טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,352 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב... לאחרונה אם בואם של הימים הקרים שמתי לב שטמפ' המים לא עוברת את ה1/4 אפילו אחרי נסיע ממושכת ב3000 סל"ד. עד כמה שידוע לי כאשר המנוע קר מידיי ולא מגיע לטמפ' עבודה אופטימלית אז ניצול ושרפת דלק לא מלאה אשר לבסוף את העניין מרגישים בכיס (הסבר בצורה מאוד מאוד גסה. יש כמובן עוד התוצאות לעניין לא עקרוני). ברכבי הוחלף רדיאטור לפני כ5 חודשים. תודה מראש L.A
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
עם (סוף סוף) בוא החורף אלינו לטובה,הגיע הזמן לבצע"טיפול מגבים" : זרוע(מול הנהג) משוחררת וחופשיה. (שב 100-110 קמ"ש היתה מנופפת לי לשלום, והקשר בינה ובין החלון היה מקרי בהחלט. ) ומגבים שידעו ימים יפים יותר. קפצתי היום לבקר את הפרסי,הגעתי אליו עם הזרוע הישנה,לא היה לו במלאי ועל הדרך החלטתי לקחת זוג בוש 18 אינץ עם ספוילר(אולי זה מה שיחזק את הקשר בין המגב לחלון). לאחר הרכבתם הצליח הפרסי להשיג זרוע קצרה (כך שפעולת הפירוק וההרכבה על עצמה חזרה). והתוצאה:ב 140 -150 קמ"ש (לפני שירד גשם-בישורת) המגבים לא זזו וכשהתחיל לרדת פעולת הניגוב היתה מושלמת וללא רעשים. וכל זה ב100 ש"ח מזומן ושבת שלום. ניצן
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קניתי רכב לפני חודש הרכב עבר טיפול פעם אחרונה לפני שנה 11 אלף ק"מ אני רוצה לקנות את כל הרכבים שצריך להחליף בטיפול וללכת למכונאי שיעשה את הטיפול איזה רכבים צריך להחליף? פילטר דלק,שמן,אויר,מזגן שמן מנוע, פלהגים. בדיקות שמנים ובולמים משהו חוץ מזה? מכונאי שאני אולך עליו לא מקצועי במכוניות ספורט בגלל זה הוא לא יכול להמליץ לי איזה רכבים לקנות שמן שרשום בחוברת הוא 10-40\5-40 אני הולך על 5-40 מה מחיר סביר של 5-40 esso ? איפה תמליצו לקנות(איזור נתניה)? האם מומץ לשים פלגים split fire? של איזה חברה? פלגים שכרגע באוטו Spark plug. האם זה רעיון טוב לעשות ככה את הטיפול או פשוט ללכת למוסך audi ולישפוך ימבה כסף כל עצות אחרות יתקבלו בשמחה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת X-Kent, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם כשמחליפים או משפצים גיר אוטומטי בלאונה, האם גם מפרקים\מורידים\משפצים, את הדיפרנציאל או שאין קשר?
הודעה אחרונה מאת רק_יפני, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
פיאט אונו 96 מנוע 1.4 זה קורה בזמן האחרון ללא קשר למזג האוויר אחרי מנוחה של יותר מ 4 שעות שאני מתניע האוטו קצת מגמגם כאילו הטורים נמוכים והמנוע הולך להכבות גם אחרי כמה דקות זה נמשך וגם בנסיעה אם נוסע מאוד לאט (10 קמ"ש בפקק או שמאט לפני מכשול בדרך) אז האוטו מתחיל לקפוץ קצת גם אחרי שהמנוע מתחמם ואחרי יותר מ 10 דקות זה ממשיך ככה * זה לא קורה תמיד * זה מפסיק רק במקרה אחד אפשר לסדר את זה תוך דקה אחת אחרי נסיעה עם טורים גבוהים אחרי דקה אחת, לדוגמה בשני בעלייה במהירות 45-60 אחרי זה המנוע חוזר להיות פיקס ואפשר לסוע בפקק על 5 קמ"ש ללא גז וללא שום קפיצות או גמגום מה זה יכול להיות האם זה תקלה/ליקוי שצריך לסדר ? אני חושב על סתימה קטנה במערכת ההצתה/הזרקה…
הודעה אחרונה מאת arikbaron, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 980 צפיות
אודה אם מישהו יוכל לעזור לי לאתר את מקור הבעיה: אחרי שהקלאץ' נלחץ, לא משנה אם מעבירים הילוך או לא, הוא חוזר רק כעבור כמה שניות ועושה רעש מוזר. ההילוכים עצמם מועברים בסדר. מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כיצד בודקים מפלס שמן דיפרנציאל בסובארו לאונה? מכניסים להילוך? בסרק? כמה צריך להיות? ועוד משהו, האם נושא איכות השמן הוא קריטי או שמספיק שמן 80\90 ולא משנה של איזו חברה. תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Viper-GTSR, -
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
שלום, שמתי לב שבהתחלה יש חלק "מת" שהדוושה סתם ככה נלחצת מבלי לעשות כלום (לא מרגישים את הקפיץ) וגם בסוף שלה היא מגיעה לשטיח (נהיה שמה חור אפילו). האם יש אפשרות לכוון את הגובה של הקלאץ'? זאת אומרת להרים את כל המהלך שלו למעלה...
