Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף משופרת-שאלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחור קנה את הרכב והוא קיבל איתו "תוספות" ורוצה לדעת האם הם מועילות , בשביל מה התגובות הללו ? קצת לשנות את הגישה למשתמשים חדשים זה יואיל לכולם.

בניגוד ל90 אחוז מפה שמתייחסים בזילזול לבחור אני ינסה באמת לעזור.

שלום לפני כמה ימים קניתי גולף קופה שנת 2002 מנוע 2000 אני יודע שלגולף רגילה יש 115 כ"ס

אבל אצלי באוטו הוסיפו צ'יפ והורידו ממיר קטליטי......אז רציתי לדעת כמה כ"ס עכשיו יש לרכב ומה התאוצה שלו פחות או יותר מ-0-100 קמ"ש

1) במנוע אטמוספרי כמו שאמרו לך צ'יפ לא יכול לעזור כל כך כי אין הרבה מה לשנות במחשב ואף הצריכת דלק שלך יכולה לעלות עקב התעסקות לשווא, תוכל לערוך חיפוש בשביל להרכיב את המידע.

2) הורדת ממיר קטליטי ברכבים הללו לא יתן לך אפילו רבע כוח סוס ואין לך מה לחשוב שזה צעד נכון אלא להפך, אתה לא תעבור טסט ותזהם יותר את האוויר ולא תקבל תמורה בשיט!

3)לגבי פילטר פתוח, כן , הוא מוסיף רעש לדעתי אין טעם כי שוב או שהולכים על הכל או כלום.

התקנה של פילטר פתוח לבד לא תתיתן הרבה(כלום) .

מקווה שעזרתי , לילה טוב

כפיר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב להגיב לך כפיר,

למרות שאני לא המומחה בענייני שיפורים כאלה ואחרים אבל אני בטוח שאתה טועה ומטעה במקרה הזה בלי כוונה אבל בכל זאת .

צ'יפ כן משפר את ביצועי מנוע אטמוספירי, אבל ביחס מאוד קטן לשיפור שהוא נותן למנוע מוגדש. בדרך כלל במנוע לא מוגדש השיפור הוא בסדר גודל של 8-9% אם אני לא טועה .

הורדת ממיר קטליטי - לפי מה שהבנתי פעם בפורום כן עוזרת באיזה משהו אבל מצד שני הרכב שלך כבר לא יעבור טסט באופן "ישר" כי אחרי שנתון מסויים חייב להיות ממיר קטליטי ברכב - .

פילטר אוויר פתוח אכן לא "מעלה כ"ס" אבל הוא כן עוזר בדברים אחרים .

אני לא ארחיב בדיבורים כי עוד פעם זה לא התחום שבו אני הכי שולט , אחרים יאמתו את דבריי או יסתרו אותם אבל להגיד שאין הבדל משמעותי עם צ'יפ במנוע אוטמוספירי זה קצת יותר מידיי .

בכל מקרה פעם שנייה שאני קורא את ההודעה הזו שלך , השעה 6:15 ועדיין לא ישנתי אני מקווה שלא החטאתי משהו חשוב :p

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
חבל על הכסף מילא VR6 עם ציפ נותן שיפור די משמעותי אבל גולף 2000

אם הייתה מפרק את הכיסאות מאחורה היתה מקבל שיפור יותר יפה (עקב הורדת המישקל) אני תוהה אם קיבלת מהציפ והממיר 5 כוח סוס ביחד (כימעט ולא תרגיש הבדל בכוח )

לפחות תכניס פילטר פתוח הוא אמור להיות מורגש עם הציפ.

רז...

מנסיון - לא מוסיף כלום.

חבר שלי החליף תוכנת ניהול מנוע אצל אחד המתקינים הגדולים בגולף V6 שלו.

לא הורגש כלום, ההבדל היה פחות מ10 כ"ס מוצהר (אולי אפילו פחות בפועל) -

מדובר על פחות מ5% (שים לב אביר לבן! :smile:)

פורסם

כפיר, דבר אחד אתה קצת מטעה.......

הסרת ממיר, גם במנועים אטמוספריים, יכולה להביא לשינוי מורגש, בדמות עלייה קלה במומנט, וזה מהסיבה שהמנוע פולט גזים עם פחות מכשולים בדרך (בקיצור, נשימה קצת יותר טובה).

