טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,335 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נתקלתי בבעיה, אני לא בטוח איזה לחץ אוויר אני צריך בצמיגים. הרכב הוא אסטרה 1992 מנוע 1400 סמ"ק (דגם מנוע 14NV) צמיגים 175/70/13 רכב ריק שוקל בין 1000 ל 1100 ק"ג. על מכסה מיכל הדלק רשום הלחץ המומלץ ומחולק לקטגוריות: 1. עד שלושה אנשים. 2. עומס מלא (5 אנשים עם מזוודות). הלחץ המומלץ שרשום עד שלושה אנשים הוא 23 מאחורה, 27 מקדימה. יש לי גם ספר שבא עם הרכב ולפי דגם המנוע אני צריך לחץ אוויר שונה, ממה שרשום על מיכל הדלק וגם מידת הצמיגים שרשומה ליד דגם המנוע קטנה יותר משלי. בספר יש גם לחץ מומלץ לרכב 1.6 ליטר עם צמיגים במידה שלי, אבל הבעיה שהוא בטח שוקל יותר. אני חושב שהרכב יובא מגרמניה עם צמיגים במידה יותר צרה משלי ופה היבואן שם לו צמיגים רחבים יות…
הודעה אחרונה מאת Viper-GTSR, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני כל הזמן קורא על הפרסי שמוכר שמנים וכיוצא בזאת. מי הוא? איכן הוא יושב? אשמח לטלפון. תודה.
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
רציתי לדעת מה ההבדל בין תיבת הילוכים סינכרונית(אני חושב שככה מבטאים את המושג) לבין תיבת הילוכים רגילה........
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 851 צפיות
שלום. יש לי אופל קדט שנת 87 ורציתי לדעת אם מישהו יודע מהוא גודל מיכל הדלק שלי. אני יודע שזה בסביבות ה40 פלוס מינוס. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 970 צפיות
האם הרכבה של מוט מייצב נחשבת לשינוי מבנה כלשהו? האם מבחינה חוקית זה חוקי? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת m&t, -
נוזל קירור
מאת semik- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! עשיתי טיפול 10000 בקליאו בי ושמתי לב שסמו לי נוזל קירור אדום שעד עכשיו היה כחול. יש לי כרגע בבית 2 ליטר נוזל קירור כחול.השאלה היא האם אפשר לערבב אדום וכחול? אם זה יגרום לנזק?מה הבדל בן כחול ל אדום? תודה,semik
- 2 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
שלום. יש לי ברכב לחצן ASC מדובר ב-BMW 323 98 . כאשר אני לוחץ עליו נדלק לי במרכז הלוח שעונים סימן של משולש עם סימן קריאה ומסביבו חץ בצורת מעגל. מה תפקיד מערכת ה-ASC הנ"ל? תודה.
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין למלות את המושבים הקידמיים שלי מחדש מכיוון שאם השנים הם הפכו להיות להיות הרבה יותר נמוכים ורכים הרכב הוא סובארו לאונה 1987 אז כך במה צריך למלות אותם חוץ מספוג(או שאולי ידוע לכם חומר בעל אותם תכונות אך יותר איכותי) מכיוון שספוג מעבד מהקשיחות שלו גם דיי מהר ? ואיפה יש מקום שמוכר את החומרים האלו באזור המרכז וכמה בערך אמורים לעלות כל החומרים לשני מושבים קידמיים . תודה שגיא.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 4 תגובות
- 827 צפיות
ברשותי 106 שנת 2000 האם היא הזרקה או קרבורטור ? תוסף יעוץ??
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם ניתן להחליף עם לוח סטנדרטי? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7936114592&category=40017 האם זה יתאים לסובארו רגילה או שלא?
הודעה אחרונה מאת m&t, -
תועלת הורדת ממיר
מאת zigi- 0 תגובות
- 876 צפיות
שלום לכולם ! אבקש לשאול אותם אלו שיש להם ניסיון עם נפח המנוע המדובר.. ברשותי קסארה עם מנוע כמו של ה 306 GTI6 ומבחינת ביצועים אני בהחלט מרוצה. עכשיו כבר התרגלתי לכוח ואני רוצה עוד,ולשאלתי... האם לקצר את הממיר בצינור באותו קוטר מערכת הפליטה או למקם נקניק במקומו ? האם הפגיעה במומנט בשל פעולה זאת יהיה מוחשי ושווה את העליה בהספק ? [גם ככה לא מנוע הכי גמיש בארץ..] עד היום לא טיפלתי במערכת הפליטה בשל מצבה שהיא כמעט חדשה לחלוטין וביאס אותי להתחיל לחתוך ולשנות,ולכן לשאלה האחרונה..האם אולי בכלל כדי שלא לגעת בכלל במערכת הפליטה ולהשאירה במתכונתה הנוכחית ? [מטעמי שמירה על ה התנגדות גזי פליטה וכדומה ?
