Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצה בנוגע להחלפת רמקולים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

אז כמו שרשמתי בכותרת, והמצב הוא כזה:

נכון לעכשיו אצלי ברכב מותקנים 2 רמקולים מהחברה בדלתות שלפי מה שידוע לי הם סה"כ 25W לכל היותר, שמחוברים לHU המקורי שמוציא לכל ערוץ 25W (לגבי זה אני לא בטוח ב100 אחוז כי לא מצאתי בשום מקום נתונים לגביו) ואני מעונין להחליף אותם למשהו יותר רציני (KENWOOD, JBL) ופה רבותיי מגיע החלק שלכם...

1. האם אני ארגיש בהבדל משמעותי אחרי החלפה?

2. אם כן, על מה הייתם ממליצים בתור רמקול איכותי לHU ללא מגבר חיצוני?

3. אל תמליצו לי על קומפוננטים למיניהם כי אין לי איך להגביר אותם.

4. עזבו כרגע בצד את מה שיש לי חוץ מזה, בבקשה תתיחסו נטו למה שביקשתי.

5. תודה מראש חברים...

פורסם

1. על איזה אוטו מדובר? ומאיזה שנה?

2. האם הHU הוא מקורי של האוטו (יענו חלק מהדש בורד), או סתם אחד שהיה שם מאז ומתמיד (אבל לא מקורי)??

3. אני לא יודע אם אתה מדבר על הספק נומינלי (RMS) או מקסימלי? אבל אני מניח שהמערכת שלך מוציאה לא יותר מ20 וואט RMS... לגבי רמקולים - אני לא יודע...

...ועכשיו לתשובה - בתור אחד שהסתובב תקופה ארוכה עם HU עתיק של קלטות (פיוניר), וזוג רמקולים בודד של 4 אינץ' של פיוניר - אני מכיר את המצב הנוכחי שלך.

לפני קצת יותר משנה - שידרגתי לרמקולים 5 ו1/4 אינצ' קומפוננט של מורל (100 RMS) מקדימה, ו6X9 של פיוניר (80 RMS) מאחור - אבל נשארתי עוד דיי הרבה זמן עם הHU העתיק....

אומנם הסאונד היה רחוק מלהיות מושלם - אבל הוא השתפר פלאים, רק בזכות הרמקולים! (אני מזכיר שלא הייתה שום הגברה! - ויותר מזה - הייתי מחבר לרדיו קלטת ממירה - ומשם לנגן MP3!! יענו דפקתי את האיכות איזה 4 פעמים בדרך עד לרמקולים - ועדיין זה נשמע יחסית מצויין למה שהיה קודם).

כשהחלפתי את הHU לחדש - של סוני (9900 - עם המסך הצבעוני) - הסאונד קפץ עוד כמה דרגות באיכות שלו!

ולבסוף הוא התקרב לשלמות (מבחינת השאיפה שלי לפחות) - כשהבאתי שבוע שעבר מגבר חדש והחלפתי את הרמקולים האחוריים ל150 RMS "פולס" של מורל... (אבל זה כבר לא רלוונטי לנושא שלנו כרגע)

מכל השדרוגים הללו למדתי דבר אחד... אם אתה רוצה באסים בלי הגברה - תקנה רמקולים אחוריים (רצוי 6X9) עם עוצמה לא מוגזמת (60-80 וואט RMS יספיקו לך עד הגג). ורצוי לא להתפשר על איכות (לא ממליץ לקנות את כל הSAVTA BOMBA SABA :-D וכל שאר בני המשפחה האלה... - גם אם המחיר מפתה מאוד!)

אם אתה רוצה להעשיר את הצליל עוד יותר - תוסיף קומפוננט לא חזק מדי או אפילו תסתפק בהתחלה בטוויטרים טובים (כדי לקבל את הצלילים הגבוהים) מקדימה... אחרת אתה תרגיש צליל קצת "עגום" כזה... (הסידור של הטוויטרים מקדימה והרמקולים מאחור - היה אצל חבר שלי במשך תקופה מאוד ארוכה - וזה נשמע בכלל לא רע!)

לגבי איזה הכי טובים - קשה לי להמליץ לך יותר מדי - ופה אני מניח שאנשים עם יותר נסיון ממני ייעצו לך... בעקרון - אצלי יש מורל קומפוננט סדרת מילניום - ואני מת עליהם!

דבר אחד בטוח - רמקולים קדמיים בלבד - בחיים לא ייתנו לך (בייחוד בלי הגברה מספיקה) באסים רציניים מספיק. ויעניקו לך בעיקר את צלילי הביניים - המיד-ריינג'. שזה מין "פרווה" כזה...

מקווה שעזרתי (יצא קצת ארוך)....

וכל אלה החולקים על דעתי - מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה! :wink:

בברכה!

יונתן.

פורסם

קומפוננט תמיד יהיה עדיף על רמקול וכאן בא בעית התקציב.....

אם התקציב לא גדול ובלי הגברה חיצונית מה שעולה לי לראש זה קומפוננט מבית MAGNAT וזה תלוי בגודל שאתה רוצה או הגודל המקורי ברכב

הוא נשמע לא רע בכלל ונותן תמורה טובה למחירו

ישנם כמה דגמים לדוגמא http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^2940,normal_sales

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

ד"א, שכחתי לציין - התקציב שלי עומד על 500 ש"ח +/-, ומדובר ברכב שבחתימה.

• תוכן חדש...