Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"משוגעים תרדו מהגג..."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה העיקרונית שלי עם האנשים, שדורשים עבור רכב רגיל לחלוטין, במצב "הרבה לפני שיפוץ" מחיר גבוה רק בגלל שעבר גיל 30! זה לא בסדר, לדעתי! מכוון, שהם לא השקיעו גרוש ברכב לצורך "האספנות" שלו, הוא היה ונשאר גרוטאה, שדורשת השקעה רצינית בשיפוץ, אז סליחה- למה שמישהו יהיה חייב לשלם עבור זה סכום מטורף, רק בגלל שיש עליו שלט "רכב אספנות"??!!?

יש תופעה כזאת, ואף פעם לא הבנתי אותה. למה אנשים חושבים שמעמד "אספנות" אמור להעלות את הערך של רכב?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני בערך שנתיים,עוד לפני שרכשנו את שתי הקורטינות שבבעלותנו,נתקלנו במודעה בידיעות אחרונות יום שישי,קטגורייה של רכבי אספנות:

פורד קורטינה 1975,אוטומטית,40,000 שקל.

חיש קל הרמתי את הטלפון למפרסם המודעה-ברגע שהוא נקב במחיר הייתי בטוח שזה יישמע כך:

הרכב במצב תצוגה-חדש עומד במוזיאון:-P .

התברר אחרת :הרכב עומד מספר שנים בחנייה מקורה,ללא טסט לפני שיפוץ.

בכל זאת לא התייאשנו ונסענו לראות את הרכב.

הרכב היה במצב מוזנח,מלא בתוספות של ערסים ובקיצור לפני שיפוץ.

כאשר שאלתי לפשר המחיר אמר לי הקונה:הבאתי שמאי רכב ,ככה הוא העריך את הרכב(הרכב אז לא היה אספנות).

ניסינו להוריד במחיר למחיר טיפה יותר שפוי ,אך בעל הרכב לא הסכים:roll: .

לאחר שבוע הרמץי טלפון לבעל הרכב לראות אולי הוא ''ירד מן העץ'',אך הוא אומר לי שהוא מכר את הרכב לפני מספר ימים במחיר שהוא דרש(הוריד כמה מאות שקלים לגרר). הייתי בשוק:shock: .

תמונה להמחשה:

DSCF0767.JPG

DSCF0769.JPG

DSCF0777.JPG

פורסם
קשה לי מאד להאמין שמישהו שילם לו סכום בכזה סדר גודל, נראה לי הוא מסתלבט עליך.
איזה הסתלבטות,אתה רציני?

אבי הציע לו סכום מאד מכובד של 30K והוא לא היה מוכן למכור את הרכב.

מזל שלא קנינו את הרכב ,זמן קצר לאחר מכן תראה מה הבאנו (פשוט במהלך חיפוש התמונות של הקורטינה האדומה, ניתקלתי בתמונות של הקורטינות שלנו :-P )

תמונה 009.jpg

1.jpg

פורסם
איזה הסתלבטות,אתה רציני?

אבי הציע לו סכום מאד מכובד של 30K והוא לא היה מוכן למכור את הרכב.

מזל שלא קנינו את הרכב ,זמן קצר לאחר מכן תראה מה הבאנו (פשוט במהלך חיפוש התמונות של הקורטינה האדומה, ניתקלתי בתמונות של הקורטינות שלנו :razz: )

קטנצ'יק (מקווה שאירית לא תנשך אותי..)

נראה שהמוכר לא אמר לך את האמת. כך דוגמא קטנה לרכב מושקע ולמחיר ההתחלתי הנדרש:

http://www.classiccar.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=77&ad_id=5271

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם
קטנצ'יק (מקווה שאירית לא תנשך אותי..)

נראה שהמוכר לא אמר לך את האמת. כך דוגמא קטנה לרכב מושקע ולמחיר ההתחלתי הנדרש:

http://www.classiccar.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=77&ad_id=5271

ראית את הרכב במציאות?

