Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה של בערך חצי שנה שהרדיאטור אצלי בג'יפ נוזל בחלק התחתון שלו, הנזילה בו נגיד שבטיול שטח של יום שלם הוא מעבד בערך בין 0.5 ל 0.75 ליטר סה"כ נכנס לרדיאטור הזה 20-22 ליטר מים ירוקים הוא בגודל של רדיאטור של משאית !

מקורי כמובן של הג'יפ (צבא ארה"ב הלכו על הכל שיהיה גדול בבלייזרים הצבאיים)

שבוע שעבר אמרתי לעצמי שדיי כל פעם למלות את החוסר של המים (דרך אגב אין מכל עיבוי) אז הלכתי לפרק, ולפרק אותו זה פרוייקט הכוונה הוא שוקל טון! אחרי הפירוק הלכתי איתו לחבר שיש לו עסק לתיקון רדיאטורים בדקנו וואלה לא פעם אלה פעמיים בתוך ברכת מים קטנה תחת לחץ גבוה! ואני שוב מציין תחת לחץ גבוה ושום דבר בועה אחת לא יצאה מהרדיאטור.

טוב אמרתי לעצמי נוזל הוא כןןן אבל בועות איןןן אז חזרתי והרכבתי חזרה את הראדיאטור וכמובן שעל הדרך קניתי חתיחת גומי עבה וקשיח (בערך חצי ס"מ) מדדתי מידות חתכתי את הגומי הכקשיח שמתי איפה שצריך לשבת הרדיאטור (אני רק מציין שלפני זה היה שם ספוג עבה שאני שמתי לפני שנה כשעשיתי ניקוי לרדיאטור) בנוסף בכל צד שמתי שתי חתיכות של גומי רך הכנסתי והרכבתי את הרדיאטור, מילאתי את המים שהורדתי לפני הפירוק (יחסית המים הירוקים חדשים בני שנה של פרסטון דרך אגב) וככה השארתי הכל סגור עד לטיול הבאה בלי להניע ולבדק את הרדיאטור שהג'יפ מונע, חזרתי אחרי כמה ימים אני פותח את הרדיאטור ונעלו כל המים הירוקים שאני יזכיר רק 20-22 ליטר! אז שאלתי את החבר שיש לו את העסק של הרדיאטורים כדי להכניס אבקה שסותמת נזילות אז הוא אמר לי כן תכניס בקבוקון אחד לא יותר ציינתי שזה רדיאטור ענק לא של סיויק או של היילקס הוא שוב אמר לי תכניס רק בקבוקון אחד של האבקה שתיים זה יותר מידיי.

אז מה אתם אומרים האבקה הזאת שווה משהוא ?

קניתי אותה מחבר שיש לו עסק לדברים כאלה (חבר ממש טוב) שאלתי אותו דבר אחד: האבקה הזאת לא תסתום בטעות איזה מעבר מים במנוע אז הוא ענה לי לא ממש לא.

שורה תחתונה הנזילה לפי החשד שלי היא מאחת הצלעות קירור בחלק הכי תחתון של הרדיאטור ולא מצנור בקיצור למשהוא יש ניסיון עם האבקה הזאת ?

עוד דבר בארץ אין רדיאטורים כאלה איןןן ! ומפעל שנקרא רדיאטור הבשן שמספק למוסך שעבדתי בו (UMI) רדיאטורים, שאלתי אותם אמרו לי שהם יכולים לייצר רדיאטור כזה לפי דוגמא אבל המחיר ממש לא היה מוצכן בעיני 5000 ש"ח.

בארה"ב מצאתי שתי חנויות שקונים רכבים מצבא ארה"ב ומוכרים את החלקים שלהם בחנות אחת מוכרים רדיאטור כזה משומש כמובן ב $100 ובחנות השניה ב $125 אבל אתם יודעים מה כל הבאסה בשתי החנויות האלה...? לא המחיר הוא מצוייןןןןן הם חתומים בעסקם עם צבא ארה"ב שמותר להם למכור את החלקים שמורדים מרכבי צבא ארה"ב רק לאזרחי ארה"ב.

