Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דניאל ועמית,שניכם טועים!

30 שנה הוא הגיל המינימלי שבו על רכב להיות מוגדר כאספנות.אין לנו עיניין להציף את הכבישים בגרוטאות מאמצע שנות ה 80,שיבצעו את המעבר לסטטוס אספנות על מנת לחסוך בהוצאות.

מה שלא ישרוד 30 שנה-שלא ישרוד.ככה זה בטבע,רק החזקים שורדים...

אין שום קשר בין דייהטסו שרייד חבוטה משנת 85 לרכבי אספנות,אותו כנ"ל לגבי סובארו 1.3 DL.

בנוסף,ריבוי מכוניות אספנות,יגרום למעורבות גדולה יותר שלהם בתאונות,מה שיגרור עליית תעריפי הביטוח,כך שכולנו נצא ניפסדים.

לדעתי אין אף סוג של רכב שלא נחשב "אספנות" בעיני מישהו.

ישנם דגמים שאני זוכר שנמכרו כאן שכנראה לא נשאר מהם אפילו דוגמה אחת: מתי ראית לאחרונה אוסטין אלגרו, או הילמן אוונג'ר, או ווקסול שבט, או פורד קונסול דגם III?

אותו הדבר יקרה גם לדייהטסו שאראד ועוד דגמים (לדעתי גם לסיטרואן BX, אם לא יתחילו לשפץ אותן עכשיו), ובעוד כמה שנים נצטער על זה.

דבר אחרון: כשהייתי בצבא, בסביבות שנת 1983, מישהו לקח אותי טרמפ בווקסול וויוה דגם HB חבוטה מאוד. יש לי חיבה מסויימת לאוטו הזה, כי זה היה הרכב המשפחתי שלנו בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים. אני זוכר שבאותו הזמן הצטערתי על המצב הרע של האוטו, וזה ללא ספק האחרון שראיתי מהדגם הזה בארץ.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
KANFI היי מנשמע???

אתה יודע יש אחד מועדון כל פעם שהוא רואה אותי במפגשישי משפט הפתיחה שלו "תמיד דופקים את השחורים" לא קבלתי את הקלאסיקון בזמן- פרסמו חצי ממודעת המכירה שלי - ...., סליחה על הבוטות אבל יצא לי מכל החורים מהמשפט האווילי הזה כמו גם מהמשפט " מועדון החמש מועדון אליטיסטי", אנחנו (אני אירית ו...) בהובי הזה ללא שום קשר למצב הסוציו אקונומי שלנו, למעשה אנחנו דלפונים , הצלחנו לעמוד בזה כי וותרנו על משהו אחר, הכל עניין של העדפות ושיקול דעת – אחזקת רכב בין אם הוא חדש או לא מה לעשות זה מותרות, מי שלא יכול שיסע באופניים ובטח ובטח שלא יכנס להרפתקאות כמו למשל ההובי הזה - אבל אני בדעה שאין דבר כזה לא יכול , בארץ שאחד ממאפיניה זה הקומבינות איך דרך אחרת ולכן צריך ליצור קווים אדומים הגדרות והגבלות , הם לא נוצרו על מנת להכשיל את חסרי האמצעים , אלא לסנן את אילו שמנצלים הטבות על מנת לנסוע בזול ולהבדיל את אילו שבאמת בכוונתם לשפץ לשחזר כלי רכב (לשמור על המקוריות ולא שעטנז סטייל קובה), ללא קשר ליצרן וגיל כלי הרכב (מ30 שנה ומעלה), מה שחן התכוון אליו שהוא שלא יצטער וגם אני בדעה זו שכלי רכב חבוט ומקרטע באשר הוא ושלא מתוכנן להשתפץ והסיבה שמחזיקים בו היא אך ורק לנסוע בזול יעלם!!! ודווקא לי ששהתעסקות בהובי היא הרבה פחות קלה מאשר למי שיש אמצעים, חורה לי שרכב חבוט ומקרטע נושא את אותה הלוחית כמו שלי (לצורך הדוגמא) בו בזמן שלי זה עלה 50,000 ש"ח ולו כמה????!!!, אני מציעה שתטייל בבני ברק ותתחיל לספור כמה וולבו משפחתיות מסתובבים עם לוחית כזאת??? מאד משתלם לא??? , ולסיכום בשנה האחרונה נעשים מאמצים מיוחדים לעודד צעירים "טירונים" בתחום להצטרף למועדון ויעידו על כך כמה שבקשר איתי בה"פ או במפגשישי, ואני תמיד לשרות כל מי שמתעניין, אם אני לא במגרש אז אני בבית הקפה "מתייחדת" עם בקבוק בירה (ואל תפליגו בדמיונות – שותה)

יום יפה

אירית

שלום אורית,

שלומי טוב.

