טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,352 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. מישהו יודע איך מפרקים (בלי לשבור ולהרוס פלסטיקים כמובן) את הפנל הקטן משמאל להגה שעליו נמצא מתג הדלקת האורות בפולו קלאסיק ? (ובעוד הרבה גרמניות). מדובר בדגם הישן יותר, כלומר לפני 2000.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
מסרק הגה לMX3 1 2
מאת tefi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הייתי בטסט לרכב והכשילו אותי על חופש ונקישות במסרק הגה במוסך מזדה הראשי טוענים שצריך להחליף מסרק קומפלט (ללא בדיקה) במחיר נורא יקר 1500 ש"ח. מישהו מכיר אולי מוסך טוב שמתעסק עם מזדה ?(לא מחפש חאפרים)
הודעה אחרונה מאת tefi, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר ברנו קנגו כשהמנוע קר אי אפשר להוריד הילוך ל שלישי קשה ולשני בלתי אפשרי מלווה בנקישות וחריקות מה זה ?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, לאחותי יש בעיה בסוויפט שלה, מנוע 1300 שנת 93 אוטומטית. האוטו נכבה שהוא על D, ככה שכל רמזור הוא נכבה . הבעיה לא קיימת שמעבירים לניוטרל. מצד שני, נסעתי בו עכשיו חצי שעה כדי לבדוק והוא לא נכבה לי אפילו פעם אחת, אז זה לא תמיד קורה. איפה יכולה להיות הבעיה? תודה, אדם.
הודעה אחרונה מאת TRIPLE xXx, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום קראתי מה שכתוב בהודעות קודמות לגבי עיבוי כבל הפלוס בין האלטרנטור למצבר אבל השאלה היא איך זה קורה בפז'ו 205 (1.1 שנת 95), מאחר והחיבור לאלטרנטור מבוצע על ידי פלאג קטן. תודה
בעיות במד הדלק.
מאת איתמר-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 916 צפיות
היי חברים. לאחרונה צצו לי בעיות מוזרות במד הדלק. פעם אחת תדלקתי מיכל מלא והמד נשאר על "פול" במשך 300 ק"מ ואז התחיל לרדת. אחרי שפירקתי אותו ולא-יודע-מה-עשיתי-לו-שם הוא התחיל לעבוד נורמלי, רק שהבעייה איתו זה שעכשיו הוא מראה "פול" רק אחרי נסיעה טובה של שעה. ז"א עד ה 3\4 מיכל הוא עולה מיד לאחר התדלוק, ואת הרבע האחרון לוקח לו שעה (60 דקות) לעלות. הירידה בסדר ותקינה. בדקתי בפורומים אחרים ואנשים עם תופעה דומה כתבו שיכול להיות שיש בעיה במינוס או בחיווט עצמו. (הלוח יובא מחו"ל, הגיד של היוניט דלק בצמה של הלוח מחוונים נחתך, "הוארך" וחובר בחזרה.) מישהו מכיר \ נתקל? ואיך אני מוצא \ מוציא את היוניט מתוך הטנק דלק? טויוטה סטרלט 97'. תודה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
-
משאבת בלמים
מאת punto_S- 3 תגובות
- 972 צפיות
רציתי לדעת מי מכם יודע כמה יעלה לי הרכבתם של שתי משאבות בלמים + עבודה תודה רבה לעונים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, החלפתי שמן באופן יזום לתיבת ה- AL-4 ובקשתי כמובן גם החלפת המסנן. במוסך נאמר לי שיחליפו שמן - אין בעיה, אבל מסנן זה כבר חיים קשים ודורש פירוק הגיר מהאוטו (!) הוצאת השאפטים ואז חציית הגיר(ומחיר של משהו כמו 1000 ג'ובות). האלמנט נמצא שם בפנים, די באמצע. עכשיו, ידוע לי מחברי הפורום כאן, שהגיר מוגדר כ Sealed for Life , יעני, לא צורך טיפול (עד שהוא מתפגר...), אבל לא תארתי לעצמי שהצרפתים חזרו לסורם ובונים דברים באופן מוזר. בכול אופן אשמח ואודה אם יש למישהו תמונת פיצוץ או שרטוט אשר בו רואים את הגיר, סתם מסקרנות, לראות איך זה בנוי שם וגם סתם תגובות ודיעות בנושא. