Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפרזה GT

NIKIG
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקבל פרטים על אימפרזה GT שנת 99-00 ...עכשיו אתם בטח אומרים הנה עוד אחד שמתעצל לעשות חיפוש. את האמת עשיתי חיפוש, אבל משום מה כול הדיונים על האימפרזה הופכים אחרי כמה הודעות לוויכוחים . האימפרזה לעומת מכוניות אחרות. ומתחילים בהתנצחויות כמה האוטו שלי טוב ושלך עגלה זוללת דלק ושוברת גירים. ומכאן מתחילים כל המיתוסים של אנשים שמעולם לא היה להם את האוטו אבל מדברים כאילו הם מהנדסים בסוברו...:?

אני מבקש מבעלי GT בהווה או בעבר לעזור לי לקבל תמונה ריאליט ומציותית לגבי האוטו.

אז נתחיל

התקציב הוא בסביבות 80-85K יש אפילו קלה יעודית (לבנה מבציר 99 עם 70K קילומטרים יד ראשונה בלי שיפורים).

האוטו יסע כ 1200 קילומטר בחודש מקסימום. רוב הנסיעות יהיו רגועות בסביבות ה 80-100 קמ"ש בכבישים בינעירוניים (התנועה של הבוקר ואחרי העבודה). וכמובן נהיגה ספורטיבית בסופי שבוע שלשמה יוצרה המכונית הנ"ל.

*הקטע שמדאיג אותי זה כמובן האחזקה של האוטו

מה צריכת הדלק של האוטו בנסיעות רגועות (בעיר ומחוץ לעיר)

איזה דלק מתדלקים? 95/98

ביטוח קיבלתי הצעה 5K למקיף (נהג צעיר)

בלאי של האוטו וחלקים בהתיחסות לצורת הנהיגה שצינתי מעל?

עלות טיפולים שוטפים לאוטו (כול מה שהאוטו צריך)?

ירידת ערך

וכמובן כל ההוצאות הלא צפויות

היתי מעונין לשמוע מבעליי נסיון מה הם החליפו ברכב ובכללי מה העלות השנתית של האחזקה של האוטו( פחות או יותר ) בשביל לדעת למה להערך...

*לגבי האמינות אני יודע שמאוד קשה להתיחס לפרמטר הזה במכוניות ספורט, זה הכול פונקציה של צורת הנהיגה ורמת התחזוקה של האוטו, אבל בכול זאות האם יש לאוטו מחלות כרוניוט ולמה לשים לב?

ו קצת נתונים יבשים על האוטו

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. צריכת הדלק של ה-GT, כמו כל מכונית מוגדשת, גבוהה מאד. עם זאת, היא מאד תלויה בתנאי הנהיגה ומזג האוויר. נהיגת שיוט רגועה במהירות של 90 קמ"ש ללא האצות תשחרר בדרך כלל כ-10 ק"מ לליטר ואף טוב מזה. נהיגה חזקה במיוחד תתבטא בארבעה קילומטר לליטר ואף פחות (או יותר). מכונית במצב טוב במיוחד תניב משהו כמו 6.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת עיר-בין עירוני-סופ"ש של מאמץ. הדלק הוא 98, לפני תוספים.

2. נשמע כמו מחיר לא רע. בדוק אצל מספר סוכנים.

3. האימפרזה שונאת נהגים חסרי ביטחון וידע ומענישה אותם. גם על הכביש וגם במוסך. המצמד יכול לגמור חייו במהירות וכך גם (חלקי) תיבת הילוכים. המגדש די עדין, השימון והקירור קריטיים. זה אומר שאם תמנע מ"פתיחות" ו"לחיצות" ותנהג כמו בן אדם, המכונית תהיה סופר-אמינה. מצמד יכול להחזיק 100,000 ק"מ ללא בעיה, או 5,000... צמיגים היא גם אוהבת, אבל שוב, בהתאם לסגנון הנהיגה.

4. עלות הטיפולים אינה נמוכה, אך לא יוצאת דופן.

5. ירידת ערך? אני מניח שעשית מספר חישובים כספיים. האוטו בו אתה מעוניין עלה לפני 6 שנים כ-140,000 שקל.

6. הוצאות לא צפויות? תשמע, התייעצתי עם מחלקת נבואה. הם אומרים שתחזור מחר.

