Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר "יום מסלול"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה מאות שקלים (600-700 שקל) עבור כניסה+ביטוח נשמע לי הגיוני ליום מסלול.

זה כמובן לא כולל דלק, צמיגים ובלמים - אולי עוד 300-400 שקל (תלוי ברכב, אין דין 106 ראלי עם בלמי ברלינגו כדין אימפרזה STI)

אם זה יהיה המחיר אני יודע שאני אגיע לפחות מספר פעמים בשנה.

בטווח הארוך זה יכול לחסוך כסף על קנסות ועורכי דין - אחרי יום כזה נוהגים רגוע על הכביש :-)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1000 שקל ליום מסלול ?? 1000 שקל !!

אני לא יודע. תראו כמה ליגות הקארטינג מצומצמות מכיוון שהספורט הזה יקר, כמה אנשים היום הולכים לקורס נהיגה מתקדמת ? כמה אנשים משתתפים בג'ימיקנה שמסלולים מארגנת ?

איזה מסלול יצליח לפרנס את עצמו אם הוא ידרוש 1000 שקל ליום מסלול ? 1000 שקל לכמה שעות, אפילו פחות מזה. וזה לפני הוצעות כגון דלק, צמיגים ובלאי שלרוב האנשים יכנסו טוב מאוד לשיקולים האם להגיע או לא להגיע.

במחירים כאלה הסימנים השחורים היחידים על המסלול יהיו מצמיגי מכוניות של אנשים שכסף אצלם כבר לא משחק תפקיד.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
במחירים כאלה הסימנים השחורים היחידים על המסלול יהיו מצמיגי מכוניות של אנשים שכסף אצלם כבר לא משחק תפקיד.
לאנשים כאלה אין כל כך זמן להתעסק בימי מסלול.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
לאנשים כאלה אין כל כך זמן להתעסק בימי מסלול.
וזאת אחת מהסיבות שכדי מאוד שהמחיר יהיה שווה לכל נפש, או לפחות לא מוגזם כמו 1000 שקל ליום מסלול.

פורסם

אלון, יש לך מושג קלוש לגבי עלויות הקמה ואחזקה של מסלול בסדר גודל שמתאים למכוניות ?

אם 1000 ש"ח יהיה ליום שלם זה יהיה סביר מאוד.

ספורט מוטורי זה ספורט יקר !

אישית אני לא מאמין שמישהו ישקיע ויבנה מסלול ללא הנחות או הטבות מהמדינה, זה פשוט לא כלכלי והלוואי שאני טועה.

*הכותב אינו עשיר או ילד להורים עשירים, אלא פשוט לא משלה את עצמו ומבין את המציאות.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
אלון, יש לך מושג קלוש לגבי עלויות הקמה ואחזקה של מסלול בסדר גודל שמתאים למכוניות ?

אם 1000 ש"ח יהיה ליום שלם זה יהיה סביר מאוד.

ספורט מוטורי זה ספורט יקר ! בדיוק, זה ספורט יקר, מאוד יקר. לכן מי שיבנה כאן מסלול לא יקבל את ההשקעה בחזרה, כמו שאתה אמרתה. גם לדעתי זה ספורט יקר מדי והוא לא יוכל להתפתח ללא עזרה מהמדינה. כמה משלמים היום לשלוח את הילד לחוג טניס ? כמה משלמים היום כמה חברה ששוכרים אולם כדי לשחק ביום שישי כדורסל ? כמה משלמים למנוי לקאנטרי, שזאת דוגמא יקרה יחסית ? אפשר בכלל להשוות את זה לעלות של תחרות אחת בקארטינג או לעונה שלמה ?

אישית אני לא מאמין שמישהו ישקיע ויבנה מסלול ללא הנחות או הטבות מהמדינה, זה פשוט לא כלכלי והלוואי שאני טועה. בדיוק העניין, לא יבנו כאן שום דבר, כי מי שיש לו קצת שכל ידע שאנשים פשוט לא יבואו, זה יקר מדי. 1000 שקל ליום. תעשו לי טובה. מסלול לא יכול להחזיר את ההשקעה שבבניתו אם מדי פעם בסוף שבוע יבואו כמה משוגעים שיש להם 1000 שקל להוציא על כמה שעות במסלול. זה לא יעבוד, לא בארץ. אני גם מאוד מקווה שאתה טועה, ושיקימו פה מסלול בעזרת מימון מדיני כדי שהוא גם יוכל להחזיק את עצמו וגם לא נצטרף למשכן את הבית לפני שעולים לכמה הקפות.