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת yoram levy, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב ! ברצוני לחבר ל205 שלי פנס בלימה אחורי בחלון האחורי ברכב . איך מתבצע הדבר, היכן עליי לחבר את מקורות ההזנה לפנס בלימה ? תודה מראש לעוזרים. אסף
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני שבועיים בערך טיפלתי ברכב שלי במוסך "פיליקס" - טיפול 15 K. הטיפול היה טוב אך קיבלתי את הרכב + מכה קלה בדופן הטמבון האחורי. *כמה ימים לפני הטיפול קניתי את הרכב וכבר יש באיזור המכה מכות קטנות נוספות, ככה שאני זוכר בדיוק שלא היה שם שום מכה נוספת* אחרי כמה צעקות והתבכיינויות הצלחתי להגיע למנהל המוסך בשם שלומי. שלומי ראה את המכה והציע להחליף את החלק, כאשר המוסך ישלם 50% מהסיפור. אז ככה: החלק עולה 400 שח בערך (חלק חלופי- מקורי עולה פי 2 ) + עבודה בערך 400 שח. השאלה שלי היא כזו: האם כדאי לי לעשות את זה? בטמבון יש כבר מכות נוספות כמו שציינתי, שהם בערך 99% מכל המכות והשיפשופים שיש לי ברכב... ומצד שני, יש דברים אחרים על הפרק כגון לצבוע את הגג ולהחליף …
הודעה אחרונה מאת elik-belik, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
בשיחה עם חבר, נאמר לי כי אינדיקציה טובה (לפחות ראשונית) לקומפרסיה נמוכה היא עובדה שבעת שהמנוע עובד, לפתוח את המכסה המיועד למילוי שמן מנוע - במידה ושמן קופץ החוצה ומשפריץ - קומפרסיה נמוכה. במידה ולא - המצב צריך בדיקה אך סיכויים גבוהים שהקומפרסיה תקינה. האם זה אכן כך? תודה.
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי פונטוhgt (קל לנחש גם לפי היוזר) בעיה מוזרה שאני מנסה לטפל בה היא כניסת הabs פעולה במהירות נמוכה ללא צורך ואני מדגיש כאשר אין כל סיבה לכניסה לפעולה כיוון שמדובר במהירות מאוד נמוכה וגם הלחיצה על הדוושה הינה עדינה ולא אגרסיבית. אני ממש חש את המערכת נכנסת לפעולה. לא נדלקת לי שום נורה שמתריאה על תקלה והabs עובד כהרגלו בכל סיטואציה אחרת. המחשב לא נותן שום קוד תקלה ויחד עם זאת נאמר לי שאני צריך להחליף את המודולטור שזה היחידה הממוחשבת עם ההידראולית של האיי בי אס . נראה לי לא סביר בעליל הדבר הזה. ניקינו חישנים של איי בי אס ובדקנו את הנאבות. הערות: אני על ג'נט 16 אבל הבעיה החלה הרבה אחרי קנייתם הדיסקים הקדמיים אינם מקוריים ואף כאן הם ה…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
בבקשה הסבר, היום ראיתי מישהו מתניע לעצמו את הרכב שסירב להניע דרך חיבור הכבלים צד אחד במצבר והצד השני אחד במכסה מנוע והשני בלא יודע מה למשהו בצד השני ליד האזעקה וזה עבד!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
האם יש צורך, לפי דעתכם, בהרכבת מגיני בוץ? האם הם שומרים על הצבע(ממיים, אבנים וכו') או שלהפך במקומות חיבור בין מרכב למגן יכולה להיווצר חלודה?
