Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר פורום זה , יש סובארו ליאונה , והוא החליף את משאבת הדלק המקורית, לחזקה יותר??!!

הוא שואף להגביר את הלחץ לקרבורטור, (מדוע?לאלוהים הפתרונים!)

לטענתו לפי מה שכתוב בספרי היינס, ניתן להגביר עד8-PSI!

הלחץ המרבי שהוא מצליח להגיע הוא 3PSI!

שאלתו האם על ידי חסימת המעבר של הצינור להחזרת עודפי דלק לטנק, ניתן להגביר

את הלחץ ב-PSI?!

לשאלתי מדוע הוא מנסה להגביר לחץ לקרבורטור , אשר עלול לגרום להצפה, לריחות דלק,

ולבזבוז דלק , לא נענתי!

את השאלה הזאת קיבלתי בה.פ, ולמען חסינות וצנעת הפרט לא אציין את שמו!

אך אני מצפה לתגובות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ידידי אתה מצפה לתגובות אז נגיב -

למיטב הבנתי - כל מטרתה של משאבת הדלק היא למלא תא בקרבורטור בכמות כזו של דלק שתספיק להאיץ את הרכב מבלי להתרוקן. לפיכך הגברת הלחץ אומנם תמלא את התא בקרבורטור מהר יותר - אולם עלולה לפרוץ את החסימה הקיימת בקרבורטור (למיטב ידיעתי קיים ברוב סוגי הקרבורטור מצוף, כמו בניאגרה, אשר מפסיק את כניסת הדלק לאחר התמלאות התא בקרבורטור), ולזלוג לתוך תאי השריפה.

המצב הנ"ל יגרור תצרוכת דלק גבוהה (ומיותרת לחלוטין), שינוי בתערובת (מה שעלול לגרום לירידה בתפוקת המנוע), ולפיוח תאי השריפה והפלגים כתוצאה מעודף הדלק בעת השריפה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
צביקה ידידי אתה מצפה לתגובות אז נגיב -

למיטב הבנתי - כל מטרתה של משאבת הדלק היא למלא תא בקרבורטור בכמות כזו של דלק שתספיק להאיץ את הרכב מבלי להתרוקן. לפיכך הגברת הלחץ אומנם תמלא את התא בקרבורטור מהר יותר - אולם עלולה לפרוץ את החסימה הקיימת בקרבורטור (למיטב ידיעתי קיים ברוב סוגי הקרבורטור מצוף, כמו בניאגרה, אשר מפסיק את כניסת הדלק לאחר התמלאות התא בקרבורטור), ולזלוג לתוך תאי השריפה.

המצב הנ"ל יגרור תצרוכת דלק גבוהה (ומיותרת לחלוטין), שינוי בתערובת (מה שעלול לגרום לירידה בתפוקת המנוע), ולפיוח תאי השריפה והפלגים כתוצאה מעודף הדלק בעת השריפה.

ירון אמרתי לך פעם שאני מאד מעריך אותך את פיקחותך, את שנינותך , ואת הידע הרב

שאתה מפגין!כל הכבוד כל מילה שלך אמת ויציב ונכון!

נמתין ברשותך לעוד תגובות!

השואל המקורי בוודאי קרא את תגובתך, ויש לו מה לומר בוודאי בנושא!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום

אני חושב שאתה "טועה בגדול "הבחור צודק אם הוא יגביר את לחץ

הדלק זה יגביר את הביצועים והרכב יהיה פשוט טיל

ולא רק שאפשר לחסום את צינורית העודפים אפשר גם לדחוף לאגזוז בננה מאחורה זה יגביר את הלחץ על השסתומים וכך הרכב יגיע כל בוקר לטמ"פ עבודה מהר יותר

באמת כמה שטויות יש לאנשים בראש אני שמעתי משהו דומה על מישהו שהציע

לחבר מדחס אויר לניפוח גלגלים לקרבורטור "טורבו עלק" נו מה תגיד?

פורסם
צביקה שלום

אני חושב שאתה "טועה בגדול "הבחור צודק אם הוא יגביר את לחץ

הדלק זה יגביר את הביצועים והרכב יהיה פשוט טיל

ולא רק שאפשר לחסום את צינורית העודפים אפשר גם לדחוף לאגזוז בננה מאחורה זה יגביר את הלחץ על השסתומים וכך הרכב יגיע כל בוקר לטמ"פ עבודה מהר יותר

באמת כמה שטויות יש לאנשים בראש אני שמעתי משהו דומה על מישהו שהציע

לחבר מדחס אויר לניפוח גלגלים לקרבורטור "טורבו עלק" נו מה תגיד?

אני שי אין לי יותר מה להגיד!

זה רק קמצוץ ,מהשאלות המופנות אלי בה.פ, והרשיתי לעצמי ,לשתף אותכם ב"חוויותי" !

בברכה

צביקה

פורסם

לסיכום וכדי להבהיר - גם אם הבחור בסופו של יצליח להגביר את כמות הדלק שזורמת לקרבורטור ומשם למנוע (בצורה זו או אחרת) - עליו להבין שקיימת משוואה של כמות דלק ואוויר כל זאת ביחס לנפח המנוע.

אין אפשרות לשנות רק נתון אחד במשוואה ולהרוויח יעילות גבוהה יותר (שהרי מלכתחילה המנוע תוכנן לצורה היעילה האפשרית - כמובן תוך פשרה).

כדי להשיג יותר מהמנוע (מבלי לשנות את נפחו) יש בנוסף להעלאת כמות הדלק גם להוסיף כמות נוספת של אוויר - והשיטה לכך היא הוספת טורבו !!!!

ואם נכנסים לטריטוריית הטורבו - אזי לרוב נזקקים למערכת דלק מדוייקת יותר מקרבורטור = הזרקה שביכולתה לשלוט טוב יותר בכניסת כמות הדלק במקביל לעליית לחץ האוויר בטורבו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון חבל על המאמץ !בו נסגור את השרשור בכך שמי שחשב על הרעינות האלה לא באמת יבין הסבר הגיוני להם.

דרך אגב אמרתה טורבו יש באוטו דיפו כזה ב50 ש"ח הוא יכול גם לנפח גלגלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...