Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיגרה או אימפרזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהשאלה היא קצת מוזרה.... ושאילו שתי מכונויות מקטגוריות שונות אבל...

אני מחפש רכב בסביבות ה50 K, לא נוסע יותר מידי קילומטרים אבל מחפש להנות מכל אחד מהם

ההתלבטות שלי היא בין ספורטיבית קטנה כמו הטיגרה לבין משפחתית אמינה ומרווחת עם קריצה של ספורטיביות כמו האימפרזה

מה אתם אומרים?

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

הטיגרה אינה ספורטיבית. היא מבוססת על האופל קורסה.

לאמפרזה אין קריצה של ספורטיביות. היא עוצמת את שתי העיניים.

שתי המכוניות שאתה שואל לגביהן שונות מאוד, והשיקולים בינהן אינדבידואליים בהתאם לדרישותך מהרכב.

מידע על כל אחת מהן בנפרד (קשה לי להאמין שתמצא שרשור שעוסק בהשוואה בינהן) תוכל למצוא אם תשתמש במנוע החיפוש.

לא הייתי רוצה להקשות עליך, אבל אם אתה מתלבט בין טיגרה לאימפרזה כדאי שתוסיף למשוואה גם טויוטה לאנד-קרוזר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הטיגרה למרות צורתה הספורטיבית ולמרות שבגירסת ה-1.6 ידנית, היא מתנהגת כמו אחת והביצועים שלה אכן טובים, היא אינה רכב ספורטיבי. גם הסובארו אימפרזה אינה רכב ספורטיבי אם כי רכב משפחתי. ותתקנו אותי אם אני טועה.

אם כבר אתה מתלבט בין 2 מכוניות אלו? אני הייתי הולך על הסובארו (טעם אישי הייתי אומר).

פורסם
אני יודע שהשאלה היא קצת מוזרה.... ושאילו שתי מכונויות מקטגוריות שונות אבל...

אני מחפש רכב בסביבות ה50 K, לא נוסע יותר מידי קילומטרים אבל מחפש להנות מכל אחד מהם

ההתלבטות שלי היא בין ספורטיבית קטנה כמו הטיגרה לבין משפחתית אמינה ומרווחת עם קריצה של ספורטיביות כמו האימפרזה

מה אתם אומרים?

- הטיגרה היא היפה מבין השתיים, פחות שימושית בגלל הצורה (והגודל). כמו שרז ציין היא מבוססת על הקורסה, והתוצאה בהתאם - לטוב ולרע. אין בנהיגה בה שמץ של ספורטיביות, אבל מצד שני היא אמורה להיות יותר זולה לאחזקה (דלק,בלאי..).

- האמפריזה היא יותר הארד קור, ספורטיבית עד הסוף, מענישה אותך בנוחות, רעש, צריכת דלק/צמיגים/קלאצ'ים... גם הביטוח שלה יותר יקר. אההה , והי סדאן עם כל היתרונות והחסרונות.

** אישית, לא היה לי את שתיהן, אבל אני מכיר אותן טוב מאוד (חברים). הטיגרה פחות אמינה בגרסת ה 1.6 מה 1.4 (שוב מנוע ECOTEC). האמפריזה יקרה לאחזקה , אם תוכל לנהוג בה במתינות (מי יכול!!!) תוכל להגיע לצריכת דלק נורמלית, אחרת תיפרד מ 2000 ש"ח (כל חודש) רק על דלק. חוץ מדברים עם בלאי טבעי (שוב צמיגים/קלאץ'..) , המנוע שלה יחזיק מעמד יפה בלי שיפורים ועם טיפול מסור.

בהצלחה, גימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
- הטיגרה היא היפה מבין השתיים, פחות שימושית בגלל הצורה (והגודל). כמו שרז ציין היא מבוססת על הקורסה, והתוצאה בהתאם - לטוב ולרע. אין בנהיגה בה שמץ של ספורטיביות, אבל מצד שני היא אמורה להיות יותר זולה לאחזקה (דלק,בלאי..).

- האמפריזה היא יותר הארד קור, ספורטיבית עד הסוף, מענישה אותך בנוחות, רעש, צריכת דלק/צמיגים/קלאצ'ים... גם הביטוח שלה יותר יקר. אההה , והי סדאן עם כל היתרונות והחסרונות.

** אישית, לא היה לי את שתיהן, אבל אני מכיר אותן טוב מאוד (חברים). הטיגרה פחות אמינה בגרסת ה 1.6 מה 1.4 (שוב מנוע ECOTEC). האמפריזה יקרה לאחזקה , אם תוכל לנהוג בה במתינות (מי יכול!!!) תוכל להגיע לצריכת דלק נורמלית, אחרת תיפרד מ 2000 ש"ח (כל חודש) רק על דלק. חוץ מדברים עם בלאי טבעי (שוב צמיגים/קלאץ'..) , המנוע שלה יחזיק מעמד יפה בלי שיפורים ועם טיפול מסור.

בהצלחה, גימי.