הודעה אחרונה מאת zigi, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , יש לחבר שלי בעיית חשמל מוזרה .. הונטה (שמוציאה אוויר לאוטו .. חימום , מזגן ) .. ברגע שהוא מדליק מזגן .. אחרי כמה זמן .. הפיוז של הונטה ממש נמס .. כל הפיוז .. (פיוז 30) .. אבל אם הוא מדליק רק את החימום .. בלי המדחס .. הוא לא נמס ועובד בסדר .. מה הבעיה ? האם כדאי לעבור לפיוז יותר גדול ?
הודעה אחרונה מאת יניב_ה, -
- 0 תגובות
- 725 צפיות
שלום לכולם אני צריך קצת מידע על GARRETT T15. חיפשתי ברשת ומסתבר שהטורבו הזה לא נפוץ כל כך בעולם.. -קוטר של כניסות ויציאות. -לכמה PSI הוויסטגייט האורגינלי מכוון? -הספקים. בברכה מושיק גלימידי
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
GARRETT T15
מאת RACEPAK- 0 תגובות
- 713 צפיות
סליחה התבלבלתי תמחקו...
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
שכפול מפתחות
מאת usafun- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפיאט טמפרה שלי יש מפתח אלקטרוני. היכן באיזור ר"ג גבעתיים פשר לשכפל מפתח כזה?
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
96 1.4 נסעתי עם האונו לאילת מכרים חשבו שזה שטות ושזה בלתי אפשרי האוטו קטן כזה יסע מירושלים לאילת. אני עם הידע הבסיסי ברכבים הייתי משוכנע שזה שטויות מה שהם מדברים והעיקר המצב של האוטו לא מזמן עשיתי טיפול ואני מאמין שהאוטו במצב מצויין אין שום בעיות רציתי להוכיח לכולם ואכן נסעתי ולשמחתי הכל היה 10 לא היה צורך בהפסקה אפילו רק שאני הייתי צריך את זה ועכשיו השאלות: * מה אתם חושבים? האם באמת זה לא בריא לאוטו נסיעה כזו? * האם הייתי צריך לעשות הכנות מיוחדות? (שמן מיוחד, תוסף, משהו) שוב בעניין תוסף דלק או תוסף שמן האם כדאי לנצל הזדמנות של נסיעה ארוכה ורצופה ככה שהתוסף יעבוד מאוד טוב או שדפווקה תוסף דלק עובד יותר טוב בנסיעות רגילות (מיכל = 10 נסיעות) ?
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קליאו 95 -הזרקה. רציתי לדעת היכן מותקנת משאבת הדלק בקליאו. בנוסף יש לי בעיה שחוזרת מידי פעם ברכב. רכב לא סוחב בנסיעה ארוכה יחסית - כאשר הרכב כבר חם מנסיעה ארוכה הוא לא סוחב טוב אי לכך הוא מתחתם, ולפעמים (לא תמיד) הוא כבה בזמן עצירה. לאחר הכיבוי מאוד קשה להניע אותו, כלומר קשה להתניע בסיבוב הראשון. האם מדובר במשאבת דלק? לאחרונה ביצעתי - החלפת פילטר דלק, חוטי הצתה. טיפול וניקוי מנוע (אינפוזיה) פלאגים. מסנן אוויר. הבעיה לא נפתרת לי, בבדיקה במוסך רנו חיברו את את מחשב הרכב לבדיקה ממוחשבת ולא גילו כלום (האם לדעתם יכולים לעלות על בעיה של משאבת דלק ללא ביצוע בדיקת לחץ כפי שצויין בפורום?) או שמא הבדיקה היא כללית ומתייחסת לרכיבים- חיישנים וכ…
הודעה אחרונה מאת Clio_eyal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בחור שרצה לחסוך בעלויות החלפת רפידות ודיסקי בלימה שילם כמעט בחייו ושילם מחיר כפול ממה ששילם בהתחלה.היום הגיע לנו רכב למוסך בגרירה. בעל הרכב טען שלא היו לו בלמים באמצע נסיעה. איך הוא בלם ? אני לא יודע. איך לא ? הרפידות עפו לו במהלך נסיעה. בתשאול בעל הרכב שנעשה במוסך, גילינו שבעל הרכב הרכיב דיסקים לא מקוריים ובעלי עובי שונה מהוראות היצרן (עובי של 4 מ"מ מינימום פחות מהמקוריות שהן 20 מ"מ מינימום) במוסך קטן וחאפרי בבית שמש. הרפידות נשחקו ונוצר חופש רציני בין הבוכנה לבינהן. במהלך נסיעה הן פשוט עפו לו. הבוכנה פרצה החוצה וחרטה את הדיסק. שימו לב למה שמרכיבים לכם. עכשיו בעל הרכב שילם כפול ממה ששילם בהתחלה. שמוליק
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
ימליצו לי על שמנים חצי סינטטיים של ESSO אבל איזה סוג? מו...מה...? ואיפה ניתן להשיג בזול באזורי ירושלים, ראשון-לציון, קרית גת? (מתאים גם בשחור.)
