Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באחת הנסיכויות הערביות מצאו פתרון מאד פשוט, מאד קשה לנהוג עם יד אחת... :roll:

זה נכון......... אבל הבעיה שאין להם אוטומט אז :wink: בגלל זה קשה להם לנהוג עם יד אחת

אבל בכל מיקרא אני בעד!!

פורסם

ברגע שהחליטו לגנוב את הרכב שום הגנה קונבנציונלית שניתן לקנות בחנות לא תעזור.

במקרה שלך הייתי מציע פשוט להוציא את הקבל של המפלג או הרוטור הפנימי של המפלג.

הגנבים לא מגיעים עם חלקי חילוף כך שהם ימשיכו לרכב הבא.

אבל הבעיה (מניסיון) ברגע שהגנבים לא מצליחים לגנוב, הם משחיטים את פנים הרכב.

פורסם
יש לי סובארו שנת 84 ואני רוצה להגן יותר נגד פרעצות כמו שאתם בטח יודעים אפשר לפתוח עם כמעט כל מפתח או שאפשר להוצי את הגומי מהחלון וללחוץ עם משהו ארוך על כפתור הנעילה ממול בדלת השניה ולפתוח הדבר הזה מרגיז רצח מה אני יכול לעשות נגד זה? להחליף צילדרים מה למשהו יש רעיון ????

גם לי הייתה סובארו 84 הרכב היה שמור מאוד :)

היה לי אזעקה מנעול הגה כפול :shock:

והכנתי ניתוק דלק(היות ולסובארו יש משאבה חשמלית)

העברתי חוטים והסתרתי את המפסק באזור הגיר לא נראה לעין

אבל בוקר אחד התעוררתי ולא הייתה סובארו(נגנבה על ידי ערבי) :(

הרכב מאוד מבוקש אצל ערבים לכן הזהר :evil:

אז אם תוכל להקשות יותר אולי הם יתיאשו ויעברו לסובארו אחרת :?

מזדה LANTIS F

שנת 98

פורסם

בערב יום ראשון אחד הלכנו אני ובני משפחתי לישון לתומנו כשמכונית ה A6 של אבי חונה לתומה בחנייה. מדובר בשכונה שלווה ופשוטה במרכז הארץ (לא בת"א).

פרט נוסף שיש להזכיר בסיפורנו הוא שמשכונה זו נגנבו שבוע בלבד לפני המקרה וולו S70 ומיציבושי פאג'רו קינג וכן וולו S90. חשוב כמו כן להזכיר שלכל המכוניות הללו היה איתורן וכולן נגנבו ממול לבתי בעליהן...

ובכן אמשיך , הלכנו כל המשפחה לישון כשלפתע בשעה 3 ושלושים אנו שומעים טלפון מצלצל. אבי עונה ושואלים אותו " שלום מדברים מאיתורן - האוטו שלך איתך???" אבי רץ במהרה למטה (מדובר בבית פרטי עם מפלסים....) ולתדהמתו מגלה שהשער החשמלי פרוץ והאוטו איננו שם!

אבי משיב לאיתורן כי האוטו נמוג. אני יורד לקומת הכניסה כדי לברר מה קרה .

ממבט זריז אני מגלה כי שברו לנו את המנעול של הסורג בסלון (עד היום לא ברור לי איך ) הרימו תריס גלילה במשקל 100 ק"ג בערך ופתחו חלון זכוכית ללא שבירה.

הגנבים הלכו לדלתות ופרט לשני צרורי מפתחות לא נגעו בדבר.

חשוב לציין כי נגנבו גם מפתחות הפיאט שלי אך היא לא נלקחה (השלט לא משהו צריך לעמוד מול האוטו במרחק 10 ס"מ בשביל לפתוח אותו...

מכאן הסיפור עובר למשטרה. הגנבים , ימח שמם נוהגים באוטו והמשטרה מקבלת כל הדרך את מיקומם כשלבסוף מצליחה ניידת לחסום את המכונית והשוטר שקפץ על האוטו מעד והגנבים נמלטו. תוך רבע שעה מתקשרים אלינו מהמשטרה (לאחר שהתקשרנו אליהם ב- 3.35 ) ואומרים לנו לבוא לקחת את המכונית - כשראינו את האוטו אני ואבי נדהמנו...

שריטות בפגושים (מדובר בחנייה קשה בזווית 90 מעלות וברחוב צר...) . בנסיון של הגנבים למצוא את האיתורן שמנותק ממערכת ההצתה שברו הגנבים את המגירה ההידראולית וגרמו אי אלו נזקים אחרים ושריטות לדש בורד. הנזק 23 אלף ש"ח ( תיקון הפגושים + החלפת דש בורד באאודי זה סיפור דיי יקר..)

