Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest תמיר .א.
פורסם

הבחור יש לו שרבולט אלרו, בקושי שומעים באס חזק. והוא מגביר את הבאס כמו מטורף.

והסאב מתפחלץ לפעמים אפשר להריח את הסליל שלו.

לפני חודש הוא עושה לי שומעים בווליום נמוך חרחורים מהסאב, ראיתי והסליל כנראה התנפח ונוגע במגנט

רק שלוחצים על הסאב מאיזה פינה אחת זה מסתדר, בכול אופן אם תעבוד איתו בצורה נורמאלית אין סיבה שיהיה בעיה עם הסאב.

תמיר

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי החבר שלך נמצא בקליפינג מטורף ובגלל זה הוא שרף/עיוות את הסליל של הסאב, זה גם נשמע הגיוני שעם מגבר יחסית חלש הוא מנסה לקבל הרבה עוצמה, תבדוק את הגיינים שלו.

לסאב שני סלילים שכל סליל יכול לספוג עד 300 וואט RMS וזה לגבי סימן 5, הסאבים הקודמים - סימן 4 וסימן 3 בעלי סלילים שמסוגלים לספוג עד 325 וואט כ"א. עוד משהו, עד לסימן 4 כולל הסאב הגיע בקונפיגורציה של שני סלילים בעלי התנגדות של 8 אוהם בלבד, מסימן 5 יש גם גרסת 4 אוהם.

איציק.

פורסם
כל סליל 8 אוהם. וממש לא 600 ומעלה RMS.

תמיר צודק.

נתנו מלא פעמים בפורום לינקים לדפי יצרן, בעיקר Ebari

אתה מצוטט אותי, אבל לא רואה אפילו מה רשמתי...

שוב ארשום, ובמיוחד בשבילך - עם תרגום:

ל SHIVA (הסאב המדובר) יש שני סלילים של 2" (לא אוהם, אלא אינץ'), שכל אחד מהם יכול לספוג

300 WATT RMS.

פורסם
תמיר, לא הספיק לך הלינק שהבאתי בזמנו שחיברו את הסאב הזה למגבר QSC PLX-3402 http://www.qscaudio.com/products/amps/plx/plx.htmולא קרה לסאב שום דבר?

החירחורים הם הדיסטורשן של הJBL שהגיע לקצה היכולת שלו ולא של הסאב..

תשמע איזה מגבר, לא ראיתי כאלה נתונים בחיים,107DB, 3400WRMS, גיין 32DB, כל זה על 12AMPER ולא הבנתי מזה CLASS H...

DAMPING FACTOR יותר מ500...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
תמיר, לא הספיק לך הלינק שהבאתי בזמנו שחיברו את הסאב הזה למגבר QSC PLX-3402 http://www.qscaudio.com/products/amps/plx/plx.htmולא קרה לסאב שום דבר?

החירחורים הם הדיסטורשן של הJBL שהגיע לקצה היכולת שלו ולא של הסאב..

רפאל? אתה לא בארה"ב? :-D

מה ת'עושה פה? אני כבר יתפוס מילה עם הבוס שלך...:wink:

פורסם

מה יתן יותר SQ שתי שיוות או 2 סאבים של פייז לא משנה איזה

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

Guest תמיר .א.
פורסם

טוב היום הסאב שלו בכלל הלך. לא שומעים בו באס, הוא התקשר אליי בשביל לשאול על סאב אחר.

לכול מי שלא מאמין שמגבר JBL הרס את הסאב הזה יכול להתקשר לחבר רועי: 0546640641.

http://www.adireaudio.com/Files/ShivaWhitePaper-V2.PDF

PMAX = 375WX2

או 650W

זה אומר כול סליל 187.5WRMS,

ורפאל את הפנטזיות שלך תשמור בבית, זה סאב שהוא בסהך הכול 370WRMS.

תמיר

פורסם

תדרים נמוכים זה הדבר האהוב עלי ככה שאני אוהב שאלות מסוג זה, ובתור בעליו של שיווה מארק 2 כבר 3 שנים (בבית) אני חייב להגיב.