*הכותב אינו עשיר או ילד להורים עשירים, אלא פשוט לא משלה את עצמו ומבין את המציאות.

_______

פורסם

הרווח העיקרי של מסלולי מירוצים הוא לאו דווקא ימי מסלול של המאפשרים גישה ללקוחות עם רכבם הפרטי.

ימי מירוץ מקומיים \ לאומיים \ בינלאומיים (זו המטרה בסופו של דבר לא) הכוללים קהל, זכויות שידור, ימי אימון, השקות רכבים, ימי הדרכה, מבחני דרכים, פרסום ועוד. אלו הם צינורות הכנסה שיענינו את אותו יזם שישים את מיליוני הדולרים שלו בהקמת ובתחזוקת מסלול מירוצים עכשווי ובטיחותי שיעמוד בתקנים המחמירים של האיגודים הבינלאומיים ושל חברות הביטוח.

לא כל הנטל ייפול על הלקוח הפרטי שייבוא ליום מסלול.

תרגיל קטן:

להערכתכם, כמה לקוחות פרטיים יגיעו מידי חודש ליום מסלול? 100, 500, 1000

בואו נאמר כ-500 איש לחודש שכל אחד ישלם כ-700 ש"ח.

500X700=350,000

350,000X12=4,200,000

הכנסה של 4 מיליון ומאתיים אלף

עכשיו תחשבו 50% מס תורידו מזה מע"מ, פרסום, עלויות תחזוקה, צוות עובדים וכו'....

לא על זה יבנה היזם היקר שלנו.

שאלה אחת למוטי...

מנסיונך וידיעתך בתחום עד כמה יקר להקים ולתחזק מסלול מקצועי?

חי סולומון

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

אין לי מושג כמה יעלה יום מסלול בארץ, אבל אני אתן לכם עוד קצת מספרים לסבר את האוזן, מימי המסלול שאני הולך אליהם כאן במדינת אורגון.

אני אתחיל ברקע כללי על מדינת אורגון כדי לתת פרספקטיבה למדינתנו הקטנה.

באורגון יש כ 3.5 מיליון תושבים וההכנסה הממוצעת היא כ 2500$ בחודש.

יום מסלול עולה ב 150$ בממוצע, כאשר זמן הנהיגה נטו הוא כ 60-100 דק' (4-5 סשנים של 15-20 דק'). אני יודע שזה לא נשמע הרבה, אבל זו נהיגה אינטנסיבית, ואחרי כל מקצה אתה יורד מהמסלול סחוט. ביום מסלול אני גומר כמעט מיכל שלם של דלק, כ 40$ בנוסף על העובדה שאני מפסיד יום עבודה, מי חושב שכל הימי מסלול הם בסוף שבוע, טועה, כי רובם לא.

כמו שהזכירו קודמיי הבלאי על המסלול הוא מואץ ....מאוד.

שנה שעברה הייתי בכ 6 ימי מסלול קניתי קסדה (300$ לזולה ביותר שעומדת בתקנים), החלפתי סט צמיגים , 800$ לארבעה, וסט בלמים כ 300$ לא כולל עבודה, פעמיים החלפת שמן, 70$ כל פעם, והחלפת נוזל בלמים פעמיים בשנה עוד כ 60$.כל ההוצאות האלה הם חובה לתחזוקה שוטפת ובטיחות, לא כוללות שיפורי מנוע, צמיגי מרוץ, בלמים\ בולמים וכדו, כי על המסלול השיפור המשמעותי ביותר זה הנהג, ואני עובד על זה.

ישנם כ 15 ימי מסלול בשנה במסלול הספציפי הזה של מועדונים שונים אך למסלול יש הכנסות נוספות שחלקן רלוונטיות לארץ כמו: בית ספר לנהיגת מרוצים(כ 1000$ ליום !!!) בית ספר לנהיגה בטיחותית ( הרבה פחות) נסיעות מבחן, ימי מסלול לאופנועים, קרטינג, מרוצי דראג כ 3 ימים בשבוע בעלות של כ 25$ ליום ( לכל מסלול יש ישורת),ואוטוקרוס במגרש במרכז המסלול. הכנסות נוספות שלא רלוונטיות לארץ הן מרוצים גדולים שמושכים צופים מכל אמריקה.

