טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
כבר כמה ימים אני שומע את החגורה חורקת כל הזמן ואחרי בדיקה שמתי לב לכך שהאלטרנטור ברכב שלי מפוברק מרכב אחר "קומבינה" הייתי בכמה מקומות של מומחים וטענו שזה אותו מנוע של 205 ולכן לא אמורה להיות בעיה לרכיב את אותו האלטרנטור של 205 האם זה נכון אלטרנטור של 205 יתאים אחד לאחד לראלי שלי ???
הודעה אחרונה מאת r_106, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי גולף SDI מודל 99 אני מחפש פילטר אוויר של חברת MANN הגרמנית חיפשתי בחנויות ובחנות אחת נתנו לי פילטר של חברה שאני לא מכיר והיה כתוב שזה תוצרת גרמניה, אבל באינטרנט לא היה מידע על החברה הזו ככה שאולי זה חיקוי סיני..... בחנות אחרת הציעו לי פילטר אוויר של חברת RETA הטורקית.... כמובן לא קניתי.... מישהו יודע היכן ניתן להשיג פילטר אוויר של MANN (חוץ מבצמפיון הגנבים)?
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכל שוכני הפורום רציתי לשמוע את דעתכם קניתי אוטו (הראשון שלי) סיטרואן ZX שנת 95 נפח מנוע 1400 ואני רוצה לפנק אותו (לאט לאט כמובן) עכשיו תבינו דבר אחד אני לא רוצה לשפר לו את הצורה ואני לא רוצה שיהיה מפלצת כח סוס (אני בספק אם בכלל אפשר) אני רק רוצה שהוא יחזיק לי הרבה זמן ושצריכת הדלק שלו תהיה כמה שיותר נמוכה עכשיו החלטתי שאני יתחיל מבפנים החוצה,משמע קודם כל מנוע וחלקים פנימיים אח"כ פחחות צבע ותוספות למינהם עכשיו רציתי לדעת במה להתחיל כי אני לא מבין כל כך במכוניות (כמו שאמרתי זהו רכבי הראשון) איך אפשר לפנק את האוטו? מאיפה בכלל להתחיל? אני חשבתי להחליף לו את כל הפילטרים לפילטרים ושמנים חדשים (וכמובן שאני רוצה את ההכי טובים) י…
הודעה אחרונה מאת dvd, -
- 1 תגובות
- 687 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=466064#post466064 אז עם מישהו יכול להמליץ על מוסך בפ"ת! והאם כל מוסך יכול לטפל בבעיות מסוג זה, או האם יש מקומות מיוחדים לפגיעה בשסי. כי כמו שאני מבין שיש לי גרירה אחת, ואני צריך לבחור משהו שיכסה את כל האופציות, ושיהי הוגן. תודה!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי קליאו 95 ופתאום הוא לא מניע , חיברתי כבלים למצבר וכלום לא מניע, כשאני מסובב חצי סוייץ הכל פועל טוב , האורות הרדיו הכל ופשוט לא מניע , האם זה הסטרטר ,אבל למה גם בדחיפה לא, האם ניתן לעשות משהו מבלי להגרר למוסך תודה !!!
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שבת שלום לכולם וערב טוב, אנא עזרתכם: מישהו אולי יודע מחירים של פחחות וצבע:הרכב הוא הונדה סיוויק מודל 94. יש באוטו הרבה שריטות ומכות פח קטנות,הפגושים משופשפים. מישהו יודע כמה יעלה התיקון של כל זה+צביעה של כל הרכב לשחור (האוטו כבר צבע שחור)? שבת שלום, אסף.