מצרף תמונה של האבקה (בגודל של כדור של רובה צייד) ולינק של חנות שמוכרת בול אותו רדיאטור כמו שלי ב $600 פי חמש משתי המשומשים והם נראים במצב חדש לפי התמונות שהמוכרים שלחו לי.

http://www.autopartsnetwork.com/catalog/1982/Chevrolet/K30/Cooling/Radiator/APDI/8010607/N-fs-A.html?filter=part

דייב

251120121501.jpg

פורסם

את האריזה שהראית לא מכיר.פעם , בלארקים ודו' , הייתי משתמש באבקה האמריקאית בקרטון מרובע קטן שעשתה את העבודה. הבעיה היתה שהיה סיפור להקפיד על ההוראות:- למלא האבקה בלי טרמו,לאט לאט, רק אחרי שהמים חמים וכאן היה הקץ' - מים לא מגיעים להיות ממש חמים בעמידה בסרק בלי טרמוסטט ,ואז היא לא נמסה טוב .באותם ימים מים לא עלו כסף - לא היו מים ירוקים. אז לא עלה לפתוח מחדש להחזיר טרמוסטט.

בדוק שהיא עובדת על כל נוזלי קרור.

פורסם

תכניס לחץ למערכת בזמן שהכל מורכב ותראה אם יש נזילה ומאיפה . ( יש כלי יעודי)

אם אתה עדיין מוצא דליפה מאזור הרדיאטור שלח אותו לתיקון

רוב הסיכויים שיצלחו לתקן את זה במקום להתעסק עם אבקות

נ.ב

הרדיאטור הזה לא כזה גדול

ויש למצוא אותו ב ין 100-300 דולר באינטרנט

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אתה תמיד יכול לנסות להזמין דרך ushops או שירות דומה

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
את האריזה שהראית לא מכיר.פעם , בלארקים ודו' , הייתי משתמש באבקה האמריקאית בקרטון מרובע קטן שעשתה את העבודה. הבעיה היתה שהיה סיפור להקפיד על ההוראות:- למלא האבקה בלי טרמו,לאט לאט, רק אחרי שהמים חמים וכאן היה הקץ' - מים לא מגיעים להיות ממש חמים בעמידה בסרק בלי טרמוסטט ,ואז היא לא נמסה טוב .באותם ימים מים לא עלו כסף - לא היו מים ירוקים. אז לא עלה לפתוח מחדש להחזיר טרמוסטט.

בדוק שהיא עובדת על כל נוזלי קרור.

תראה את האבקה קניתי מחבר כמו שרשמתי שיש לו חנות לחלקי רכב בעבר היה לו מוסך לרכב ומוסך לתיקון רדיאטורים ואגזוזים כרגע יש לו רק את החנות (הוא אוהב לטייל בחו"ל) ככה שאי אפשר לנהל שלושה עסקים מה שהוא אמר לי לעשות זה לצאת לטיול הבא שהרדיאטור יתחמם לטמפרטורת עבודה (80-90C) ורק אז להכניס את האבקה שתתערבב עם המים הירוקים ואז זה אמור לסתום את הדליפה המסתורית.

תכניס לחץ למערכת בזמן שהכל מורכב ותראה אם יש נזילה ומאיפה . ( יש כלי יעודי)

אם אתה עדיין מוצא דליפה מאזור הרדיאטור שלח אותו לתיקון

רוב הסיכויים שיצלחו לתקן את זה במקום להתעסק עם אבקות

נ.ב

הרדיאטור הזה לא כזה גדול

ויש למצוא אותו ב ין 100-300 דולר באינטרנט

קובי זה נבדק והנזילה מאחת הצלעות בחלק התחתון של הרדיאטור ובאזור הזה אי אפשר לתקן,

אני התכוונתי שמאוד קשה למצוא אחד כזה מקורי, יש באיביי מבחר לא קטן של רדיאטורים בערך באותם המידות ומאלומיניום זה אני יודע.

פורסם

ברדיאטור לא הייתי מתעסק, אם לא תקין מחליף או מתקן, אבל בשום פנים לא משתמש בחומרי "קסם",

לא נעים להיתקע בדרך בגלל רדיאטור שהתפוצץ או לגרום נזק למנוע, הנזק יהיה הרבה יותר יקר.

הרדיאטור שלך כנראה עייף ועשה את שלו, עדיף להחליף עכשיו, גם ככה תצטרך להחליף בקרוב.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

כמו שאמרו, הרדיאטור עייף, אתה תתקן את החור הזה, מחר יכול להתפוצץ במקום אחר.