נראה לי שהוא התכוון לאימפרזה 1.6 רגילה ומשעממת! שהיא ממש לא הארד קור ולא נעליים.
פורסם
-

בהצלחה, גימי.

איזו אימפרזה הארד קור הוא יכול להשיג ב 50K? :roll:

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

חידוד:

התכוונתי לטיגרה 1.4 ידנית (בערך מודל 98 ) למול האימפרזה 1.6 היותר משעממת

אבל כמובן שאני מתכוון לשפץ את מה שאני אקנה (מה לשפץ בדיוק - זה כבר תלוי בתקציב...)

מסכים איתכם שהאימפרזה יותר משעממת אבל אין לי שום כוונה לחקות איתה את "מהיר ועצבני"

סתם להינות מנהיגה

אז אתם ממליצים יותר על הטיגרה? אולי יש לכם רעיון לרכב אחר במחיר הזה?

פורסם

מה זה בשבילך "הנאה מנהיגה"?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הטיגרה פחות אמינה בגרסת ה 1.6 מה 1.4 (שוב מנוע ECOTEC)

שני המנועים בשתי הגרסאות הם מנועי ECOTEC V16. (נחשבים כמנועים אמינים ואיכותיים)

הסיבה כי ה-1.6 פחות אמינה מאחותה ה-1.4 נעוצה בסיבה כי ה-1.6 מגיעה עם גיר ידני בלבד.

אותם הנהגים הקונים מכונית זו מאמינים כי גיר ידני מזכה אותם ב"מכונית ספורטיבית" ופשוט שוחקים את המכונית = בלאי מוגבר = אמינות פחותה.

לגופו של עניין, הטיגרה היא רכב יחודי ואמין, חסרונותיו היחידים הם מושבים קטנים מאחור ואלטרנטור עדין.

.

פורסם

בתקציב של 50K יש לך הרבה אופציות ספורטיביות.. 306 על גרסאותיה הספורטיביות, אפילו אולי אפשר למצוא פונטו ספייס HGT 01 אם להוסיף טיפה.

פורסם

אתם בטח תתעצבנו..... אבל לצרפתיות אני לא כ"כ רוצה להתקרב.... יש לי ניסיון ממש לא טוב איתן

אם אני צריך להגדיר הנאה מנהיגה: תגובות מהירות של תיבת ההילוכים (אני לא פוסל את הגיר הידני, אבל מעדיף אוטומט- בדיוק מהסיבה הזו של הבלאי), היגוי מדוייק (הכי חשוב!), תחושה של אחיזת כביש טובה וכאלה... בעיקר אוטו שייתן לי להרגיש את הכביש

לדוגמה: השבוע עשיתי סיבוב על קדילק STS ונגעלתי.... אני יודע שבאוטו של חצי מליון שקל אני אמור להרגיש בעננים אבל ממש לא.... הרגשתי כמו בן 200! הנסיעה יותר חלקה מישיבה בבית מול הפלייסטיישן! מה כיף בזה??

הסיבה העיקרית שסימנתי את הטיגרה הייתה מנוע ECOTEC, בגלל האמינות והיציבות

פורסם

איזה יציבות יש כבר לטיגרה? זאת הרי קורסה בתחפושת..

כנ"ל אימפרזה משפחתית ומשעממת.

תיבה אוט' בדרך כלל תיהיה פחות אמינה מתיבה ידנית! והתגובות בידני יהיו תמיד יותר מהירות ואתה תיהיה בעל השליטה!!

ההשקפה שלך על ספורטיביות קצת תמוהה...

פורסם

ממש לא

לטיגרה גוף נמוך ובסיס גלגלים יחסית רחב מה שעושה אותה יותר יציבה מהקורסה עליה היא מבוססת.

"תיבה אוט' בדרך כלל תיהיה פחות אמינה מתיבה ידנית!" מניסיון- ממש אבל ממש לא.

וכשכתבתי שאני מחפש תגובות מהירות התכוותי לתיבה אוטומטית. אני עדיין מעדיף את הידנית אבל את האוטומטית אני לא פוסל- אני שואל את חברי הפורום אם לתיבה האוטומטית יש תגובות מהירות או שהיא עייפה כמו באיזו משפחתית קוראנית (אני כרגע נוהג בלנטרה, ס-י-ו-ט)

אני לא ילד בן 18 חודשיים על הכביש ואין לי נטיות לרייסים סטייל "מהיר ועצבני".

אני מחפש אוטו נח ושלא ייתן לי להרגיש כמו זקן בן 80... לזה הכוונה ב"ספוטיביות"....

פורסם

בסיס גלגלים אם כבר הוא ארוך ולא רחב, בסיס גלגלים הוא לאורך הרכב! לא לרוחבו.לגבי היציבות והתיבה האוט' ניתן לעוד אנשים להגיב..

פורסם

ומה עם אלפא 33? קצת יותר ישנה אבל זה משאיר לי כסף להשקיע בה קצת....

• תוכן חדש...