Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רן. כנל... יצא לי לטעום ויצא אפילו ברמה של גרופ N.

בכל מיקרה... אני עדיין חושב שקארטינג זה אחלה ספורט מוטרי ובאמת מראה יכולת נהיגה...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
17K. DAMN.

מוטי אם אתה מכיר את EARL הוא מתקתק כלובים לכל התקנים במחירים מצחיקים.

מושיק, זה 17K ש"ח אם לא שמת לב.. לא ידעתי את שער החליפין הנוכחי אז חישבתי $3700 כפול 4.6 בערך...

במירוצים, ידידי, ובעיקר בכל הקשור לבטיחות, אין אצלי משחקים.

כלוב התהפכות למיאטה אפשר גם למצוא מישהו שיבנה בפחות מ-$1000, אבל אם אתה חושב שאתה מקבל את אותו הכלוב שאני מתכוון לבנות במחיר הזה אתה טועה לגמרי.

יש ה-ר-ב-ה יותר ידע בבניית כלובי התהפכות ממה שנדמה להרבה מאוד אנשים.. מי שחושב שמדובר בלרתך כמה ברזלים בתוך האוטו סופו שיימצא את הכלוב שלו נסדק, נגזר, נמעך, קורס ואף חודר אל מחוץ לגוף הרכב בזמן אמת, ותאמין לי שיצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים מכוניות מירוץ מתרסקות ואיך כלוב חובבני קורס ופוגע בנהג עד לגרימה של מוות.

לא תודה, לא אצלי באוטו.

הכלוב שלי למעשה הופך את המיאטה שלי למכונית שהיא חצי Tube Chassis וכמות העבודה עליו אדירה מה גם שמהפאן הבטיחותי הוא אחד הכלובים הכי אקסטנסיביים שראית בחיים.

מוטי

פורסם
הכלוב שלי למעשה הופך את המיאטה שלי למכונית שהיא חצי Tube Chassis וכמות העבודה עליו אדירה מה גם שמהפאן הבטיחותי הוא אחד הכלובים הכי אקסטנסיביים שראית בחיים.

מוטי

מוטק'ה!!! תמונה אחת שווה 1000 מילים!!!

גם אחד מהציורים המופלאים שלך יעשו את העבודה טוב מאוד...

יש ספורט מוטורים "לעניים"... הדוגמא האידאלית היא מרוצי מכסכות הדשא... ספורט שנבע מצורך של אנשים לספורט מוטורי זול...

אגב, אני לא ממש בטוח שבמרוצי אשקלון המכוניות היו נחשבות "כפיסגת הטכנולוגיה", נחשקות אולי כן, אבל לא הטופ... טוב, רובן...

נכון שכסף מגלגל את העולם... אבל אם יעשו קטגורה של חובבנים שבהן תהיה רמת שיפור כל שהיא ואסור יהיה לעבור אותה. כמו כן מי שמיתחרה בקטג' הזו לא יוכל להיתחרות בקטג' אחרת (כדי למנוע ממקצוענים לקטוף את הניצחונות ולתת בראש לאילו שיש להם טיפה פחות כסף)...

לא בעיה לעשות את הבידול הזה. כל מה שצריך זו נכונות...

ספורט מוטורי הוא לא ספורט זול, אבל הוא לא צריך להיות יקר כל כך...

לי לא היה איכפת לקנות מכונית ב 10K ולהשקיע עליה עוד 10-15K ולהתחרות איתה בחובבים אחרים...

מה שלא בא לי זה "קופפים" שיבואו עם כל מיני פוכלאות מוטוריות מיתפרקות ויכנסו לי באוטו תוך כדי תחרות... כאן יש בעיה נוספת. מי קובע מי מיתחרה? כל מי שיש לו אוטו? כל מי שיש ברשותו אפשרות לקנות רכב ב 10K?!

כל עוד הספורט הזה יקר מידי בשביל אנשים כמו שהזכרתי הם לא יסעו שם כי ידם לא מסגת. ברגע שהם כן יוכלו הם ינסו להראות "ששלהם יותר גדול"... ומה לעשות, כמו בכביש, גם במסלול סביר להניח יצטרכו "סלקטור"... הסלקציה הטיבעית היא כסף...

וחזרנו לנושא הכאוב...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בהשקעה של מקסימום 25K אתה רוצה להשתתף עם מכונית במרוצים ?

