Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה במציאת רכב ראשון.......

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:conf: שלום לכולם ו..ברוכה הבאה לי.אני לא מומחית גדולה לרכבים ולא מתיימרת להיות אך לאחרונה בגלל שאני מחפשת רכב (הראשון שלי) אני מוצאת את עצמי די עמוק בעסק .ממה שראיתי אתם אחלה יועצים ורציתי להייעץ .אני סטודנטית ומחפשת רכב קטן בגודלו ובנפח המנוע שלו (1200-1400) אבל לא חלש מדי ..אני גרה בחיפה והוא צריך לשרוד את כל העליות לאוניברסיטה ובכלל.מחפשת רכב ח ס כ ו נ י במחיר ובטיפולים.אמין.(פחות בקטע של חווית נהיגה ומהירויות ..)ובתקציב של עד כ-20/21,000.כרגע מתלבטת בין פונטו שהדיונים עליה כבר התישו אותי ( יש הטוענים כי יש לה בעיות רבות בחשמל -עד כמה זה נכון/קריטי ?) עם העדפה ל75HSD.מאזדה 121 (הבימבה!!) שהבנתי האוטומט בא בלי הגה כוח -האם משתלם לרכוש רכב בלי הגה כוח ?.

ואופל קורסה שקצת יקרה והבנתי גם טיפוליה די יקרים ..

בכללי ברכבים אלה האם ההבדל בדלק בין אוטומט וידני הוא משמעותי?(זה השיקול העיקרי לבחירת ידני/אוט'.)

סליחה מראש על הטקסט המעט ארוך .:oops:

אשמח לשמוע חוות דעת ואפילו המלצות אחרות .:confused:

:onfire:
פורסם

אישית מבין האופ' שציינת ובהתחשב בעודה שאת מחפשת רכב אמין הייתי ממליץ על ה 121, לעניין האם משתלם לקנות רכב בלי הג"כ עלייך לשאול את עצמך האם יהיה לך נוח לנהוג ברכב בלי הג"כ ? מעבר לכך הייתי שוקל בחום גם פיג'ו 106 או סיטרואן סקסו שלמעשה הינן רכב כמעט זהה לחלוטין, ויענו על כל הקריטריונים הנדרשים מבחינתך קרי, זריזות, אמינות. ולא יקרות לאחזקה גם לגבי ה 1.4 וגם ה 1.1 , אני מכיר SAXO 1.1 שנסעה יום יום מירושלים לאונ' ת"א במשר 4 שנים בהן עשה הרכב כ 160000 ק"מ ללא כל בעיה ו או השקעה מעבר לדלק וטיפולים שוטפים שמעולם לא נעשו בזמן או במוסך מורשה ולמרות זאת הרכב הפגין אמינות ויעילות מרשימה שלא היתה מביישת רכבים יקרים בהרבה, לסכום : שווה לשקול לדעתי מחשבה בכיוון 106 או SAXO.

פורסם

עצה קטנה.

אני יום יום נוסע לחיפה וכמובן בתוך העיר. בעבר החזקתי פורד פיאסטה שנת 2002 (1.3 ידנית) ורנו קליאו (1.2 ידנית). זה לא שהרכבים לא עלו את העליות של חיפה (שדרות הציונות ואינטרנציונל) הם פשוט עלו אותן באיטיות, ואת המזגן הייתי צריך לכבות לא מעט פעמים, ואין ספק שזינוק בעלייה עם מכוניות בעלות מנוע חלש זה מאוד לא סימפטי.

רכב אוטומטי אמנם יהיה חלש יותר מבחינת מהירות וסחיבה, אבל יהיה יותר ידידותי כאשר מדובר בעליות הקשות של העיר במיוחד במקומות בהם יש רמזור באמצע העלייה.

מצד שני רכב אוט' יצרוך יותר דלק, ובמידה ותהיה תקלה בגיר היא תהיה יקרה יותר לתיקון.

המלצתי החמה היא שתקחי מספר רכבים לסיבוב ותראי איך את מסתדרת איתם והאם הם מספקים את צרכייך מבחינת זמינות כח ונוחות. חשוב גם לציין שגם רכב עם מנוע קטן, כאשר הוא יתאמץ בעלייה ודוושת הגז תהיה דבוקה לרצפה יצרוך הרבה דלק.

