Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואז לנסוע עם רכב שאין לך מושג מה המצב הבטיחותי שלו.

אל תגיד לי שבגלל הבדיקה ה"מקצועית" במכון הטסטים אתה חושב שהמצב הבטיחותי של הרכב שלך טוב?

אם כן, גש מהר למוסכניק טוב!

לפחות אתה יכול להיות שקט שלוחיות הרישוי שלך במצב מצויין!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא סומך בעיניים עצומות לא על הטסטר ולא על המוסך. גם על עצמי אני לא סומך בעיניים עצומות ולכן חשוב לי שכל אחד מהגורמים יחמיר ולא יעגל פינות כי זו מעין בדיקה כפולה.

לך יקח זמן עד שתרגיש חופשים בהגה, ירידת התפקוד של הצמיגים מאוד איטית ומרגישים אותה כמעט רק אחרי החלפת צמיגים ובטח שלא תוכל לדעת מתי בולמי הזעזועים שלך מתחילים לנזול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תגידו אתם מודעים לעובדה שבכל העולם אנשים מחליפים מידות צמיגים ללא שום בעיה? מה העניין שכולם פה עכשיו תומכים בשטויות של הטסט? הרי אמור להיות ברור וידוע לכולם (לפחות בפורום הזה) שהחוקים הדרקוניים בארץ בקשר לשינויים ברכב לא קשורים בעליל לבטיחות שלנו אלא שגם כאן מחפשים לעשות עלינו כסף וכותרת בעיתון ("מטורף נסע 130 בכביש החוף עם צמיגים לא תקניים!!!!!")

כל מכונית שניה בחו"ל מסתובבת עם צמיגים בחתך נמוך וג'אנט 19", ברקסים טובים יותר, הנמכות, טורבו על מנועים שיצאו מהחברה אטמוספריים או בכלל דוחפים V6 לפיג'ו 306. לא שומעים שם כל יומיים על מכוניות שנפל להן הגלגל או שהתהפכו במישור (שככה גורמים לזה להישמע כאן).

פורסם

מה אתה חושב? גם בארץ משפרים, אבל בשקט.

לא חסר רכבים שנוסעים בלי טסט כי הם פשוט לא יעברו אותו.. (ומאידך רכבים שבתמורה לכמה מאות שקלים עברו טסט בלי לבקר במכון כלל)

נכון להיום זה לא משנה מה יש במדינות אחרות, במדינה שלך אסור להחליף בורג באוטו, נקודה.

מי שנוסע (בטעות\בכוונה) עם צמיג שלא אושר ע"י היצרן עובר על החוק ולפיכך עבריין שדינו להופיע בעמוד הראשון בידיעות אחרונות במקרה שחו"ח תקרה לו תאונה עם כותרת מפוצצת שתפגע בכל הענף.

זה מצחיק? אולי. אבל זה מה יש.

לא מתאים? כמו שאמרת, יש הרבה ארצות ששם חוקי להרכיב חישוק 24" על פיג'ו 106.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אנשים קטנים שעובדים במכוני הטסטים.

וזה שפוסלים טסטים על כיוון אורות? זה לא מעצבן?

2 שניות של סיבוב בורג מסכן, זה הכל.

Nir Goldman-Fux

פורסם

טוב מאוד שמכשילים על כיוון אורות וחבל שלא עושים זאת יותר.

כמעט כל מכונית שנייה בארץ נוסעת עם אורות לא מכוונים, ובתור אחד שמבלה חלק גדול מנסיעותיו על כבישים בינעירוניים, חשוכים בחלקם, בלילה אין דבר יותר מעצבן מזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כנראה שהייתי משלם את ה300 ש"ח אבל מהרגע שנפסלתי בטסט נגזר גורלי ומשם לא היתה דרך חזרה.

יש דרך חזרה, פותחים פה טופיק ״זקוק להשאלת גלגלים לכמה שעות״, יש פה מספיק אנשים עם רכב כמו שלך ורצון טוב, פוגשים אותם בפנצ׳ריה, משלמים 50 שקלים ומחליפים גלגלים (קומפלט עם ג׳אנטים), עוברים טסט, מחליפים גלגלים בחזרה.

