Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ביום חמישי ניגשתי לטסט עם הרכב שעליו צמיגי 205/45/R17.

ברישיון מופיע 205/40/R17 ולכן הבוחן מיד פסל את ארבעת הצמיגים ואמר לי לגשת ולשנות את המידה ברישיון.

במכון הטסטים זאת פעולה שעולה 39 ש"ח וזאת היתה כוונתו.

כשניגשתי לבצע את השינוי גיליתי להפתעתי שהמידה המוזרה הזאת אינה מאושרת בספרים ולכן הוא הפנה אותי לעמדה מספר 1 בחולון.

- חשוב לציין שקניתי את הרכב מאוטודיל (הטריידאין של צ'מפיון) עם הצמיגים הללו וגם בבדיקה שהם עשו וגם בבדיקה שאני ביצעתי בעצמי לא עלו על הבעייתיות אבל מכיוון שעברה שנה מאז, לך תוכיח...

בכל מקרה במשרד הרישוי חיכיתי שעתיים בתור אחרי שהבוחן בחלון אמר לי שאין בעיה, אני רק צריך להמתין בתור והוא כבר יטפל בשבילי בהכל... אין לי מה לדאוג.

שעתיים אחר-כך הוא יצא בחיוך שטני לכיוון הרכב וצורה מתנשאת ומזלזלת הוא אמר לי "אני לא נוגע ברכב שלך, לך תביא אישור מהיבואן".

ששאלתי אותו מה הבעיה הוא ענה "הרכב שלך לא תקני, עם שיפורים... אני לא נוגע, תביא אישור מהיבואן!"

אמרתי סבבה, איך הוא יודע שהרכב משופר אם הוא אפילו לא הסתכל עליו (ראיית רנטגן אולי?)... מה? הוא ראה את הצ'יפ, את הפילטר או את הצנרת???

נסעתי משם לצ'מפיון שביקשו 75 ש"ח על הבדיקה מול היצרן האם המידה מאושרת ומה הפלא? היא לא!

באין ברירה אחרת החלפתי את ארבעת הצמיגים למידה שכתובה ברישיון בהרבה מאוד כסף ושניגשתי חזרה לטסט חוזר אמר לי הבוחן (ששמע את כל הסיפור) "אני בסך הכל ניסיתי להכניס כמה שקלים למכון, כמו שאנחנו עושים כל הזמן, אם הייתי יודע שתרכוש צמיגים חדשים לא הייתי פוסל אותך"...

מסקנה - מדינה של חארות שרק מחפשים איך למצוץ עוד כמה שקלים מהבן-אדם הקטן והכל במסווה של בדיקות בטיחות - ואפילו הם מודים בזה.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי, ניגשת עם רכב לא תקין (כהגדרת משרד הרישוי) לטסט ואתה מתלונן שפסלו אותך?

אני במקומך הייתי מפנה את העצבים לאוטודיל / מכון הבדיקה ומנסה לגרום להם לשלם על הצמיגים, לא בסדר שמגרש מוכר רכב לא תקין...

פורסם

אם נתעלם מההערה המטופשת להחריד של הבוחן (וחבל שלא הקלטת אותו, היה יכול להיות שוס), אתה סיבכת לעצמך את החיים סתם.

קודם כל, ניגשת מבעוד מועד לטסט עם מידת צמיגים שלא מאושרת ברשיון.

דבר שני, היית יכול לגשת לפני הטסט למשרדו של הרב בוחן ולבדוק האם ניתן לאשר את המידה החדשה לפני הטסט (תוכנת AUTODATA). הבדיקה הזו אגב הייתה ניתנת לך בחינם.

דבר שלישי, במידה ולא היית מקבל אישור אז היית יכול לנקוט באחת משתי דרכים: א. לגשת לצ'מפיון ב. להחליף למידה החוקית.

אני לא מבין בכלל למה הלכת לעמדה מס' 1 הידועה לשמצה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סוף מעשה במחשבת תחילה.