7. אין מחלות כרוניות. ושוב, אתה תהיה זה שיקבע אם האוטו שלך יהיה אמין כמו כל מכונית יפנית ממוצעת, או לא אמין כמו כל מכונית שמזמברים לה את הצורה. זאת אומרת, אם תעשה רייסים עם חברים ותשחרר על כביש יבש כמה פעמים קלאץ' במכה ב-5,000 סל"ד, תעביר הילוכים בבומבה כדי להשיג את האונו טורבו שליד ותקפיד לכבות את האוטו מיד עם עצירה בכל פעם מחדש, טובים הסיכויים שתפגוש את אנשי חטיבת "הוצאות לא צפויות" די מוקדם במהלך החברות עם ה-GT.

תהיה בן אדם, היא תהיה החברה הכי טובה וזולה שלך. טוב, חוץ מהענין של הדלק, והצמיגים, והביטוח, וההשחתה הקבועה.

פורסם

יופי של הסבר!!

אגב הקלאץ' הולך מהר כי הכוח עובר אליו ולא לצמיגים- לכן הרכב כסטנדרטי לא מפרפר ביציאה מהמקום ובגלל זה הבלאי המטורף לקלאץ'

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

תודה אחי,

אגב, הקלאץ' עשוי ללכת מהר כי הוא לא חזק מספיק כדי לעמוד בהתעללות לא מתחשבת. הכוח ידידי, עובר תמיד אליו (דרכו), ואף פעם לא ישירות לצמיגים. אז מה שרצית להגיד זה כנראה שבגלל העובדה שהנעה כפולה מעבירה כוח לארבעה צמיגים, ולא לשניים כמו בדרך כלל, יש רמת אחיזה גבוהה יחסית. זו אינה מאפשרת לכוח ל"זלוג" החוצה דרך גלגלים מחליקים (כמו במקרה של הנעה קדמית או אחורית), ולכן החוליה החלשה יחסית בשרשרת העברת הכוח (מנוע עד צמיגים) סובלת ראשונה. AP רייסינג קרמי והילוכים ראשונים "מחוזקים" יכולים לפתור את הבעיה. או רגל מתחשבת.

פורסם

תודה אחי,

אגב, הקלאץ' עשוי ללכת מהר כי הוא לא חזק מספיק כדי לעמוד בהתעללות לא מתחשבת. הכוח ידידי, עובר תמיד אליו (דרכו), ואף פעם לא ישירות לצמיגים. אז מה שרצית להגיד זה כנראה שבגלל העובדה שהנעה כפולה מעבירה כוח לארבעה צמיגים, ולא לשניים כמו בדרך כלל, יש רמת אחיזה גבוהה יחסית. זו אינה מאפשרת לכוח ל"זלוג" החוצה דרך גלגלים מחליקים (כמו במקרה של הנעה קדמית או אחורית), ולכן החוליה החלשה יחסית בשרשרת העברת הכוח (מנוע עד צמיגים) סובלת ראשונה. AP רייסינג קרמי והילוכים ראשונים "מחוזקים" יכולים לפתור את הבעיה. או רגל מתחשבת.

כמובן שקרמי יעזור ואם כבר אז שיהיה גיר דוג טייפ:twisted:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

בתור בעלים של אימפרזה GT בהווה יש לי מספר דברים להגיד על האוטו

1.הבנתי שאתה נהג חדש ,תחשוב טוב טוב אם אתה מספיק בוגר כדי לנהוג על כזה כלי [שלא תחשוב שאני מתנשא גם אני נהג חדש]

2.אם תשמור על האוטו הוא יחזיר לך טובה .תבדוק לעיתים תכופות מאוד :מים.שמן.שמן הגה.תעבור טוב טוב על כול צינורות הואקום במנוע כי זה חלקים שעולים גרושים אבל יכולים להרוס את המנוע כולו.

תבדוק את מצב פילטר האויר.בקיצור תשקיע במנוע מבחינת בדיקות וניקיון כללי זה ישתלם.!

3.אחרי כל נסיעה מאומצת או ארוכה תשאיר את המנוע מונע בערך דקה אחת עד שתישמע את הונטה עובד ורק אז תכבה אותו כנ"ל לגבי הדלקה [רק בלי הונטה]ואחרי זה סע רגוע מאוד 5 דקות ורק אז תתחיל לגדוש.