הודעה אחרונה מאת MILLA, -
- 18 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת האם גנטים במידה אחת יותר גדולה ממה שרשום ברשיון משפיעים: 1)על מהירות הרכב..(או זריזות) 2)על צריכת דלק מוגברת. תודה
הודעה אחרונה מאת batzal22, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף ארבעה גלגלים חדשים לרכב ואני צריך מכם עזרה במידות. קודם נתחיל בזה שהרכב הוא שברולט קווליר(שחורה מטאלית) שנת 99', 2.4, LS 150hp, וכאמור, מידות הגלגלים הם 195/65R15. עכשיו אני רוצה לדעת גם על פי חוק וגם על פי אפשרויות הרכב עצמו... מה המידות שאפשר להרכיב? אני מעוניין כמובן בצמיגים רחבים יותר ועם קוטר גלגל גדול יותר מה שהביא אותי ל- 215/45R17. זה בסדר? זה אפשרי? אני יודע שברכב הזה אפשר להגיע גם לקוטר גלגל של 19אינצ'ים!(ראה תמונות מצורפות) תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום. ב 26.12 העלתי פה תראד על בעיית צריכת הדלק הגבוהה ברכבי. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=56015 הגעתי לסיבה מעניינת שיכולה להיות. עקב אי התחממות הרכב לפעולת עבודה נורמאלית. אני אתחיל מהתחלה. כל החורף עקבתי אחרי הטמפ' עבודה הנמוכה מאוד ברכבי. הטמפ' לא עוברת את הרבע בנסיעה עירונית, וכמעת בחלק התחתון בנסיע בין עירונית במהירות של 90 קמ"ש. לאחר הסבר קטן של YOSI 05 כיצד לזהות את קיומו של הטרמוסטט יצאתי למלאכה (5 דקות ). ולמרבה הפתעתי לא מצאתי כלום. אולי בגלל שלא ידעתי איפה לחפש או בגלל שהוא בכלל לא מורכב. בגלל שאין לי מצלה דיגיטאלית הצטרכתי לשרטט לכם את מעבר המים בין הרדיאטור למנוע. התוכלו להסביר לי היכן אמור להיות ממוקם …
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 1 תגובות
- 950 צפיות
בהמשך לשרשור הזה(משהו זוכר) שהעלנו לא מזמן(3 חודשים חלפו מאז) - 1. דלק פרימיום - אאוט; שמן משובח - אין: אם אתם נוהגים להוציא את מיטב כספכם על בנזין 98 או 99 אוקטן, אתם בוודאי עושים זאת כי שמעתם שהדלק הזה כולל תוספים לניקיון מערכת הדלק. זה נכון, אבל גם הבנזין ה'רגיל' (95 ו-96 אוקטן) מכיל כיום, לפי חוק, תוספים דומים ולכן, במידה מסוימת, זו הוצאה מיותרת. לעומת זאת כשעושים טיפולים תקופתיים כדאי להשקיע בשמן מנוע טוב יותר (הכי טוב - סינתטי מלא). זה עולה יותר, אבל זה מאריך את חיי המנוע, כך שזה כדאי. החיסכון השנתי יכול להסתכם בכ-1,400 שקל. 2.להשוות תעריפי ביטוח: תמיד ידעתם (נכון?) שכדאי לעשות השוואה בין פרמיות הביטוח המקיף וצד ג' (פגיעות רכוש). כיום כדאי גם להשוות את תעריפ…
הודעה אחרונה מאת civic, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול פירקתי את לוח השעונים ב205(צרפתיים מטומטמים,דורש פירוק של כל הדש!!!!!) בתקווה להחליף את התאורה בלוח שעונים. הצתיידתי ב4 לדים כחולים שמסיבה לא מובנת(כנראה חוסר הניסיון שלי באלקט') נישברו להם הרגליים בזמן העבודה,לכן ההיתי צריך להרכיב הכל בחזרה ולחיות בחושך הקיים. השאלה היא האם קיימות מנורות כאלה קטנות של לוח השעונים,אם אני לא טועה הם 2.5 וואט למנורה אני חושב,בצבעים שונים?או שזה בה בצבע אחד מגעיל וסטנדרטי? אני יודע שבגולף בפאסט ובעוד כמה רכבים התאורה היא כחולה,השאלה אם זה מנורות כחולות מהירות אותה או שזה הרקע של לוח השעונים שפשוט צבוע? אם קימות מנורות כאלה בצבעים שונים,איפה ניתן לרכוש אותך?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי הפרשי צבעים בין חלקים מסויים מרכב,זאת בגלל חשיפה לשמש של חלקים ספציפים בלבד.השאלה היא כיצד אם בכלל ניתן להחזיר את הצבע לקדמותו?יש לציין שניסתי כבר פוליש ווקס ולא ממש עוזר. שמעתי על מוצר בשם קולר בק או קולור מג'יק ואמרו לי שזה יכול לעזור במקרה שלי...זה נכון?
