Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי איפשרות לבחור בין המוזיאון או יותר נכון הגלריה של פראררי(שנמצא במראלנו שבטוח מודנה) או של למבורגיני:

Centro Polifunzionale «Ferruccio Lamborghini »

Via Statale 342, Dosso, 44040, Italy

Tel: + 39 (0) 532/35 98 11

Go to Multimap

אני צריך תגובות מאנשים שכבר היו בשני המוזיאונים הנ"ל...אני צריך לדעת מחירים,גודל המקום (כאילו איפה מוצגים יותרדגמים שונים),מחירים של כניסות ,מה יותר פתוח לתיירים,כמה זמן בערך ייקח לי ליהיות בכל מוזיאון ומה תכלס יותר מעניין..

תודה מראש,

פורסם

במוזיאון של למבורגיני לא הייתי.

המוזאון של פררי קטן,מאפן, ללא ייצוג הולם של מכוניות ולא רק שהוא לא שווה את דמי הכניסה, הוא לא שווה את הסטרטר של האוטו בבוקר בשביל לנסוע למרנלו.

תעשה לעצמך טובה ותימנע ממנו. ישרוף לך יום בטיול על פארש.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה,

אמור לי שאיך שאני יצא מהגלריה של פראררי שום למבו לא תעניין אותי כבר...ושזה מוזיאון מצוין.. כמה זמן בערך ייקח לי לעשות את כולו?

פורסם

הייתי בשניהם. הם לא רחוקים אחד מהשני.

המוזיאון של למבורגיני הוא חוויה כי זה בשטח המפעל ואם תהיה נחמד לשומר (כמו שאני הייתי) יתנו לך להציץ (לי נתנו להכנס...) לאולם היצור (ואם לא אל תבוא אלי בטענות..). כל מפעל למבורגיני הוא בית מלאכה אחד גדול. המוזיאון קטן ופשוט ותוכל להקיף אותו אולי בשעה.

בניגוד לדעת קודמי, מוזיאון פררי מרשים מאד ומושקע מאד. זהו מוזיאון חדש והסיור מוליך אותך לאורך תחנות בחיי המכונית, האיש והאגדה. המוזיאון לא נמצא בשטח המפעל. יש בו חנות טובה (ויקרה) של אבזרי פררי אבל לא רחוק יש חנויות למזכרות מתחרות ופרטיות, יותר זולות.

ללמבורגיני נכנסתי בחינם (קשרים, עבודה וכו') ולפררי שילמתי, מחיר מאד גבוה, לא זוכר כמה אבל אולי באתר שלהם כתוב. קח שעה- שעתיים לעניין.

אזור מודנה ואמיליה (הייתי שם בקורס של ארבעה ימים לפני שנתיים) הוא מהיפים והנעימים באיטליה. גם מזרטי (בתוך העיר מודנה) בסביבה. חוצמיזה זה מרכז החומץ הבלסמי וגבינת הפרמזן ואין כמו להכנס למקום בו מיצרים פרמזן, לראות איך זה מתבצע, לצאת עם חתיכת פרמזן, לגשת לשוק פתוח, לקנות חומץ בלסמי, לשבת על גדר אבן ולטפטף כמה טיפות של הבלסמי על ריבועי פרמזן, להנות מטעם גן עדן תוך התבוננות בפררי, מזרטי, למבורגיני, פררי, מזרטי, למבורגיני, פררי.....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• אחראי פורום
פורסם

אני חוזר וממליץ בחום על מוזיאון פרארי. הוא נראה קטן (מחולק ל-2) אבל אחרי שבוהים

בכל מכונית 10 דקות (ויש שם כ-20-25 רכבים...) - תעשה את החשבון.

כניסה-12 יורו,אבל החנות ממש יקרה. מה אתם אומרים על מטרייה ב-9 יורו?!

שלא לדבר על הספרים היפהפיים שעולים עשרות יורו.

אבל מומלץ בחום!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תגידו? באיזה מוזיאון פרארי הייתם?

יש שם איזה 20-25 מכוניות. רובן מכוניות פורמולה מתקופות שונות (שאותי לא ממש מעניינות).

חלקן הקטן מכוניות פרטיות לא מעניינות (!), כל הדגמים הנחשבים נעדרים.

זה מוזיאון שאולי היה מכבד את האוסף של ג'י לנו.

בתור מוזיאון של היצרן זה מוזיאון עלוב ומאפן. כל מי שהיה למשל במוזיאון B.M.W מבין על מה אני מדבר.

בברכה,יניב

פורסם

כמו שאמרו גדולים וטובים ממני..... אין כמו מראה עיניים, אז בבקשה, הנה האתר של המוזיאון.

ורק עוד מילה אחת בקשר למוזיאון, זה מוזיאון מכוניות או מוזיאון מנועים?