מאמין שלא, מבחינת השקעה נראה לי שעל הרכב החום לבן יש יותר השקעה, על מנת להביא למצב כמו של הקורטינה שלי או יותר.

פורסם
ראית את הרכב במציאות?

מאמין שלא, מבחינת השקעה נראה לי שעל הרכב החום לבן יש יותר השקעה, על מנת להביא למצב כמו של הקורטינה שלי או יותר.

הבאתי את הקורטינה החומה כהשוואה לקורטינה האדומה שסיפרת עליה. ולא חלילה לקורטינה הצהובה שלך.

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם
הבאתי את הקורטינה החומה כהשוואה לקורטינה האדומה שסיפרת עליה. ולא חלילה לקורטינה הצהובה שלך.

כמדומני שלא הבנת את מה שניסיתי לומר.

אני התכוונתי שהאדומה במצב יותר טוב מהחומה .

פורסם

אין לי מושג, למי ואיך הוא מכר את האוטו, אבל לא הייתי נותן עבורו יותר מ-2000 ש"ח! אם באמת מישהו קנה אותו ב-40K, מה שמאד קשה לי להאמין, אז הבן האדם צריך דחוף, אבל דחוף אישפוז בה"ח הפסיכיאטרי, ואני מקווה, שלא ינהג בכביש תחת השפעת התרופות שיצטרך לקחת!!! אני רציני לגמרי! WTHF???!!! ב-40K אפשר לקנות מוסטנג מוזנחת! ושוב, אני חולה על קורטינה, ועד עכשיו מצטער, שלא קניתי לפני כ-8 שנים אחת שנת 72' במצב מכני מעולה וחיצוני סביר (בכלל ללא חלודות!) בגלל שלא הסכמתי לשלם 1500 ש"ח, והמוכר לא הסכים ל-1000! והאוטו היה עם טסט לחצי שנה לפחות! מצד השני, לא היה לי הקאפרי שלי, לו הייתי קונה אותה אז... כי זה היה או היא, או קאפרי ב-700 ש"ח מוזנחת וללא טסט שנה- והקאפרי ניצחה! :twisted:

ואגב, תאמין לי, שהקורטינה האדומה, ממה שאני רואה בתמונות, דורשת לא מעט פחחות, אין לי מושג לגבי המכני שלה. בקיצור- לא 40K ולא נעליים! וסליחה, שאני עצבני- זה בדיוק, אבל בדיוק מה שאני מדבר- לדרוש מחיר מופרז (בטירוף) עבור משהו, שממש, אבל ממש לא שווה את זה!!!!!!!! ואני מה-זה הייתי רוצה להכיר את השמאי הזה, שנתן לו את השווי הרכב- לו הייתי מכיר אותו קודם, האסקורט שני עוד הייתה חיה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אל יתעצבן אדון גנאדיאל, באמת...

snuker.jpg

בוא נגיד ככה - שלאהבה אין מחיר.

כנראה שזה שקנה את הקורטינה היו לו כיסים מרופדים, מרופדים מדי.

ולהגיד לך את האמת? אם היה לי כסף נזיל והייתי עשיר כקורח, לא הייתה לי בעיה לזרוק כמה עשרות אלפי שקלים על רכב עממי במצב כמו של הקורטינה + - (לפני שיפוץ). לצערי, כיום כסף הוא הדבר היחידי שמונע ממני להתחיל בפרויקט משלי, אז כסף זה רק עניין של פונקציה.

אי אפשר לדעת למה הוא שילם לו 40 גדולים:

• אולי הוא היה הבעלים של הרכב הזה ורצה להחזיר עטרה ליושנה

• אולי הוא חיפש קורטינה לשיפוץ והבין שזו ההזדמנות הכי טובה שתהיה לו (להזכריך: אנחנו ב2005, לא 1985 - הקורטינות האלה כבר לא שורצות בכל חור).