ואם את קונה כבר רכב, במיוחד אם את נוסעת בתוך העיר, רחמי על עצמך ותקני רכב עם הגה כח, אני לא מפונק בקטעים האלה, אבל יצא לי לנהוג כמה פעמים בתוך חיפה ברנו קליאו ללא ה"כ - זה לא נעים!.

בהצלחה.

פורסם

בתקציב של 20-21K שח קצת קשה להמליץ על רכב אמין.

בתקציב הזה רוב המכוניות זקוקות להשקעה ראשונית שלעיתים אינה מבוטלת כלל + המשך טיפולים סדירים איכותיים ע"מ להמשיך לשרוד היטב ובאמינות.

כלים אמינים בתקציב הזה יכולים להיות שרייד או פונטו שעברה חיים קלים.

מנוע 1200-1400 עם גיר אוטומטי הוא מתכון למכונית "עגלתית" שתאכל הרבה כסף (בדלק) אם את מתכוונת לחרוש איתה עליות בחיפה על בסיס יומי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

charied 1.3 manuel or automat if u can hendle a little bit more gas consumption(still its not that bad)

for 21K u can find pretty new year

if u can save a little bit more money, the serion is the perfect car for u, the 1.3 automat

i think around 23-25K

the 3rd option in a well maintaind punto with low milage and hand , will show surprising relayebility and great fuel economy

good luck!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
charied (charade) 1.3 manuel (manual) or automatic if u can hendle - handle a little bit more gas consumption(still its not that bad)

for 21K u can find pretty new yearh

if u can save a little bit more money, the serion (sirion) is the perfect car for u, the 1.3 automatic

i think around 23-25K

the 3rd option in a well maintaind (maintained) punto with low milage mileage and hand , will show surprising relayebility (reliability) and great fuel economy

good luck!!

מצטער, צרם לי.

פורסם

אוטומטי ומנוע קטן לא הולך ביחד, זה יוצר רכב חלש. במיוחד כשאת מדברת על רכב ב20 אלף ולא ב60 אלף. כשהבלאי שלו דיי גבוה.

אני מבין שקשה לך בעליות עם ידני, זה יכול להיות סיוט. אבל תחפשי רכב עם מנוע 1600. זה יהיה סטנדרטי יותר.

פג'ו 306, גולף, (פונטו הייתה נכנסת אם הייתה אוטומטית בנפח גבוה, מה שהיא אני מבין, לא) אלו רכבים קטנים שיכולים לבוא בנפח גבוה ובאוטומט.

אם תרצי, היפאניות מתחילת שנות ה90 נכנסות לתקציב שלך, לנסר\סופר לנסר\ לאונה\ גראנד לאונה. אלו מכוניות שיכולות לסחוב את העליות ללא כל בעיה אם טופלו כהלכה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

איך לא ראיתם את זה? הכתובת על הקיר ממש, הרשו לי להציג בפניכם את "קאיה פרייד"

אוטומטית וזריזה מאוד ועדיין חסכונית.

חלונות חשמל קידמיים הגה כח מעולה ולמקרה שהוא לא מספיק התקינו שם חישוק הגה של משאית

נראה לי לפי גודלו כך שכח בהגה הזה לעולם לא יחסר.

אמינה לעניות דעתי מנסיונות קצרים עם כמה פריידים נפרדות.

באזור ה-20K ניתן לקנות מכונית מבציר בהחלט סביר של 98-99

זולה לתחזוקה שוטפת.

זהו נראה לי.(בטוח שיש עוד יתרונות שלא חשבתי עליהם עכשיו)

אופנוען

פורסם

דייהטסו סיריון מודל 99' תהיה אופציה טובה אבל רק אם מדובר בגיר ידני(מנוע ה1000 שלה מספק 60 כ"ס שבשילוב בודי קטן וגיר ידני הופכים אותה לזריזה יחסית,אומנם היא תתקשה מעט בעליות אבל לא בצורה קריטית)

• תוכן חדש...