טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,345 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
חברה. היום התחלתי לשמוע רעשים לא עקביים באוטו. בנסיעה וגם בניוטרל (עם או בלי קלאצ' ישנם רעשים). שמתי לב שדוושת הקלאצ' ירדה מעט. אם אני מרים טיפה את דוושת הקלאצ' הרעשים מפסיקים. בהנחה וכבל הקלאצ' תקין, מה יכולה להיות הבעיה ? מחזיר שמן של הקלאצ' ? גיר ? ד"א, האוטו אצלי מזה חודשיים, ותמיד הייתה בעיה להכניס להילוכים 1 2 3.... חברה, מה אתם אומרים ? יש פה מישהו למוד ניסיון ? מה יכולה להיות העלות ? רפי / איציק / ANYBODY...
הודעה אחרונה מאת scorpion23, -
קשיחות בולמים
מאת ramigt- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום השבוע אני מתקין קוני צהובים+קפיצי הנמכה מוקשחים 30 מ"מ +מוט מייב עליון כמה שאלות על כמה מומלץ לכוון את הבולמים? חשבתי על 100% אחורי %75 קדמי אמרו לי שהמוט מייצב יגדיל לי את ההיגוי יתר, האם נכון הדבר? תודה
הודעה אחרונה מאת a.c, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
זהו מצת אלקטרוני שמצית נורות רגילות בצבעים שונים מתחת או בתוך הרכב ניתן לבנות את המצתים האילו עם ידע באלקטרוניקה ברכיבים זמינים.
הודעה אחרונה מאת שובבון, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב הוא פלוצווגן קוראדו 91 עם מנוע G60 שהסופר הוחלף בטורבו של וולוו T5. ע"פ פורומים בחו"ל השמן הכי מומלץ הוא 10W-50 ואם רוצים לחסוך אז גם 10W-40 יעשה את העבודה. האם למישהו פה יש הסתייגויות או הצעות אחרות ???
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש מוסך לשיפורי רכב בפתח תקווה. מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
יש ברשותי 2 מגדשים מסוג גארט T3 ולשניהם חופשים בציר בנוסף אחד גם קצת מעשן קלות ברצוני לדעת היכן ניתן לשפץ בארץ מגדשים וכמה יעלה הסיפור בנוסף אשמח לקבל מספרי טלפון של היבואן של גארט אם יש בארץ יבואן ושל מקומות שמשפצים מגדשים תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת fz1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בכביש מהיר טמפ' לא עולה על 80 בפקק (גם כשלא חם במיוחד) טמפ' 95-105 האם זה תקין? רכב FIAT TIPO SEDICIVALVOLE 2.0 16v
הודעה אחרונה מאת proteje, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 840 צפיות
יש לי קליו 95 נסעתי מחוץ לעיר במבירות 100 בערך לפתע קרטע לי האוטו אז עצרתי בצד ?דקתי שמן היה מלא , מים היה , דלק, הכל לא מובן למה כשאני מנסה להניע עם גז יוצא לי עשן שחור מהגזוז מה יכול להיות הבעיה
הודעה אחרונה מאת arikhooo, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי רנו מגאן קופה מנוע 2000. רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג קפיצים קדמיים חוץ מבחברה? תודה
הודעה אחרונה מאת ororororo, -
שלום, האם בעקבות התקנה קולר שמן הלחץ שמן ישתנה? אם כן, האם הוא יעלה או ירד. תודה
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
שעון טורים...
מאת קובי- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 855 צפיות
קניתי שעון טורים שיפט לייט לאוטו- אחרי ביקור קצר אצל המתקין התברר לי שהוא לא תקין איך אני יכול לבדוק שעון טורים על האוטו לפני שאני מגיע למתקין(פשוט יש מרחק מהחנות למתקין) החנות כמובן לא עושה התקנות כאלה מה שידוע לי שזה החוט השחור למינוס של המצבר/האדום לפלוס של המצבר/והירוק לתת נגיעות במינוס אני צודק?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 0 תגובות
- 844 צפיות
סדן 94 323 מזדה אוטומט יש לי דפיקהבזמן שילוב להילוך אחורי האם תושבות או בעיה בגיר
הודעה אחרונה מאת יוסי2, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 804 צפיות
הרכב משמיע רעשים חזקים בנסיעה, מתחיל את הנסיעה לאט מאוד (כאילו שהקלאץ' גמור) ובטורים גבוהים יש דפיקות , מתחמם מהר ונכבה בעצירות. אין מים בשמן ואין שמן במים, המנוע עבר אוברול לפני 5 חודשים. מישהו יודע האם קלאץ' גמור יכול לגרום לכל זה? כולל הדפיקות?? תודה מראש בנצי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, לאח שלי זרקו אבן על השמשה הקדמית, ועכשיו יש לו סדק קטן מאוד לי המגבים. מגיוון שמדובר בעניין בטיחותי הוא מעוניין להחליף אותה. הביטוח המקיף כולל החלפת שמשות, אבל רק במכון שמשות. השאלה - האם מכון השמשות ידע לטפל בשמשה קדמית של 206 GTI, עם גלאי הגשם על השמשה? האם שווה להסתכן, או ללכת למוסף מורשה? יונתן
הודעה אחרונה מאת multijon, -
רנו אקספרס
מאת טולדו- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למי שיש חומר או כתובות אינטרנט על רנו אקספרס אשמח לקבל .