לגבי צ'יפ, במקרים מסויימים כן ניתן להעלות מעט הספק מנוע ע"י החלפת צ'יפ, וזה מהסיבה שיצרן הרכב בונה תוכנת ניהול מנוע שהיא פשרה בין אמינות-ביצועים-צריכת דלק, כשאתה שם צ'יפ שתוכנן להעלות ביצועי מנוע, אתה בעצם מוותר קצת על אמינות וצריכת דלק, ובכך מעלה ביצועים.

דבר נוסף לגבי צ'יפים,תתפלא, יש צ'יפים שיכולים לשפר לך את צריכת הדלק למרות שיפור בביצועים.

ברכבי מותקן צ'יפ ניהול מנוע שמצד אחד מותח מעט את רצועת הכוח, מצד שני צריכת הדלק שלי השתפרה עימו משמעותית מאז ההתקנה (לפני ההתקנה הייתי נוסע כ-400 ק"מ למיכל של 45 ליטר, היום אני נוסע כ-490 ק"מ למיכל,כמובן נסיעה מעורבת), השיפור הושג ע"י יצירת תערובת ענייה יותר בסרק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני חייב להגיב לך כפיר,

למרות שאני לא המומחה בענייני שיפורים כאלה ואחרים אבל אני בטוח שאתה טועה ומטעה במקרה הזה בלי כוונה אבל בכל זאת .

צ'יפ כן משפר את ביצועי מנוע אטמוספירי, אבל ביחס מאוד קטן לשיפור שהוא נותן למנוע מוגדש. בדרך כלל במנוע לא מוגדש השיפור הוא בסדר גודל של 8-9% אם אני לא טועה .

הורדת ממיר קטליטי - לפי מה שהבנתי פעם בפורום כן עוזרת באיזה משהו אבל מצד שני הרכב שלך כבר לא יעבור טסט באופן "ישר" כי אחרי שנתון מסויים חייב להיות ממיר קטליטי ברכב - .

פילטר אוויר פתוח אכן לא "מעלה כ"ס" אבל הוא כן עוזר בדברים אחרים .

אני לא ארחיב בדיבורים כי עוד פעם זה לא התחום שבו אני הכי שולט , אחרים יאמתו את דבריי או יסתרו אותם אבל להגיד שאין הבדל משמעותי עם צ'יפ במנוע אוטמוספירי זה קצת יותר מידיי .

בכל מקרה פעם שנייה שאני קורא את ההודעה הזו שלך , השעה 6:15 ועדיין לא ישנתי אני מקווה שלא החטאתי משהו חשוב :p

8% ?! זתומרת אם יש לרכב 100 כ"ס , הוא יקבל עוד 8 ?!

אני לא מבין אתכם אנשים... כוח סוס זה לא משהו שמוסיפים כלכך מהר..

צ'יפ אולי אולי יתן לך יותר דלק בסל"ד גבוה, מה שלא יתן הרבה חוץ מהרבה עשן שחור, ובערך סוס וחצי. למה? כי גם ככה המכונות החדשות האלו מתוכננות בצורה הכי טובה וחסכונית שהן יצאו מן המפעל..

לפותח השירשור, פעם אחת ולתמיד סדר:

1. צ'יפ לרכב ללא טורבו לא מוסיף כלום, אולי סוס אחד או שתיים

2. פילטר פתוח כנ"ל , אבל יש "רעש" נחמד מאוד של יניקה

3. אגזוז "לחץ" זה לאופנועים, אתה מדבר על "אגזוז פתוח" , גם הוא לא נותן כלום ..לרוב גם גורע עקב לחץ חוזר לא תקין, ועושה המון רעש, לפעמים יפה לפעמים מעפן

4. ממיר קטליטי נועד כדי שאנחנו נוכל לנשום כמו בני אדם ולא ללכת ברחוב עם מסכות אב"כ , ברגע שהורדת אותו אתה פולט יותר, וזה לרוב לא מוסיף כמעט כלום למעט רעש..

כללללללל התוספות הללו ביחד יתנו אולי 2-3 סוסים וגם זה ביום קריר שהיניקה בריאה. (ביום חם האוטו יסע פחות טוב אגב)

פורסם
מנסיון - לא מוסיף כלום.

חבר שלי החליף תוכנת ניהול מנוע אצל אחד המתקינים הגדולים בגולף V6 שלו.

לא הורגש כלום, ההבדל היה פחות מ10 כ"ס מוצהר (אולי אפילו פחות בפועל) -

מדובר על פחות מ5% (שים לב אביר לבן! :smile:)

לילה לבן .. לא אביר ;) בלי K :D

פורסם

אורן 16v כתב:

לרוב גם גורע עקב לחץ חוזר לא תקין

אתה יכול קצת להרחיב בנושא הזה , בשביל מה צריך להחזיר לחץ ?