יש שם איזה 10 מנועים פזורים ועל כל אחד כתוב את ההיסטוריה שלו שמעניינת תתחת שלי. :-)

בברכה,יניב

פורסם

ל25 מכוניות אני צריך לשלם 12 יורו?!! זה מוגזם! מישהו יכול לתת לי כתובת של מוזיאון נורמאלי באיטליה אבל שהוא גם היה באותו מוזיאון..תודה מראש,

פורסם

יש שם יותר מ-10 מנועים ואכן גם לדעתי הוא לא שווה יותר מדי,אבל...

קרוב מאד לשם נמצא המפעל ואפשר פשוט לעמוד מול המפעל ולרייר כל כמה דקות מעוד נהג מבחן שיוצא או חוזר מהכבישים המדהימים בסביבה מנסיעת מבחן על פרארי נוהמת וזועמת...

בטווח של 1 ק"מ משם נמצא גם מסלול הניסויים הסגור של פרארי ואם יתמזל מזלך תוכל להציץ בפעילות עד שיסלקו אותך:-P

כמו-כן ,קרוב מאד (על הכביש הראשי מול הרחוב של המפעל ) יש מוסך שעובד רק עם פרארי,מה שאני ראיתי שם:inlove:

מצ"ב תמונות מהמוסך הנ"ל:

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

מצ"ב עוד תמונה מהמוסך

אחת מהכניסה למפעל

ואחת מהמוזיאון

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
הייתי בשניהם. הם לא רחוקים אחד מהשני.

המוזיאון של למבורגיני הוא חוויה כי זה בשטח המפעל ואם תהיה נחמד לשומר (כמו שאני הייתי) יתנו לך להציץ (לי נתנו להכנס...) לאולם היצור (ואם לא אל תבוא אלי בטענות..). כל מפעל למבורגיני הוא בית מלאכה אחד גדול. המוזיאון קטן ופשוט ותוכל להקיף אותו אולי בשעה.

בניגוד לדעת קודמי, מוזיאון פררי מרשים מאד ומושקע מאד. זהו מוזיאון חדש והסיור מוליך אותך לאורך תחנות בחיי המכונית, האיש והאגדה. המוזיאון לא נמצא בשטח המפעל. יש בו חנות טובה (ויקרה) של אבזרי פררי אבל לא רחוק יש חנויות למזכרות מתחרות ופרטיות, יותר זולות.

ללמבורגיני נכנסתי בחינם (קשרים, עבודה וכו') ולפררי שילמתי, מחיר מאד גבוה, לא זוכר כמה אבל אולי באתר שלהם כתוב. קח שעה- שעתיים לעניין.

אזור מודנה ואמיליה (הייתי שם בקורס של ארבעה ימים לפני שנתיים) הוא מהיפים והנעימים באיטליה. גם מזרטי (בתוך העיר מודנה) בסביבה. חוצמיזה זה מרכז החומץ הבלסמי וגבינת הפרמזן ואין כמו להכנס למקום בו מיצרים פרמזן, לראות איך זה מתבצע, לצאת עם חתיכת פרמזן, לגשת לשוק פתוח, לקנות חומץ בלסמי, לשבת על גדר אבן ולטפטף כמה טיפות של הבלסמי על ריבועי פרמזן, להנות מטעם גן עדן תוך התבוננות בפררי, מזרטי, למבורגיני, פררי, מזרטי, למבורגיני, פררי.....

הודעות שכאלה צריכות להיחשב כסותרות את תקנת הציבור. אני לומד למבחן, עושה הפסקה קלה, נכנס לפורום ונתקל בהודעה מגרה שכזו. פשוט עינוי אכזרי :roll:
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

היי ,

חזרתי ביום ראשון מאיטליה וביקרתי במוזיאון , היה שווה כל יורו ( 12 יורו כרטיס רגיל ... ו - 10 יורו לסטודנטים ) .

כל איטליה יקרה , וכמובן שגם המוזיאון עצמו יקר , זה נכון , גם הכניסה , גם חנות המזכרות , וגם 32 יורו על חולצת T פשוטה למראה ...

אבל מי שמבין וחי מכוניות , לא מסתכל על הדברים האלה .

לא הייתי במוזיאון למבורגיני ולכן אני לא יכול להשוות .

לא חייבים לשרוף שם יום , אני הגעתי למוזיאון בשעה 16:00 מוונציה , ויצאתי ממנו בשעה 18:00 (הפתיחה בשעה 09:30) .

לא צריך יותר משעתיים למוזיאון .

העיירה עצמה ( מראנלו ) מקסימה ושם ישנתי במלון הכי שווה מבין כל אלו שהייתי באיטליה ובנוסף הוא היה הזול מכולם .

עכשיו בטח יהיה שם עמוס , בעקבות הזכיה ב - F1 ...

תהנו :-)

אשמח לענות על כל שאלה בנושא

יגאל

• תוכן חדש...