כל הדיבורים (קישקושים, תיסלחו לי) פה על וואטים ו RMS הם מאד מוטעים. קודם כל במקרה של השיווה, הוא רשום כ 650 וואט RMS שאומר בכמה עוצמה הוא מסוגל לטפל באופן תרמי (העמידות בחום של הסליל) באופן מתמשך וקבוע, בדר"כ גל סינוס כלשהו. עם חומר מוסיקלי שעובד בעליות, ירידות וקפיצות פתאומיות וקצרות זה משתנה, ואותו רמקול לדוגמה השיווה מסוגל לעמוד תרמית ביותר מקילוואט (1000 וואט) בלי דיגדוג. ועכשיו לקטע היותר חשוב, העמידות המכנית, שאף אחד לא מתייחס אליה. כל רמקול דינאמי זז קדימה ואחורה באופן ליניארי למרחק מסויים. לא יעזור כל הוואטים שבעולם עם אותו רמקול הוא 10000 וואט, אבל עם "מהלך בוכנה" או "סטרוק" קצר מדי! תכלס הוא יכול לעוות כבר ב 100 וואט בלי קשר לעמידות התרמית של הסליל שלו. הקטע שמתקשר ישירות לעניין הזה הוא סוג התיבה - כל תיבה מעניקה לרמקול נצילות מסויימת יחסית לעוצמה ותדר. תיבה סגורה לדוגמה מאד גדולה כמו תא המטען של הרכב תהיה מאד נצילה שכן יש המון אוויר מאחורי הרמקול שמשמש שקפיץ אקוסטי על מנת למשוך את הממברנה חזרה כל פעם כשהיא זזה קדימה. תיבה סגורה קטנה, כמו נניח 30 ליטר, תתן עקומת תדרים על יותר דגש על מיד באס ופחות על תדרים נמוכים מאד (שלא ממש נחוצים גם ככה), ובגלל כמות האויר הקטנה תהיה הרבה פחות נצילה והרמקול יוכל לעמוד ביותר עוצמה מבחינה מכנית. תיבות vented לוקחות את העניין קדימה ובתדר הכיוון שלהן הממברנה של הסאב זזה כמה שפחות בעוד שמהפתח אויר עצמו יוצא כמה שיותר אויר, וזה מאפשר לסאב לעמוד בעוד יותר עוצמה.

בסופו של דבר לכל רמקול יש את הנתונים והגבולות שלו. השיווה במקרה הזה הוא סאב מעולה למחירו, אל אף היותו כבר דגם ישן (עם כל הכבוד לשיפורים בגרסאות החדשות זה אותו רמקול). בנוסף בוא ניזכור שהרמקול יעוות יותר אפילו עם הוא יורכב בתיבה מוצלחת, אבל עם מגבר חלש שלא עומד בעומס וגורם לעיוותים בעוצמות יחסית נמוכות, או מערכת חשמלית ברכב שאינה עומדת בדרישות של המגבר.

העסק הזה הרבה יותר מורכב מסתם "הרמקול יכול לעמוד בבלה בלה RMS"

Guest תמיר .א.
פורסם

רשום באתר החברה

PMAX = 650W

משמע ההספק האפקטיבי, 375WRMS לשני הסלילים.

אל תתוכח עם אתר החברה. זה שיש לך אותו בבית 7 שנים ואתה עדיין חושב שהוא 650WRMS אז אתה עדיין לא יודע כלום על האלמנט הזה.

כנס לאתר של החברה ותראה מה ההספק שלו. ואפילו לקישור פה.

המגנט שלו יותר קטן מאשר פיוניר 305C הסליל שלו 2 אינץ קטן, איזה 650WRMS ?!

הספק כזה זה סליל הרבה יותר גדול. עובי~מספר לפופים.

תמיר

פורסם

מה קורה איתך תמיר, אני לא יודע לקרוא ?

רשום שם 375 וואט "פר סליל" כלומר לכל סליל בנפרד וסה"כ 650, אבל אני חושב שלא הבנת את הפואנטה של התשובה הקודמת שלי. למי איכפת כמה וואטים הוא ? זה לא מה שקובע איך הוא יישמע.

Guest תמיר .א.
פורסם

אבל הבנו שהוא לא 650WRMS, יופי.

בקשר לבאס ולדיוק ותדרים הנמוכים, לא דיברתי על זה בכלל, אבל אם הזכרת את זה, הסאב הזה נשמע מעולה, ממש מעולה, באס שלא שמעתי בהרבה סאבוופרים, עמוק מאוד רך. אם לא הייתי הולך על מערכת "SPL" רק את הסאב הזה הייתי בוחר הוא מעולה, הוא נישמע מצויין.

תמיר

פורסם

לא, אני עדיין אומר שהוא 650 וואט. ובמידה ולא הבנת ה PMAX שרשום שם זה ה RMS כשרושמים אותו בטבלת נתונים של thiel small או T/S. לפעמים נרשם גם כ PE.

ההגדרה היא :

Pe/Pmax - Thermal limited max. continuous electric power handling. if a driver is driven continuously above Pe then it will eventually fail.

פורסם

ממתי Pmax זה הספק נקי?

מדובר על הספק מקסימלי לכל דבר . מאיפה בא לך הרעיון שסאב כזה הוא 650 ואט rms ?

בטח מ-mikiii שזכה ב-142.9 db עם סאב 750 rms של kicker.

הshiva הוא "רק" 100 ואט פחות, גם הפיוניר ts-w305c הוא 400 ואט לפי החישוב שלך.

ולמה ברוקפורד רשום Pmax 300 watts אבל נומינלי מוציא 150 ואט,

ואיך בshiva יש רק נתון אחד של הספק? ועוד לדעתך הוא הגבוה מביניהם?

אני עדיין מעריך מאוד את הוופר הנ"ל,אני יודע שהוא אחד מהטובים בקטגוריית SQ אבל הספק מקסימלי זה לא rms ,ובטח לא מה שadire התכוונו כשבנו את הוופר.

אין לי מושג מאיפה הבאת את Pe עם ההגדרה, אבל או שלא הבנת נכון או שאני לא הבנתי את המקרה

הספיציפי הזה.

ZZR

• תוכן חדש...