Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזל טוב למאזדה שלי...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד שלום

אני קודם כול מקפיד לטפל ברכב לפי הוראות היצרן,אבל לצערי בארץ הייבואן ממציא טיפולים ומקצר את מירווח הטיפולים לחלקים שונים.

ככה שניסיון והגיון בריא בתוספת המלצות יצרן אני מחליט מה לעשות.

דוגמא

היצרן VW ממליץ להחליף רצועת טיימניג אחרי 120K ללא איזכור ולא במילה אחת הגבלה של מספר שנים או החלפת משאבת מים.

שאלתי את הייבואן בארץ כול כמה קילומטר יש להחליף את רצועת התיזמון נאמר לי 60K אחרי שנה נאמר לי 90K והיום הם נצמדו להוראות יצרן 120K וזה תלוי איזה איש שירות אתה שואל.

איך הם הגיעו להמלצה הזו ?

הטכנאים של הייבואן בארץ בדקו והחליטו שאחרי 3 שנים יש להחליף רצועה (איזה טכנאים בדיוק).

בסופו של דבר החלפתי את הרצועה בגולף שנת 2000 לאחר 5 וחצי שנים !!.

האמת שמרתי אותה למזכרת היא נראית כמעט חדשה.

בסיפור של קטלני+בני אני סומך על השיפוט המקצועי שלהם.

גם אם אני הייתי מבקש את חוות דעתם וגם שלך דוד הייתי שוקל בכבוד ראש את דעתכם המקצועית (לחיוב).

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,בילבלוך,ובילבלתנו. :roll:

זאת ההוכחה שצריך להיצמד להוראות יצרן,ולא להוראות ייבואן.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הוראות יצרן גם אומר להחליף בפג'ו שמן מנוע כל 30K

כמה ק"מ אתה חושב שיעשה מנוע כזה אם יחליפו לו שמן כל 30K

עזוב אותך שטויות!!!

אם אין צורך להחליף אז לא נוגעים מה גם שאין כמו מקורי....

פורסם

בפירוק טיימינג :

דעתי האישית בלבד בלי קשר לרשום בפיסקה השנייה : יש דברים שכן כדאי להחליף למשל מחזירי שמן. במשאבת מים לא הייתי נוגע אם אין ממנה נזילה. אני יודע שבדגמי מאזדה, הזעה ממחזירי שמן אינה קריטית ואיבוד שמן כלל לא יורגש במידה ומחזיר שמן התבלה).

אני אגיד לכם איך העניינים עובדים במוסכים ממקור ראשון. אנחנו פותחים את טיימיניג, רואים לא נוזל, לא מחליפים. לא משאבת מים ולא מחזירי שמן. רק במידה וישנה בעייה של נזילה או הזעה, אנחנו מודיעים ללקוח וממשיכים בטיפול רק לאחר אישורו.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
הוראות יצרן גם אומר להחליף בפג'ו שמן מנוע כל 30K

כמה ק"מ אתה חושב שיעשה מנוע כזה אם יחליפו לו שמן כל 30K

עזוב אותך שטויות!!!

אם היצרן החליט שצריך להחליף כל 30K, כנראה ש:

הוא הצליח לתכנן מראש את המנוע בצורה יותר יעילה,

פינוי חום יותר יעיל, מעברי שמן יותר יעילים, טיב שטח הבוכנות יותר טוב, חומרים יותר יקרים, שימוש במכונות CNC יותר חדשות ומדוייקות, יכול להיות שהוא החליף מהנדסים ליותר חכמים! כל זה מאפשר לו לאפשר לך להחליף שמן כל 30K בלי לעשות נזק למנוע, אבל ישראלים כמו ישראלים, יותר חכמים מכולם, ואז דואגים לדווח לנו בפורום שהדבר מסוכן למנוע...

למה אתה לא עובד אצל היצרן? לך תגיד לו שזה מסוכן למנוע.

פורסם

לא חכמולוג ולא כלום פשוט יצא לי לעשות לחבר מהשכונה שיש לו 307 חדשה ועשיתי לו החלפת שמן שהאוטו היה על 32K וכאב לי הלב שראיתי איך נראה השמן שיצא מהמנוע... לא חכמולוג ולא כלום... היצרן תמיד יגיד לך דברים מינמליים כדי לחסוך עלויות

פורסם
לא חכמולוג ולא כלום פשוט יצא לי לעשות לחבר מהשכונה שיש לו 307 חדשה ועשיתי לו החלפת שמן שהאוטו היה על 32K וכאב לי הלב שראיתי איך נראה השמן שיצא מהמנוע... לא חכמולוג ולא כלום... היצרן תמיד יגיד לך דברים מינמליים כדי לחסוך עלויות

צר לי לאכזב אותך, אך אם אתה מצפה ששמן יהיה זהוב לאחר ק"מ נסיעה, אתה תופתע שלא.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אם היצרן החליט שצריך להחליף כל 30K, כנראה ש: טיב שטח הבוכנות יותר טוב.
תופתע לדעת שטיב פני השטח של הרינגים והצילינדר נוטה להגיע לטיב שטח אופייני בין אם אתה מתחיל משטח מלוטש מאד ובין אם אתה מתחיל משטח יחסית מחוספס (יחסית, ארז, לא שרוט והרוס).