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעקבות המלצתו של מנהל הפורום גיא לפרסם את הודעתי גם בפורום הטכני, הנה העתק ההודעה המקורית שפורסמה בפורום קניה: עוד נזכרתי: וונטה ממש בטיפול האחרון. מצב הפלסטיקים לא מזהיר, סדקי-שמש בדש-בורד, הרבה דפיקות קטנות וצבע מתקלף בגג... מאתמול להיום גם קיבלתי הצעות ב 5K ואפילו 4K עם מנוע מיובא (כולל עבודה). (לא מוסכים מורשים). מההיבט הטכני, מה עצתכם?
הודעה אחרונה מאת r_106, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי להחליף פלאגים למכונית כחלק מטיפול כולל, הקשבתי לכל הצעותיכם אבל שהגעתי לעסק זה נראה יותר מורכב ממה שתיארתם. חיפשתי באינטרנט עזרה ומצאתי את האיור הבא (מצורף כתמונה). מלבד הפלאגים מה תפקיד שאר החלקים במערכת? ואיך מפרקים אותם בלי לעשות נזק?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש מוסך אמין (לא בהכרח מורשה) שיעשה טיימינג לאפלאוז שלי (92 ידני). את הטיפולים השוטפים אני עושה במוסך חאפרי משהו, אבל את הטיימינג אני מעדיף לעשות במוסך נורמלי. למישהו יש המלצות על מוסך כזה, בעדיפות גבוהה לאזור ירושלים?
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני כבר סובל מהתופעה הרבה זמן אבל כבר נמאס לי, אני מוצא את עצמי מתדלק את הפג'ו ללא הפסקה לדוגמא תידלקתי 50 שקל ביום מסויים והנסיעות היחידות זה מהבית שלי לעבודה(1 קילומטר כל כיוון) ופעמיים לעיר (2 וחצי קילומטר לכיוון) ונגמר הדלק לגמרי אני פשוט מרגיש שהאוטו צורך דלק בצורה לא רגילה הפג'ו היא שנת 94 הזרקה צבאית לשעבר יש רעיונות?
הודעה אחרונה מאת shai_oziel, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים יקרים, לפני כמה זמן, נשרף לי פיוז ברכב, לא בקופסת פיוזים הפנימית אלא בקופסא שמתחת למכסה מנוע. הפיוז אחראי על אספקת חשמל לפנסים הקדמיים, האחוריים ועל אורות הלוח מחוונים...בקיצור כל מה שנדלק שמסובבים את הצ'ופצ'יק ליד ההגה.. פעם קודמת היה יום שישי, הלכתי ביום שבת לאיזה חשמלאי שפתוח בשבת, הוא אמר שזה מסובך לשאני יבוא אליו באמצע השבוע, שיש לי איפהשהו קצר והוא צריך לחפש אותו.. בקיצור, ביום ראשון כבר הלכתי למוסך שלי, שם החשמלאי החליף פיוז כאילו כלום...אמרתי אולי אני דפוק ואני לא יודע לחליף פיוז? לא משנה, העיקר עובד.. היום אני נוסע, פתאום נכבים לי כל האורות באוטו, עוצר בצד, פותח מכסה מנוע, פותח קופסת פיוזים, והופה! אותו פיוז שרוף..מכניס אחד אחר שהיה לי ב…
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני שנה גנבו לי את הסמל קדימה, (רק אחד. סיטרואן) השני (התחתון) נשאר. חשבתי שאני יהיה חכם, והדבקתי את הסמל שקניתי עם פלסטלינה כזאת, החומר הזה שניהיה כמו אבן. למרות זאת, הצליחו לגנוב לי את הסמל שוב! ונשאר שמה עכשיו הפלסטלינה, והיא יותר קשה מאבן! מה עושים? מברג? איזמל? מקדחה?