אגב, היה לי אגזוז פתוח , וכשעברתי לאגזוז תקני עם מחיצות הרגשתי ירידה בכוח

(או שזה אפקט פסיכולוגי כי אין יותר רעש :? )

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
כפיר, דבר אחד אתה קצת מטעה.......

הסרת ממיר, גם במנועים אטמוספריים, יכולה להביא לשינוי מורגש, בדמות עלייה קלה במומנט, וזה מהסיבה שהמנוע פולט גזים עם פחות מכשולים בדרך (בקיצור, נשימה קצת יותר טובה).

לגבי צ'יפ, במקרים מסויימים כן ניתן להעלות מעט הספק מנוע ע"י החלפת צ'יפ, וזה מהסיבה שיצרן הרכב בונה תוכנת ניהול מנוע שהיא פשרה בין אמינות-ביצועים-צריכת דלק, כשאתה שם צ'יפ שתוכנן להעלות ביצועי מנוע, אתה בעצם מוותר קצת על אמינות וצריכת דלק, ובכך מעלה ביצועים.

דבר נוסף לגבי צ'יפים,תתפלא, יש צ'יפים שיכולים לשפר לך את צריכת הדלק למרות שיפור בביצועים.

ברכבי מותקן צ'יפ ניהול מנוע שמצד אחד מותח מעט את רצועת הכוח, מצד שני צריכת הדלק שלי השתפרה עימו משמעותית מאז ההתקנה (לפני ההתקנה הייתי נוסע כ-400 ק"מ למיכל של 45 ליטר, היום אני נוסע כ-490 ק"מ למיכל,כמובן נסיעה מעורבת), השיפור הושג ע"י יצירת תערובת ענייה יותר בסרק.

לך יש XSI , שהשקעת עליה לא קצת.....

אני מדבר בהודעה שלי אך ורק על ההשפעה של צ'יפ על הרכב של פותח השירשור (GOLF 2.0L).

אני באותה דעה , לא יוסיף ולא רבע כוח סוס...

פורסם
אורן למה האוטו יסע עם כל השיפורים האלה ביום חם פחות טוב?

כל אוטו, גם בלי שיפורים ..

האוויר דליל יותר שחם .. פחות דחוס ..

הסיבה שיש אינטרקולר למשל, הוא כדי לקרר את האוויר שהטורבו מוציא

פורסם
8% ?! זתומרת אם יש לרכב 100 כ"ס , הוא יקבל עוד 8 ?!

אני לא מבין אתכם אנשים... כוח סוס זה לא משהו שמוסיפים כלכך מהר..

צ'יפ אולי אולי יתן לך יותר דלק בסל"ד גבוה, מה שלא יתן הרבה חוץ מהרבה עשן שחור, ובערך סוס וחצי. למה? כי גם ככה המכונות החדשות האלו מתוכננות בצורה הכי טובה וחסכונית שהן יצאו מן המפעל..

אני הדגשתי שאני לא מומחה גדול לשיפורים אבל אני גם לא מדבר סתם בשביל להוסיף למונה- עובדה אני לא ממש כותב הרבה .

בכל מקרה פעם אחרונה שביקשו ממני לבדוק כמה צ'יפ טוב יכול להוסיף כוח למנוע ללא טורבו היה באזור ה 8% לפי בדיקה שעשיתי ..

אחרי ההודעה שלך בדקתי שוב באתרים שבהם בדקתי פעם ואני אצטט משם :

Superchips

"Non Turbo (normally aspirated engine) cars

Superchip's re-mapping of the on board computer gives up to 10% more power. Other annoying traits such as hesitation and poor throttle response, that can occur on computer-controlled cars, are eliminated making the car more lively and responsive. This makes in-town driving a pleasure, requiring less gear changing with a smooth and progressive engine response."

יש גם את Powerchipsב יחס לגולף 2 ליטר לא מוגדשת

עריכה , ההעתקה המלאה לא יוצאת טוב אז הנה חלק

original horsepower

115 hp

6000 tr/min

hosrepower with powerchips

129 hp

6000 tr/min.

