רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,576 נושאים בפורום הזה
-
רעיון להתחיל שירשור של בעיות כרוניות/תקלות ידועות ברכבים?
הודעה אחרונה מאת tomygun, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות בקרוב אוטו ידני עם מנוע בנזין, ובגלל שלמדתי על דיזל ואין לי ניסיון בנהיגה על מכונית ידנית עם מנוע בנזין, רציתי לדעת איך השוני בין המנועים בא לידי ביטוי בנהיגה? אני יודע שבדיזל הקלאץ' הרבה יותר סלחני ואפשר ע"י נקודת חיכוך לנוע עם האוטו, אבל בבנזין איך הולך כל התהליך? וזה רק בהילוך ראשון להתחלת נסיעה נכון? בשאר ההילוכים המנוע כבר לא צריך הרבה כוח כמו בהילוך ראשון לפי מה שאני יודע. מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא? והאם יש פה מישהו שעבר תהליך דומה? היה לו קשה להסתגל לבנזין? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת tamos, -
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
Car&Driver בוחנים:
הודעה אחרונה מאת shayy, -
את המגאן שלי בצבע לבן וחישוקים שחורים כפחם קיבלתי בסוף ינואר השנה ומכיוון שלא רבים נהגו או ינהגו עליה שלא לדבר על לקנות הנה דו"ח ביניים ודעה אישית שלי-עד עכשיו-חמישה חודשים ו10 אלף קמ של כייף ! המגאן CUP היא גרסה "משופרת" מהיצרן של המגאן RS עם אותו הספק מנוע אבל שילדה מוקשחת ב15% בעזרת הנמכה קלה,מוטות מיצבים שמנים יותר ובולמים מוקשחים,גולת הכותרת היא דיפרנצאל מכני אמיתי קידמי בנוסף לCUP חישוקים וצמיגים רחבים יותר, מגבר בלם חזק יותר,דיסקים מחורצים קדימה אחורה ומוניטור נחמד המראה נתונים בזמן אמת אבל גם מאפשר בחירה בין 5 מצבי מצערת מרגוע למטורף ,זו בשילוב מתג ESP בעל 3 מצבים-מלא,חצי מנותק ויאללה בלאגן מאפשרים לנהג לבחור באיזה מצב רוח הוא נמצא היום. יושבים- בתוך הרכב…
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים (לא מצאתי פורום מתאים לשאלה זו. אם מישהו מהמנהלים חושב אחרת, אני אשמח אם הדיון יועבר למקום הנכון) לפני שבוע וחצי קיבלתי בשעה טובה את הפיאסטה הידנית שקניתי. הרכב הגיע עם דיבורית bluetooth ותושבת לטלפון שממוקמת כרגיל בקונסולה המרכזית, מצד שמאל של תא הכפפות. אני מרבה להשתמש בתכנת waze והמיקום הנ"ל של הטלפון מאד לא בטיחותי בזמן ניווט (שלא לדבר על זה שבמכוניות אוטומטיות זה מיקום הגיוני ואצלי בהילוך חמישי הטלפון מוסתר). אני מעוניין לקנות זרוע קצרה ולהצמיד אותה לחלון המשולש הקטן שמשולב בקורה הקדמית. הבנתי שבקורות אין כריות אויר ולא מצאתי זכר לסימון כזה עליהן, אבל אני אשמח לשמוע האם עלולה להיות בעיה עם מיקום זה. מבחינת שדה ראיה לא צפויה בעיה. ת…
הודעה אחרונה מאת Ctzvi, -
אז ככה,קיבלתי הצעה של 2700 שקל להשחרת כל החלונות ברכב בלייזר עם אישור משרד התחבורה מאוטו גלס פתח תקווה. רציתי לדעת האם המחיר אטרקטיבי או שיש מקומות שעושים את זה בזול יותר עם אותו האישור. תודה.