בחיי, אתה לא בכיוון אפילו. אנשים משקיעים יותר מזה בקארטינג 2 פעימות (אם כבר הזכרתם קארטינג). אם מישהו יצליח בארץ להרים דבר כזה בסכום כזה- לא רק שאני מצדיע לו, אני גם חותך את האשך השמאלי ותורם את הכליה הימנית :-)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

שיהיו תמונות אתה תראה, מבטיח. עד אז - :wink:...

נכון שכסף מגלגל את העולם... אבל אם יעשו קטגורה של חובבנים שבהן תהיה רמת שיפור כל שהיא ואסור יהיה לעבור אותה. כמו כן מי שמיתחרה בקטג' הזו לא יוכל להיתחרות בקטג' אחרת (כדי למנוע ממקצוענים לקטוף את הניצחונות ולתת בראש לאילו שיש להם טיפה פחות כסף)...

מצטער להגיד את זה ככה אבל אתה די נאיבי כשזה מגיע לחלומות על ספורט מוטורי.

יש בעיה אדירה לעשות את הבידול הזה, זה לא עובד בשום מקום בעולם ולכן הומצאו סדרות מירוצים שנקראות Spec Racing (קיצור של Specifications) - סדרת מירוצים שבה מתחרים כולם על מכוניות זהות (כביכול) כשכולן נבנות בדיוק לפי אותו הקטלוג.

בכמה סדרות מירוצים שאני מכיר אפילו הגדילו לעשות וכדי לוודא שאף אחד לא מרמה המנועים מסופקים על ידי ההתאחדות כשהם סגורים עם פלומבה שנבדקת לפני ואחרי כל מירוץ כדי לוודא שהכל כשר וגם זה אחרי שההתאחדות מריצה את המנועים על דינמומטר כדי לוודא שהם כולם מוציאים בדיוק את אותו הכוח (!).

ומה לדעתך? לא מוצאים דרכים מתוחכמות ליצור יתרון במסגרת הכללים? בוודאי שכן!

בקיצור, זה לא קיים בשום מקום בעולם וחבל על האותיות במקלדת שאנחנו מבזבזים לחינם :|.

לי לא היה איכפת לקנות מכונית ב 10K ולהשקיע עליה עוד 10-15K ולהתחרות איתה בחובבים אחרים...

שוב מצטער, אתה כנראה לא מודע לעלויות בכלל... 25K ש"ח בקושי קונים לך ציוד בטיחות שלם כולל ציוד אישי.

בוא נזרוק שניה כמה מספרים לאויר -

• קסדת מירוצי מכוניות תקנית (שהיא ממש לא כמו קסדת אופנוע!) - $350 במינימום, קסדה טובה באמת תעלה בערך כפול... ויש לך רק ראש אחד.
  • סרבל חסין אש דו שיכבתי כולל לבוש תחתון חסין אש (3 שכבות חסינות אש מינימום) - $700 וזה האמא של האמא של המינימום, אני לדוגמא הלכתי על משהו טוב מאוד ויצא לי בערך $1400 ואפשר בקלות להגיע יותר גבוה.
  • כפפות נהיגה חסינות אש, נעלי נהיגה, קולר לצוואר - $150 מינימום (אצלי יצא $395)
  • מושב מירוצים פלוס רתמת מירוצים - $400 אם אתה קמצן עם משאלת מוות :-P, $750 אם אתה רוצה נכדים ומשהו כמו $1000 ומעלה אם אתה רוצה גם לשחק איתם בלרוץ ולקפוץ וכו' :twisted: (אני רוצה לשחק איתם, השקעתי $1500).
  • כלוב התהפכות טוב שבנוי כמו שצריך - $1200 מינימום, $2000 עם מיגון צד טוב ומשם השמיים הם הגבול... חבר שלי לא מזמן סיים את הכלוב של ה-M3 שלו ב-$8000 וראיתי לא מעט אנשים שעברו גם את זה, ובהרבה.
  • ציוד בטיחות נלווה מינימלי (מטף, מפסק למערכת החשמל וכו') - $200... הרכבה של מערכת כיבוי אש טובה תעלה משהו כמו $600 ואפילו יותר...

רוצה סיכום ביניים?

$3000 למינימום של המינימום.

כדי שתבין מה זה המינימום - אני עם המינימום הזה בחיים לא הייתי עולה להתחרות במירוץ.

איפה התקציב שלך לבניית הרכב כדי שגם ייסע כמו שצריך?

איפה התקציב למיתלים? מנוע? צמיגים? תחזוקה? עוד צמיגים? הובלה? עוד צמיגים?

ואפילו לא התחלנו לדבר על הכסף האדיר שיילך לך על השתתפות באימונים ותחרויות...