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 2 תגובות
- 8 אלף צפיות
איך אני יכול לעשות בדיקה לכמות הדלק לק"מ ???
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
- 12 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה טורבו 2002 , אני מעוניין להחליף צמיגים, אני צריך בחירה בין שתץי החברות הבאות והדגמים הבאים, לפני זה המידה שאני צריך 195/45 R16, הדגמים שאני מעוניין בהם: TOYO PROXES T1 S http://www.toyo.com/tires/tire_lines/popups/jpgs/t1s.jpg או Continental דגם ContiSportContact http://www.uniroyal.ee/suverehvid/continental/contisportcontact.jpg חשוב להבהיר שאני לא מחפש לשחוק צמיגים בקצב וצריך איכות ואמינות לאורך זמן. לפי מה שאני הבנתי מאנשים רבים אמרו לי ש Continental עדיף, מבחינת מחיר נאמר אותו דבר. מה אתם אומרים יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
באיזה שמן גיר עדיף להשתמש לפיאט פונטו 1997 .. 1100 סמ"ק .. גיר רגיל ? ואך בודקים שמן גיר ? תודה מראש לכל העונים ..
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
- 0 תגובות
- 847 צפיות
מישהו ייעץ לי איך אני יכול למצוא חלקי חילוף לthunderbird באיזה אתר , אבל מהימן.
הודעה אחרונה מאת swolff, -
- 5 תגובות
- 971 צפיות
שלום לכולם היום הייתי במוסך מרכזי לטיפול מסויים ברכב ושאלתי את המוסכניק האם יש צורך בהחלפת שמן גיר התשובה שלו הייתה "אמנם צריך להחליף כל 80.000 אבל אם הוא נוסע אז עזוב" הרכב הוא אוודי a4 96 עם 137000 ק"מ על השעון האם זה נכון ואין צורך להחליף את השמן, או שכרגיל הם לא יודעים על מה הם מדברים?
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, שלשום קרה לי מקרה שלדעתי כדאי שכולם ילמדו ממנו. ירדתי בלילה לחניה של העבודה כדי לצאת הביתה וגיליתי שאחד הצמיגים ברכבי שטוח לגמרי. פנצ'ר. קורה, לא? אז זהו, שאצלי זה לא קרה מעולם ב5-6 השנים שבהן אני מחזיק את הרכב. ניגשתי לגלגל הרזרבי ששוכן במעמקי תא המטען, ולמזלי הוא היה מלא אויר, כי אני כן טורח לוודא שהוא מנופח פעם בחצי שנה-שנה. אבל, מה שכן הסתבר לי, ושלא בדקתי מעולם בגלל הגישה הקשה לצמיג והעובדה שהוא מכוסה (עצלנות, אני יודע.) - זה שהוא: א. דנלופ SP SPORT D6 חדש דנדש עם פרופיל של צמיג ראלי. ב. במידה שונה מעט משאר הצמיגים. ג. יליד 1987... הנסיעה הביתה ומהבית לפנצ'ריה בבוקר הייתה זהירה, איטית, ורועדת. לא מומלץ לאף אחד. אז להכין את רכבכם לחורף אני …
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. יש לי מספר שאלות על המצמד. איך אפשר לזהות קלאץ' "גמור"? אפשר להמשיך לנסוע איתו? יש סיכונים? אם כן, מהם? איך אפשר להאריך חייו של קלאץ' טוב? או, איך להקטין את הבלאי שלו? וכל מה שאתם יודעים, שיוכל לעזור לי לדעת על הדברים הטכניים הבסיסיים בקלאץ' ובגיר ועל השילוב בינהם. תודה, יוסי.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, יש לי פיאט אונו שנת 92 וכשאני מדליק בבוקר זה ממש כשה..יעני האוטו מכבה 3 פעמים..צריך לתת חצי גז ופול צ'וק...איך פותרים תבעיה?.. ובעיות חשמל זה גם כאן
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
..שלום לכולם יש לי פיאט אונו 92..עכשיו אני רוצה לדעת איך מפרקים..אני רוצה להעביר כמה חוטים למגבר (וחשמל שלא ייראו..)
מיגון לרכב.
מאת יניב_ה- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתי רוצה לשמוע דעתכם לגביי הגברת המיגון לרכב מעבר למה שנדרש ע"י הביטוח... האם כדאי להשקיע ולנסות להפחית את הסיכוי לגניבת הרכב ? או שעדיף להסתמך על המקיף שיכסה את עניין הגניבה ?
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני צריך מקום מתחת למכסה המנוע. היכן אני יכול לקנות מאורר בקוטר "12 דק יותר מהסטנדרטי ("3.5) לרדיאטור המזגן ? בברכה מושיק גלימידי
הודעה אחרונה מאת רפי לין,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 238 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- topop
- Moshe c
- א.ד.מ.
- גולדן191
- SlowRide
- איציק נ.
- ניקו פ.
- אהרן ג
- jpex
- אורי מ.
- gadik6
- itaimoto