הישמרו לנפשותיכם וקחו את מפתחות מכוניותכם מהדלתות! :!::!:

פורסם
בערב יום ראשון אחד הלכנו אני ובני משפחתי לישון לתומנו כשמכונית ה A6 של אבי חונה לתומה בחנייה. מדובר בשכונה שלווה ופשוטה במרכז הארץ (לא בת"א).

פרט נוסף שיש להזכיר בסיפורנו הוא שמשכונה זו נגנבו שבוע בלבד לפני המקרה וולו S70 ומיציבושי פאג'רו קינג וכן וולו S90. חשוב כמו כן להזכיר שלכל המכוניות הללו היה איתורן וכולן נגנבו ממול לבתי בעליהן...

ובכן אמשיך , הלכנו כל המשפחה לישון כשלפתע בשעה 3 ושלושים אנו שומעים טלפון מצלצל. אבי עונה ושואלים אותו " שלום מדברים מאיתורן - האוטו שלך איתך???" אבי רץ במהרה למטה (מדובר בבית פרטי עם מפלסים....) ולתדהמתו מגלה שהשער החשמלי פרוץ והאוטו איננו שם!

אבי משיב לאיתורן כי האוטו נמוג. אני יורד לקומת הכניסה כדי לברר מה קרה .

ממבט זריז אני מגלה כי שברו לנו את המנעול של הסורג בסלון (עד היום לא ברור לי איך ) הרימו תריס גלילה במשקל 100 ק"ג בערך ופתחו חלון זכוכית ללא שבירה.

הגנבים הלכו לדלתות ופרט לשני צרורי מפתחות לא נגעו בדבר.

חשוב לציין כי נגנבו גם מפתחות הפיאט שלי אך היא לא נלקחה (השלט לא משהו צריך לעמוד מול האוטו במרחק 10 ס"מ בשביל לפתוח אותו...

מכאן הסיפור עובר למשטרה. הגנבים , ימח שמם נוהגים באוטו והמשטרה מקבלת כל הדרך את מיקומם כשלבסוף מצליחה ניידת לחסום את המכונית והשוטר שקפץ על האוטו מעד והגנבים נמלטו. תוך רבע שעה מתקשרים אלינו מהמשטרה (לאחר שהתקשרנו אליהם ב- 3.35 ) ואומרים לנו לבוא לקחת את המכונית - כשראינו את האוטו אני ואבי נדהמנו...

שריטות בפגושים (מדובר בחנייה קשה בזווית 90 מעלות וברחוב צר...) . בנסיון של הגנבים למצוא את האיתורן שמנותק ממערכת ההצתה שברו הגנבים את המגירה ההידראולית וגרמו אי אלו נזקים אחרים ושריטות לדש בורד. הנזק 23 אלף ש"ח ( תיקון הפגושים + החלפת דש בורד באאודי זה סיפור דיי יקר..)

הישמרו לנפשותיכם וקחו את מפתחות מכוניותכם מהדלתות! :!::!:

קודם כל ברוך הבא לפורום.

שיטת הגנבה של המפתחות ידועה מאוד. אנחנו כבר ממזמן לא שמים את המפתחות

במקום סטנדרטי.

אגב אני מקווה שהתיקון של ה A6 היה יפה.

סיפור נוסף כזה - שכן של קרוב משפחה שלי בעל 3 רכבים מרשימים למדי, מרצדס

S קלאס, אודי A3 1.8T ו עוד רכב נוסף שאיננו זוכר כרגע. פרצו לבית גנבו את המפתחות

של שלושת הרכבים. גנבו 2 מהם בסוף. התקשרו לגנב הוא ענה, בעל הרכב שלא רצה

לקבוע פגישות וכו' סתם שאל אותו - תגיד למה לקחתם גם את הA3? הוא אמר שלא

היה להם נהג.

פורסם

תודה.

יום לאחר שגנבו לשכנינו את הוולו והפאג'רו אמרתי לאבי שיתקשר לאיתורן לברר למה אפשר להניע ללא לחיצה על הקוד ומה הרעיון בזה. מאיתורן הגיבו שכך זה הותקן ואם רוצים לשנות צריך להגיע למתקין... מסתבר שזה עדיף ככה כי אצל שכיננו היקרים האיתורן היה מחובר למערכת ההצלתה. דבר המאפשר לגנבים לשבת ברכב ככל העולה על רוחם עד שיצליחו לפרק. במקרה כמו אצלנו עצם הישיבה יותר מחצי דקה באוטו לא מונע מתחילה בסדרת צפצופים בתוך האוטו. סדרה די חלשה אבל כנראה שזה הלחיץ, הגנבים ברחו , נסעו את כל הרחוב ברוורס , כנראה גם טעו בדרך כי לא ברור לי לאן בדיוק הם ניסו להגיע מאיפה שהם נסעו...