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. אני נוהג לנסוע ולהחנות בחול כדרך קבע. עם החורף הבוץ הפך לחול ונמאס לי לראות את האוטו מתלכלך בכל פעם שהגלגלים מתמלאים בבוץ ובנסיעה מלכלכים את האוטו. כמה אמורים לעלות 4 מגיני בוץ (עדיף מאוד עם כיתוב סובארו)? והאם אם גניבים,(אין לי עצבים להשקיע בזה כסף ולקום בבוקר לראות שהם חסרים) ואם כן עד כמה? הם באמת מגינים מבוץ כמו שצריך או שזה סתם פריט לא חשוב? איפה ניתן להשיג? וכמו ששאלתי, כמה יעלה? כל מה שאתם יכולים להגיד לי על זה.....כאן זה המקום תודה, יוסי.
הודעה אחרונה מאת Viper-GTSR, -
יוניט שמן
מאת elik-belik- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
היכן ברכב ממוקם היוניט לחץ שמן? ברכב, שלי - איביזה 89, נורית האזהרה של השמן נדלקת בסל"ד סרק וכנראה שיש בעייה של לחץ שמן נמוך בסל"ד סרק - משאבה בסוף חייה... או יוניט לחץ שמן תקול. רציתי לנסות להחליף את היוניט לחץ שמן, ע"מ לשלול אפשרות של משאבת שמן תקולה. ובנימה אופטימית זו - כמה עולה משאבת שמן חדשה? האם קונים משופצת? האם זהו חלק אוניברסלי (יחסית)? שוב תודה!
הודעה אחרונה מאת elik-belik, -
כיוון קלאצ'
מאת יניב_ה- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נאמר פה שקלאץ' מפריד גבוה הוא סממן לבלאי. הקלאץ' שלי נבדק ע"י מכונאי כמו שהוסבר פה בעבר (בלם יד, הילוך שני, שחרור), והוא טוען שהקלאץ' תקין לגמריי. מה הכוונה ל"בלאי" שמראה ההפרדה הגבוהה ? האם יש צורך בכיוון ע"י מתיחה/שחרור הכבל ? האם ניתן לבצע כיוון כזה לבד או שיש צורך במוסך ? אגב, מדובה באיביזה 01. תודה.
הודעה אחרונה מאת elik-belik, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
פ'גו 205. לאחרונה כשאני עומד ברמזור או פקק ומעביר לניוטרל, לאחר מספר שניות הרכב מתחיל לרעוד והטורים יורדים וההרגשה היא שהרכב כמעט נכבה [למרות שזה לא קורה..] אחרי שאני מכניס להילוך ומתחיל לנסוע הרכב חותך קצת עד הילוך שלישי בערך.. בפעם האחרונה שהרכב חתך זה היה כשקניתי אותו, אבל לאחר החלפת פלאגים הכל עבד מצוין. חשבתי להחליף פלאגים [חצי שנה לא החלפתי כבר] אבל לאחר שבדקתי אותם הם נראים המצב טוב. אני בכל מקרה אחליף כי הם כבר הרבה זמן ברכב. בפעם האחרונה שהיה לי בעיה שהסל"ד צנח בניוטרל זה היה שהיה בעיה עם המודל הצתה, אבל אז הרכב גם נכבה והיה לו בעיות הנעה קשות, מה שעכשיו אין. כמו כן, המודל חדש [3 חודשים בערך] ככה שלא סביר שהוא יגרום לבעיה. מה דעתכם? פלאגים י…
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הבעיה התחילה לפני כשעה. התחלתי נסיעה לא היה שום רעש ושום כלום, פתאום אחרי משהו כמו 15 דקות נסיעה התחיל רעש מוזר,רעש כמו של רצועה שפוגעת באיזה חלק במהירות, אתמול אבא שלי הוציא את האלטרנטור (נדמה לי ככה קוראים לו,החלק שטוען את המצבר כאשר מפעילים את המנוע),האם יכול להיות שכאשר הוא החזיר אותו למקומו הוא לא חיבר אותו מספיק חזק וגלל זה הרצועה שלו פוגעת באחד החלקים במנוע ונוצר הרעש? תודה מראש על התשובה. נב-אגב הרעש נשמע מאותו צד של המנוע שבו נמצא החלק.