מכוניות זה תחביב לא זול בשום מקום בעולם וגם לא באמריקה, הלוואי והייתי אוסף בולים או משחק שחמט במקום לנהוג במכוניות, החיים שלי היו הרבה יותר זולים...אם מכוניות זה לא הקטע שלכם אני לפעמים מקנא בכם, אבל אם אתם קוראים את זה אז כנראה שאנחנו באותה סירה.

צריך לזכור שבשורה התחתונה זה הכל עניין של בטיחות ומשם נובעות רוב העלויות: מרשלים, אמבולנס, מדריכים ואזורי החלקה על המסלול, ציוד בטיחות וכו. לכן צריכה להיות לכולנו הבנה איך מתומחרים הדברים.

לכן יום מסלול בארץ לא יכול להיות זול , אבל הוא חייב להיות מתומחר בצורה שתקדם את הספורט המוטורי בארץ אחרת פספסנו את כל המטרה. לימי מסלול המקומיים מגיעים אנשים עם פורשים, קורבטים וכאלה אבל גם הרבה עם מכוניות סדאן רגילות וזולות יחסית כי זאת המטרה. לכן גם בארץ כל חובב רכב צריך שיוכל להרשות לעצמו להגיע למסלול לפחות 3-4 בשנה לקבל מנת אדרנלין בזמן שהוא בודק את מגבלות הרכב מבלי לפשוט את הרגל.

פורסם

איזה מצחיקים.. אין בכלל מסלולים ואין חוק שיתאים לרכב רגיל (כן.. כזה שנוסע על הכביש) למסלול, ופתחתם פה מחירון, עשיתם מאזנים, חישבתם רווח והפסד לבעל המסלול הוירטואלי...

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם
שאלה אחת למוטי...

מנסיונך וידיעתך בתחום עד כמה יקר להקים ולתחזק מסלול מקצועי?

נסיוני בבניה ואחזקה של מסלולי מירוצים מזערי למדי :wink:.

ישנם שלושה הבדלים גדולים בין אותן העלויות כאן לבין מה שהן יעלו בארץ -

1. עלות הקרקע.
  2. עלות הבנייה.
  3. עלות כוח האדם המפעיל (מתחזק).

רוב המסלולים כאן לא ממוקמים באיזורים מתפתחים, בד"כ אתה מוצא אותם תקועים באמצע שום מקום ומסיבות טובות - הקרקע בד"כ יותר זולה בהרבה - שטח המסלול בד"כ גדול, ואין תלונות על הרעש של המכוניות מהשכנים (כי אין שכנים).

עלויות הבניה והפיתוח לא עומדות בקנה אחד עם אותן העלויות כאן ככל הידוע לי, בארה"ב העלויות גבוהות יותר.. משלמים לעובדים יותר טוב ובכלל, בארץ המרחקים קטנים יותר ככה שהובלה של חומרי בניה היא בד"כ פחות בעייתית.

משכורות בארץ יותר נמוכות.

זה יתבטא בהכל ומן הסתם גם בעלויות תפעוליות.

וסתם כדי לתת מושג קלוש (מאד..) על הפרשי העלויות, כשמדובר על אותו איש העסקים המסתורי שמשקיע 15M ש"ח במסלול בארץ, הסכום נשמע כמעט מצחיק במונחים דולרייםזכור לי שדובר על הקמה של מסלול כאן, לאו דווקא אחד מהגדולים המפוארים מבחינת הקומפלקס, יותר בכיוון של מסלול תקני באורך בינוני עם שירותים מינימליים... העלות הייתה 8M דולר.

מוטי

פורסם

מוטי, כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון.

כוונתי הייתה מבחינת דרישות בטיחותיות כדי לעמוד בסטנדרטים הקשוחים של ההתאחדויות למינהם. גדר בטיחות, דרכי מילוט, גלגלים בצידי הנתיב, רוחב הנתיב, פיטס, וכו' וכו.

יחד עם זאת אני מבין אותך, נדל"ן תמיד קורץ יותר מבטיחות. :smile:

דרך אגב גם לי הסכום של 15 מליון ש"ח נראה קטן מידי.

כנראה שבתיכנון שלו לבנות את "מסלולים" בגדול יותר. (למען הסר ספק: אין במשפט זה לזלזל במסלולים או בנעשה שם.)

צריך להתחיל היכן שהוא, ובמידה וזה יצא לפועל גם זו התחלה

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

• תוכן חדש...