות זה שיצביע על "מפלצתיות " הסאב. X-MAX.

X-MAX בהסבר פשוט זה פרמטר שאומר את יכולת הסאב לזוז, מה הגובה המקסימלי אליו הוא יכול לצאת בזמן העבודה. (מה שקובע כמה אוויר הוא ידחוף- מה שקובע כמה חזק הוא יישמע). כמובן שפרמטר זה לבדו לא יכול להצביע על טיב של סאב ובטח שלא על איכותו (זמן ההגעה למצב שהוא בחוץ - ייקבע כמובן את הדיוק, ואת זה לא נותנים לנו היצרנים (אני לא מדבר על כמה פעמים הוא יצא ונכנס (שזה בעצם - Hz, אלא על הזמן, באלפיות השניה, שייקח למסה של הסאב לעלות ולרדת, בכל מחזור), זה קובע מאוד את מידת האיכות של הסאב- אך מן הסתם קשה מאוד למדוד את זה, אולי אפילו בלתי אפשרי...)

בכל אופן הX-MAX יכול להיות מעולה להשוואות, וזה מה שעשיתי במקרה הזה.

ההבדל בין הT1 ל T2 הוא לא רציני בכלל, 14 לעומת 19 מ"מ של תזוזה.

שדרך אגב, 19 מ"מ לתזוזה של סאב במחיר הזה זה לא משהו בכלל. לשם השוואה ה W7 זז למעלה מ 30 מ"מ...ואני בטוח שהוא עושה את ה 30 האלו בזמן טוב...

תלוי מה אתה מחפש.

2 של 10 ייתנו מכת באס חזקה ומדויקת יותר (אם כבר "10, אז אני הייתי הולך רק על אטומה)

ובכלל עוצמת באס גדולה וחזקה יותר מאשר אחד של ה 12". א-ב-ל

יהיה לך מחסור בתדרים נמוכים!!! (אני מדבר על תדרים של 25-40 - שאלו מבחינתי התדרים החשובים ביותר שסאב צריך להפיק). ככה שהכל בהתאם למוסיקה שאתה הולך לשמוע, ולהעדפות שלך בסגנון הבאס.

אם אתה מתכנן לשים את ה 12" בתיבה פתוחה, שע לך שדיוק לא ממש יהיה לך -אז קח את גם את זה בחשבון.

בעצם המשוואה היא כזו:

דיוק רב מאוד + עוצמה חזקה (ומדויקת), חוסר בתמיכה בתדרים הנמוכים מול עוצמה חזקה (אך שונה ב"תחושה"), חוסר דיוק משווע- איחור של הבאס לעומת המוסיקה, ובאלקטרונית זה יפריע לך מאוד, תמיכה בתדרים נמוכים, ופחות בגבוהים (באלקטרונית הבאס נוטה יותר לכיוון גבוה, בד"כ).

מקווה שעזרתי, אם משהו לא מובן, תשאל בכיף. סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

תודה - אני חושב שאני מבין - כלומר אם אני לא מתבלבל .

המגבר יהיה קלאס d

ומסתמן כיוון לשני 10 t1 - עכשיו השאלה באיזו תיבה - למה אטומה - לא שאני מתנגד אבל תמיר טוען בתוקף שפתוחה זה הכי טוב שאפשר לכל סאב - אז - יש רעיונות? איך אני יכול לחשב איך הסאב הזה יתנהג בכל תיבה - והאם יש לחישוב הזה קשר למציאות בשמיעה??

jingel

פורסם

תיבה פתוחה זה לא הכי טוב שאפשר איפה ראית אותי רושם את זה?.

תיבה פתוחה היא יותר טובה מאטומה שמדובר על עוצמה בתדרים נמוכים, אבל יש עוד תיבות מסויימות שיפיקו באס עוד יותר חזק, אבל זה לא רלוונטי.

תמיר

פורסם

כי אטומה היא, לטעמי, מפיקה את הבאס הנעים והאיכותי ביותר, לעומת כל תיבה שיש.

יש לה את החסרונות שלה, לעומת אחרות אבל מבחינתי, אני לעולם לא יבנה מערכת ברכב בעלת תיבה אטומה, זה פשוט לא הטעם שלי. חסר איכות לבאס, הבאס מאחר, וגם כשהוא נשמע הוא לא מדויק, אלא מרוח...החסרון של האטומה היא שאם תכוון תיבה פתוחה ותקלע לתדר של הסאב, הוא יהשמע מאוד מאוד חזק בתדר הספציפי הזה (בפתוחה), משהו שהמקביל שלו באטומה זה משחק עם נפח התיבה. אך עדיין לא יהיה אפשר לקבל את אותה עוצמה שיהיה אפשר להפיק בפתוחה. אבל שוב, ברגע שאתה מביא 2 באטומות, לא תהיה לך בעיה של עוצמה!

SPL - 143.6DB

"

• תוכן חדש...