רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,352 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ניסיתי לתקן את הציר שמחזיק את הסטאליטים בתוך הדיפרנציאל. הציר היה קצת אכול במקום בו הסאטאליט מסתובב, סה"כ היה חסר בערך 500 מיקרון בקוטר. בגלל שהחלק לא שייך לשיפוץ של הג'ימי ואני לא באמת צריך אותו, החלטתי להתנסות. התוצאה - את החלק אפשר עכשיו לזרוק לפח! ריתכתי בתיג תוספת מסביב לכל הציר בשני הצדדים בו היה אכול אח"כ כשבאתי לחרוט אותו למידה הנכונה גיליתי על המחרטה שהציר התעווט מהחום ועכשיו הצורה שלו דומה לבננה. מה הדרך הנכונה לעשות תיקון כזה? עם איזה חומר מומלץ לרתך? מה התהליך של ההקשייה שצריך לעשות אחרי הריתוך? אם אני רוצה לחרוט חלק חדש, איזה חומר צריך להזמין? ובקיצור, איך עושים את זה נכון? מצורפת תמונה להמחשה
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 1 תגובות
- 645 צפיות
שרשור צבעוני מאתר THE SAMBA http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=213366&postdays=0&postorder=asc&start=0
הודעה אחרונה מאת shaig, -
- 1 תגובות
- 677 צפיות
הינכם מוזמנים ביום שישי בשעה 14:00 למפגש אספנות בקפה קפה צומת פלוגות,כולם מוזמנים המפגש מתחיל לתפוס תאוצה הלוואי שככה ימשיך
הודעה אחרונה מאת דניאל לוי, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא גלגל הגה נחמד מארה"ב. ( פחות מ 200 דולר ) האם עליי להתארגן מראש עם אישורים וכד' ? תודה.
הודעה אחרונה מאת datsun280z, -
- 1 תגובות
- 816 צפיות
אחי אמור לחזור מארה''ב כאזזרח חוזר הוא קנה שם ג'יפ cj 5 1976 שנראה ממש טוב אבל לפני החזרה לארץ הוא מעוניין לשפר אותו מבחינת מתלים מנוע+גיר ואולי צבע מאחר שיותר משתלם לו לשפץ שם ולא פה אצל אוכלי הנבלות והפגרים איזה תהליך ומיסוי הוא יצטרך לעבור (או בקיצור כמה יוציאו לו את נשמתו ) על מנת שהרכב ייסע כחוק על הכביש ? האם יש דברים שהוא צריך לשנות או לעשות על מנת שהתהליך יהיה מהיר יותר ? על מה לשים גדש ? אני מדגיש שהוא לא הולך לגרוםפ לג'יפ להראות מפלצתי או מנקר עיניים פשוט לשדרג אותו כך שפה בארץ הוא יהיה רגוע מבחינת אמינות של המנוע והגיר ושיפור בשלב או שניים של המתלים על מנת לנסוע בכבישים של הארץ ובשבילי עפר, בשום פנו ואופן לא לטיולי שטח!!!!!! תודה
הודעה אחרונה מאת ג'ק, -
- 1 תגובות
- 861 צפיות
בדיוק כמו בתמונה תודה רבה 0549980300 תומר
הודעה אחרונה מאת HR5, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש בשביל מישהו דלת אחורית של ג'יפ גלדיאטור שבין השנים 1972-1980. הדלת צריכה להיות במצב שניתן יהיה לשפץ אותה. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת HR5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
אודה על עצה ממי שבאמת מתמצא בזה. עשיתי היום (כן, בגשם) טיפול שנתי והכנה לטסט, ובדיעבד אמרו לי ששמו לי שמן מסוג 10W40 שנקרא "מקסיטק" של פז. זה שמן עם מרכיב סינטטי. המכונאי התעקש שזה שמן מצוין ושהוא שם אותו עכשיו לכל הענתיקות, ושזנח את "השמן הרגיל של פעם" (היה שם לי 20W50 רגיל, לא סינטטי). אני אומנם סומך עליו אבל זוכר שהזהירו אותי פעם לא לשים אפילו חצי סינטטי, ואני חושש שאגרום נזק למנוע. מדובר במנוע מקורי של GM משנת 1958, V8. האוטו נוסע כ-1,000 מייל בשנה. בנסיעה של 15 ק"מ חזרה הביתה לא הרגשתי מן הסתם שינוי כלשהו בנסיעה. להישאר עם השמן? לחזור ל-20W50? תודה לעונים רון