זו גם הסיבה שיצרנים מתחילים מטיב שטח נמוך במעט מטיב השטח המושג לאחר הרצת מה, כי זה זול יותר, ואין כל קשר לטיב מכונות העיבוד השבבי.

סוג החיוץ של השמן משפיע מאד על טיב השטח שיושג אחרי זמן מה, וככל שחוזק שכבת הגבול גבוה יותר, כך יהיה טיב השטח גבוה יותר.

אין ספק שתנאי התיפעול של הרכב משפיעים על בלאי השמן.

הוראות ההחלפה של 30000 ק"מ אינן תלויות גם בזמן שחלף מההחלפה הקודמת ובתנאי התפעול, גם ע"פ הוראות היצרן והיבואן?

יוסי

פורסם

למרק:

התגובה שלי התייחסה לדבריו של ארז על כך שאורך חיי השמן במנוע תלוי בטיב הדיוק בעיבוד השבבי של הבוכנות, הצילינדרים וכדומה, וזה לא נכון. זו אמירה כללית מדי שאיננה משקפת את המנגנונים הפועלים במנוע.

הסברתי שטיב השטח (מיקרו חיספוס) של דופן הצילינדר ופני הרינג תלויים באופי העבודה של המנוע, בסוג השמן במנוע וכדומה, וטיב שטח זה נוטה להגיע לרמת חיספוס אופיינית בין אם מתחילים מצילינדר מלוטש מאד ובין אם מתחילים מצילינדר יחסית מחוספס.

כדי לחדד, שטח מחוספס יחליק את עצמו ושטח מלוטש יחספס את עצמו כך שלאחר זמן טיב השטח יהיה זהה.

לכן יצרני המנועים מתחילים משטח מעט יותר מחוספס מטיב השטח האופייני הסופי, והמנוע מלטש את עצמו תוך עבודה לערך האופייני - זה זול יותר מליטוש ראשוני גבוה.

אמרתי עוד שחיספוס פני השטח מותנה במידת החיוץ - כושר ההפרדה - של השמן בו משתמשים. בשמן מנוע הניצמד היטב למתכת ומצפה אותה, המקומות הגבוהים הבולטים מבעד לשכבת השמן יהיו מעטים ו'יתגלחו' (יוסרו) עם עבודת המנוע, כך שטיב השטח ישתפר בהדרגה. אם השמן לא מסוגל לשאת עומס כלומר להפריד ביעילות בין החלקים המשתפשפים זה בזה יווצר מגע מתכתי ואז יש נקודות של ריתוך בקר המסירות וקורעות חומר מצד אחד, וחלקו נצמד לחלק הנגדי. התוצאה היא חיספוס יותר גס ושחיקה של פני השטח, שעם הזמן מגדילה את המירווחים וכדומה.

מנגנון זה הוא הסיבה לכך שכשעוברים לשימוש בשמן מתאים, מלוא השיפור בביצועי המנוע ובצריכת הדלק מושג רק לאחר זמן מה, ולא מיידית, וזאת בנוסף ליכולת המסה האופיינית למשל לשמן סינטטי, שאורך זמן עד שהיא מצליחה לנקות ולשחרר רינגים תפוסים מפיח וכדומה.

יוסי

פורסם

פינוי חום יותר יעיל, מעברי שמן יותר יעילים, טיב שטח הבוכנות יותר טוב, חומרים יותר יקרים, שימוש במכונות CNC יותר חדשות ומדוייקות, יכול להיות שהוא החליף מהנדסים ליותר חכמים! כל זה מאפשר לו לאפשר לך להחליף שמן כל 30K בלי לעשות נזק למנוע, אבל ישראלים כמו ישראלים, יותר חכמים מכולם, ואז דואגים לדווח לנו בפורום שהדבר מסוכן למנוע...

WOOOW אולי השמן שמומלץ מוחלף כל 30K (סינטטי) :roll: ...

חשבתם על זה ?

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם

גם רנו ממליצים להחליף שמנים כל 30K.

בכללי היצרנים הצרפתיים יודעים שממילא תכנס למוסך לפני 30K ותחליף שמן על הדרך, אז זה לא עולה להם להגיד....:-D

צביקה.

( שמחליף שמן מנוע לסניק כל שנה בלי קשר לקילומטראז'...שהוא פחות מחצי מ-30K )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...