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
הקריין מעצבן בפאתוס שלו , אבל חוצמזה סרטון שווה. http://www.youtube.com/watch?v=WpZcRBfJIYA&feature=related דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=DQ988oNdgqc&feature=relmfu דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 1 תגובות
- 906 צפיות
שאלה למבינים, ידוע שמספפר כלי רכב עם המנוע הזה בעל שני המגדשים נאלצו להחליף מנוע שלם בקילומטרז מאד נמוך, בגלל בעיות שעלו והיבואן החליף במסגרת האחריות. האם רכב כזה שמנועו הוחלף גם יכול להיות תקול או שהתקלה תוקנה בהם? והאם רכב שכבר לא באחריות למשל 2009 עם מנוע 160 כ"ס יכול גם להיות תקול בשל בעית מנוע ואם כן מה העלויות? (כי הוא לא באחריות יותר) תודה למי שיודע ממה שקראתי היצרן לא הולך להמשיך לשווק בעתיד את המנוע הזה (כותב שהוא יקר ומורכב מדי) http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1782358
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, באוגוסט אני טס עם המשפחה לחו"ל: בין ה-13-18/8 נהיה בפאריז ובין ה-18-24/8 בלונדון. אשמח לקבל המלצות למוזיאוני רכב, מפגשים ופעילויות מוטוריות אחרות בפאריז ולודנון (ובסביבה). עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי הרבה המלצות למוזיאונים בגרמניה אבל לא באנגליה וצרפת. תודה
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 39 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי, ביום חמישי ניגשתי לטסט עם הרכב שעליו צמיגי 205/45/R17. ברישיון מופיע 205/40/R17 ולכן הבוחן מיד פסל את ארבעת הצמיגים ואמר לי לגשת ולשנות את המידה ברישיון. במכון הטסטים זאת פעולה שעולה 39 ש"ח וזאת היתה כוונתו. כשניגשתי לבצע את השינוי גיליתי להפתעתי שהמידה המוזרה הזאת אינה מאושרת בספרים ולכן הוא הפנה אותי לעמדה מספר 1 בחולון. - חשוב לציין שקניתי את הרכב מאוטודיל (הטריידאין של צ'מפיון) עם הצמיגים הללו וגם בבדיקה שהם עשו וגם בבדיקה שאני ביצעתי בעצמי לא עלו על הבעייתיות אבל מכיוון שעברה שנה מאז, לך תוכיח... בכל מקרה במשרד הרישוי חיכיתי שעתיים בתור אחרי שהבוחן בחלון אמר לי שאין בעיה, אני רק צריך להמתין בתור והוא כבר יטפל בשבילי בהכל... אין לי מה לדאוג. ש…
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יכול להמליץ על מכון לבדיקת קניה הכי קרוב שאפשר לנתב"ג? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ראיתי לפני כמה שבועות כתבה שאייל גולן נעצר במכס כי הוא ייבא מרצדס CL 500 שעולה כ-מיליון וחצי. עכשיו השאלה שלי ממה הוא התלהב מהמרצס הזאת? במחיר הזה הוא יכול להביא פרארי קליפורניה או איזה מזראטי סתם מסקרן אותי.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 725 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=RCeh1IjHT8s&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. צליל מדהים! שימו לב לגז הביניים, המנוע עולה כל כך מהר בסל"ד - מדהים! *הקישור תוקן
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 567 צפיות
לאחר חיפוש על סרטונים בעברית על מכוניות כפי שיש בחו"ל ולאחר שראיתי שאין כמעט ועל יונדאי i35 בשפה העברית זה הסרטונים שהיו הראשון - טוב תראו בעצמכם הייתי קצת בהלם. http://www.youtube.com/watch?v=d47JACqepYY או את שני אלה שפירסמו סרטון שכותרתו יונדאי i35 והם בכלל נוסעים בקרוז יש להם מעל 6000 צפיות http://www.youtube.com/watch?v=0h2lS53VFTk לכן החלטתי להשכיר מכונית פורד פוקוס סטיישן , אבל לא היה אז התחלתי באפשרות השניה יונדאי i35 ועשיתי מספר סרטונים זה הגדול מבינהם , http://www.youtube.com/watch?v=0h2lS53VFTk והוספתי על נסיעה , תא מטען ושימושיות וצילום לילה תוכלו לראות שם עם הזמן גם צילמתי את מפגש פורד …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע כמה שאלות ומה מורכבות השאלות במבחן של סוג 2? למישהו יש קישור לאתר כל שהוא שיש בו שאלות הכנה לסוג 2 יש למישהו ידע בנושא?