פורסם
תודה.

יום לאחר שגנבו לשכנינו את הוולו והפאג'רו אמרתי לאבי שיתקשר לאיתורן לברר למה אפשר להניע ללא לחיצה על הקוד ומה הרעיון בזה. מאיתורן הגיבו שכך זה הותקן ואם רוצים לשנות צריך להגיע למתקין... מסתבר שזה עדיף ככה כי אצל שכיננו היקרים האיתורן היה מחובר למערכת ההצלתה. דבר המאפשר לגנבים לשבת ברכב ככל העולה על רוחם עד שיצליחו לפרק. במקרה כמו אצלנו עצם הישיבה יותר מחצי דקה באוטו לא מונע מתחילה בסדרת צפצופים בתוך האוטו. סדרה די חלשה אבל כנראה שזה הלחיץ, הגנבים ברחו , נסעו את כל הרחוב ברוורס , כנראה גם טעו בדרך כי לא ברור לי לאן בדיוק הם ניסו להגיע מאיפה שהם נסעו...

אכן הקודנים החדשים מגיעים עם מערכת ניתוק הצתה ...

אם מישהו מעוניין במערכת כזו אני שמעתי ממקורות פנימיים שב"רדיו מילאנו" פיתחו כזו מערכת ולפי דעתי כיום ניתן כבר לקנות אותה ...

חברות הביטוח מאוד התלהבו מהרעיון ויתכן ובקרוב העניין יהיה חובה (או לפחות יוזיל מאוד את הביטוח) בכל רכב ...

עכשיו מגיעים לסיכום, כמובן שאי אפשר למנוע את הכניסה לאוטו מכיוון שכל גנב מתחיל ימצא דרך להיכנס לאוטו שלך בין אם זה לפרוץ לבית ולאתר את המפתחות או בכל טכניקה אחרת.

לכן למי שחשוב לו שלא יגנבו את הרכב עצמו (רכב נדיר/אין ביטוח מקיף וכו') פשוט שיתקין ברז דלק או קודן מהדגמים החדשים בעלי ניתוק הצתה ...

אבל אני חייב להזהיר מראש שכל מי שלוקח את העצה הנ"ל צריך לקחת בחשבון שהגנב פשוט יקבל עצבים וישבור כל מה שבא ליד (ולכן מומלץ ביטוח מקיף), לפי דעתי זה עדיף למי שקשור לרכב שלו ...

למי שרוצה למנוע גניבה של מערכת פשוט צריך לא לשים מערכת !!! אין שום דרך למנוע מגנב לגנוב את המערכת שלך במיוחד אם היא שווה כמה אלפים/עשרות אלפי טובים ...

למי שרוצה לנסות להפחיד את הגנבים יכול להשתמש בחיישני נפח (כמו שיש ברכבי קבריולט ואופנועים) אשר ניתנים לכיוון וכך אפשר לקבוע באיזה מרחק הם יצפצפו, אם זה כאשר הגנב מניח את ידו על הדלת או אם מישהו שמתקרב לאוטו שלך במרחק 3 מטר (לא כ"כ אפקטיבי מכיוון שהאזעקה תצפצף גם על רכבים שיחנו לידך) ...

כמובן שגנב מנוסה לא יבהל ותוך כמה שניות ישבור את השמשה, ינתרל את האזעקה ויקח את המערכת אבל יכול להיות שזה יתריע גנבים מתחילים/סתם נרקומנים שהם גם סוג של גנבים מתחילים ...

לפי דעתי הדרך הכי טובה לפתור את בעיית הגנבים היא פשוט לקנות רכב שלא אכפת לכם שיגנבו אותו וזהו. אני לפעמים אפילו משאיר את הקורולה פתוחה, לא אכפת לי שיגנבו אותה, אתם יודעים מה ??? אפילו יותר טוב, אני אקבל דנדשה ...

מה שהפתיע אותי שעד היום מייצרים מערכות אזעקה מסוג "בדיחה" כמו שיש בקורולה, אין חיישן בתא מטען, האזעקה לא נדלקת תמיד אם משאירים את אחת הדלתות פתוחות, החלונות לא תמיד עולים, אבל מצד שני קודן הם יודעים לשים :roll: ...

כמובן שהפתרון שהצעתי הנ"ל הוא ממש לא רציני, אנחנו לא צריכים להיכנע לגנבים אלא להלחם בהם !!! טוב, ההרצאה הבאה בנושא רובים, סכינים ושימוש נכון באלות תתקיים בשבוע הבא, נא להזמים מקומות מראש :wink:

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...