בחרת ללכת עם הראש בקיר וזה מה שקיבלת. אם היית שואל לפני היית מקצר תהליכים בצורה משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כנראה שלא הבנתם את הסיפור:

לא ידעתי שמידת הצמיג שונה ממה שרשום ברשיון... כן הייתי צריך לבדוק את זה בעצמי אבל לא שמתי לב. לקחתי אוטו מאוטודיל אחרי שעבר בדיקה אצלם, העברתי את האוטו בדיקה בעצמי במכון בדיקה והעברתי אותו טסט בשנה שעברה עם הצמיגים האלו בדיוק באותו מקום והוא עבר ללא בעיה. לא היתה לי שום דרך לדעת (פרט מבדיקה שלי שלא עשיתי) שהצמיגים לא תואמים את הרישיון.

לא הלכתי ראש בקיר ולא עשיתי דברים בדרך הקשה. בסך הכל באתי לעשות טסט כחוק מבלי לדעת שיש בעיה. אם הייתי יודע שיש כנראה שהייתי משלם את ה300 ש"ח אבל מהרגע שנפסלתי בטסט נגזר גורלי ומשם לא היתה דרך חזרה.

פעלתי לפי ההנחיות של מכון הטסטים שככל הנראה ניסה לעשות עוד קצת כסף ובסוף לא קיבל כלום חוץ מלטרטר אותי יומיים ולגרום לי להוצאה גדולה ומיותרת.

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

במקום לרוץ לעמדה מספר 1 בלי לשאול שאלות, היית צריך להיכנס לפורום ולחפש. מיד היית מגלה שאין טעם לגשת לעמדה מספר 1 כי לא מתעסקים שם בכלל בעניין הזה. חמש דקות אחר כך היית מגלה שהסיכוי היחיד שלך לאשר את המידה שלך בצורה חוקית עובר דרך המחלקה הטכנית של צ'מפיון, אבל זו לא תאשר לך לזוז במילימטר ממה שכתוב ברישיון.

בקיצור, מחשבת תחילה הייתה חוסכת לך שעות של התרוצצות.

אבל היי, לפחות למדת לקח חשוב לחיים - שואלים לפני שעושים. או לפני שקונים סיאט איביזה :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אחח צ'מפיון צ'מפיון, 75 ש''ח לוקחים הטמאים האלה?

בסמלת, גם הבדיקה, גם האישור החתום מגיע עד לתיבת הדואר ללא שום עלות.

טוב...לפחות עדכנת את החתימה שלך :-)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אחח צ'מפיון צ'מפיון, 75 ש''ח לוקחים הטמאים האלה?

בסמלת, גם הבדיקה, גם האישור החתום מגיע עד לתיבת הדואר ללא שום עלות.

טוב...לפחות עדכנת את החתימה שלך :-)

כן, העדכון הזה עלה לי הרבה כסף וכנראה גם בכמה שנים טובות :)

פורסם

קיבלת רכב לא תקני מאוטודיל ובכל זאת קנית 4 צמיגים חדשים? איך זה שלא הפלת את האחראיות עליהם?

פורסם

איך אפשר אחרי שנה שהשתמשתי ברכב וטסט אחד שכבר עברתי עם הצמיגים האלו להוכיח שלא החלפתי צמיגים בזמן הזה?

זאת מלחמה אבודה

פורסם

קודם כל, טוב מאד שהחלפת את הצמיגים מכיוון (ואני מתפלא שלא אמרו את זה לפני) שאם היה עוצר אותך בוחן\שוטר הוא היה נותן לך בכיף דו"ח והורדה מהכביש.

כל הסיפור יעלה לך יותר מסט צמיגים חדשים, תגיד תודה שיצאת בזול (בהורדה לפעמים יש גם נקודות) ותתחדש..

איזה צמיגים קנית בסוף?

פורסם

Toyo T1R 205/40/R17

בינתיים אני יומיים איתם ונהנה מכל רגע.. באמת צמיגים אוחזים, אני מקווה רק שהשחיקה שלהם סבירה כי שמעתי שמועות על דופן רכה

• תוכן חדש...