הודעה אחרונה מאת shahar, -
אז ככה, אני כותב את המילים הבאות בתקווה שהדור היותר צעיר שקורא כאן בפורום יוכל ללמוד קצת מהמקרה ולהפנים. מצטער שזה ארוך אבל יש פה ממה ללמוד. בכל מקרה זו השתלשלות הארועים כפי שאני ראיתי אותה. היום החלטתי לנסוע ל"מסלול"(כמובן לא כביש ציבורי) שאני נוהג לבקר בו כשאני רוצה להנות קצת עם הרכב ולפרוק קצת לחץ. במקום הספציפי הזה ניתן לראות לפעמים קהל בוגר ואחראי וכמו כן קהל צעיר, שנוטה בד"כ לבלאגן והתפרעויות. מאחר והמסלול קטן לא מומלץ להיכנס אליו יותר מ2/3 רכבים שנוסעים במסלול מוגדר ואחד אחרי השני בהפרשים שנותנים מרווח ביטחון לתיקון טעויות. כמו כן בקהל המבוגר והאחראי יש גם אופנוענים שכמובן מכבדים את "רוכבי" הארבע גלגלי ועושים סשנים בתורות. כשהגעתי בדיוק החברה על האופנו…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום , בימים הקרובים אני אמור לקבל רכב אודי a1 חדש ואני מעוניין לרכוש עבורו ג׳נטים 17 או 16 במקום הגנטים שמגיעים מהיבואן. מאחר האם במקרה יש למשהו המלצה על סדנא טובה שתמכור לי ג׳נטים וצמיגים איכותיים במחיר טוב? תודה מראש , עמית
הודעה אחרונה מאת amit81, -
- 1 תגובות
- 563 צפיות
אם כן, אשמח לשמוע רשמים, מחירים, מיקום, והאם בכלל זה נותן משהו? אני בסה"כ מחשיב את עצמי כנהג דיי טוב, נסיון על מגוון של מכוניות ספורט מהשורה הראשונה, אך מעולם לא הייתה בבעלותי אחת כזו וכעת כשאני רוכש אחת, אמרתי שנלך לקורס על הדרך. אבל, אני לא רוצה לשלם כסף ולהגיע לקורס שחצי מהזמן אני ישב מול לוח ואיזה חמוד יסביר לי מה זה אייפקס, אלא פרקטיקה נטו. מישהו ממליץ? ניסה? מכיר?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום תדלקתי את הרכב בדור אלון, לפתע אני רואה מין עמדה עם פרסומות של "YOU" לפני הכניסה לחנות. בקיצור יש להם הצעה לעשות כרטיס של YOU עם הנחות של 27 אג' לליטר בנזין בדור אלון ולשלם על הכרטיס רק 10 שקל לשנה, שנה ראשונה חינם, ללא שום התחייבות. מה היה השיא? שברגע שתירשם תקבל גם 30 שקלים לקניה בחנות בחינם ו90 שקלים לתדלוק מתנה. ואני רציתי לשאול איפה הקאץ'?
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
שלום עניין אותי לדעת משהו , נגיד אני בא לפנצ'ריה ומחליף את כל ה4 צמיגים שלי , האם הם קונים את הצמיגים הישנים שלי או שאני לוקח אותם איתי ?
הודעה אחרונה מאת amisha, -
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רכב שהשמש לא עשתה לו טוב והדשבורד מתקלף האם ניתן לשקם?
הודעה אחרונה מאת nirfux, -
- 1 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לכולם ..מחפש אוטו גלידה להשכרה לתקופה קצרה (שבוע) יש למישהו איזשהו כיוון?