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
אהלן חבר'ה , חברה שלי נתקעה יום אחד ללא דלק מאחר והמצוף שלה תקול ואין חיווי מדויק בלוח השעונים על חוסר בדלק . השאלה היא היכן ניתן למצוא משאבה כלשהי שיהיה אפשר לשאוב דלק מהאוטו שלי ולהעביר אל האוטו שלה במקרה חרום שכזה ( בלי ללכת לתחנת דלק ולסחוב ג'ריקנים ) . תודה לכל העוזרים .
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ערב טוב . ברשותי סוזוקי סוויפט 1300 אוטו' 88 . לאחרונה נסתם הקרבורטור מס' פעמים , הסיבה כנראה משמן שמגיע לאיזור פילטר האויר ומזהם אותו ואת הקרבורטור , השמן מגיע בצורת אדי שמן מהצינור שיוצא ממכסה השסתומים לעבר פילטר האויר . לצינור הנ"ל 3 פתחים למכסה השסתומים , לפילטר האויר , לנשם של המנוע . הציעו לי לנתב צינור עצמאי חדש ממכסה השסתומים החוצה ובכך לפתור את הבעיה . האם נכון לעשות ? נ.ב - במנוע חדש ותקין לא אמורים לצאת הרבה גזים ממכסה השסתומים (רק שאצלי המנוע ישן ...)
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
מישהו יכול בבקשה להגיד לי איזה חומרים נהוגים שיכיל ת'רמוסטט שיאפשרו לו להיפתח ולהיסגר בטמ"פ שונות
הודעה אחרונה מאת or213, -
מה זה יוניטים
מאת החנזיר- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמה פעמים הייתי אצל מכונאים פעם למזגן ופעם לכריות אויר ועוד כל מיני בעיות והם אמרו לי שיכול להיות שיש בעיה עם היוניטים. סלחו לי אבל מה זה יוניטים לעזאעזל?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
במסגרת פינת "זו הבעיה שלי" החלטתי להעלות בעיה שמציקה לי מאז נפילת הטמפ' באיזורינו... האוטו שלי לא מצליח להגיע לטמפ' עבודה. הוא נותר קר כל העת. בעמידה ממושכת ברמזור למשל, או בפקק הוא מתחמם לכדי טמפ' עבודה, אבל כשמתחילים לנסוע האוטו מתקרר שוב. מבחינת התחממות - האוטו מתחמם במהירות סבירה בזמן התנעת בוקר. עוצו עיצה [ותופר?] רון.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בכלל בכל אוטו כדאי לחכות איזה 7 דקות שהאוטו יתחמם קצת ואז לנסוע או ישר לנסוע ככה ?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 913 צפיות
וילון אחורי (המתגלגל הזה) עם סמל נגיד מאזדה? חיפשתי באוטו דיפו, הום סנטר, אייס, חנות שכונתית לרכב גם יבואן מאזדה לא עזר לי..
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחר שחיפשתי וקראתי קצת הודעות קודמות בנוגע לבעיה שלי, יש לי שאלה: אני ממלא נוזל קירור אנטי פריז עם מעט מים מזוקקים (ובפעם האחרונה אף שמתי נוזל קירור אנטי פריז נטו). העניין הוא שבעיקר בנסיעות בכביש מהיר במהירויות של 100 קמ"ש בערך האוטו מתחמם (מד החום מגיע בערך לחצי ואף קצת יותר) ובסיום הנסיעה מיכל העיבוי ריק לגמרי. בנסיעות עירוניות הדבר, למיטב זכרוני הדבר לא קורה!!! שאלתי היא האם ייתכן כי הדבר קורה עקב ריכוז גבוהה מדי של נוזל אנטי פריז וחוסר במים מזוקקים??? כמובן שבדקתי ואין נזילות! מה שכן - לאחר נסיעה מהירה נשמעים קולות הביעבוע של הנוזל ממיכל העיבוי!
הודעה אחרונה מאת shay5119, -
-
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בפיז'ו 205.... אחרי החלפת הילוך,ברגע שיחרור הקלאץ' אני שומע מעין נקישות כאלה מאיזור הגיר,החלתי תושבת גיר עליונה ותושבת מנוע תחתונה והבעיה עדין נימשכת(המצב השתפר עקב ההחלפה אבל עדיין קימות הנקישות,לפני ההחלפה היו נקישות גם בזמן נכיסע מה שעכשיו אין...) ממה זה יכול להיות
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פשוטו כמשמעו, להרים תאוטו על ג'ק, להוציא תגלגל, להכניס אותו הפוך [ זה אפשרי ] לסגור ברגים, להוריד מהג'ק , לחזק ברגים! זה גורם לנזק? אם כן, לאיזה חלק? ואם אפשר קצת הסבר! תודה ולילה טוב, איתמר.