ממש לא ריאליסטי.

ספורט מוטורי הוא ספורט יקר. מאוד.

מה שלא בא לי זה "קופפים" שיבואו עם כל מיני פוכלאות מוטוריות מיתפרקות ויכנסו לי באוטו תוך כדי תחרות... כאן יש בעיה נוספת. מי קובע מי מיתחרה? כל מי שיש לו אוטו? כל מי שיש ברשותו אפשרות לקנות רכב ב 10K?!
כל מי שעונה על תקנות הבטיחות ועולה עם רכב תקין כשהוא מחזיק ברשיון מירוצים (מה שאומר שהוא או היא עברו קורס מירוצים מקצועי שבו הם למדו את האטיקה של נהיגת מירוצים ואת כל הכללים).

זה אגב אומר שיש מצב שייכנסו לך באוטו והוא יושמד... זה זמן טוב ללמד אותך את כלל מספר 1 בנוגע למכוניות מירוץ ומירוצים בכלל -

לעולם אל תתחרה עם רכב שאתה לא מסוגל להשבית אותו לחלוטין ולהמשיך הלאה בלי חרטה.

כל עוד הספורט הזה יקר מידי בשביל אנשים כמו שהזכרתי הם לא יסעו שם כי ידם לא מסגת. ברגע שהם כן יוכלו הם ינסו להראות "ששלהם יותר גדול"... ומה לעשות, כמו בכביש, גם במסלול סביר להניח יצטרכו "סלקטור"... הסלקציה הטיבעית היא כסף...

וחזרנו לנושא הכאוב...

גילי

יש בדיחה שאומרת - איך מניעים מכונית מירוץ? עם מפתח או בלחיצת כפתור?

התשובה - עם $$$

:wink:

מוטי

פורסם

יש ספורט מוטורים "לעניים"... הדוגמא האידאלית היא מרוצי מכסכות הדשא... ספורט שנבע מצורך של אנשים לספורט מוטורי זול...

אגב, אני לא ממש בטוח שבמרוצי אשקלון המכוניות היו נחשבות "כפיסגת הטכנולוגיה", נחשקות אולי כן, אבל לא הטופ... טוב, רובן...

וחזרנו לנושא הכאוב...

גילי

הוד מעלתו הברון האדום, גילי ידידי.

אין צורך להמציא את הגלגל, או לגלות מחדש את כובד המשיכה....די לנו להתבונן קצת מעבר לים

לאיים הסמוכים, שם הספורט המוטורי אינו מילה גסה, (יש אפילו פוליטיקאים שעשו ממנו הון אלקטוראלי)

יש חוקי היתאחדות הספורט המוטורי בין לאומי, ומרוצים בכל קטגוריה שתיבחר... באירופה מתקיימים בכל סוף שבוע מרוצים לחובבים, עם הרכב הפרטי שלהם... נבדקת ביטחותו, טסט וביטוח מיוחד בתוקף. כשירות הנהג ו.....זהו... ניתן להקיף את המסלול לבד מול השעון... וניתן להשתתף במרוץ מול

חובבים אחרים... יש ליגות לספורט מוטורי קלאסי, בדרך כלל רכבים בני עשור שמבלים את ימיהם האחרונים בנהיגה תחרותיתית, ללא הקרביים שלהם,פרט לכיסא נהג, צמיגים מיוחדים וקצת שיפורי מנוע ובטיחות....

ליגות מקומיות השל העיירות, ליגות על בסיס נבחרת קבוצתית מול ארצות שכנות ועוד...בקיצור כל אחד ימצא את שאהבה נפשו.....אם כמתחרה או אפילו כצופה....(השר לפיתוח אזורי שומע?....)

החוכמה היא לשנות את התפיסה המחשבתית של האוחזים במושכות...כשיכסילו (השגיאה במקור-רן)

הפולטיקאים שלנו להבין שספורט אינו רק משחקי כדור, ויקום לובי אמיתי בקרב חובבי הספורט המוטורי

שיהווה כוח אלקטורלי אמיתי. אני בטוח שימצא חבר כנסת חכם אחד (אפילו כזה המחזיק ביועץ חכם)

שיוכל להביא למפנה אמיתי בתרבות המוטורית בארץ-אני אישית מתקין לו כיסא ריקאדו בכנסת...

תרבות מוטורית היא תהליך של שנים, היא תוצר של חינוך, הבנה, ומסורת... ושכזאת לוקחת זמן....הזרעים נטמנו כבר לפני שנים, פה ושם כבר ראינו נבטים..... אבל על מנת לגרום למפץ הגדול לא מספיק לקטר צריך להוביל מהלך!

