Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת מה הסיבה לכך שרכב ידני מאיץ יותר מאוטומטי,הרי שבידני יש מין השהייה כמחליפים הילוך מה שאין באוטומטי.

סיבות?

פורסם

באוטומט יש ממיר מומנט.

הידני בדרך כלל ההילוכים יותר קצרים ויש לפחות 5 (קדמיים) כיום. באוטומט זה משתנה.

*DSG - יותר מהר מידני. למה ? כי התיבה בעלת שני מצמדים מה שאומר שכאשר נגיד אתה בהילוך 2 התיבה כבר "מכינה" את ההילוך ה-3.

Veni Vidi Vici

פורסם

DSG = רובוטי, לא "אוטומאטי".

בכל מקרה - הזינוק מהיר יותר מול הגיר הידני מכוון ש:

1. אין אובדן כוח בהעברת הילוך (שני מצמדים)

2. יחסי העברה קצת יותר קצרים

פורסם

DSG מעביר הילוכים יותר מהר מגיר ידני.

למשל דוגמא גולף gti החדשה עם גיר רגיל עושה 0ל100 ב7.1 ובDSG ב 6.9.

למרות שרוב מי שיקנה את האוטו הזה יקנה את הגרסה הידנית.

יוגב

פורסם

יוגב R:

לא בטוח שהרוב יקנה ידני...

Gibsonlp:

לא היה לי זמן לפרט בהקשר של DSG. (התגובה נכתבה בזמן עבודה).

בכל מקרה הסברת את זה מצוין. :mm_yeah:

Veni Vidi Vici

פורסם

ברוב המקרים גיר אוטומטי מול גיר ידני יהיה איטי יותר בהשוואה ישירה (אותו הרכב בדיוק, רק גיר שונה). במכוניות רגילות, כמו 1.6 או 2.0 ל' סטנדרטיות, ההבדלים יהיו מוחשיים יותר גם בגלל השפעתו הגדולה של ממיר המומנט (שבעצם מחליף את הקלאץ', באופן מסוים), גם בגלל מיעוט ההילוכים (לרוב 4 מול 5) וגם בגלל אורכם (אפילו אם יש 5 מול 5 ההילוכים בגיר האוטומט ארוכים יותר לרוב).

ככל שהמכונית יותר מתוחכמת וחזקה כך הגיר האוטומטי "מפריע" פחות לתאוצה. אבל עדיין כשמדובר באוטומט יש לו חסרון אוטומטי ( :wink: ) בדמות הממיר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אבל רגע רוני, היתה פה טענה שגיר AL4 של סיטרואן נועל ממיר לגמרי מהילוך שני ומעלה, מה ההשפעה של העניין? האם מאותו רגע שהוא ננעל הוא מאיץ ללא מפלי כח על הממיר?

פורסם
...

למרות שרוב מי שיקנה את האוטו הזה יקנה את הגרסה הידנית.

יוגב

וחבל,

הDSG מספק לי הנאה מטורפת גם מול גיר ידני, השילוב של גיר רובוטי מתוחכם כ"כ עם מניפות מאחורי ההגה שמאפשרות שתי ידיים על ההגה כל הזמן פשוט מעלה בי חיוך כל פעם מחדש.

לוקח קצת זמן להתרגל למניפות, גם בנסיעת מבחן לא מבינים כמה זה שימושי ונוח.

זה מאוד מתסכל אותי לדעת שהרכב הבא שלי (כנראה הנ(אע)ה אחורית בווארית אטמוספרית עם 6 צילינדרים ויותר מ300 כ"ס...) לא יהיה עם DSG אלא ידני (הSMG לא בא בחשבון, ניסיתי, מאכזב).

...

לא היה לי זמן לפרט בהקשר של DSG. (התגובה נכתבה בזמן עבודה).

בכל מקרה הסברת את זה מצוין. :mm_yeah:

אחרי 70,000 ק"מ עם DSG וקריאת אין ספור מאמרים - חסר לי שלא ;)

תודה על המחמאה.

פורסם
אבל רגע רוני, היתה פה טענה שגיר AL4 של סיטרואן נועל ממיר לגמרי מהילוך שני ומעלה, מה ההשפעה של העניין? האם מאותו רגע שהוא ננעל הוא מאיץ ללא מפלי כח על הממיר?
שאלה טובה.

יכול להיות שגם כשהממיר נעול, איבוד ההספק בתמסורת האוטומטית (גלגלי שיניים פלנטרים) גדול יותר, אני לא מתחייב על זה.

בנוסף, הילוך ראשון מהווה חלק חשוב בזינוק מ 0-100 ובו הממיר לא נעול. במעבר לשני הממיר לא ננעל מיד אלא רק לאחר שניה-שתיים. ממיר לא נעול גם גורם לסל"ד להגיע לקו האדום , (נניח 6500 סל"ד), כאשר המהירות נניח 60 קמ"ש. עם ממיר נעול, רק ב 65 קמ"ש היית מגיע לאותם 6500 סל"ד. הממיר מכריח את הרכב להעביר הילוך מוקדם יותר מאשר המהירות התאורטית אליה מסוגל ההילוך.

כמו כן, סיבות נוספות לתאוצה איטית יותר:

* אין אפשרות להעלות סל"ד לפני הזינוק

* יש תיבות ממוחשבות שמנתקות לרגע את כוח המנוע בזמן החלפות הילוכים (לעידון ההחלפות), וכך מאבדות כמה עשיריות שניה.

* משקל הרכב גדול ב3% בערך.

בסה"כ ההבדל בין ידני 5 לאוטומט 4 הוא בסביבות 20% לזמן ה 0-100.

לדעתי הסיבה המשמעותית ביותר הם יחסי ההעברה הארוכים משמעותית באוטומט. ברכבים חזקים מאוד, יכול להיות שלא יהיה הבדל גדול בתאוצות בין ידני לאוטו', עקב קושי של הידני להעביר כוח כה רב לכביש.

גם בגיר רגיל אפשר לבזבז פחות זמן בהחלפות אם לא מרפים מהגז. כך נאגרת אנרגיה בדמות סיבובי מנוע, באותו זמן שהאוטו מפסיק לרגע להאיץ. האנרגיה משתחררת במכה כשמשחררים את הקלאץ' בהילוך הבא. - כמובן שיטה זו מאוד לא מומלצת, אבל אין לי מושג אם יצרני הרכב משתמשים בה כדי ליפות את הנתונים.

פורסם
* אין אפשרות להעלות סל"ד לפני הזינוק

לא ממש..... אני דווקא זוכר ימים פרועי חוק בהם הייתי מכניס ב6000 סל"ד לדרייב באפלאוז (של הקיבוץ)... וזה היה דווקא משמעותי ביותר.
  • תוכן חדש...