Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פונטו ספייס 2001, אוטומטית, מנוע 1242, 16 שסתו', 80 כ"ס.

נסענו לירושלים, שני מבוגרים, ילד, קצת מטען, כמובן מזגן.

משער-הגיא עד לשורש היה פקק מזדחל. קרוב לשורש ולפני העליה "הגדולה" אך בפירוש בעליה נסענו ב- 20-30 קמ"ש, הייתי על D והסל"ד היה כ- 2500.

בשלב הזה האוטו התחיל מעט להתחמם - תמיד חום המנוע באיזור קו האמצע העבה (1 בתמונה המצורפת) והחום החל לעלות שני קווים מעל האמצע (2 בתמונה). שמעתי את המאוורר עובד, לא יודע על איזו מהירות.

ממש לפני העלייה "הרצינית" לשורש השתחרר הפקק והאצתי אבל הרגשתי תחושה של חוסר כוח ונאלצתי לעבור למסלול הימני והזדחלתי מאחורי אוטובוס ב- 50 קמ"ש. חום המנוע עדיין לא ירד לנורמל, אבל לא עלה.

רק בסוף העלייה הצלחתי לעקוף את האוטובוס, כיביתי מזגן - להקל, האצתי ל- 90, חום המנוע ירד לנורמל תוך שניות, הדלקתי מזגן והגעתי הביתה.

ליד הבית - לא חסר נוזל קירור, המאוורר עובד על שתי המהירויות, האוטו עמד כמה דקות עם המזגן ולא התחמם מעבר לרגיל.

להדגיש - אני נוסע הרבה פעמים ת"א-י-ם-ת"א ובעליות אני תמיד מאיץ חזק ומעולם האוטו לא התחמם מעבר לאיזור 1 בתמונה, אפילו בימים לוהטים, רק עולה טיפונת מעל האמצע.

רק פעם אחת לפני שנה ביום לוהט כמו היום, עלה חום המנוע לקו אחד מעל הרגיל למס' דקות ספורות, בעמידה ברמזור.

לפני שנה הוחלף טרמוסטט (היה תקוע על מצב פתוח) ונוזל קירור (במוסך מורשה). הסתכלתי על האוטו מקדימה והמעבה של המזגן שלפני הרדיאטור נראה די נקי - קצת מאוד חרקים ואבק, לדעתי סביר לאוטו בן 5.

מה דעתכם - האם להתרגש מהעניין, או שלאור התנאים זה סביר. מה המלצותייכם ??

heat.jpg

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מעבה של המזגן זה מעבה של המזגן

ורדיאטור זה רדיאטור

להתרגש ?

תבדוק אם יש טחינה בשמן וזה...

תבצע בדיקה אולי הרדיאטור סתום.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לפני הרדיאטור של האוטו, יותר בקידמת הרכב, יש את המעבה/המייבש - "הרדיאטור", של המזגן. לכן, אני לא יכול לראות את המצב של הרדיאטור של הרכב. אני מניח שכל הלכלוך שמצטבר יהיה על "הרדיאטור" של המזגן ולא של הרכב. בכל מקרה, אם הוא מלוכלך, אני מניח, זה יפריע לרדיאטור של הרכב.

למיטב ידיעתי, אין "טחינה" בשמן המנוע או שמן בנוזל הקירור.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מתוך הנחה שמאורר הרדיאטור תקין ואכן פועל בשתי המהירויות אז יתכן מאוד שלמרות שהוא פעל עלה חום המנוע כי היה חמסין כבד והאויר שהוזרם ע"י המאורר לקרור הנו אויר חם מאוד מסביבת הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
פונטו ספייס 2001, אוטומטית, מנוע 1242, 16 שסתו', 80 כ"ס.

...בשלב הזה האוטו התחיל מעט להתחמם - תמיד חום המנוע באיזור קו האמצע העבה (1 בתמונה המצורפת) והחום החל לעלות שני קווים מעל האמצע (2 בתמונה).

מציע בחום לבדוק את רדיאטור החימום.

הוא נמצא בתוך הדשבורד, קשה מאוד להחליפו וקשה לאתר בו תקלה.

אבל, אם הוא דולף אז ניתן לראות שאריות מים כשמוציאים את השטיחים והריפוד מתחת לרגליים במושבים הקדמיים.

זו הייתה הבעייה אצל מישהו מהמפגש עם פונטו מאותה שנה, זו הייתה הבעייה אצל בן דוד שלי עם פונטו, ו... זו הייתה הבעייה אצלי בפונטו (גם כן שנת 2001, אגב).

