Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנטה=מוסטאנג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה זמן לא עדכנתי בתמונות של המנטה שלי. אז הנה קצת תמונות באדיבות בוריס ממועדון אופל, התמונות צולמו במפגש לפני 3 שבועות (פעם ראשונה שבאתי עם המנטה). כמובן שהרבה ברכות מגיעות למוסטנג הכתומה של טינו (אני מקווה שאני לא טועה בשמו), רכב שעבר שיפוץ ברמה עולמית, אי אפשר שלא לשים לב בכמות ההשקעה והאהבה שהבעלים השקיע באוטו (וגם בשבילי המוסטנג היא חלום קטן, במיוחד בגרסאת הקבריולט).

ונחזור לעניניינו, הרבה אנשים טוענים שהמנטה דומה מאוד למוסטנג, אני טוען שמקדימה המנטה מאוד דומה למוסטאנג וחברים שלי טוענים שמאחורה המנטה מאוד דומה למוסטנג. בואו ניתן לתמונות לדבר ...

2.jpg

3.jpg

7.jpg

6.jpg

4.jpg

5.jpg

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ונחזור לעניניינו, הרבה אנשים טוענים שהמנטה דומה מאוד למוסטנג, אני טוען שמקדימה המנטה מאוד דומה למוסטאנג וחברים שלי טוענים שמאחורה המנטה מאוד דומה למוסטנג. בואו ניתן לתמונות לדבר ...

באמת הצבע די דומה.

:wink:

נמרוד

פורסם

באירופה באמת היו מספר מקרים של "חיקוי" רכב אמריקני פופולרי - ראה לדוגמא פורד שהוציאו גרסא "אירופית" למוסטנג שהיא הקאפרי, ואופל ש"כיווצו" את בת דודתם הקורבט ויצרו את ה-GT. מעבר לזה, לומר שהמנטה דומה מלפנים או מאחור למוסטנג היה מתאים לחבר'ה עם מקל לבן ולברדור צמוד!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
באירופה באמת היו מספר מקרים של "חיקוי" רכב אמריקני פופולרי - ראה לדוגמא פורד שהוציאו גרסא "אירופית" למוסטנג שהיא הקאפרי, ואופל ש"כיווצו" את בת דודתם הקורבט ויצרו את ה-GT. מעבר לזה, לומר שהמנטה דומה מלפנים או מאחור למוסטנג היה מתאים לחבר'ה עם מקל לבן ולברדור צמוד!
וואלה מיקי קרעת אותי מצחוק. אני יושב מול המחשב ומתגלגל.:-D

אם תעלה עוד יצירת אומנת נוספת לסמלון שלך, תיחסם גישתך לאתר.

פורסם
זה הכל עיניין של אופנה.

בסוף שנות ה 60 ותחילת ה-70, כשדטריוט היתה חזקה, היו מחכים את האמריקאיות (עם ה"גל" על הכנף האחורית)

היום האמריקאיות נראות כמו יפניות :shock:

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
וואלה מיקי קרעת אותי מצחוק. אני יושב מול המחשב ומתגלגל.:-D
אתה מכיר אותי בשמי... והכינוי שלך נשמע לי מוכר:)

האם כבר נפגשנו בנסיבות יותר אינטימיות?

(אלוהים, תעשה שהמדובר בבחורה ולא בבחור!)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
זה הכל עיניין של אופנה.

בסוף שנות ה 60 ותחילת ה-70, כשדטריוט היתה חזקה, היו מחכים את האמריקאיות (עם ה"גל" על הכנף האחורית)

היום האמריקאיות נראות כמו יפניות :shock:

כן, פעם זה היה אחרת. הנה טויוטה שנראית כמו מוסטנג:

celica-77-liftback.jpg

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

תיקון קטן ברשותך.... בזמן שאופל ייצרו את ה GT, לא היה להם שום קשר ל GM.

לימים, קרה האסון, GM רכשו את אופל ומאז מבחינתי, אין שום קשר בין אופל ובין ארץ המוצא שלו.

הם לא עומדים (שוב,לדעתי) בשום סטנדרטים של " יצרן רכב גרמני", בטח ובטח כל עוד הצצה מתחת למכסה המנוע חושפת מלא חופניים חלקים של AC DELCO.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תיקון קטן ברשותך.... בזמן שאופל ייצרו את ה GT, לא היה להם שום קשר ל GM.

לימים, קרה האסון, GM רכשו את אופל ומאז מבחינתי, אין שום קשר בין אופל ובין ארץ המוצא שלו.

הם לא עומדים (שוב,לדעתי) בשום סטנדרטים של " יצרן רכב גרמני", בטח ובטח כל עוד הצצה מתחת למכסה המנוע חושפת מלא חופניים חלקים של AC DELCO.