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בזמן האחרון יש לי קצת בעיות עם הנעילה/פתיחה מרכזית.. יש לי גם אזעקה ונניח היום באתי לאוטו אני מבטל את האזעקה והאוטו אמור להיפתח אבל הוא לא.. אני שומע את המנועים בדלתות והכפתורים זזים טיפה אבל הדלתות לא נפתחות.. מתי שאני מנסה לפתוח עם המפתח מהצד של הנהג אי אפשר המפתח לא מסתובב לי .. מהצד של הנוסע אפשר עם מפתח אני פותח תדלת ומרים עם היד את הכפתור בצד של הנהג וכל האוטו נפתח.. למישהו יש מושג מה פשר העניין ?
הודעה אחרונה מאת DRS, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום . יש לי מלא שריטות באוטו מעצבנות כאלה שהבעלים הקודמים עשו .. + משהו מאוד מוזר .. יש שביל כזה שנזל מלמעלה למטה של דבק מהיר .. (ככה הבעלים טוען) וזה נראה ככה .. ואי אפשר לקלף את זה (ניסתי עם מים בלחץ + עם הציפורניים) .. והצבע מתקלף .. יש למישהו מושג אך אני יכול לסדר את העסק ?
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם , אני צריך להחליף את הבולמים של הרכב שלי , דייהטסו שרייד 93' ואני מחפש המלצה לבולמים טובים . עשיתי קצת בדיקות ואני לא ממש מרוצה מהתוצאות , רוב החנויות מחזיקות את הזבל הסיני/קוריאני הרגיל , עכשיו זה לא שאני מעוניין לשים את הבולמים הכי הכי אבל אני גם לא מעוניין בזבל . מבדיקה קצרה אצל המשווקים/מוסכים עלה הדבר הבא : 1.במוסך מורשה אני קיבלתי מחיר של 2600ש"ח ללא מע"מ (!) וזה אפילו לא מקורי... 2.מכל מיני חנויות חלפים אני קיבלתי מחירים שנעים סביב ה1000-1300 ש"ח על כל מיני זבל סיני ומונרו . 3.ביררתי גם על בולמי קוני והמחירים הם 1900 לבולמים אדומים (במקרה ויש בכלל...צריך עוד לבדוק), 2100 לבולמים צהובים . העיניין הוא שאני לא צריך בולמים ס…
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 28 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כן אני יודע משעמם לי...., אבל בכל זאת... לוקחים מטף כיבוי אש רגיל (ברך כלל הוא בא בצבע אדום), מורידים לו את הפלסטיק השחוק שלמטה, מורידים לו גם את ידית הלחיצה, מרוקנים אותו מהאבקה, מפרידים את שני הלחקים, לוקחים את החלק הקטן (הראש), קונים ספרי ניקל, מכסים את ההברגות והגומיות במסקינטיפ צובעים, מורידם את המסקינטיפ, נעבור לחלק של הבלון, לוקחים נייר זכוכית גס בהתחלה, ומשייפים (בסוף עם נייר זכוכית דק), מנקים ושוטפים, לאחר הייבוש מכינים אותו לצביעה, צובעים בצבע ספריי כחול מבריק, …
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, התאורה של פנל המיזוג אויר (3 כפתורים: עוצמת מאוורר, עוצמת חום, ובחירת מקום יציאת אויר) לא נדלקת כאשר האורות דלוקים. לעומת זאת התאורה של כפתור המזגן, וכפתור של הכנסת אויר מבחוץ כן דולקת. מישהו יודע אם מדובר בפיוז (והיכן מיקומו) או בנורות עצמן? תודה
הודעה אחרונה מאת niger21, -
- 2 תגובות
- 898 צפיות
האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות באזור המרכז רדיאטור חימום תחליפי לרכב דייהו נובירה? או בכלל איפה ניתן להשיג רדיאטורים כאלה (קטנים במיוחד) ללא קשר לסוג הרכב?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי חבר עם דייהטסו שריד מודל 86 מנוע100 , גיר אוטומטי 2 הילוכים L ו D. האם בנסיעה רגילה הוא צריך לשלב להילוך D ולנסוע רגיל או שמדובר בגיר שצריך להחליף באופן ידני בין L ו D??? מה הוראות היצרן והאם זה "בריא" לגיר ? (שאלתו של חברי) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
משהו מכיר מספרים?