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כן כן... זה לא השרשור הנכון.. צריך להופיע בשרשור מכירה אבל בכל זאת, אולי מנהלי הפורום יאפשרו פרסום חריג http://www.mako.co.il/pzm-magazine/Article-d3ae664b1414b31006.htm ציטוט ממאקו: "למכירה: 44 מטוסי קרב מסוג "סקייהוק"יש לכם כמה מיליוני דולרים מיותרים? משרד הביטחון מציע למכירה את 44 מטוסי הסקייהוק (עיט) האחרונים שעדיין נמצאים בשירות מבצעי בחיל האוויר. במצגת שפורסמה ברשת מוצגים היתרונות של המטוסים, אשר שודרגו באמצעות טכנולוגיה ישראלית. את המטוסים מחליפים מטוסי אימון חדשים מתוצרת איטלקית"
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
כבר תקופה של בערך חצי שנה שהרדיאטור אצלי בג'יפ נוזל בחלק התחתון שלו, הנזילה בו נגיד שבטיול שטח של יום שלם הוא מעבד בערך בין 0.5 ל 0.75 ליטר סה"כ נכנס לרדיאטור הזה 20-22 ליטר מים ירוקים הוא בגודל של רדיאטור של משאית ! מקורי כמובן של הג'יפ (צבא ארה"ב הלכו על הכל שיהיה גדול בבלייזרים הצבאיים) שבוע שעבר אמרתי לעצמי שדיי כל פעם למלות את החוסר של המים (דרך אגב אין מכל עיבוי) אז הלכתי לפרק, ולפרק אותו זה פרוייקט הכוונה הוא שוקל טון! אחרי הפירוק הלכתי איתו לחבר שיש לו עסק לתיקון רדיאטורים בדקנו וואלה לא פעם אלה פעמיים בתוך ברכת מים קטנה תחת לחץ גבוה! ואני שוב מציין תחת לחץ גבוה ושום דבר בועה אחת לא יצאה מהרדיאטור. טוב אמרתי לעצמי נוזל הוא כןןן אבל בועות איןןן אז חזרתי וה…
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
אלטע זאכען אספנות 1 2 3 4
מאת gabyglazer- עוקב אחד
- 47 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
צולם השבוע בתל אביב
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 1 תגובות
- 736 צפיות
מועדון החמש מזמין למפגש חברתי ותצוגת רכבי אספנות בשבת בבוקר ברופין- 01.12.12 כל שבת ראשונה של חודש נפגשים בחניית תחנת הדלק 'פז' בצומת רופין (סמוך לצומת בית ליד), בין השעות 10:00-12:30. לחברי מועדון החמש הנחה של 10% על קניה בקפה "ארומה" , כנגד הצגת תעודת חבר מועדון החמש. לפרטים נוספים יש לפנות אל רכז מועדון החמש בשרון , אבי שרייבר, בטל' 5514465- 052. התצוגה פתוחה לקהל הרחב! בברכה, סמדר- מועדון החמש Tel:03 7318818 Fax:03 7319059 mailto:[email protected]
הודעה אחרונה מאת מועדון החמש, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 724 צפיות
שלום חברים, מאחר ואני מבלה בשבועות האחרונים ימים כלילות בחיפוש עקשני אחר חלקים לפנטיק האיטלקי שלי, רק טבעי היה ש"על הדרך" אנסה שוב את מזלי בחיפוש מקביל אחר חלקים חדשים לדרבי (דרבים...) שלי. כמו תמיד, החיים מזמנים לי הפתעות. באיביי ספרד נתקלתי במודעה למכירת בולמים אחוריים למונטסה (כן, אני יודע שזה לא דרבי....). לא יודע למה, אולי מתוך יאוש בגלל שלא הצלחתי למצוא בולמים אחוריים לדרבי בשום מקום אחר, שלחתי אל המוכר הודעת דוא"ל ושאלתי אולי במקרה יש לו גם בולמים לדרבי. ובכן, מסתבר שנפלתי על עורק זהב, באר נפט, מצבור גז, אראלה ממפעל הפייס עם ביקיני......לא יאומן. לא רק שהבחור נחמד ואדיב, לא רק שהוא יודע להשתמש בתרגומון מספרדית לאנגלית וגם קצת מנסה לכתוב לבד באנגלית (…
הודעה אחרונה מאת honda cx500, -
W124
מאת fatboy1340- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ליודע דבר וחובבי המותג! האם הובאו W124 4-MATIC לארץ? דיברתי עם בחור הטוען שיש בידו אחת כזו. רוצה למכור אותה. טרם ראיתי אותה מפאת חוסר זמן. עד כמה שידוע לי לא הגיעו לארץ פריטים מדגם זה.