יניב

לפי זה אופל שייכת ל-GM מאז 1929.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

In March 1929, the descendants of Adam Opel reached an agreement with representatives of the General Motors Corporation (GM). The world's largest automaker took over the majority of the shares, but left Opel its independence in all areas.

לא ציינת את הקטע הזה בטעות או בכוונה?

ממש לא מעניין מי מחזיק במניות של מי, מעניין מתי מתחילים להתערב בהחלטות הנהלה ומתי מתחילים להכתיב צעדים עתידיים.זה, אם אני זוכר נכון, קרה בשנות השמונים המאוד מוקדמות.

יניב

פורסם
In March 1929, the descendants of Adam Opel reached an agreement with representatives of the General Motors Corporation (GM). The world's largest automaker took over the majority of the shares, but left Opel its independence in all areas.

לא ציינת את הקטע הזה בטעות או בכוונה?

ממש לא מעניין מי מחזיק במניות של מי, מעניין מתי מתחילים להתערב בהחלטות הנהלה ומתי מתחילים להכתיב צעדים עתידיים.זה, אם אני זוכר נכון, קרה בשנות השמונים המאוד מוקדמות.

יניב

לא בכוונה ולא בטעות. אתה כתבת כך:"תיקון קטן ברשותך.... בזמן שאופל ייצרו את ה GT, לא היה להם שום קשר ל GM. לימים, קרה האסון, GM רכשו את אופל ומאז מבחינתי, אין שום קשר בין אופל ובין ארץ המוצא שלו."

זה לא נכון שלא היה להם שום קשר עם GM בזמן שייצרו את ה-GT, כי חברת אופל היא בבעלות GM מאז 1929. זה גם לא נכון ש"לימים GM רכשו את אופל", מאותה הסיבה. איפה הטעות שלי? סביר שהיום יש להם פחות עצמאות, אבל זה לא מה שכתבת.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

יניב,אתה טועה.

אופל שייכת במלואה לGM,על כל המישתמע מכך.

ברור שלאופל היתה אוטונומייה תיכנונית ושיווקית,גם בשל הסיבה שהשווקים באירופה לא בדיוק הילהבו מהמכוניות האמריקאיות של שנות ה 60 וה 70.

מכוניות אופל רבות עשו שימוש במיכללים אמריקאיים ברבות השנים,כמו למשל גירים אוטומטיים ואפילו מנועים(לדיפלומט היה מנוע V 8 אמריקאי).

אפילו לאסקונה ולקדט היה גיר אוטומטי אמריקאי(TH 125)ששירת גם את האולדסמוביל אומגה,שברולט קורסיקה ועוד.

לאסקונה ולקדט היה בשנים הראשונות(עד 85)מאייד אמריקאי-רוצ'סטר ווראג'ט.

גם לחטיבה האנגלית,ווקסהול,היתה אוטונומייה תיכנונית,עד שבתחילת שנות ה 80 הם עברו לייצר בדיוק אותם מכוניות כמו אופל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יניב,אתה טועה.

אופל שייכת במלואה לGM,על כל המישתמע מכך.

מכוניות אופל רבות עשו שימוש במיכללים אמריקאיים ברבות השנים,כמו למשל גירים אוטומטיים ואפילו מנועים(לדיפלומט היה מנוע V 8 אמריקאי).

אפילו לאסקונה ולקדט היה גיר אוטומטי אמריקאי(TH 125)ששירת גם את האולדסמוביל אומגה,שברולט קורסיקה ועוד.

לאסקונה ולקדט היה בשנים הראשונות(עד 85)מאייד אמריקאי-רוצ'סטר ווראג'ט.

.

שלושתנו מתווכחים על אותו דבר בדיוק :-D

אם הייתה לי טעות בניסוח, אז אני חוזר בי, אבל כוונתי הייתה לתקן איזושהיא הנחה שטענה שאופל ייצרו את ה GT דומה לקורבט כי הם היו בבעלות GM.

נכון שכבר באותה תקופה הם היו בבעלות GM אבל הייתה להם אוטונומיה מוחלטת.

מה שנגמר בשנות ה 80.

חן, נכון שהגירים האוטומטיים היו של GM (אבל מדובר באסקונה וקדט, תחילת ה 80-סוף ה 70), אבל מאחר שאנחנו מדברים על GT, באותה תקופה לא היה שימוש במכלולי GM ולא היתה שום התערבות של GM.

מקווה שהבהרתי את העניין מבחינתי,

יניב

פורסם
זה צודק!

שאלת החופש התכנוני פחות רלוונטית, מכיוון שלא זה היה נושא השרשור. השאלה היתה לגבי דמיון לרכב אמריקאי, ולעניין זה האם יש כאן מישהו שיכול לטעון שה-GT היא לא העתק מוקטן של הקורבט, ש"במקרה" שייכת לאותו קונצרן? הרי לא סתם היא שווקה בארה"ב תחת הכינוי "בייבי קורבט".

• תוכן חדש...