Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר הרכב מצויין ששמן המנוע צריך להיות סינתטי ברמת צמיגות 5W30. זהו שמן יקר מאד.

במידה שאבחר להימנע מרכישת שמן מנוע זה (ואני מטפל באוטו באופן מסודר ושומר על מנועו), איזה שמן כדאי לי לרכוש במחיר סביר יותר שלא יפגע במנוע?

פורסם

שלום

מוטב להצמד להוראות היצרן.

קנה שמן איכותי במחיר טוב אצל הפרסי.

פרוחזאד-חלקי חילוף לרכב

יצחק שדה 23

ת"א

מומלץ:

LM,MOBIL,ESSO. שים לב לדרגות האיכות של השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם
בספר הרכב מצויין ששמן המנוע צריך להיות סינתטי ברמת צמיגות 5W30. זהו שמן יקר מאד.

אתה בטוח שכתוב סינטטי? להערכתי אתה טועה. קרא שוב הספר! אם כן- צלם ופרסם כאן.

להערכתי כתוב לך שם שאתה חייב בצמיגות זו בתקן SJ. לא יותר מזה. בשנה שבה יותר האוטו שלך לא היו קיים בישראל שמן סינטטי בצמיגות זו וגם כיום הוא די נדיר. אני בטוח שלא קיבלת שמן סינטטי בצמיגות זו במוסכי דלק מוטורס כי פשוט... אין להם!

פורסם

שלום,

שמנים למנועי בנזין/דיזל ניתן לאפיין על-ידי שתי מאפיינים חשובים.

צמיגות=10W/40 וכו' או במילים אחרות סמיכות/דלילות.

דרגת איכות= אחרי הצמיגות בדרך כלל נמצא הכיתוב הבא:

API SERVICE SJ,SH,SL,SM.

כאשר SM זוהי דרגת האיכות הגבוהה ביותרכלומר שמן איכותי ביותר.מתוסף בחומרים כימיים לניקוי המנוע,לשיפור אורך החיים של השמן,טמפרטורת עבודה,ועוד...

מצורף קובץ עם הסבר מפורט של התקן.

API_MotorOilGuide_2004.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

הפוקוס שלי אמנם משנת 2000, אבל את ספר הרכב קיבלתי ב2004 מהחברה ולא ידוע לי מתי הודפס.

מצ"ב צילום של עמוד ההסברים לגבי שמן המנוע ועמוד עם טבלת המלצות סיכה.

פורסם

ושאלה נוספת על הדרך,

האם קיים בארץ איזשהו מועדון חובבי פוקוס, או איזשהי התארגנות של בעלי הדגם?

ערב טוב

המלצות סיכה פוקוס.jpg

שמן מנוע פוקוס.jpg

פורסם

במידה שאבחר להימנע מרכישת שמן מנוע זה (ואני מטפל באוטו באופן מסודר ושומר על מנועו), איזה שמן כדאי לי לרכוש במחיר סביר יותר שלא יפגע במנוע?

עשה לעצמך טובה וקנה שמן 5W30 שמיוצר ע"י דלקול לפי המפרט של פורד ובאישורה, שמן מנוע טוב יאריך את חיי המנוע ובקטע הזה לא כדאי לחסוך.

מלא 4.5 ליטר ואל תשכך להחליף גם פיטר אורגינאל כשאתה מחליף את השמן.

בהצלחה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

הספר אמור להיות תרגום נאמן למקור האנגלי, אבל כבר ראינו שגיאות רבות בתרגומים מסוג זה. מוטב לבקש ספר מקורי באנגלית ממחלקת השירות. תאריך ההדפסה אמור להופיע על אחת הכריכות מבחוץ או מבפנים.

שמן 5w30 בתקן פורד wss-m2c913-a תוכל למצוא מתוצרת יצרנים שונים. זהו תקן מקביל לתקן איכות SL. את תקן איכות SL תוכל למצוא אותו מינראלי, חצי סינטטי או סינטטי מלא. איכות השמן זהה אבל ההבדל הוא בעמידה בעומסי גזירה. אם אתה נוסע בתנאים קשים ומחליף שמן לעיתים רחוקות- לך על הסינטטי. אם לא- חבל על הכסף.

"דלקול", למשל, מייצרת שמן בצמיגות זו בתקן פורד זה והוא חצי סינטטי!!! למיטב ידיעתי, מנסיוני האישי ומבירור שקיימתי לפני מספר חודשים עם מהנדס ראשי בדלק, זה מה ש"דלק מוטורס" מספקת ללקוחותיה. דרך אגב, אין להם כל בעיה לספר שהשמן סינטטי... גם המחיר שנגבה מהלקוחות הוא מחיר של שמן סינטטי מלא. כשסיפרתי לאיש מ"דלק" על המחיר ששילמתי הוא נחנק מצחוק... שמו של השמן מטעה את כל הלקוחות, המוסכים והמוכרים בתחנות הדלק ולא בכדי הוא נקרא "דלקול מוטור-סינט", אלק...

הספר ממליץ לך על שמן מותג של פורד בשם Formula-e . הספר מסביר לך שאתה יכול למלא גם שמן 5w30 בתקן פורד אחר עם סיומת b גם תקן זה מקביל לתקן איכות SL.

הספר מתריע בך, שהיה ולא תמצא את שמן בתקנים הנ"ל עומדות לבחירתך אפשרויות נוספות פחות מועדפות והוא מתאר מדוע.

ליצרנים שונים יש תקני שמן יחודיים להם ואתה חייב לעמוד בתקן. כל יצרן שמנים מפרט על גבי האריזה את התקנים השונים בהם עומד השמן שלו. אתה צריך לחפש את תקני פורד הנ"ל בצמיגות הנ"ל. סינטטי או לא, זה כבר שיקול של עלות.

יש יצרני שמנים עם אתרים המאפשרים לך לקבל המלצות עפ"י דגמי הרכב השונים ומפרטים את התקנים בהתאם.

הנה למשל, דוגמא מהאתר של ליקווי מולי הגרמני. שמן מינראלי בפיצוח פחמני, (שיטה חדשה לטיפול באורך המולקולות, זה לא שמן סינטטי!) העומד בשני התקנים של פורד המפורטים בספר שלך-

LOW-VISCOSITY SPECIAL 5 W-30 [NEW] is an HC low-viscosity oil formulated using state-of-the-art technology for year-round use. It has been specially developed for vehicles requiring an ACEA A1 or B1 specification engine oil. The combination of unconventional base oils with state-of-the-art additives has produced a guaranteed low-viscosity engine oil with high shear stability, which reliably prevents the formation of deposits, reduces friction losses in the engine and provides outstanding protection against wear. Reduces fuel consumption and significantly increases the service life of the engine. Operational area: Is currently mainly required for different Ford gasoline and diesel models from 7/98 onwards. Car manufacturer´s approval: API SL; ACEA A1-02 / A5-02 / B1-02,Ford WSS-M2C 912-A1, WSS-M2C 913 A, WSS-M2C 913-B, ILSAC GF-2

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

תודה לכם על הסיוע, ולך, מר primekart!

אני אנסה ליצור קשר עם פרוחזאד ואבקש 5W30 שעומד במפרט ACEA A1/B1 ובתקן wss-m2c913-a.

מה ההבדל בין הראשון לשני?

אני צריך שהשמן יהיה בתקן זה ובמפרט זה, או שניהם, או מה?

• תוכן חדש...