הודעה אחרונה מאת elik-belik, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זקוק לעזרתכם באיבחון הראש מנוע שיש בתמונה,הראש מנוע שייך למנוע 1000 סמ"ק 3 צילינדרים,המנוע פורק מסובארו E10 (סובארית) לאחד שסבל מבעיות התחממות ועוד... הרכב נקנה עם הראש מפורק,אני רוצה להרכיב אותו חזרה ולהריץ את המנוע,אך לפני עליי לבדוק מדוע התרחשו הבעיות אצל הבעלים הקודמים,בדקתי את הראש ועליתי על כמה דברים,ברצוני לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם. בתמונות סימנתי באדום את מה שמצאתי: -אטם ראש היה די במצב רע. -"פטיש" של אחד מששת השסתומים אינו יושב טוב על השסתום (ככה נראה לי)זה אמור להיות ככה? -בנוסף ליד פתחי היניקה יש מין מעבר שנאטם בכוונה על ידי חומר קשיח,למה זה? -ישנם חריצים ליד כל פתח יניקה ששתיים מהם סתומים על ידי הסיליקון של האטם,האם זאת סיבה להתחממות? ב…
הודעה אחרונה מאת Gal R1, -
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז ככה אני יודע שאני צריך לשהשתמש ב 75-90 GL-4 ,SAE אבל למוכר יש רק GL-5, SAE75-90 של valvoline מותר להשתמש ב GL-5 ?
הודעה אחרונה מאת Dragon Red, -
קניית צינור
מאת ToMeR- 2 תגובות
- 863 צפיות
יש לי צינור נירוסטה בבית ואני מעוניין לקנות עוד אחד, הבעיה שמה שיש לי לא נמכר לבד כבודד ולכן אני צריך עסק שמכין לפי הזמנה (להכין לפי המקורי). אני צריך צינור עם זוית של 90 מעלות ובקוטר דיי גדול, משהו כמו קופסה של גבינה לבנה (של החצי קילו). אני יודע שיש את טכנו צינור אבל עד כמה שאני יודע הם לא מתעסקים עם זה וגם בנוסף היתי מעוניין לקבל הצעות על מקומות נוספים ששם אני יכול להשיג כזה צינור, אני גר ברחובות ואין לי בעיה להגיע לפ"ת ת"א והאיזור הזה.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
בדיקת שמן מנוע
מאת fishon- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מתי צריך לבדוק שמן מנוע, כשהרכב אחרי נסיעה או לפני כשהמנוע קר? תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רק בצמיג אחד כל השאר הם בסדר מאוד התפלאתי שגיליתי את זה כי הבדל גדול ולא נראה בעין בכלל! גם אם לוחצים ברגל על הצמיג לא מורגש ולא נראה שחסר אוויר מזל שאני בודק לחץ מדי פעם אוקי, לא הבנתי למה מלאתי אוויר ואחרי נסיעה בדקתי וזה שוב ירד ל 22 ! זהו החלטתי שזה הזמן לביקור בפנצ'ריה וטוב עשיתי לי לא היה שום מושג למה זה קורה, הם ישר ניחשו בטח תקר או משהו הוציא את הצמיג והתגלה לעינינו בורג שנכנס בצמיג זהו עכשיו זה ברור תיקן את זה על האחריות ונסעתי לשלום
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם קפיצים omp לראלי דור 2 מתאימים ל106 xsi שנת 95 אשמח לתשובות בהקדם
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 781 צפיות
אז ככה , אני יודע שהזרקה חוסכת יותר דלק. זו עובדה. אבל מבחינת שאר ההיבטים , מבחינת ביצועים , פתיחה , האצות ביינים וכו'.. מה תוכלו לספר לי על זה? ובאופן כללי , האם ההזרקה פשוט עדיפה על הקארב' בכל אופן אשר יהיה?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