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים, לפני 3 חודשים היתה ההשקה הרשמית של הדימקס החדש של UMI בגני התערוכה, ואמרו שהוא יעלה על הכביש בישראל ב 6/2012, אז עד היום לא ראיתי אותו, מישהו יודע מה קורה? המשלוח הגיע לארץ או עוד לא? אשמח לעוד מידע.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
דייהטסו שריד
מאת osher71- 2 תגובות
- 603 צפיות
שלום לכולם "התחדשתי" בדייהטסו שרייד שנת 97 מנוע 1.3 ידנית והייתי רוצה לקבל כמה חוות דעת על האוטו וגם לשאול שאלה בשיעורי הנהיגה(היום בן 17 וחצי,חצי שנה עם רישיון) הייתי רגיל לנסוע עם חצי מצמד וגם באוטו הקודם של אבא(סיטרואן ג'מפי 1.8 טורבו דיזל) ולא היה לי בעיה בכלל עם ידני (זה הגיע למצב שהמורה נהיגה אמר לי שאני נוסע על ידני כאילו זה אוטו') אבל באוטו שלי(הדייהטסו) אני לא מצליח לנסוע כמו שצריך אני צריך לתת הרבה גז עם מצמד כדי שהאוטו לא ישתגע האם הקטע של הידני באוטו הזה ככה זה או בעיה ברכב??? ואם ככה זה מישהו יכול לתת עצות איך לשפר את הקטע הזה?? תודה ויום טוב אושר
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 503 צפיות
הכוונה לנהיגה בנתיב הימני המקביל לנתיבים המהירים, כאשר קו ההפרדה ביניהם מתחיל להתרחב, כמו ביציאה לארלוזוב מהאיילון או למחלף השלום. האם זה נחשב כביש מהיר עדיין ? איפה נגמר המהיר ואיפה מתחיל העירוני ?
הודעה אחרונה מאת nirfux, -
- 0 תגובות
- 736 צפיות
ראיתי לפני כמה דקות נהג מבוגר שחצה ביודעין בנסיעה איטית רמזור אדום. אני זוכר את מספר הרכב אבל לא יודע מה המצב החוקי בסיטואציה כזו, ואם שווה להתאמץ.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 3 תגובות
- 652 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4243437,00.html הנה זה מגיע. חיכיתי באמת שישיגו כבר השפעה על איזה שר. כי הרי ייצור הבטריה ופעילות החלפתה לא יוצרים בכלל זיהום. בכלל, הבה נשאיר את הזיהום רק במדינות הנחשלות, היכן שמייצרים את הבטריות, ועל הדרך נעניק הטבות מופרזות וחסרות פרופורציה לאחים עופר. מה יש? המינוי ליו"ר החברה הבא כבר בדרך? [וסליחה אם אני נשמע קצת סקפטי או חשדן, פשוט אחרי זה: כתבה, נשארה לי איזו צלקת "החשב הכללי לשעבר, שניסח עם החברה לישראל של משפחת עופר הסכם שנוי במחלוקת עם המדינה שהניב לה חצי מיליארד שקל, מונה למנכ"ל החברה במקום יוסי רוזן"]
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כרגע רץ קופון לפוליש ווקס בשטיפת הפרסי,ראשון לציון. עלות הקופון היא 179ש"ח (סכום ששווה בדיקה לדעתי...) האם מישהו יכול להמליץ אן לתרום קצת ידע על איכות העבודה שם???
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 17.9 אלף צפיות
שלום ! אני מחפש רכב לעבודה בתיירות,הדרישות הן:אוטומט,8/7+1,תא מטען,מנוע שיעמוד בעבודה,2007 ומעלה. לפי מה שכבר ראיתי הבנתי שמתאים לי פולקסווגן טראנספורטר או מרצדס ויטו..בכוונתי לקנות יד שנייה ולפי מה שראיתי כמעט כל הרכבים מהסוגים האלו עברו קילומטרים רבים וזה לא מתאים לי. האופצייה היחידה שנותרה היא לקנות רכב מנכה עם קילומטרז' נמוך ומחיר נמוך..הבעיה היא שברכב הוסרו מושבים לטובת המעלית ולכן רציתי לברר כמה כבר יכול לעלות עבודה של התקנת מושבים+המחיר של המושבים ? (6 מושבים לדוגמה בחלקו האחורי של הרכב) אני יודע שיש לפחות איזה 6-7 חברות שעוסקות בעיצוב פנים לרכבי הסעות כמו קוסטה,ווליד,אלכס אורגינל,א.ציון וכו.. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
היי צהריים טובים! העם יש למשהו את הספר הנחשק? או קישור לאינטרנט ( לא הצלחתי לשים את ידי על אתר כולשהו). ליבואן אין . מוכן לשלם סכום סמלי במידה יש למשהו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ibiza89,