אפשר גם לעשות את זה לבד בלי שום עלות.

כך אני העברתי את הרכב שלי טסט, נעזרתי בחבר פורום, הגעתי למקום עבודתו, החלפתי גלגלים בחנייה, עברתי טסט, חזרתי אליו לעבודה וכעבור רבע שעה אמרתי לו שהגלגלים שלו חזרו למקומם ותודה רבה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ואז לנסוע עם רכב שאין לך מושג מה המצב הבטיחותי שלו.

בניגוד לרוב כאן אני חושב שהבוחן יצא מטומטם בזה שהיה מעביר אותך עם מידה לא נכונה אם היה יודע שתצטרך להחליף צמיגים.

מכון הטסטים צריך לבדוק לפי שחור ולבן. אסור לו להפעיל שיקול דעת כי מדובר בבטיחות של כולנו. אם היצרן קובע מידה מסויימת רק הוא או המחלקה הטכנית של היבואן יכולה לאשר משהו אחר וחובתו של מכון הטסטים להיצמד לזה.

טסטים... פחחח... לא אומר שלא צריך. צריך וזה טוב מאד, רק שהשכונה שעושים פה בטסטים מוציאה את כל הטעם מהעניין.

מי שנופל בטסט הם רק האנשים ה"ישרים" או דווקא אלו שמטפחים את הרכב. כל הגרוטאות הלא בטיחותיות, המזהמות, הפצצות מתקתקות על הכביש, עוברות טסט גם ללא גיר ומנוע, זה אם בכלל הן מגיעות למכון בשביל החותמת.

אגב צמיגים, לפני כשלושה שבועות החלפתי ב308 של האשה את הקונטיננטל המקוריים של הרכב (לאחר שלוש שנים וחודש בערך, ו75,000 ק"מ), ראיתי כבר סדקים בצמיגים ובשר כבר לא נשאר. פתחתי מיד קריאה בחברת הליס ל"בדיקת צמיגים". הצמיגאי ראה את ארבעתם ואמר לי שהצמיגים גמורים לחלוטין, הם יבשים, סדוקים, ואני כבר נוסע על המגבלות ויש להחליף מייד ללא דיחוי את כל הרביעיה. המצחיק הוא שהרכב עבר טסט שלושה שבועות לפני כן בסוף אפריל....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
טוב מאוד שמכשילים על כיוון אורות וחבל שלא עושים זאת יותר.

כמעט כל מכונית שנייה בארץ נוסעת עם אורות לא מכוונים, ובתור אחד שמבלה חלק גדול מנסיעותיו על כבישים בינעירוניים, חשוכים בחלקם, בלילה אין דבר יותר מעצבן מזה.

איתמר.

תוסיף למשוואה את כל העארסים והטמבלים למינהם ששמים קסנון ומסנוורים את אלה שבאים מולם. העיקר הדאווין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יש דרך חזרה, פותחים פה טופיק ״זקוק להשאלת גלגלים לכמה שעות״, יש פה מספיק אנשים עם רכב כמו שלך ורצון טוב, פוגשים אותם בפנצ׳ריה, משלמים 50 שקלים ומחליפים גלגלים (קומפלט עם ג׳אנטים), עוברים טסט, מחליפים גלגלים בחזרה.

אפשר גם לעשות את זה לבד בלי שום עלות.

כך אני העברתי את הרכב שלי טסט, נעזרתי בחבר פורום, הגעתי למקום עבודתו, החלפתי גלגלים בחנייה, עברתי טסט, חזרתי אליו לעבודה וכעבור רבע שעה אמרתי לו שהגלגלים שלו חזרו למקומם ותודה רבה.

יפה מאוד! כל הכבוד לחבר הפורום שעזר לך... אני מעולם לא חשבתי אפילו לבקש דבר כזה - זה נראה לי כמו הרבה טרחה בשביל מישהו שלא מכירים, אבל שוב כל הכבוד, אני מצדיע!

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תוכן חדש...