Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

רציתי להתייעץ עם חברי הפורום האם המידע המצורף בקובץ לגבי בדיקת מצבר ללא עומס היא נכונה.

כלומר המתחים הרשומים בטבלה מייצגים נכונה את כול המצברים בשוק.

החומר נלקח מתוך ספר אחזקה של VW.

Battery, checking.jpg

Battery, checking.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

כן , הבדיקה הפשוטה הזו נותנת תמונה מצב כללית ופשוטה לכל מצבר 12V אוטומוטיבי.

בתנאי שהבדיקה בוצעה עפ"י ההנחיות ב "NOTE".

פורסם

זה מתאים לכל מצבר אך לא מראה כמעט כלום כי בדיקה נכונה הנה העמסת המצבר ע"י מכשיר בדיקה ואז רואים לאיז מתח עירד המצבר כשהוא מועמס. לפעמים יש תקלת נתק פנימי שבבדיקה שצרפת המצבר יראה תוצאה טובה ובכל זאת בזמן התנעה הוא לא יגיב כלל.

בדיקה נוספת, הניתנת לביצוע במצברים עם פתחי מילוי, הנה של רכוז האלקטרוליט היכולה להראות את

מצב האלקטרוליט בכל תא של המצבר ולגלות תא פגום או מצבר חלש כללית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי דניאל שלום,

במידה ואני מבצע את הבדיקה הקודמת והקריאה המתקבלת במד-מתח היא לדוגמא: 11V .

מסקנה המצבר 'מת'.

לצורך אימות הבדיקה אני מנסה להטעין את המצבר בעזרת מטען חיצוני עד אשר אני מקבל קריאה של 12.5V.

לאחר שהמצבר נח שעתיים, אני מבצע שוב פעם את אותה הבדיקה ושוב פעם אני מקבל תוצאה של 11V.

המסקנה המצבר 'מת' סופית נכונה או לא ?

פורסם

אם אתה רוצה אתה יכול להעמיס על המצבר (להפעיל צרכנים שהמנוע מכובה) ולקרוא שוב מתח.

יש לציין שבדיקה תחת עומס לא תמיד נותנת אינדיקציה.

לפעמים מצבר ישן יכול להראות במכשיר עומס שהוא חלש ויש להחליפו אך עם זאת ניתן למשוך עימו, ככה היה בזמנו ברכב שלי. הייתי אצל חשמלאי וידעתי שהמצבר ישן וביקשתי ממנו לבדוק, הוא אמר שכעיקרון המצבר עייף וצריך להחליפו אולם אפשר למשוך ככה עוד הרבה. אכן הוא צדק המצבר החזיק עוד 5 חודשים עש ששוק ואז הוחלף למצבר וולטה.

בדרכ מצבר מת נפרק אחרי כמה שעות, שעתיים זה לא בדיוק נכון. יותר הגיוני לזליגה מהרכב.

את הבדיקה שציינת אתה יכול לבצע שהמצבר מחוץ לרכב ואז לראות אם הוא נפרק. כמו כן תלוי איך הטענת אותו, בקיצור לא בהכרח מצבר מת.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
רפי דניאל שלום,

במידה ואני מבצע את הבדיקה הקודמת והקריאה המתקבלת במד-מתח היא לדוגמא: 11V .

מסקנה המצבר 'מת'.

לצורך אימות הבדיקה אני מנסה להטעין את המצבר בעזרת מטען חיצוני עד אשר אני מקבל קריאה של 12.5V.

לאחר שהמצבר נח שעתיים, אני מבצע שוב פעם את אותה הבדיקה ושוב פעם אני מקבל תוצאה של 11V.

המסקנה המצבר 'מת' סופית נכונה או לא ?

באופן עקרוני, במידה ומפלס האלקטרוליט תקין, המצבר 'מת'.
פורסם

אפרופו מצברי וולטה (וולקן), החברה השיקה ממש לאחרונה ליין חדש של מצברים הכולל מכסה כפול בפיתוח חדשני של החברה.

בעקבות פניות של יבואני רכב ולקוחות נבחרים בכל הקשור לבעיית איבוד המים ואדי החומצה היוצאים מהמצבר, פיתחה חברת "מצברי וולקן" (וולטה) מכסה חדש למצברים שממלא 2 מטרות עיקריות:

1. הפחתת איבודי מים- במכסה הכפול אדי המים עוברים דרך ארוכה יותר בדרכם החוצה, דבר הגורם להתקררותם והפיכתם בחזרה לנוזל.

2. אטימות של המצבר- הפקקים המיוחדים של המכסה המבוססים על פטנט של יציקת גומיית בידוד ביחד עם הפקק מאפשרת אטימה של המצבר, במקרים של טלטלה או הפיכה של המצבר לא תהיה נזילה של החומצה.

פרטים נוספים בקישור הזה:

http://www.volta.co.il/HTMLs/product.aspx?C1010=12404&BSP=12334

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על המידע.

האם המצברים החדשים דומים למצברים ללא טיפול שמותקנים על ידי יצרן הרכב.

כלומר המצברים עם עינית הקסם ?

פורסם

למען ההגינות ותיעוד השירשור יש לציין כי שיטה זו אינה "כלל מפתח" בכל הקשור לבדיקת מצברים - ואילו הבדיקה הנכונה ביותר היא תחת עומס.

לא אחת נתקלים במקרים בהם המצבר מראה מתח ממש חזק אבל לא עומד בעומס בכלל - למרות שכל התאים שלו תקינים ומלאים.

בקיצור - מי שרוצה לבדוק את המצבר שלו ולקבל תמונת מצב אמיתית -> הבדיקה חייבת להתבצע אך ורק ע"י עומס. בדיקת מתח לא שווה כלום.

מרק10, בעניין המצברים ללא טיפול ועניין עינית הקסם - טרם יצא לי לראות את המצברים פיזית לכן אין לי כרגע תשובה מדוייקת בנושא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי מה שמרק מנסה לומר, ויסלח לי מרק אם אני טועה, זה שאם בבדיקה הפשוטה הזו המצבר 'נופל' מיותר לבצע בדיקת עומס.

בשנים האחרונות נעשתה קפיצה משמעותית בנושא בדיקת מצברים.

כוון שבדיקת העומס חייבת להתבצע אחרי טעינה, ובידיים לא מקצועיות, שימוש בעומס מקצר את חיי המצבר.

כיום, ישנו כלי דיגיטלי הבודק את מצב המצבר גם כאשר המצבר לא טעון מלא.

המכשיר מזרים זרם נמוך ובודק את ההתנגדות הפנימית של המצבר, ובנוסף צורך זרם נמוך לפרק זמן קצר ומנתח את הנתונים.

התוצאה מתקבלת באחוזים על גבי הצג (ללא קשר למצב הטעינה), ומניסיון קצר שהיה לי עם המכשיר, הוא עדיין לא 'פספס', ז"א מצבר תקין חזר לרכב אחרי טעינה והכל תקין, מצבר 'פסול' הוחלף.

766_2.jpg

פורסם

דניאל אכן צדקת בהבנת 'הנקרא'.

במידה והבדיקה הזו מראה שמתח המצבר נמוך מאוד אין צורך לבצע בדיקה תחת עומס.

כלומר עובר לא עובר, כמו מדיד GO NOT-GO.

• תוכן חדש...