גילוי נאות: עד לפני חודש הייתי במו"מ עם בעלים של קורטינה אוטומטית, שעומדת מוזנחת בטירוף ולא זזה - הבנאדם רצה סכום של 5 ספרות לרכב, שזקוק להשקעה מעטה יחסית, אבל בכל זאת השקעה.

שהבנתי שהוא לא מוכן לרדת מהמחיר כי הוא חושב שיש לו מכרה זהב - עברתי באחת השבתות הליליות של חודש מאי, בלבוש שחורים, התגנבתי לחנייה שלו והשארתי לו פתק

"שתחליט לרדת מהעץ, אתה יודע את הפלאפון שלי. שיהיה לך שבוע טוב"

מדי פעם יוצא לי להרהר בדבר הזה שנקרא אספנות, והבנתי שקיימים רק שני סוגים של קשיים לאספן

1. או שאין לו מספיק כסף בשביל החלומות שלו

2. או שהוא לא באמת רוצה אותן

כל השאר זה סתם מראית עין כוזבת.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

אל יתעצבן אדון גנאדיאל, באמת...

snuker.jpg

אהבתי!:-P:-):wink:

לעניין: מפריע לי, שהוא שילם את הסכום, אם באמת שילם, גם אם הוא רוטשילד, כיוון שזה נותן לגיטימציה לחוצפנים לדרוש מחיר מופרז- ואז, מי שאין לו לא יכול להרשות לעצמו! נכון, אנחנו לא בקומוניזם, ואין שיוויון, אבל רבבק- זה כבר ניקרא "סתם לעלות את המחיר השוק"!!! יש גבול!

ואחי, תאמין לי, שיש מספיק קורטינות/אסקורטים, שאפשר לקנות במחיר סביר עדיין! ענית על השאלתך בעצמך בסעיף מס' 2! כשתרצה באמת- תמצא! תאמין לי!:wink: עובדה- מישהו כאן קנה אסקורט לא רעה בכלל (לפחות לפי התמונות) בסכום בערך 3K (ואני מאמין, שאפילו פחות) לפני כמה ימים! עובדה!

טוב, גם אני שילמתי "קצת" מוגזם עבור המשאית - 6.5K, אבל כאן הסיפור אחר- זה לא הוא רצה למכור, אלא אני ניג'סטי לו, אז לא הייתה לי עמדה חזקה מדי למיקוח על המחיר...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
snuker.jpg

אל תרתח אדון עזריאל אל תרתח....

חנוכה מרגיע את עזריאל שלא מבין למה הרב כועס עליו....

ובשביל להיות קשור לשירשור:

קניתי חיפושית 74 1300 ב5000 (לא היה מגיע לו).

חבר קנה חיפושית 73 1200 ב1500 וזה בדיוק מה שהיא הייתה שווה.

חבר אחר קנה (תנחשו איזה רכב...)73 1200 ב5000 שהגיע לו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

דבר אחד אני לא מבין-אם רכב שחפצתם בו במצב ,טוב מכני טוב,ה''בודי'' שלו מצוין,ובכללי הרכב

במצב טוב +,מה העניין במידה ויש להשקיע סכום ראשוני גדול?

אבי הציע לבעל הרכב סכום נכבד של 30K והוא לא הסכים,מה פסול פה אני לא מבין?

כבר הציעו לנו קורטינות במחיר של 1-2K אבל באמת,תראו איך זה נראה:

DSCF4369.JPG

פורסם

רק שתדע, לפחות לפי התמונות, ששהקעה כדי שהאוטו יגיע למצב "המושלם" בשני המיקרים תהיה כמעט זהה, למרות המראה הקשה, שראינו בתמונה השניה- תאמין לי, ואתה אמור לדעת את זה, שפח בגיל הזה כולו חלוד, ואם באמת רוצים איכשהו להיתפתר מחלודה, אז חייבים לפרק את כל האוטו ולשפץ בייסודיות, ודווקא עדיף להתחיל מ"גרוטאה" בגרושים מראש, לדעתי, כדי שלא יהיו אשליות, שייתנפצו ברגע תחילת העבודה! תאמין לי, לא נעים לגלות, שהשקעת 40K וצריך עוד 20 בשביל פחחות! עדיף להשקיע 1500 ו-25K בפחחות, לא? שוב, הכל עניין של השקפה. פשוט, אינני מאמין בנסים, ולא מאמין, שקורטינה שתיקנה ב-40K תהיה במצב הרבה, ואני חוזר, הרבה יותר טוב מזו, שב-1000 מבחינת הפח, לפחות, עד כדי, שיצדיק השקעה של עוד 30-40 אלף!