הודעה אחרונה מאת omri75, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 14 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי פג'ו 305 סלקט 1.6 ליטר החלפתי שמן (10 50) ליפני כשבועיים לערך ויש לי רעש מכוון השסתומים. לציין כי זה מנוע זהה לסיטרואן בי איקס,וכי מדובר בשסתומים הידראוליים. האים יש תוסף מסויים שמסוגל לבטל רעש מהשסתומים???
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי (מזמן לא הייתי פה...). אני יודע לנהוג עם דאבל קלאצ', ואני גם יודע לנהוג בלי קלאצ' בכלל. עכשיו, השאלה היא - אם כשאני עושה דאבל קלאצ', בוא נגיד בהורדת הילוך, אני הרי מעלה את הטורים שיתאימו להילוך הנמוך יותר, כך שהסינכרונים לא יצטרכו לעבוד - אז למעשה תפקיד הקלאצ' כאן מיותר, נכון? בשביל מה להשתמש בו? זה בדיוק כמו לנהוג בלי קלאץ', רק שכאן אני כן לוחץ עליו - משלב הילוך - ועוזב אותו. למה לא לשלב בלי הקלאץ'?
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר פורום זה , יש סובארו ליאונה , והוא החליף את משאבת הדלק המקורית, לחזקה יותר??!! הוא שואף להגביר את הלחץ לקרבורטור, (מדוע?לאלוהים הפתרונים!) לטענתו לפי מה שכתוב בספרי היינס, ניתן להגביר עד8-PSI! הלחץ המרבי שהוא מצליח להגיע הוא 3PSI! שאלתו האם על ידי חסימת המעבר של הצינור להחזרת עודפי דלק לטנק, ניתן להגביר את הלחץ ב-PSI?! לשאלתי מדוע הוא מנסה להגביר לחץ לקרבורטור , אשר עלול לגרום להצפה, לריחות דלק, ולבזבוז דלק , לא נענתי! את השאלה הזאת קיבלתי בה.פ, ולמען חסינות וצנעת הפרט לא אציין את שמו! אך אני מצפה לתגובות! בברכה צביקה
- 3 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
מבקש הסבר למנגנון clockspring שמחבר בין כפתור צופר בהגה ומערכת חשמל של הרכב. חפשתי ולא מצאתי ברשת הסבר לפעולת החלק הזה מעבר למובן מעליו שמתאפשר חיבור בין ההגה המסתובב וגוף הרכב. יש למישהו הפנייה לאתר בנושא
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
לנטיס - חשמל
מאת ד ו ד- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחר זמן הבחנתי שטבעת ההולכה בהגה של מערכת הצופר עושה בעיות. מנחש שפנייה למוסכים מורשי מזדה יגמרו בחשבון מנופח , האם מומלץ לפנות לחשמלאי מנוסה או בכל זאת להגיע למוסך מורשה. נא המלצות על חשמלאי רציני שמתורגל עם מזדה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום המכובדים! לאחר שניתנה לי הגושפנקא, לקחתי על עצמי להמשיך את סדרת המאמרים שהחל עמית (kompy). משמע - זהו המשכו הישיר למאמר זה, שפירסם עמית לפני כחמישה חודשים. ולענייננו, כמובטח: ממסרה פלנטרית! ממסרה פלנטרית א. בממסרה פלנטרית משתמשים בכלי רכב ממונע בעיקר בממסרות הילוכים אוטומטיות ובממסרות הילוכים בכלי רכב זחלי. בשל המבנה המיוחד של הממסרה הפלנטרית אפשר לנצל אותה ביתר יעילות במקומות בהם דרושה הפחתת יחס המסירה בשיננים, אך הנפח במקום זה אינו מאפשר שימוש במערכת שיניים מקובלת. לממסרה פלנטרית שיננים גליליים ישרי-שיניים. ב. הממסרה הפלנטרית מורכבת משלוש יחידות סובבות. "השינן" או "טבעת השיניים" (Ring Gear) המצויידת בשיניים בהיקפה הפנימי של הטבעת, …
הודעה אחרונה מאת yosi05, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נוצרו לי כמה בעיות בהתנעת בוקר מיד לאחר ההתנעה המנוע נכבה,לאחר שהוא חם הכל בסדר- מתניע כרגיל. קיבלתי הסברים אבל יש שאומרים שהרכיב שמסומן בתמונה הוא "המנוע צעדים" ויש כאלה שאומרים שזה המגנט של הצ'וק האוטומטי. חשוב לומר שישנם מצבים של "קפיצות בטורים" של 500 עד 1000 סל"ד בניוטרל,ולאחר שאני משחרר את החלק המסומן טיפה בבוקר מיתאפשרת ההתנעה. מישהוא יכול לישפוך אור על העינין? (מחירים,חלקים תחליפים וכ"ו) בתודה רועי
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי כמה זמן בערך צריך לקחת להחלפת שתי בולמים קדמיים במוסך?? תודה מראש אני פשוט צריך להחליף שתי בולמים ויש לי עוד כמה דברים לעשות אז אני צריך לתכנן לי את הזמן.