הודעה אחרונה מאת gil gheler, -
- 2 תגובות
- 914 צפיות
היי, מאז שרכשתי את הרכב בקיץ , הבחנתי שהמים שאני שם נגמרים מהר מאוד (כמה ימים) וכל פעם אני ממלא, לפני חודש וחצי הרכב עבר בדיקת מים בלחץ ונמצאה נזילה מהמנוע, להערכתו של אבא שלי (מנהל מוסך בהווה ומכונאי זה שנים רבות) אין שום פתרון אחר חוץ מלפתוח את המנוע ולהתחיל לשפץ, לאחרונה גם ניסיתי לבדוק אופציה של התקנת מנוע מחברה אחרת (סובארו) אבל הבנתי שאין הדבר חוקי בארצנו, לכן השאלה שלי היא כזאת, איזה פתרונות אחרים קיימים כיום חוץ מפתיחת מנוע ושיפוץ שיסתכם בכמה אלפי שקלים טובים?
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, חבר ששמו אלדד, עולה חדש מצרפת (שנה בארץ, דובר עברית יותר טוב ממני..) קנה לאחרונה מוטו גוצי G5 V1000 שנת 1978 במצב טוב מאוד, ללא טסט. אלדד גם בזכרון יעקב והוא מחפש מוסך באיזור שלו או איזור המרכז שישמח לקבל את הגוצי אליו ליישור קו (טיפול שוטף וכו') והכנה לטסט. בכדי שגם אחרים אולי יוכלו להשתמש בהמלצות, נשמח אם תגיבו כאן תודה, ליאור, בשם אלדד.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מפגש שישי בצפוני בסימן חגיגות יומי הולדת, לניסים, לדרור, לשמוליק ולעבדכם הנאמן. תודה לכל המברכים והחברים שהגיעו לחגוג עימנו ביום גשום. כמובן לא שכחנו את חברנו למפגש - בני זהר, ובסיום מפגש חגיגות יום ההולדת, מרבית החברים הגיעו למחלקת השיקום, לבקר את בני ולאחל לו החלמה מהירה. בני מוסר ד"ש חם ולהתראות לכל חובבי שימור הרכבים ומורשת מוטורית.
הודעה אחרונה מאת Amotz, -
- 2 תגובות
- 926 צפיות
נוצרי אוונגליסטי משוודיה וערבי עשיר נפגשים בשדרות ירושלים ביפו. זו לא בדיחה, זה הסיפור על נסיבות יבואה של הרובר לארץ-ישראל בשנים 1946-1947. http://israelmotorindustry.org/rover-p2-israel
הודעה אחרונה מאת דרור, -
את הרכב ראיתי במגרש משטרתי, הרכב ככל הנראה פלסטיני (באמת שלא ידוע לי) ועל סמך זה נקרא לו חיבושית! אני מאמין שזה לא המוצר המוגמר ואין לי מושג למה ואיך הגיע למקום הזה, אני חייב לציין כי אני נגד הריסת חיפושיות לצורך כזה או אחר אך עם זה יש בה חן כלשהו או במה שהיא הייתה אמורה להיות. וכן ידוע לי שישנה בארץ אחת בסגנון.
הודעה אחרונה מאת MGB ROADSTER, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 866 צפיות
לפני ואחרי, שיפוץ שבוצע השנה על ידי נסים למכונית אנגליה רליאנט
הודעה אחרונה מאת sam1, -
זוכרים את ה127 שלי לפני השיפוץ?