טוב, אבל איש באמונתו יחיה. רק חבל, שאחרים ניפגעים מזה, שיש אנשים, שמוכנים לשלם סכומים מופרזים. אבל אין מה לעשות- מדינה חופשית. אבל, מה שרבים לא מבינים- הגישה הזאת- "למה לא לשלם הרבה, אם יש"- גורמת נזק בלתי-הפיך, לא רק בתחום הצר הספציפי שלנו- תראו למשל את העליית המחירים מתמדת של דלק, מזון, הכל! ולאף אחד לא אכפת- כולם אומרים: טוב, נו, עוד שקל, לא נורה... ואחרי זה בוכים, על החלב שנישפך.....

פורסם

הקורטינה האדומה נבדקה על ידי אבי שהינו בוחן רכב מוסמך ומומחה קורטינות בפרט.

הקורטינה האדומה במצב נדיר,ללא חלודות ,פח נקי,ללא ''גלים'' וריקבונות,המנוע נמצא במצב תקין,כמו כן גיר הרכב,החלק הפנימי במצב יפה,בקיצור חוץ מלנקות את הרכב מאבק ותוספות של ערסים,מעט תיקוני צבע,החלפת צמיגים,להניע ולנסוע.

ולחולי קורטינה כמונו לפעמים שווה המחיר שהוא נקב.

סה''כ ההשקעה באותו הנ''ל לפי הערכת אבי היא כ2K ,אז אדון גנאדי היקר ,מי שלקח את הרכב עשה עסקה מצוינת,היות ולא השקיע הרבה עבודה וזמן ברכב וקיבל את רכב חלומותיו לתפארת בסכום של 40K.

לעומת זאת אדם שני, חכם מאד ,כמוך גנאדי,היה קונה רכב ב1-2K גורר אותו ומתחיל לשפץ אותו:

1)מנוע-בין 5-7K לשיפוץ לא גדול

2)גיר-שיפוץ של גיר אוטומוט 5-6K לשיפוץ לא גדול

כעת המנוע והגיר במצב סביר ,כעת:

3)פחחות-לא פחות מ7-8K לפחחות ייסודית(טלאים,חיתוכים,הוצאת חלונות ,וכו'..)

4)צבע-צבע ייסודי לרכב,מקצועי לפחות 5K

5)צמיגים-חמישה צמיגים לפחות 1K

6)מערכת חשמל-לפחות 1-2K

7)ריפוד הכיסאות-לפחות 3-4K

8)דלתות+גג-לפחות 1-2K

9)בולמי זעזועים-1-2K

10)חלקים כגון:פנסים,ג'אנטים,בקליות ,סמלים-לפחות 2-3K.

בחישוב מהיר זה הגענו לפחות ל30K +שנה עבודה,עכשיו גנאדי אמור לי,לא שווה להשקיע ברכב כמעט מוכן 40K,לחסוך שנה עבודה וטורחושלל הדברים שמלווים בזה שאין צורך לפרט.

נ.ב

התחשיב שעשיתי כאן הוא בצורה קטנה ועדינה,ויש עוד הרבה דברים שלא הוספתי.

ברכב ישן ,אתה יודע מה אתה מתחיל ,אך אין לדעת בכמה תסיים. כגון: מערכת ההגה, מערכת הבלמים, פרונט,קפיצי הרכב,ויוצא בזאת...

יום טוב

לירון וגבי

• תוכן חדש...