אם זו הבעייה - תנתק אותו אחרת האוטו יתחיל להתחמם על ימין ועל שמאל, הוא לעולם לא יעבור את הנקודה שציינת בתמונה שלך, אבל גם להגיע לשם זה לא ממש בריא...

בהצלחה.

תעדכן אחרי בדיקה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

רדיאטור חימום פנימי הולך בפונטו ספייס 2001 ? מה ? באוטו בן 4-5 שנים? :-x

בדקתי הבוקר את האוטו: אין בעיה בכמות נוזל הקירור, שמן מנוע תקין, אין נזילות נראות לעין.

רדיאטור החימום הפנימי - שטיחי הרכב יבשים ואין סימנים לנזילה (שאגב בפונטו ספייס יש בעיה של נזילות מהמזגן לרגלי הנוסע אם נסתם צינור הניקוז).

בצד הנהג מימין לדוושת הגז יש פנל שניתן לפתוח עם מפתח אלן (גיליתי שה- "מפתח של איקאה", בדיוק מתאים :grin:) - ראו בתמונה מספר 1, בורג אלן בצד ימין - לאחר הסרתו במשיכה קלה ניתן לראות את צינורות החימום - ראו תמונה 4 - ואם מכניסים יד פנימה וכלפי מעלה אפשר לגעת באזור רדיאטור החימום (קרדיט: איל נוימן לימד אותי את "הטריק" הזה). המקום נראה יבש ואין עדות לנזילה. את הפנל צריך להחזיר במדויק למקומו ורק אז הוא נכנס פנימה בלחץ.

אגב, בתמונה 4 רואים בצד שמאל למטה את מחשב כריות האוויר מעוגן לגוף הרכב ולכן אני מעדיף לגעת בזה רק שהמנוע כבוי וממש לנסות לא לגעת בקופסת המחשב.

אני מקווה שרפי לין צודק - שבגלל היום החם והמאמץ הגדול האוטו קצת התחמם וזה למעשה סביר.

דעות אחרות ?

1.jpg

4.jpg

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מנוע לא גדול שמן הסתם מתאמץ בעליות ובנוסף האוטו לא היה ריק יחד עם חמסין עליות ופקקים קצת קשה לאוטו ונראה לי שזה נורמלי!!

לפני כ 4 שנים נסעתי על אוטו של החברה מזדה 323 שנת 2002 חדשה בניילונים והעמסתי על האוטו שקים של אדמה ומה שקרה שלמרות שהאוטו חדש אז מחוג החום הגיע לשלושת רבעי במאמץ!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

לדעתי הרכב תקין.

ביומי חמסין כמו שמפקדו את ארצינו בימים האחרונים אני בטוח שהמאורר של המנוע לא הצליח לקרר במיוחד לא בעלייה כמו לירושלים ובטח ובטח לא עם מזגן ועם רכב מלא נוסעים ומטען.

למרות שהמאורר נועד לקירור הרכב הרבה מאוד מהקירור מגיע גם מבחוץ אבל בגלל שהזדחלתה באיטיות "העזרה" מאוויר מבחוץ לא הגיע בכמויות על מנת לקרר את המנוע.

אני חושב שבציעתה את כל הבדיקות האפשריות שיש: מים, שמן, נזילות פנים וחוץ ברכב. המשך בנסיעה כרגיל ובדוק אם התופעה חוזרת על עצמה.

טיפ קטן אם אתה רואה שחום מנוע באמת עולה מטפס קצת מהממוצע וזה מתחיל להתריד אותך. הורד עומס מהמנוע בכל צורה שהיא, ידוע שהמזגן זולל המון כוח, נתק אותו עד להתייצבות הטמפ'.

בברכה L.A

פורסם

אתה צודק בעניין ניתוק המזגן ולבסוף אכן עשיתי את זה לזמן ממש קצר. פשוט חשבתי שיותר טוב עם המזגן דולק כי כך בהכרח המאוורר עובד - בדיעבד זה לא נכון למקרה שאין תקלה במאוורר.

אם כבר מה שאפשר לעשות זה להדליק את החימום ברכב ובטוח טמפ' המנוע תרד בגלל איבוד החום דרך רדיאטור החימום הפנימי - אבל.....להדליק חימום בתנאים שהיו אתמול ..........................................:onfire:

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

רעיונך מוטעה בעליל ולא מומלץ! חבל עוד משהו יתעלף מהחום.

מספיק להוריד את העומס מהמנוע ע"י הפסקת המיזוג. או במקרה חרום לעצור בצד ולתת לרכב להתקרר.

בברכה L.A

• תוכן חדש...