כמה הרדיאטור שוקל?

אולי שווה לך לעשות קומבינה, אבל היא תעלה כסף ויש קצת סיכון.

לייבא אותה לאתרים כמו BUY2USA, הם מביאים לך כתובת בארה"ב, שולח לשם את המוצר, והם שולחים לך אותו לבית, לרוב עם שליח.

אבל רידאטור יעלה לך הרבה כסף המשלוח, יכול גם לעלות יותר מהרדיאטור עצמו.

אבל במידה וב2500 אתה מייבא רדיאטור במצב חדש, זה שווה. (חוץ מהסיכון).

פורסם

דייב שלום:

רשמת שהם מוכנים למכור רק לאזרח ארה"ב. האם הכוונה היא לאזרח ארה"ב שגר בארה"ב?.

אני שואל כי אני אזרח ארה"ב (שגר בישראל) ואשמח לעזור אם אוכל בכך שתזמין על שמי.

אבי.

פורסם

לא הייתי מתעסק באבקות, אתה לא יכול לדעת בוודאות את השפעות האבקה על מעברי ראש המנוע, טרמוסטט צנרת וכו'.

שפץ את הרדיאטור או החלף אותו.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

לגבי הרדיאטור, בהנחה והוא גדול כמו שציינת. שקלת לבטל את הצלע הספציפית שנוזלת?

לגבי החומר אוטם, אני אספר קוריוז נחמד. אני עובד בקניה (מזרח אפריקה), והיה לנו פה מחפר גדול של קטרפילר שהיו לו הרבה נזילות. ביטלו לו כמה צלעות. ועדיין היו כמה נזילות ממש קטנות. המקומיים בדרכי אילתור שלהם שמו בפנים אבקת מרק וזה הסתדר. הכלי דרך אגב עד היום עובד ככה..

כפי שציינתי, זה קוריוז. לא מומלץ לנסות בבית!! :)

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

אתה מבלבל אותי. בפתיחה, רשמת שהכנסתם (אתה והחבר) את הרדיאטור לאמבטיה ולא הייתה בועת אויר אחת כלומר, אין נזילות.

בתוגבה אחרי רשמת שהוא נוזל מחלקו התחתון מהצלעות התחתונות.

מה אם ככה התשובה הנכונה. אם הרדיאטור לא נוזל אז אין כזה דבר שמים הולכים לאיבוד. מערכת קירור היא מערכת סגורה ולא צריך להיות שום חוסרים. אם הרדיאטור תקין אז יכול להיות שהמשאבה נוזלת או המים חודרים לתוך תא השריפה או שפשוט הצינורות רקובים וישנה נזילה מאחד מהם.

לגבי רדיאטור משומש מחו"ל, מאיפה הביטחון שגם הרדיאטור שם לא נוזל? להזמין מחו"ל על שם אדם אחר זה ממש לא בעיה. להרבה אנשים כאן יש חברים שגרים שם. השאלה היא אם לשלוח דבר ענק שכזה ששוקל לפי טענתך טונה זה דבר משתלם?

לגבי החברה שמייצרת את הרדיאטורים לפי דוגמה. גם אני קיבלתי עצה לפנות אליהם בקשר לרדיאטור. גם לי נאמר שהם יכולים לייצר כל רדיאטור שאני חפץ בו במידה ואני אביא דוגמה אבל עד היום לא עשיתי זאת. אולי יום אחד כאשר אני אכנס יותר לעניין שיפוץ הרכב אני אעשה זאת. קח בחשבון שהם צריכים להשקיע זמן ומאמץ ליצור אב טיפוס. אם היית צריך 10 רדיאטורים בטוח שהיית מקבל מחיר יותר טוב. בכל מקרה, גם 5,000 שקל הם זולים כאשר אין לך ממש ברירה אחרת. אני צריך גומיה לשימשה הקידמית. רוצים על זה משהו כמו 170 יורו באירופה לפני משלוח לארץ. מאוד לא זול. מצד שני, אין עוד אף מקום בעולם שמייצר כאלה גומיות לחלון. אם צריך ואין ברירה אז אין ברירה.

בכל מקרה, אם אתה רוצה עזרה יהיה מוטב אם תפרסם לינק של מה שאתה צריך וככה יותר אנשים יבינו טוב יותר על איזה רדיאטור מדובר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...