שלום רציתי לבדוק אם כבלי ההצתה שלי באוטו עוד טובים אמרו פה בפורום שבודקים בעזרת מולטימטר את ההתנגדות מישהו יכול להדריך אותי בדיוק איך כאילו איך אני מכוון את המולטי מטר ומה הוא צריך להראות לי?? ועוד משו הרכב הוא פיאט פונטו מישהו יודע מזה הכרטיס הזה עם הקוד של האוטו למה הוא משמש?? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 2 תגובות
- 797 צפיות
שלום לכולם אני רוצה לישמוע מימכם המלצות אז ככה אני אמור לקנות אגזוז פתוח. *** עריכה - איך ? ** עכשיו *** גם אח"כ *** הבעיה היא אני לא יודע על מה ללכת ITC או סופרספרינט ה ITC יותר זול וצורה יפה שאין לסופרספרינט (יציאה אחד 80 מ"מ) השאלה שלי על מה אתם ממליציץ והעם זהאותו מפעל מיצר אותם ? תודה מראש מיכאל *** אנא עברו על ההודעה שלכם לפני שאתם לוחצים ENTER ***
הודעה אחרונה מאת Mickael Meyer, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם..... עכשיו ככה יש לי אמפרזה 95 עכשיו רציתי לדעת עם הטמבון של הדגמים היותר חדשים(96-2000) מתאימים לאוטו שלי? אני יודע שגם המכסה מנוע טיפה שונה והעם אפשר להחליף אותו לאחד כמו של החדשים בלי ריתוכים וכאלה סתם להוריד ולשים לשלי? תודה לכול העונים... זה הדגם מי שמעוניין
הודעה אחרונה מאת אייל, -
אני רוצה לרכוש צילנדר לטרקטורון שלי אבל אני לא כל כך יודע מאיפה אני יכול להזמין כזה... אם למישהו יש מושג זה יעזור לי מאוד תודה ירון
הודעה אחרונה מאת dkiller, -
- 1 תגובות
- 809 צפיות
תהליך שפגשתי בו במהלך סיקור בניית הוט-רוד. מדובר בחיתוך החלק של השלדה (שלדת סולם, כמו בכל מכונית הוט רוד רצינית) שנמצא לפני קיר האש, וחיבור מחדש של החלק הקדמי מעל החלק האמצעי (לא לצידו, מעליו). חוץ מזה שזה נראה לי מטומטם בעליל לכל מי שאינו בונה הוט-רוד, יש שם עברי לתהליך הזה? * אגב, השלדה (פורד מודל A, שנת 1929) עלתה 30 דולר, והגוף (פורד מודל טי, שנת 1927) בא בחינם...
הודעה אחרונה מאת חיים_k, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. ברשיתי סיאט קורדובה 01 ידני... שאלתי היא כיצד ניתן לבדוק את מצב שמן הגיר ברכב? מדיד אין... מה עושים? תודה!
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כרגע הלנצ'יה תמא נוסעת על בערך 0.9 באר, אני מעוניין להרים את הגדישה, כמה שאלות: 1. לכמה מומלץ להעלות אותה? 2. אני צריך להחליף את המשאבת דלק/הווסת, או שהמקור יספיק לי? 3. אני יכול לשחק עם זה דרך הצ'יפ או שאני חייב בוסט קונטרוללר?
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 3 תגובות
- 812 צפיות
שלום לכם וערב טוב, יש ברשותי אוטו מסוג KIA ומובילייזר(שעד כמה שאני רואה אין לי אפשרות לעלות את התמונה שלו בפורום...) מדובר על מובילייזר שחור, צורת מלבן, עם הספרות 1-4 כוכבית וסולמית. כנראה שהמגעים רופפים או מלוכלים כי לוקח זמן עד שהאוטו מוכן לקבל את הקוד הנכון (מורכב מ 6 ספרות). רציתי לדעת אם מישהו יודע איך לשנות את הסיסמה במובילייזר ? מי שרוצה את התמונה שלו שישלח לי למייל בקשה ואני אשלח לו את התמונה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבר'ה ה-GTI שלי עברה טסט היום במבחן החוזר בעקבות כשלון על עשן יתר שיוצא מהאגזוז. שבוע שעבר אחרי שנכשלתי בטסט הגעתי הבייתה והוספתי תוסף שמן מנוע (PROLUB של חברת פז!) התוסף הזה באמת עזר בהפחתת העשן.
הודעה אחרונה מאת עינב, -