הודעה אחרונה מאת civic, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בסובארו לאונה בחלון האחורי ישנם 2 פלסטיקים משני צידי החלון(בק"כ בצבע שחור). למה נועדו הפלסטיקים הללו? מה תפקידם? האם ניתן פשוט לפרק אותם או שיש להם תפקיד מסויים וחייבים אותם? תודה לכל העונים.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם , התחיל החורף ועימו הבעיות , הפונטו שלי מתקשה בהנעה בבוקר כאשר האוט קר ושוכב כול הלילה , רק אחרי כמה סטרטרים טובים הוא מראה סימנים של גמגום ורק אז מניע בקושי כאשר אני לוחץ דוושה פול גז. מישהו יכול לעזור לי ???? ומה עלות החלקים ??? או העבודה ?? ,והאם זה דורש מוסך ?? תודה לכולם . וסעו לאט כי רק היום ראיתי 4 תאונות שרובם הם של שמירת מרחק רק בגלל שהכביש חלק , אז לא רק מע"צ אשמים .
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי שעון טורים לאוטו ויש לי כמה שאלות 1.איך אני מתקין אותו ?אפשרי בעצמי? 2.אפשרי לחבר אותו בנוסף למה שיש באוטו(חשוב לציין זה שיפט לייט לא סתם משעמם לי לשים עוד שעון רגיל)
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
ברשותי פלוצפקן פולו שלא מפסיקה לעשות בעיות שנת 2000 דגם 1.4 ליטר אוטו' והיום החליט מיסב האלטרנטור לעשות לי בעיות..עלות התיקון אצל אחד המוסכים המורשים הכי גדולים היא 1200 ש"ח..האם זה מחיר סביר??? תודה
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! לפני יומיים כשנסעתי בגשם חזק ובשלוליות נדלקו לי כמה פעמים שתי נורות. נורה בצורת סימן קריאה מוקף בעיגול (!) וגם נורה עם ציור של המצבר. בספר רכב רשום שאם המנורה עם הסימן קריאה נדלקת אז יש לפנות מייד למוסך כי זה מצביע על רמה נמוכה של נוזל הבלמים. צריך להוסיף נוזל ולהגיע למוסך כדי לבדוק היכן הנזילה. יש שם גם משפט, שמתאר בדיוק את מה שקרה לי (שתי מנורות נדלקו באותו זמן ולא רק נורה אחחת). "כבדיקה פונקציונלית, נורית זו נדלקת ביחד עם נורית הבקרה של המצבר". מה המשמעות של המשפט? (הרכב הוא אסטרה 1992 1.4 ללא ABS )
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה קורה חברה? ראיתי פיגו נחמדה עם כונס אוויר ( ככה רושמים ?) קטן ונחמד זה בדיוק כמו שיש לרוב הפיגו רק שהורידו את השחור הרגיל ושמו משהו כסף ויפה ( לטעמי ) בכול מקרה אם מישהו מכיר את המקום שמוכר את זה אני מאוד אשמח תמונה של הפיגו תמונה של הפיגו שלי ( עם הכונס אוויר השחור הרגיל) תודה רבה מתן
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
מים וחשמל....
מאת 2rBo- 0 תגובות
- 897 צפיות
שלום רב אתמול נתקעתי עם רכבי (פולו 16V 97) בדרך מנס ציונה לראשון בהתחלה כשיצאתי מנס ציונה הרכב התניע ללא בעיה כיאה ל16V גם הנסיעה לא הייתה בעייתית לאחר כ10 דקות של נסיעה נכבה לי הרכב ברמזור אך ללא התנעה אחרי כמה נסיונות של כ7 דקות והרבה הרבה סטרטר הרכב הצליח להתניע והמשכתי בנסעתי כשהתחלתי לינסוע בטורים מעל 3000 הרכב התחיל להשמיע רעש ממש כמו באק פייר עצבני מאוד מהאגזוז עצרתי בתחנת דלק והרכב נכבה לי שוב אחרי כמה ניסיונות שוא הרכב בסוף הצליח להתניע הגיע לראשון ושם שבק חיים. המצבר אט אט החל להיגמר והסטרטר קירטע כבלים,הנעה בדחיפה, ואפילו מכונאי שהזמנתי לא הצליחו להתניע לי את הרכב לבסוף הגיע לצערי הרב הגרר (שהגיע דרך אגב במהירות מדהימה כחצי שעה אחרי שהתק…
הודעה אחרונה מאת 2rBo,