4.אל תלחץ לעיתים תכופות בהילוך ראשון הוא קצר וחזק מאוד וזה גורם לבלאי מוגבר מאוד של כל החלקים המעורבים [גיר, ציריות וכו]

5.אל תעשה "פתיחות מהמקום" זה גם יגרום לבלאי מואץ זה כמה רכיבים כמו קלא"ץ

6.ואולי הכי חשוב אם באוטו אין שעון גדישה ויחס אויר דלק תתקין מהר כי זה גם יכול להציל לך את המנוע במקרה של תקלה.

7 זהו בכלליות כמו שאמרתי זה אוטו שדורש הרבה טיפוח וטיפול אם תעשה את כל זה הוא יהיה אמין מהנה ולא יותר מדי יקר..!

אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי בפרטי!

..............................................

גודש חדש... 29.7.04

פורסם

אוקי כבעל גאה של GT99 כשנה כבר אני יכול להגיד לך שכל ליטר דלק שרוף באוטו הזה זה כיף. אם נהיגה זה מה שאתה אוהב ולא סתם להרביץ בקו ישר זה האוטו.

האוטו אמין וזה אבל מאוד מאוד תלויי במצב שלו. למצוא GT שמורה זה..... איך אומרים לא מחפשים בתולות בבית זונות.

ככל שהאוטו יהיה שמור יותר ככה אתה תוציא פחות כסף מהכיס.

אחזקה לא זולה במיוחד. סתם לדוגמא טיפולים וכאלה.. שמן עולה 400 שקל לגלון.. מוטול 300V.

פלאגים זה 800 שקל לפני עבודה וכו'...

צמיגים... אני גמרתי את הסט האחרון שלי ב 18 אלף קילומטרים. אבל זה תלויי בצורת הנהיגה שלך.

בעיות מיוחדות אין ... לבדוק גיר ב 7 עניים גיר חדש לא זול בכלל.

מאז שיש לי את האוטו הבעיות היחידות שהיו לי זה שהחלפתי שני חיישנים דפוקים (ככה קניתי את האוטו) החלפתי רדיאטור ומתג מראות חשמל. וזהו נראה לי.

לא תקרע את האוטו הוא לא יקרע אותך..... אבל זה במידה ולא קרעו לו את הצורה לפנייך..

=========================================

SILVER GT99

http://pic.hevre.co.il/UserAlbum.asp?uid=533D1E2E264446D48118FF4BF6F82A9A&alid=193177

פורסם

יש לי GT עם 140000 אלף ק"מ.

גיר מקורי, מנוע מקורי, טורבו מקורי- הכל כמו חדש.

תשמור, סע כמו בן אדם בוגר, אל תהיה חוליגן ותגלה אמינות מוחלטת, מעולם לא החלפתי חיישן או חלק מכאני, פרט לאלטרנטור, מצבר, איתותית שעקרו לי, ספויילר שעקרו פעמיים, וכמובן טיפולים שוטפים (פילטרים, פלאגים), אפילו חוטי הצטה מעולם לא החלפתי.

הרבה יותר אמינה מה-STI שהיתה לי (בתוך-6000 ק"מ 3 חיישנים הלכו לי).

בהצלחה

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם
ספר, ספר, נשמע מעניין מאד. איזה חיישנים בדיוק הלכו לך תוך 6,000 ק"מ ולמה?
חיישן נקישות פעמיים. (אני מתדלק את כל המכוניות שלי תמיד 99 בסונול ככה שזה לא בגלל הדלק)

וחיישנים של קדם מותחנים (קשור לכרית אויר).

למה? תאמר לי אתה.

תבלה.

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם
תודה רבה לכול העונים

יש לי עוד שאלה מה לגבי השוק של האוטו?

מכונית שמורה מאד תמכר תמיד מעל למחירון.

במצב אחר, מתחת.

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם
קדם מותחנים מילא. אבל פעמיים חיישן נקישות? זה מוזר. בכל מקרה, יופי של חתימה יש לך.

מעוניין ב-GT או GTV? :)

BMW330i

פרטים בה"פ

• תוכן חדש...