מעדון החמש היא מורשת העבר. טיפוח ההווה, והתיקוה לעתיד.... אבל צריך להזיז את התחת....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

עם או בלי קשר- מה דעתכם על ה"ראלי-ריסוק מכוניות" ?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
הוד מעלתו הברון האדום, גילי ידידי.

אין צורך להמציא את הגלגל, או לגלות מחדש את כובד המשיכה....די לנו להתבונן קצת מעבר לים

לאיים הסמוכים, שם הספורט המוטורי אינו מילה גסה, (יש אפילו פוליטיקאים שעשו ממנו הון אלקטוראלי)

יש חוקי היתאחדות הספורט המוטורי בין לאומי, ומרוצים בכל קטגוריה שתיבחר... באירופה מתקיימים בכל סוף שבוע מרוצים לחובבים, עם הרכב הפרטי שלהם... נבדקת ביטחותו, טסט וביטוח מיוחד בתוקף. כשירות הנהג ו.....זהו... ניתן להקיף את המסלול לבד מול השעון... וניתן להשתתף במרוץ מול

חובבים אחרים... יש ליגות לספורט מוטורי קלאסי, בדרך כלל רכבים בני עשור שמבלים את ימיהם האחרונים בנהיגה תחרותיתית, ללא הקרביים שלהם,פרט לכיסא נהג, צמיגים מיוחדים וקצת שיפורי מנוע ובטיחות....

ליגות מקומיות השל העיירות, ליגות על בסיס נבחרת קבוצתית מול ארצות שכנות ועוד...בקיצור כל אחד ימצא את שאהבה נפשו.....אם כמתחרה או אפילו כצופה....(השר לפיתוח אזורי שומע?....)

החוכמה היא לשנות את התפיסה המחשבתית של האוחזים במושכות...כשיכסילו (השגיאה במקור-רן)

הפולטיקאים שלנו להבין שספורט אינו רק משחקי כדור, ויקום לובי אמיתי בקרב חובבי הספורט המוטורי

שיהווה כוח אלקטורלי אמיתי. אני בטוח שימצא חבר כנסת חכם אחד (אפילו כזה המחזיק ביועץ חכם)

שיוכל להביא למפנה אמיתי בתרבות המוטורית בארץ-אני אישית מתקין לו כיסא ריקאדו בכנסת...

תרבות מוטורית היא תהליך של שנים, היא תוצר של חינוך, הבנה, ומסורת... ושכזאת לוקחת זמן....הזרעים נטמנו כבר לפני שנים, פה ושם כבר ראינו נבטים..... אבל על מנת לגרום למפץ הגדול לא מספיק לקטר צריך להוביל מהלך!

מעדון החמש היא מורשת העבר. טיפוח ההווה, והתיקוה לעתיד.... אבל צריך להזיז את התחת....רן

צודק ב150% ....יש גם כמה אירועים חוץ ממועדון ה-5 ...ג'ימקנות למיניהן ושאר אירועי שטח לא מפורסמים באמצעי התקשורת...פשוט צריך לפשפש בכל הפורומים כדי להגיע ואפילו להשתתף!

רוי

פורסם
צודק ב150% ....יש גם כמה אירועים חוץ ממועדון ה-5 ...ג'ימקנות למיניהן ושאר אירועי שטח לא מפורסמים באמצעי התקשורת...פשוט צריך לפשפש בכל הפורומים כדי להגיע ואפילו להשתתף!

רוי

מבחינת השטח - דווקא יש מלא אירועים, שמסובסדים ע"י פרסום של כל מיני חברות, כמו למשל "יונדאי", וכאלה... מי שמשתתף שם - בד"כ הצוותים, שעובדים בשיטוף/הבעלים של כל מיני מוסכים העוסקים בתחום, או סתם אנשים, שיש להם "קצת" כסף/ידיים ל"צעצועים" כאלה. עדיין, בלי כסף אין הרבה מה לעשות שם! (טוב, יש, אבל רק לראות מהצד:-) ).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
מוטי, יש לי dejavu או שאתה מצטט את עצמך כל פעם? :shock:
לא, אני חושב שהדז'ה וו פה הוא כולו שלי -

מישהו מעלה סוגיה או פותח דיון, מקבל ממני תשובה מקצועית ואז מגיע איזה חוכמולוג בסוף וזורק הערה מנג'סת ומיותרת שאין לה שום תוכן חוץ מהניג'וס שבה :roll:.

מוטי

• תוכן חדש...