אני לא מהאנשים שמתלוננים כל הזמן שדפקו אותם, פשוט תקראי את מה שאני ודניאל כתבנו ואז תביני את טענתי. פורשה, קאדילאקים, מרצדסים ושאר הירקות שמגיעות למפגשים בימי שישי תמיד ייאספו - אלו רכבים שבזמן שהם נמכרו הם היו יקרים והמשיכו לשמור על ערך אספני גבוה.

הטענה שלי מדברת על הצורך לשמר גם את הרכבים הזולים והפשוטים, כפי שדניאל הסביר בצורה יפה.

ייתכן שניתן לעשות זאת ע"י קטגורית אספנות נוספת שתגביל נסיעה ביותר שעות, או לחילופין תחייב רמת תחזוקה גבוהה יותר.

לי יש אולדסמוביל שרכשתי לפני כ- 3 שנים ב-18,000 ש"ח, כיום מחירי השוק של רכבים דומים נעים סביב ה 1000-10000 ש"ח וזאת עקב הצורך ב-2 טסטים בשנה + בדיקות בלמים. כל העלויות הנ"ל בצירוף צריכת דלק גבוהה (הדלק התייקר משמעותית) הביאו אותי לצומת בה הייתי צריך להחליט האם למכור את הרכב שאני כה אוהב או שמא להקפיא את רישיוניתיו לשם חיסכון העלויות הכרוכות באחזקתו.

2 הפתרונות גרועים ואני בחרתי בפתרון הפחות גרוע מבחינתי, והקפאתי את רישיונותיו בידיעה שהדבר יעלה לי בבדיקות מכון התקנים ועלויות נכבדות בעתיד.

הרוב, היו נוהגים ההפך ממני ומוכרים את הרכב במחיר נמוך וקרוב לוודאי שהרכב היה מתדרדר במצבו עד להיותו גרט (אצל רוכש רגיל ולא אספן), הפתרון שלי אפשרי גם מכיוון שיש לי מקום אחסנה ואני יכול להניע את הרכב ולסע בקרבת מקום.

אני מקווה שהדוגמא שלי תהיה סוג של תמריץ לאנשי המועדון לעשות סוג של שינוי בסטטוס הרכבים המיושנים - הרכב שלי הוא מיוחד ואין יחסית הרבה ממנו הנעים בארץ (כיום, בסביבות 20-30), להערכתי, שימור המצב הקיים יביא לכך שיוותרו ממנו יחידות בודדות אם בכלל.

המצב בארה"ב הוא הפוך - כאשר רכשתי את הרכב, מחיריו באיביי נעו סביב ה 500-1000$ לרכב, כיום שנתונים דומים הכפילו ושילשו את ערכם - שנתונים מוקדמים יותר, מאמיר משמעותית מחירם.

בידידות,

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אני לא מהאנשים שמתלוננים כל הזמן שדפקו אותם, פשוט תקראי את מה שאני ודניאל כתבנו ואז תביני את טענתי. פורשה, קאדילאקים, מרצדסים ושאר הירקות שמגיעות למפגשים בימי שישי תמיד ייאספו - אלו רכבים שבזמן שהם נמכרו הם היו יקרים והמשיכו לשמור על ערך אספני גבוה.

הטענה שלי מדברת על הצורך לשמר גם את הרכבים הזולים והפשוטים, כפי שדניאל הסביר בצורה יפה.

עמית

וידוי: כשאני בא למפגשים, המכוניות שאני הכי שמח לראות אותן, ואלו שאני זוכר לאורך זמן, זה המכוניות העממיות, במיוחד הבריטיות, שאני זוכר מילדותי באנגליה. אני פוסח לרוב על היאכטות האמריקאיות, ועל מכוניות הספורט למיניהן, והולך ישר לפורד קורסייר, להילמן מינקס, ולווקסהול ויוה.

בעולם אידיאלי גם לי היה משהו כזה, אבל מה לעשות, אישתי מרשה לי רק רכב אספנות אחד.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
וידוי: כשאני בא למפגשים, המכוניות שאני הכי שמח לראות אותן, ואלו שאני זוכר לאורך זמן, זה המכוניות העממיות, במיוחד הבריטיות, שאני זוכר מילדותי באנגליה. אני פוסח לרוב על היאכטות האמריקאיות, ועל מכוניות הספורט למיניהן, והולך ישר לפורד קורסייר, להילמן מינקס, ולווקסהול ויוה.

בעולם אידיאלי גם לי היה משהו כזה, אבל מה לעשות, אישתי מרשה לי רק רכב אספנות אחד.

דניאל !!! ואיך שכחת את ה מוריס מיינור MOGY המתוקה???, ושוב לאחד זה עושה את זה , ולאחר האמריקאיות, העיקר תשפצו לא משנה כמה זמן יקח תשפצו תשחזרו , תחזירו עטרה ליושנה, ראו מה זה עושה לנו ראו מה זה עושה בכלל, מקום המפגש הפך להיות מקום עלייה לרגל למשפחות וכל שבוע, מקווה שגם באגף הצפוני שלנו - דיווחים בבקשה... ובעתיד גם באגפים חדשים

להתראות מחר

אירית

• תוכן חדש...