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
-
- 1 תגובות
- 913 צפיות
ישנם אתרים בנושא הרכב בהם הסברים על מיכלולים שונים. חושב שרשימה כזו יכולה לעזור לרבים בהבנת המורכבות של מערכות שברכב. מבקש מחברים בפורום לקבל רשימת לינקים מומלצים.
הודעה אחרונה מאת udical, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין לחבר אורות לרכב GOLF 2001 זה מין אולטרה (אבל לא אולטרה) שאני רוצ הלחבר בטמבון הקדמי מבפנים מקדימה מאיפה מומלץ להעביר כבלי אשמח לשמוע אבל זאת לא השאלה השאלה היא לאן כדאי לי לחבא את התאורה הזאת לאורות ערפל במקביל ? או שבעצם יש דרך יותר קצרה לחיבור (יותר קצרה פיזית) שיהיה הכבל יותר קצר והאם אפשר להוסיף כפתור בדאש בורד יש 5 כפתורים ויש אחד ריק כאיללו פלסטיק אשמח לדעת מאיפה אפשר למצא כפתור אם בכלל והאם זה מזיק איכשהו אם אי מחבר במקביל לאור ערפל תודה
הודעה אחרונה מאת roy_tong_tong, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחרונה אני נתקל בבעיה קצת מוזרה,ברגע שאני נוגע בחלק חשוף בגוף הרכב (הכוונה ל-) אני מקבל זרם....מתוך ידע קטן בחשמל אני יודע שזה נובע מאפרש פוטנציאלים בין האדמה שהיא 0 מן הסתם לבין הגוף של האוטו שגם כן אמור להיות 0 וכנראה שהוא לא. חשבתי אולי זה משהו שקשור ל- של המצב שמוציא איזשהו מתח אבל לא נראה לי הגיוני בכלל. יכול להיות שהבעיה היא בי?שיש לי איזה דפקת ביצור או שזה בעיה שמישהו כבר נתקל בה פעם? (ד"א זה קורה לי גם לפעמים עם דלתות מתכתיות ועוד גופים בסגנון...)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1. ראיתי היום בנסיעה רכב, שמהאגזוז שלו טיפטפו טיפות מים, על מה הדבר מעיד? (ניסיתי לתפוס אותו ברמזור לספר לו אבל הוא ברח ) 2. מתחת למכסה המנוע הצטבר המון ליכלוך, אבק וטינופת, ברור לי שלשפוך מים על כל המערכות זה פתח לצרות אבל איך בכל זאת באמצעים ביתיים ניתן לנקות קצת את העסק? 3. איזה חלקים/צירים ברכב כדאי לשמן (שמן רגיל wd40) מלבד צירי הדלתות?
הודעה אחרונה מאת FifthGear,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 328 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RK
- benny62
- dani666
- zvigolden
- SlowRide
- blackpolo
- baer
- davemustaine87
- Michazzz
- Yuval Oren
- axSupreme
- osheri