הודעה אחרונה מאת צביקוש25, -
- 4 תגובות
- 795 צפיות
שלום לכולם במסגרת נסיעת עבודה לבריסל, ביקרתי בשתי אטרקציות לחובבי רכב: מוזיאון הרכב AUTOWORLD שכולל למעלה מ-250 מכוניות מתקופות שונות, וכן במפעל אודי שמייצר באופן בלעדי את הדגם A1 (ועל כך אכתוב בחלק אחר של הפורום). הנה כמה תמונות, נראה אם אתם מזהים את המכוניות, לכל אחת מהן ייחוד וסיפור מעניין.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום, מנוע אופנוע סוזוקי GS450 קירור אויר twin. לא מצליח להפריד את שני חלקי הבלוק. יש רעיונות או מישהו שיכול לעזור? תודה מראש, שאולי
הודעה אחרונה מאת R24, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
עבודה שבצעתי השנה לשיקום הרליאנט, ניסים 054-4857570
הודעה אחרונה מאת irork, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מי זוכר לפני כמה שנים מישהו צילם סוסיתא גלבוע 4 דלתות על קונטינר בנתניה אני לא מצליח למצוא את התמונה נדמה לי פורסם בענתיקות בדרכים מי יכול לעזור? תודה
הודעה אחרונה מאת A900, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 756 צפיות
הגשם והשקט הביאו איתם לנס ציונה 2 יפיפיות, האחת בכתום והשנייה באדום: הנה כבוד הרב מתעמק בסוגיית הקרביים של הגיורת:
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כל שאר המידות הן ב-IMPERIAL. החל בגודל הברגים והאומים קוטר פנימי INCH וכלה בנתוני קיבולת מע' הקרור (PINT) מיכל הדלק (IMP. GALLONS) מדי האוץ MPH . היצרנים המפוארים וגם היצרנים הברטיים האזוטריים ביותר של תחילת המאה השתמשו בשיטה המטרית לתאור נפח המנוע. מה גם שאמריקאים שהחלו את דרכם כקולוניה של בריטניה משתמשים במידה IMPERIAL לתיאור נפח המנוע CID עד אל תוך שנות השמונים חיפשתי בגוגל אך לא מצאתי תשובות מספקות או מבוססות על עובדות או מסמכים שניתן לגשת אליהם. מיותר לציין ששאלתי את כל מי שסביבי באנגליה ואיש לא ידע מדוע. גם לא כריס ג'ונסון איש RILEY ואסטון מרטין מושבע. אשמח לתשובות מבוססות המסתמכות על עובדות היסטוריות שניתנות לווידוא. בתודה רבה מראש …
הודעה אחרונה מאת lulisa, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צפונית לעיר אוקספורד, בליבה ההיסטורי של תעשיית הרכב הבריטית, שוכן לו לבטח מרכז מורשת הרכב (של הבריטים, כמובן). פרט למוזיאון יוצא מן הכלל, מרכז כנסים ומסלול ניסויים של לנד רובר ויגואר מעבר לגבעה, כולל המרכז גם חדר קריאה. מאחורי השם השבלוני הזה מסתתרות מיליוני מכוניות ומסחריות קלות שיוצרו ע"י קבוצת ליילנד לדורותיה. לא המכוניות עצמן, הן הלא החלידו לפני עשרות שנים, אבל הרישומים המפורטים שלהן - יצור ומשלוח - נמצאים שם ברובן. ומכיוון שברגעים אלו אני בדרכי למרכז, כדי לחקור את הרישומים של מכוניות הטריומף שנשלחו לישראל בשנות השישים, אני שמח להציע לבעלי הטריומף הישראליות את האפשרות לבדוק את ההיסטוריה המלאה של המכונית שלהם, בזמן שהיתה עדיין על אדמת בריטניה. אני מבטיח לחפש, לא…
הודעה אחרונה מאת A110, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שאלתי היא מה ממליצים בעלי הנסיון בפורום להציב דרך קבע בתא המטען למקרה של תקלה אופיינית ?
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
חוזר לאספנות
מאת דנידין22- 2 תגובות
- 716 צפיות
שלום שמי דניאל, אני חדש בפורום בעבר היו ברשותי רכבי אספנות, עכשיו חזרתי להתעניין. אני מעוניין לקנות רכב אספנות לשיפוץ (אם יש לכם הצעות אשמח לשמוע).
הודעה אחרונה מאת יניב רז,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 336 אורחים (הצג רשימה מלאה)