Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

כחלק מטיפול שוטף לרכב ביצעתי ניקוי לקונקטורים בתא המנוע,כתוצאה מכך התעוררו מספר שאלות.

1.מערכת לחיווי/התראה חוסר בנוזל קירור

בזמן שהמנוע היה כבוי ומפתח ההתנעה היה במצב OFF, ניתקתי את הקונקטור של היוניט לבקרת גובה נוזל קירור במיכל העיבוי.

לאחר ההתנעה עברו כ-20-30 שניות עד שקיבלתי התראה על חוסר בנוזל קירור.הנורה בלוח השעונים נדלקה וגם התראה של כ-10 ציפצופים.

שאלתי היא מדוע עובר פרק זמן כה ארוך עד שמקבלים התראה ?

2.מערכת לחיווי/התראה חוסר בנוזל בלמים

בזמן שהמנוע היה כבוי ומפתח ההתנעה היה במצב OFF, ניתקתי את הקונקטור של היוניט לבקרת גובה נוזל בלמים.

לאחר ההתנעה לא קיבלתי שום התראה/חיווי על כך שהקונקטור מנותק מדוע ?

לאור הניסוי הקודם חיברתי בחזרה את הקונקטור ופירקתי את הפקק ביחד עם הקונקטור (ויחידת הניטור) כלומר הנוזל במיכל היה חשוף לאוויר.

גם פה לא קיבלתי שום התראה לאחר ההתנעה.

האם המערכת מדווחת רק כאשר יש חוסר בנוזל בלמים.

יש למישהו תשובות כיצד הניטור והדיווח עובד ?

הרכב גולף שנת 2000 גיר ידני מטופלת ומתוחזקת בנאמנות

איזה כייף לי :)

פורסם

ברוב המקרים מדובר בסה"כ במצוף (או חיישן/יוניט) שסוגר מעגל ברגע שהוא יורד מתחת למפלס מסויים, לרוב מדובר במעגל מאוד מאוד פשוט בלי הרבה תיחכומים. לא ידוע לי איך בנויה המערכת הזו בגולף לכן קשה לי לומר לך איך זה עובד אצלך בדיוק.

הסיבה שהנורה נדלקת כאשר ביצעת את הניסוי עם הנוזל קירור היא ככל הנראה אופן חיבור שונה לחלוטין של מערכות החיווי.

* בעוד במערכת נוזל הבלמים המצוף סוגר מעגל ומדליק נורת אזהרה כאשר מפלס נוזל הבלמים נמצא במינימום, במערכת הקירור החיווי הוא הפוך: כאשר המפלס הוא במקסימום (תקין) אז החיישן/מצוף "סוגל מעגל" והכל בסדר. ברגע שהמפלס יורד הוא פותח מעגל ונדלקת נורת אזהרה.

ישנן מכוניות (כמו קאווליר למשל) שהמערכת שלהן עובדת כמו בנוזל בלמים: ישנו מצוף (כן, ממש מצוף !) בתוך המיכל עיבוי וברגע שמפלס המים יורד למינימום - נדלקת נורת אזהרה על חוסר בנוזל קירור.

כפי ששמת לב, יש מכוניות שהחיווי שלהן מתבצע ע"י יוניט שמותקן על הרדיאטור בחלקו העליון - ואילו יש מכוניות שיש להן מצוף קטן במיכל העיבוי (קאווליר)...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכול זאת לא ברור לי כיצד מערכת החיווי של גובה נוזל בלמים עובדת.

הרי אם אני מוציא את הפקק יחד עם היוניט/סנסור מתוך המיכל של נוזל הבלמים, אני לא מקבל שום חיווי.

הווה אומר אם יש נתק באחד מחוטי היוניט/סנסור אזי על פניו נראה כאילו אין שום בעיה.אני יכול להמשיך לנסוע מבלי לדעת לדוגמא שחסר לי נוזל בלמים.

לפי דעתי אנחנו מפספסים משהו באופן התפקוד של מערכת זו, כי לא נראה לי שהמערכת לא מדווחת תקלה במקרה של נתק או הוצאת היוניט/סנסור מתוך המיכל.

פורסם

האם מישהו נתקל בהסבר מקיף וברור של הסוגייה שציינתי בהתחלה.

כיצד ואיך המערכת עובדת.

אשמח לקבל גם קישור,חיפשתי ולא מצאתי הסבר ברור.

• תוכן חדש...