הודעה אחרונה מאת KABOOM, -
היי רציתי לדעת מה ההבדל בין הגה כח רגיל להגה כח חשמלי? תודה
הודעה אחרונה מאת הבוס, -
שיכפול שלט איתוראן
מאת V6- 6 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אחד משני השלטים שברשותי לא תקין. לדעתי (כמהנדס אלקטרוניקה) הגביש שמייצר את התדר אינו תקין. כשביקשתי לשכפל שלט נאמר לי שמשכפלים רק שניים והמחיר 380 ש"ח אם אני לא טועה. יש למישהו הצעה איך לצאת מזה יותר בזול? (אני בינתיים מסתדר עם שלט אחד אבל מתכונן לימים רעים....)
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. אתמול נכנסו בי בחנייה והתוצאה - כנף שמאלית התעקמה + פגוש נתלש מהמחזיקי פגוש. את הפגוש סידרתי לבד (שלא יפול) המלצות למוסך פחחות טוב (ולא יקרן) באזור חיפה. P.S. - מה אתם אומרים? כמה יכול לעלות העסק? (אם אפשר בכלל להעריך) בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת m&t, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הרכב : הונדה סיויק מודל 1991. לצד המנוע (צד שמאל ממבט מושב הנהג) אני רואה 3 רצועות שונות, כולן כמובן מסתובבות בזמן פעולת המנוע. שאלתי היא מהי כל אחת ואחת מהרצועות הללו, והאם יש רצועות נוספות, נסתרות? תודה.
הודעה אחרונה מאת honda91, -
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
רציתי לדעת אם אני יכול לשים צמיג 165 ברוחב על ג'נט שהוא 175 ברוחב? כי אני רוצה לשים גנטים מגנזיום על הפונטו שלי אבל אני לא מוצא ג'נט מגנזיום ברוחב 165 תודה לכל העונים!!
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אז ככה..יש לי בעיה חדשה..המנורה בגג לא עובדת...הלכתי החלפתי ל 2 סוגי נורות חדשות ואף אחת לא עבדה ! 2. השעון ברכבשלי לא מראה את השעה, רק את האור של השעון (ללא המספרים ) כדאי לקנות חדש או שזה רק מגעים?.. וכמה יעלה לי לי חדש?
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בקיצור .. יש לי פונטו .. עם אזעקה של MVP .. ומערכת מושקעת בפנים .... בקיצור .. פתאומי השלט של ה MVP מתחיל להשתגע לי .. לצפצף .. אני רץ לבחוץ (החנתי את הרכב כ400 מטר מהבית) .. ואני רואה את החלון של הנהג שבור .. ואת הגנב מתחיל לרוץ .. ערבי %&& .. בקיצור .. אני מתחיל לרוץ אחרי הערבי ^&)^) .. הפלתי אותו על הריצפה .. והתחלתי להכניס באמא שלו ה)^)^ .. הב^)^)^% מוציא פטיש מהמעיל (כנראה איתו הוא פוצץ את השמשה) ומביא לי אותו ישר בכתף .. (לא קרה כלום .. רק מכה יבשה חזקה) ... אני מהמכה נופל לריצפה .. והוא קם וברח בין הסימטאות .. הערבי ה$*^^%לא גנב שום דבר .. הנזק - שריטות ליד המנעול .. חלון שבור .. ואני לא יכול לעשות כלום עד יום ראשון .. שמת…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 606 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- FROGIE
- NickName1
- David32
- Pavlik
- ארגון החסד העולמי
- Matan1515
- דובצע
- gpm11
- orsh99
- yd b-4
- topop
- RedLabel