בכל מקרה ממש אני רואה זה כן משנה ומבדיקה חוזרת אני לא ממש חוזר בי שזה כן משנה, אם יש איזה משהו שאולי פיספסתי אז עוד הפעם הסבר יתקבל בברכה .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
אורן למה האוטו יסע עם כל השיפורים האלה ביום חם פחות טוב?
כשהאויר קר הוא דחוס. בכל נפח נתון של גז יש יותר מולקולות חמצן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רזמל, טמפ' משפיעה בצורה דומה על מנועים מקוריים לגמרי או על מנועים משופרים.

אורן ידידי ההצהרה הבאה שלך -

לפותח השירשור, פעם אחת ולתמיד סדר:

1. צ'יפ לרכב ללא טורבו לא מוסיף כלום, אולי סוס אחד או שתיים

2. פילטר פתוח כנ"ל , אבל יש "רעש" נחמד מאוד של יניקה

3. אגזוז "לחץ" זה לאופנועים, אתה מדבר על "אגזוז פתוח" , גם הוא לא נותן כלום ..לרוב גם גורע עקב לחץ חוזר לא תקין, ועושה המון רעש, לפעמים יפה לפעמים מעפן

4. ממיר קטליטי נועד כדי שאנחנו נוכל לנשום כמו בני אדם ולא ללכת ברחוב עם מסכות אב"כ , ברגע שהורדת אותו אתה פולט יותר, וזה לרוב לא מוסיף כמעט כלום למעט רעש..

כללללללל התוספות הללו ביחד יתנו אולי 2-3 סוסים וגם זה ביום קריר שהיניקה בריאה. (ביום חם האוטו יסע פחות טוב אגב)

היא פשוט קשקוש. ממש ככה.

אתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר אז כדאי שתפסיק :?.

בוא נעשה סדר בדברים אחת ולתמיד -

1. צ'יפ משפיע על כל מנוע בצורה אחרת.

מנועים מוגדשים בד"כ מושפעים יותר משינויים במערכת ניהול המנוע ממנועים אטמוספריים.

הסיבה לכך פשוטה מאוד - מנוע מוגדש הוא למעשה מנוע "מוכפל נפח" (לאו דווקא X2, זה כבר תלוי במגדש), מן הסתם ככל שנפח המנוע עולה כל שינוי ייגדל בהתאם.

מכאן ועד להגיד שמנועים אטמוספריים לא מקבלים שינויים במערכת ניהול המנוע?!

סלח לי על חוסר העדינות, זה פשוט שטויות במיץ גרביים.

ובדיוק כמו שיש מנועים אטמוספריים שייקבלו גדישה יותר באהבה מאחרים כך גם שינויים בניהול המנוע - יש מנועים שייצרו יותר כוח אבל כולם ייצרו יותר כוח בהנחה שמי שתכנת את הצ'יפ יודע מה הוא עושה.

2. בדיוק כמו הצ'יפ, גם הפילטר הפתוח ישפיע על כל מנוע בצורה אחרת.

יש מנועים שמערכת היניקה שלהם פשוט זוועתית והחלפה של הפילטר והצנרת תגרור עימה תוספת כוח משמעותית למדי, יש כאלו שמערכת היניקה שלהם תוכננה היטב מהחברה ולכן תוספת של פילטר פתוח וצנרת לא בהכרח תוסיף כוח, יצא לי לראות גם כמה מכוניות שאיבדו איזה סוס או שניים כתוצאה מהתקנה מסוג זה.

3. נחש מה עובד בדיוק אותו הדבר כמו הצ'יפ והפילטר?

וואלה ניחשת. מערכת הפליטה.

מה שכן, במערכות פליטה השיפור הוא בד"כ יותר ודאי מאשר בהתקנה של פילטר פתוח, להוציא מנועים סופר ספורטיביים כמו זה של ה-S2000 לדוגמא שמגיע עם מערכת פליטה מתוכננת היטב.

גם ב-S2000 אגב, הורדה של הממיר תגרום לשיפור בגודל האורווה. בדוק. על דיינו.

4. שיפור זה כן.

אני עדיין תומך בהשארת הממיר על הרכב למטרות ניקיון האויר שאנחנו נושמים.

מה שכן, בדיוק כמו שאנחנו עושים עם כל מי שמחליט לבלבל את המוח סתם בפורום לאנשים על דברים שהוא לא יודע, אני מודיע חגיגית שאני מתחיל למחוק הודעות של BS באופן חד צדדי.

מוטי

פורסם
רזמל, טמפ' משפיעה בצורה דומה על מנועים מקוריים לגמרי או על מנועים משופרים.

העובדה שציינתי מתקיימת בטבע. ברור שהיא משפיעה על כל מנוע, אתה חדש פה ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...